22 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 18.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Med en camper har du mulighed for at opleve både Sydafrikas historie og den storslåede natur på denne helt unikke rejsedestination. Der findes et stort udvalg af campingpladser med god beliggenhed, og infrastrukturen er veludbygget. Nogle steder er det endda muligt at køre rundt i sin egen autocamper og opleve dyrelivet i det tempo, man ønsker. Det er en stor oplevelse at være en del af campinglivet. Der er en hyggelig kultur og atmosfære på campingpladserne, hvor man ofte samles til en omgang ’braii’, der er den Sydafrikanske version af en grillaften.

Autocamperen på denne rejse er udstyret med sengepladser til to personer, toilet/bad, køkken, køleskab, aircondition, sengetøj/dyner, køkkengrej og meget mere. Den kører på diesel, er med manuelt gear og du skal huske at køre i modsatte (venstre) side af vejen.

Dette rejseforslag lægger op til den frie camperrejse, men er du mere tryg ved at vi forhåndsbooker dine campingovernatninger, er det ikke noget problem. Det er helt op til dig!

Få information og fakta om Sydafrika her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sydafrika her

Bedste rejseperiode

Sydafrika kan besøges året rundt - men forår og efterår er ofte rigtig gode valg. Bemærk, at det er sommer i Sydafrika, når det er vinter i Danmark. Sommeren er rigtig varm i hele landet. Vinteren mod nord er behagelig med lune, solrige dage og kølige nætter. Dog kan der blive meget koldt, hvis man befinder sig i de højtliggende områder. Mod syd kan det regne og blæse en del om vinteren.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sydafrika er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sydafrika kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Danmark - Cape Town
Der er afrejse fra Danmark mod Cape Town.
2. dag: Ankomst til Cape Town og afhentning af camper
Da der ikke er større tidsforskel mellem Danmark og Sydafrika, vil du sjældent opleve jetlag og derfor allerede ved ankomst være parat til store oplevelser. Du bliver hentet af en repræsentant fra camperudlejningsfirmaet og kørt til det sted, hvor du skal hente din camper. På udlejningsstationen får du en grundig gennemgang af din campers brug og faciliteter. Der er campingpladser tæt på Cape Town by, så du kan sagtens opleve denne spændende by, selvom du har påbegyndt din campingeventyr.
3.-21. dag: Fri rejse i din autocamper
Med en autocamper har du friheden til at opleve Sydafrika fuldstændigt i dit eget tempo. Du finder et stort udbud af campingpladser i hele Sydafrika, så mulighederne er mange. Du afhenter din camper i Cape Town og aflevering i Johannesburg, så du ikke behøver at køre den lange vej tilbage. Friheden er i højsædet, når man er på kør-selv ferie, men vi er selvfølgelig behjælpelige med gode råd til, hvad du skal opleve i Sydafrika. Nedenfor kan du se nogle af vores absolutte favoritter:
 • Få en fed storbyoplevelse i Cape Town, som ligger med ikoniske Table Mountain i baghaven. Her kan du få dejlig strand, der er gode shoppingmuligheder, tage på tur ud til fængselsøen Robben Island og meget mere.
 • Oplev Kap Det Gode Håb. På vej derned kan du besøge Boulder Beach, som huser de afrikanske pingviner.
 • Overnat i det berømte Cape Wineland region og smag den berømte sydafrikanske drue.
 • Kør langs Garden Route og oplev små hyggelige kystbyer med gode chancer for at spotte hvaler undervejs.
 • Besøg Tsitsikamma National Park. Her kan du glæde dig til at udforske junglelignende skovområder med høje, gamle træer og klippeslugter.
 • Kør langs Wild Coast. Kyststrækningen mellem East London og Port Edward er naturmæssigt utrolig dramatisk og turistmæssigt mindre besøgt.
 • Brug gerne flere dage i de spektakulære Drakensbjerge. Her er masser af muligheder for vandring, rideture på hesteryg eller lystfiskeri.
 • Oplev store bestande af flodheste, flamingoer, skildpadder og krokodiller i det store vådområde omkring St. Lucia. Området er ét af Sydafrikas otte UNESCO World Heritage Sites.
 • Få en unik kulturel oplevelse i Swaziland, hvor du også har gode muligheder for adventureaktiviteter som eksempelvis riverrafting og mountainbiking.
 • Få en smuk, scenisk køreoplevelse gennem Panoramaruten, hvor du blandt andet kan opleve Blyde River Canyon – verdens tredjestørste kløft.
 • Spot ’The Big Five’ og mange andre ikoniske afrikanske dyrearter i den store og fantastiske Kruger Nationalpark.
21. dag: Johannesburg og Hjemrejse
Du afleverer din camper i Johannesburg, inden du tager i lufthavnen, og begiver dig bagefter hjemad mod Danmark.
22. dag: Hjemkomst til Danmark
Du ankommer til Danmark efter et fantastisk campereventyr i Sydafrika.
Generel information om camperen og lejebetingelser
Standardudstyr Standardudstyr for alle autocampere er: Aircondition, ABS-bremser, airbags, reservehjul, servostyring, musikanlæg, køleskab, vandtank (80L), 2-3 kogeplader, toilet, bruser og meget mere. Alder / kørekort Minimumsalder for leje af autocamper er 23 år. Campingpladser Der findes et stort udvalg af campingpladser med god beliggenhed i Sydafrika, og infrastrukturen er veludbygget. Der er ikke mange campingkæder i landet, og derfor kræver det en vis selvstændighed at rejse på egen hånd. Kørselsrestriktioner Motorhomes må kun køres på asfalterede veje (Undtagelsen er, at du kan køre på grusveje for at nå din campingplads). Dæk og fælge dækkes ikke, hvis der opstår skader, mens køretøjet kører ikke-tilladt underlag. Særlige køreforhold
 • I Sydafrika køres der i venstre side af vejen.
 • Vi fraråder at køre, når det er mørkt. Der går ofte mennesker langs vejkanten, og der er ikke gadelygter alle steder.
 • Ønsker du at krydse grænser med camperen (til eksempelvis Swaziland eller Lesotho), så skal dette arrangeres på forhånd, da der skal udarbejdes et særligt dokument hertil.
Lejeperiode Minimum lejeperiode er 7 dage. Der er ikke nogen egentlig maksimumsperiode for leje, men det skal noteres, at man ved indrejse til Sydafrika får 90 dages visum. Forsikringer Lejen inkluderer fuld ansvars- og kaskoforsikring i forbindelse med brug af autocamper. Forsikringsdækningen er dog betinget af, at køretøjet benyttes i overensstemmelse med gældende retningslinjer. Ved eventuel skade er det meget vigtigt, at du straks underretter udlejningsselskabet. Nøje instrukser vil blive udleveret ved afhentning. Selvrisiko På alle skader på køretøjet er der en selvrisiko på op til ZAR 45.000,- per skade. Det er muligt at tilkøbe selvrisikoannulleringsforsikring, når du booker/bestiller camperen. Kilometer Der er ubegrænset kilometer med i lejen, så du bekymringsfrit kan rejse rundt i landet. Envejsleje Det er muligt at aflevere din autocamper et andet sted end der, hvor du afhenter det. Der er varierende gebyr for dette. Hør nærmere hos din rejsekonsulent hos Jysk Rejsebureau. Depositum Når du afhenter din autocamper, skal du betale et depositum på ZAR 3.000,-. Når du har afleveret din autocamper, refunderes depositum til dit kreditkort modregnet eventuelle udgifter til lokale tilkøb.

Overnatninger

19 overnatninger på campingpladser i camper (ikke inkluderet i prisen, men kan tilkøbes hjemmefra)

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Dette er en individuel rejse, hvor du rejser på egen hånd.

Hele året

Pakkeliste

 • Guidebog (kan købes hos Jysk Rejsebureau)
 • Kreditkort og ZAR i kontanter
 • Pas
 • Almindeligt og internationalt kørekort
 • Vejkort over Sydafrika
 • Gode vandresko
 • Sandaler eller klipklapper
 • Badetøj
 • Solbriller/solhat
 • Evt. kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Cape Town // Johannesburg - Danmark (inkl. bagage)
 • Transport fra Cape Town lufthavn til camperudlejningsstationen
 • 20 dages leje af 2-personers motorhome med fri kilometer, toilet/bad, køkken, køleskab, aircondition, sengetøj/dyner, køkkengrej
 • Fri kilometer, udvidet kasko- og ansvarsforsikring (ingen selvrisiko) samt envejsleje - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information
 • Campingborde og stole til camperen
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider og drikkevarer
 • Brændstof og propangas til camperen
 • Cross border documentation (et dokument der behøves, hvis man ønsker at køre ind i Lesotho eller Swaziland - cirka 400 DKK)
 • Overnatninger på campingpladser

Prisbemærkning

Priserne er afhængig af afrejsetidspunkt og pladssituation. Tilbuddet er sammensat som inspiration - kontakt Jysk Rejsebureau og få skræddersyet din rejse.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top