17 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 29.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Kilimanjaros snedækkede bjergtop er et af de mest mindeværdige billeder, du kan få med hjem fra Østafrika. Det er Afrikas højeste bjerg og det højeste fritstående bjerg i verden. På denne tur følger du Machame ruten, som går for at være den smukkeste rute på Kilimanjaro. Den byder på et varieret landskab med store naturoplevelser og fantastiske udsigter. Her vandres igennem semi-tropisk regnskov, åbne hede- og lyngarealer, stenørken og stejle klipper samt gletsjervandløb, sne og is.

Særligt om Machame ruten
Machame er en af de længere og mere fysisk krævende ruter til toppen (du trekker i alt ca. 100 km), men Machame ruten giver bedre mulighed for akklimatisering end mange af de andre ruter, hvilket betyder at du har større succes med at nå toppen på denne rute. På Machame ruten sover du i telte, og går kun med din dagsrygsæk, resten af oppakningen bliver båret af bærere og maden tilberedes af en kok.

Oplev Tanzanias rige dyreliv og smukke natur
De tre nationalparker Ngorongoro, Serengeti og Lake Manyara har hvert sit særpræg og vil give dig nogle af de mest unikke naturoplevelser i Tanzania.
Ngorongoro er verdens største inaktive vulkankrater og et helt unikt naturfænomen. Ngorongoro er 20 kilometer i omkreds og godt 600 meter dybt. I bunden af krateret lever et stort og varieret dyreliv. Blandt andet kan du se de meget sjældne sorte næsehorn, løvefamilier, flodheste, bøffelflokke, strudse, zebraer, hyæner og geparder. Serengeti nationalparken dækker et areal på næsten 15.000 km2, og er det perfekte sted for at opleve de store flokke af blandt andet gnuer, gazeller og zebraer. Der er samtidig god mulighed for at se løver og andre store rovdyr. I Lake Manyara nationalparken vil du komme til at opleve det rige dyreliv, som blandt andet tæller flodheste, elefanter, giraffer, aber, løver og mange flere.

Få information og fakta om Tanzania her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Tanzania her

Bedste rejseperiode

Den bedste periode at tage på safari og bestige Kilimanjaro på,er januar til marts samt juni til oktober, da dette er perioder med tørtid. Man kan godt tage af sted på andre tidspunkter, men der skal man være forberedt på regn og blæst.

Bemærk, at vejret er uforudsigeligt og meget omskifteligt på bjerget hele året, så det er vigtigt at have udstyret i orden, og altid være forberedt på regn og kulde.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Kilimanjaro International Airport i Tanzania, hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet, vil der være 1-2 mellemlandinger undervejs.
2. dag: Kilimanjaro International Airport – Moshi
Ved ankomst til lufthavnen, vil du blive hentet og kørt til dit hotel i Moshi.
3. dag: Moshi på egen hånd
Dagen er til fri disposition og i løbet af dagen vil du deltage i en briefing omkring dit Kilimanjaro trek. Såfremt du gerne vil leje udstyr lokalt til trekket kan det arrangeres denne dag. Moshi er centrum for mange turistattraktioner og du kan gå på opdagelse i byen der rummer museer, parker, caféer og restauranter med et stort udvalg af både nationale og internationale retter, store som små markeder og souvenir butikker for enhver smag. Der er også rig mulighed for tage på et af områdets mange spændende dagsture denne dag. (M,F,A)
4. dag: Moshi - Machame Gate - Machame Camp
Du bliver hentet på dit hotel i Moshi, og kørt til Machame-landsbyen, hvor der gøres et kort stop. Guider og bærere forbereder og pakker forsyninger og dit udstyr til turen. Du får en frokostmadpakke med og har mulighed for at købe vand i landsbyen. Afhængig af vejforholdene vil du blive kørt til Machame Gate, hvorfra dagens trek begynder. Hvis vejen er mudret, vil den tre km lange strækning tage en times tid at gå. Efter ankomst til gaten og indregistrering, starter du vandringen gennem subtropisk skov op til Machame-campen i 3.000 meters højde. Frokoststop på vejen og ankomst til campen sen eftermiddag. Bærerne slår teltene op, og om aftenen kan du nyde en kop varm te samt aftenmaden, som kokken har tilberedt. Temperaturen kan allerede den første nat nå frysepunktet. Anslået trekkingtid: 6-7 timer, 11 km. (M,F,A)
5. dag: Machame Camp - Shira Camp
Denne dag starter med en god opstigning, der varer en lille times tid, hvorefter opstigningen fortsætter mere moderat de næste par timer over hedelandskab indtil frokost. Efter frokost fortsætter du langs med den stejle klippekant igennem hede- og lyngarealer mod Shira-plateauet. Her drejer ruten mod vest. Målet er Shira Camp i 3.800 meters højde. Anslået trekkingtid: 5-6 timer, 5 km. (M,F,A)
6. dag: Shira Camp - Barranco Camp
Efter morgenmaden fortsætter du østpå ad stenørken over gletsjervandløb, indtil du kommer til Lava Tower, hvor du kommer helt op i 4.600 meters højde. Her mærker mange effekten af højden første gang, men denne opstigning hjælper kroppen til hurtigere at akklimatisere. Efter frokost i nærheden af Lava Tower, begynder nedstigningen til Barranco Camp, som er beliggende i 3.950 meters højde med udsigt til den imponerende Barranco Wall. Anslået trekkingtid: 7-8 timer, 10 km. (M,F,A)
7. dag: Barranco Camp - Barafu Camp
Denne dag starter du med at trekke/klatre op af Barranco Wall, som heldigvis er nemmere at forcere, end den ser ud til. Efter et hvil på toppen af væggen, vandrer du ned igennem Karanga Valley og spiser frokost i Karanga Camp. Efter frokost fortsætter du op til Barafu lejren i 4.600 meters højde, hvor du kan tage et velfortjent hvil, inden du senere på natten skal begive dig ud på topforsøget. Anslået trekkingtid: 8-10 timer, 10 km. (M,F,A)
8. dag: Barafu Camp – Topforsøg til Uhuru Peak – Mweka Camp
Omkring midnat starter du topforsøget til Uhuru Peak – Afrikas højeste punkt i 5.896 meters højde. Du gør et kort stop ved Stella Point i 5.685 meters højde for at nyde den spæde solopgang. De sidste par timers trek til Uhuru Peak foregår normalt i sne. Når du har nydt den smukke udsigt fra toppen, begynder du nedstigningen og går tilbage til Barafu Camp. Her tager du et velfortjent hvil, får noget at spise og samler resten af dine ting, inden du vandrer ned til Mweka lejren, der ligger i 3.100 meters højde. Anslået trekkingtid afhængig af dagsformen: ca. 7-8 timer, 7 km. til Uhuru Peak og ca. 6-8 timer, 12 km til Mweka. Camp. Du går ca. 14-16 timer denne dag. (M,F,A)
9. dag: Mweka Camp – Arusha
På trekkets sidste dag returnerer du til Mweka Gate gennem subtropisk skov, hvor du tager afsked med dit team og får dit trek-bevis. Fra gaten gå du den korte tur tilbage til Mweka landsbyen, hvor du vil blive kørt til dit hotel i Arusha. Her slutter din fantastiske oplevelse med Afrikas højeste bjerg, og du kan nu se frem til et tiltrængt varmt bad på dit hotel i byen. Anslået trekkingtid: 3-4 timer, 10 km. (M)
10. dag: Afslapning i Arusha
Dagen er til fri disposition i Arusha og kan blandt andet bruges på afslapning ovenpå dit trek på afrikas højeste bjerg. Arusha er desuden også centrum for mange turistattraktioner og du kan gå på opdagelse i byen der rummer museer, parker, caféer og restauranter med et stort udvalg af både nationale og internationale retter, store som små markeder og souvenir butikker for enhver smag. Der er også rig mulighed for tage på et af områdets mange spændende dagsture denne dag hvis energien efter dit Kilimanjaro trek. (M)
11. dag: Arusha - Lake Manyara
Du kører fra morgenstunden til Lake Manyara National Park. Efter frokost er det tid til eftermiddagssafari i den sceniske park omkring Lake Manyara, en af Tanzanias flotteste og mest fuglerige-søer. Se om du kan spotte løverne der klatrer i træer og mød inden for kort afstand også elefanter, giraffer, bavianer, flodheste, leoparder og gazeller. Overnatning i campingtelt på et budget hotel i nærheden af Lake Manyara Nationalpark. (M,F,A)
12. dag: Lake Manyara - Serengeti Nationalpark
I dag kører du videre til Serengeti og nationalparkens endeløse savanne, hvor du på turen har rig mulighed for at observere dyrelivet i området. På turen stoppes der ved det arkæologiske udgravningssted Olduvai Gorge, kendt som ”menneskehedens vugge” hvor to millioner år gamle fossiler er fundet. Frokost i bilen og eftermiddagssafari hvor løver, kæmpe flokke af gnuer, gazeller og zebraer kan spottes. Aftensmad i campen og overnatning i telt. (M,F,A)
13. dag: Safari i Serengeti
Denne dag starter med en tidlig morgensafari rundt i Serengeti hvor mange af dyrene er mest aktive. Morgenmad og frokost indtages tilbage i campen efter dagens første safari, og hvorefter du kører ud på eftermiddagsspotting af flere vilde dyr i Serengeti. Hele dagen er der store chancer for at møde ”The Big Five”: elefanter, bøfler, leoparder, næsehorn og løver. Der venter dig en storslået safaridag i en Afrikas mest berømte nationalparker. Aftensmad i campen og overnatning i campingtelt. (M,F,A)
14. dag: Serengeti - Ngorongoro campingplads
Efter en tidlig morgensafari i Serengeti kører du videre til Ngorongoro Conservation Area og Ngorongoro krateret - verdens største inaktive vulkankrater. Du har frokost på vejen og turen afsluttes ved din budget-camp sidst på eftermiddagen. Fra campingpladsen har du en flot udsigt over det dybe krater der er godt 600 meter dybt. Aftensmad i campen og overnatning i telt. (M,F,A)
15. dag: Morgensafari i Ngorongoro krateret - Arusha
Morgensafari i Ngorongoro krateret, hvor mange af dyrene er mest aktive. Du kører ned i det dybe krater der er godt 600 meter dybt og du kan opleve det rige og varierede dyreliv. Blandt andet kan du være heldig at se de meget sjældne sorte næsehorn samt løvefamilier, flodheste, zebraer, hyæner og geparder. Efter morgenmad bliver du kørt tilbage til Arusha, hvor du ankommer sidst på eftermiddagen. Resten af dagen er til fri disposition i Arusha. (M)
16. dag: Arusha - Kilimanjaro lufthavn - Danmark
Dagen er til fri disposition. Du bliver hentet på dit hotel og kørt til Kilimanjaro lufthavn. Tidspunktet afhænger af dit oversøiske fly. Fra Kilimanjaro lufthavn flyver du tilbage til Danmark. (M)
17. dag: Ankomst Danmark
Efter en begivenhedsrig rejse i Tanzania ankommer du til Danmark.

Overnatninger

2 overnatning på 2-stjernet standardhotel i Moshi
4 overnatninger i camping-telte på forskellige budgetsafari-camps
3 overnatninger på 2-stjernet standardhotel i Arusha
5 overnatninger i telte på Kilimanjaro

Bemærkninger

VIGTIGT!: D. 01.juni.2019 blev det ved lov vedtaget, at det ikke længere er tilladt at medbringe plastiskposer til Kenya, Tanzania og Rwanda.
Myndighederne håndhæver loven ved løbende med stikprøver at undersøge de rejsendes bagage i lufthavnene.

Bryder man loven, kan man risikere bødestraf - og i særligt alvorlige tilfælde fængselsstraf. Så vær særligt opmærksom på dette.

Medbring kun det nødvendige på bjerget (maks 15 kg per person).

Bemærk, at der er portere med på turen, der bærer alt udstyr og din store rygsæk. Vi anbefaler, at du medbringer en lille dagsrygsæk, hvor du kan opbevare kameraudstyr, drikkevand, snacks, regntøj, varm fleece og andre nødvendigheder, som du får brug for i løbet af dagen.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes. Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.

Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.

Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.

Trekket kan ikke anbefales til børn.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Maks. 7-8 personer.

Januar - marts

Pakkeliste

 • Stor rygsæk
 • Flere varme sæt skiundertøj
 • Lille dagsrygsæk
 • Egen varm sovepose, som skal kunne klare min. -10 grader
 • Evt. lagenpose hvis du leje en sovepose lokalt
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Evt. svedtransporterende undertøj
 • Vindjakke
 • Fleecejakke / -trøje
 • Godt regntøj i en god kvalitet
 • Gode trekkingstøvler
 • Uldsokker og svedtransporterende indersokker (3-4 par)
 • Hue halstørklæde
 • Gode og meget varme handsker der er vandafvisende
 • Pandelygte, batterier og ekstra pærer
 • Drikkepenge til guide/bærer
 • Håndklæde, toiletpapir og vådservietter
 • Solbriller/skibriller, solhat, solcreme og læbebalsam m. høj solfaktor
 • Vandrestave
 • Fotoudstyr og kikkert
 • Drikkevand og vandflaske, gerne Sigg flaske til kogende vand
 • Tabletter til vandrensning
 • Vandtætte pakkeposer
 • Evt. snacks f.eks. silk eller energibarer

Prisen er inklusiv

 • Danmark - Kilimanjaro t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Chauffører og lokalguider med begrænset engelskkundskaber
 • Oplevelser og ture ifølge program
 • Kilimanjaro trek inkl. telt, lokalguide og lokale bærere
 • Safari i Serengeti Nationalpark
 • Safari i Ngorongoro Krateret
 • Safari i Lake Manyara Nationalpark
 • Måltider ifølge program

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Visum
 • Andre måltider end nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Sovepose
 • Jakke til Kilmanjaro
 • Udstyr til Kilimanjaro

Prisbemærkning

Vigtigt vedr. drikkepenge:

Drikkepenge er ikke noget, vi i Danmark er så vant til, men drikkepenge er obligatorisk i forbindelse med bestigning af Kilimanjaro. Der gives ca. 310 USD pr. person i alt. Veksel om til dette beløb med en kombination af 1,5 og 10 dollars sedler af nyere dato. Husk, at man ikke kan benytte 2 dollars og 50 dollars sedler. Drikkepengene gives til hovedguiden, som efter endt trekkingtur fordeler det samlede beløb mellem lokalguider, bærere og hjælpere.

OBS!: Såfremt du deltager på en forlænget version af denne tur (og måske endda som eneste deltager) skal du regne med et højere drikkepengebeløb. Spørg eventuelt din rejsekonsulent.

OBS!: Det er pr. lovregel kun tilladt at medbringe op til USD 200,- pr. pers. i Kilimanjaro Nationalpark. Derfor afregnes ovenstående drikkepenge på hotellet, når du kommer tilbage fra bjerget.

Drikkepenge i øvrigt - altså bortset fra Kilimanjaro-trekket - er ikke et påkrævet, men det er "god stil" (og forventet), at man giver et beløb, som nogenlunde svarer til nedenstående retningslinjer:

Safari:
Her vil man typisk give USD 5-15,- pr. pers. pr. dag. Er man eksempelvis en familie på 4 på en 4 dages tur, er USD 100-120,- i alt også et udmærket ”tip”.

Guide udflugt/tur:
USD 7-10,- i alt (måske lidt mere, hvis man er en hel familie).

Porter (=person, der eksempelvis bærer din bagage på et hotel):
USD 1-5,- i alt afhængigt af mængden af bagage.

Tjenere på restauranter (afhænger af hvor "fint” stedet er):
USD 5-20,- pr. bord (eller pr. gruppe pr. måltid)

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top