14 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 16.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Udforsk Sri Lanka backpackerstyle. Du overnatter på lækre hostels, i hyggelige guesthouses og i et primitivt tempel. Lokal transport er med tuk tuk og tog - på de længere stræk i bil. Turen er sammensat således, at du får udforsket Colombo på cykel, vandret i naturen, mediteret i et tempel, set de smukke bjerge i højlandet, oplevet de store elefanter fra nært hold og slappet af ved en skøn strand, hvor fra du også kan tage på hvalsafari ud og spotte blåhvaler.

Få information og fakta om Sri Lanka her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sri Lanka her

Bedste rejseperiode

Sri Lanka er blandt mange andre ting en skøn stranddestination, som kan besøges året rundt. Når det regner i den østlige del, er det normalt solrigt i den vestlige del og omvendt.

Den tørreste og bedste rejseperiode for Sri Lankas vestkyst, sydkyst og bjergland er fra december til april, mens østkysten og området med de gamle/antikke byer har sit bedste vejr fra april til september.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sri Lanka er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sri Lanka kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Med rygsækken pakket går turen mod Sri Lanka. Du vil typisk have 1-2 stop på turen afhængig af dit flyselskab.
2. dag: Ankomst Sri Lanka og transfer til Colombo
Ved ankomst bliver du hentet i lufthavnen og kørt til Colombo. Byen er i rivende udvikling med masser af nybyggeri og skyskrabere, men stadig blandet med charmerende ældre bygninger fra kolonitiden. Du kan gøre en god handel i bazaren eller besøge hindu eller buddhist templer.
3. dag: Cykeltur i Colombo
Efter morgenmaden er det tid til at udforske Colombo på cykel. Du mødes med din guide på Independence Square og herfra går turen forbi national museet, en af byens største parker, det gamle rådhus og området ved havet, hvor du smager på en af de lokale delikatesser. Om eftermiddagen hopper du i en tuktuk mod banegården, hvor fra du taget toget ind i højlandet til byen Kandy. (M)
4. dag: Med tog til Nuwara Elia
Formiddagen har du på egen hånd til at gå langs Kandy's verdensberømte sø og eventuelt et besøg i byen berømte tempel: Temple of the Sacred Tooth. Dette er ét af landets helligste steder for buddhister, og et rigtigt spændende tempelkompleks at besøg. Derefter finder du til togstationen, hvor du hopper på toget mod bjergbyen Nuwara Eliya. Du kan nyde den smukke tur gennem højlandet med frodige grønne teplantager. Det er ikke underligt, at netop denne togtur er alment kendt som en af de flotteste i verden. Du ankommer sent på dagen i Nuwura Eliya. (M)
5. dag: Dagstur til Horton Plains
Med morgenmaden pakket til tur er der afgang mod Horton Plains Nationalpark - et UNESCO World Heritage område. Her er fantastisk flot med vandfald, skøn natur og det kendte Worlds End, som er et udsigtspunkt udover teplantager og højland. På en klar dag kan du spotte den sydlige kystlinie fra netop dette punkt. (M)
6. dag: Overnatning i tempel
I dag tager du toget til Bandarawela, hvor du skal overnatte i et tempel. Du sover under primitive forhold, og får mad der er doneret af landsbyen til munkene. Om aftenen deltager du i en meditation der ledes af hovedpræsten. Overnatning i tempel (M)
7. dag: Med tog til Ella
Turen går i dag videre med tog til Ella. Ved ankomsten til Ella vil resten af dagen være til fri disposition. Ella byder på smuk natur, gamle templer, udflugt til grotter og måske en udflugt til Little Adams Peak. Har du lyst til flere oplevelser, kan vi anbefale en tur til det brusende vandfald, Ravana Falls. Ellers er stemningen i byen rigtig hyggelig og indbyder til afslapning på en af de mange små cafeer. (M)
8. dag: På safari i Udawalawa
Du forlader idag bjergene og kører til Udawalawa Nationalpark. Parken er kendt som det bedste sted at opleve vilde elefanter hele året rundt. Du deltager i en jeepsafari rundt i den grønne park, hvor du kan opleve disse store og facinerende dyr på tætteste hold. I parken findes også større kattearter som leoparden og junglekatten, som kan spottes, hvis du er heldig. Hvis du har lyst, kan du senere på dagen besøge Udawalawa Elephant Transit Home, som er et center, hvor man arbejder for at rehabilitere skadede eller forældreløse elefanter tilbage i naturen. Entre betales lokalt. (M)
9. dag: Transfer til stranden og afslapning
Fra store natur- og dyreoplevelser fortsætter du til de lækre strande i det sydlige Sri Lanka ved byen Mirissa. Resten af dagen er på egen hånd. (M)
10.-12. dag: På egen hånd i Mirissa
De næste par dage står den på afslapning i hyggelige Mirissa. Du kan for eksempel tage på tur til Galle, som er Sri Lankas tredje største by. Byen er et charmerende sted, med mange minder fra landets 450 år som først portugisisk, derefter hollandsk og til sidst britisk koloni. Den gamle bydel i det historiske fort er på UNESCOs verdensarvsliste. Inden for murene byder byen på kunstgallerier, antikvitetsforretninger og mange små gader med butikker, barer og restauranter. Du kan tage på hvalsafari eller bare slappe af på stranden. (M)
13. dag: Rejs videre på egen hånd eller påbegynd hjemrejsen
Du kan tage toget tilbage til Colombo, hvor fra du flyver tilbage til Danmark - eller måske du vil fortsætte din rejse til Maldiverne eller tage nordpå og udforske Sri Lankas kulturskatte. (M)
14. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet afhænger af flyselskabet.

Overnatninger

1 overnatning på hostel i flersengsværelse i Negombo
1 overnatning på turistklassehotel i dobbeltværelse i Kandy
2 overnatninger på budgetklassehotel i dobbeltværelse i Nuwara Eliya
1 overnatning i tempel i simpelt flersengsværelse i Bandarawela
1 overnatning på guesthouse i dobbeltværelse i Ella
1 overnatning på turistklassehotel i dobbeltværelse ved Udawalawa
4 overnatninger på hostel i flersengsværelse i Mirissa

Bemærkninger

Rejsen kan gennemføres for familier med børn, men så anbefales det kraftigt, at værelsesstandarden opgraderes til højere standarder, samt at der tages lidt flere overnatninger undervejs.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan arrangeres med afgang hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen arrangeres som en privat rejse med egen guide/chauffør, men der er jævnfør beskrivelsen flere transporter på egen hånd i lokaltransport. Det må det forventes, at man er en del af en gruppe eksempelvis på cykelturen i Colombo og safarien i Udawalawa.

DECEMBER - APRIL

Pakkeliste

 • Kontanter (ATM hæveautomater findes primært i de større byer)
 • Evt. guidebog
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Mindre vandrerygsæk
 • Vandresko
 • Let regn- eller skaljakke
 • Kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Colombo t/r (inkl. bagage)
 • Transfer til hotel i Negombo ved ankomst i Sri Lanka
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Engelsktalende chauffør/guide undervejs på rejsen med undtagelse af strandopholdet ved Mirissa
 • Byrundtur på cykel i Colombo med engelsktalende guide
 • Tuktuk transfer til banegården i Colombo
 • Togbilletter fra Colombo til Kandy, Nuwara Eliya til Bandarawela og Bandarawela til Ella
 • Entre og rundvisning i ved Sigiriya Løveklippen med engelsktalende guide
 • Entre og rundvisning i Polonnaruwa med engelsktalende guide
 • Entre og dagstur til Horton plains
 • Jeep safaritur i Udawalawe Nationalpark med engelsktalende guide
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Sri Lanka er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Visum
 • Besøg ved Udawalawa Transit Home

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top