KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
21 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 30.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Drømmer du om at opleve både Canadas og USA’s vildeste nationalparker, så er dette rejseforslag lige noget for dig. Vi har inkluderet glamping og lodgeophold på turen, så du kommer til at bo helt unikke steder midt i den nordamerikanske vildmark. Turen foregår i egen lejebil og inkluderer færgebilletter til Vancouver Island og derfra til Olympic nationalpark i USA. Rejsen starter med et ophold i Yellowstone, hvorefter du sætter kursen nordpå til Glacier nationalpark, hvor du krydser grænsen ind i Canada, og fortsætter op igennem Banff, Yoho og Jasper nationalpark i den canadiske del af Rocky Mountains. Herfra forlader du bjergene og fortsætter ad de samme ruter som guldgraverne gjorde i sin tid til Victoria på Vancouver Island. Sidste stop på rejsen er Olympic nationalpark, som er meget anderledes end de nationalparker, du allerede har besøgt, inden du afleverer bilen i Seattle og flyver tilbage til Danmark. Der er på hele rejsen sat god til af til at fordybe sig i nationalparkernes fantastiske natur og dyreliv. Du kan tilkøbe bjørne- og hvalsafarier, rideture på hesteryg, trekkingture med guide, foodie tours og meget mere.

Du kan også tilføje destinationer som f.eks. Tofino/Uchulet eller Mount Rainier, eller tilkøbe ture og oplevelser. Dette skal du blot nævne for din rejsekonsulent som skræddersyer rejsen for dig.

Ønsker du at tage samme rute i camper eller motorhome, så er det også muligt (startsted vil ændre sig fra Bozeman til Salt Lake City eller andre steder i USA).

Få information og fakta om USA her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på USA her
Få information og fakta om Canada her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Canada her

Bedste rejseperiode

De bedste måneder at rejse i det vestlige USA og Canada er fra maj til slut oktober. En stor del af dette område består af bjerge, som betyder høje temperaturer om sommeren. Forårs- og efterårsmånederne byder på behagelige temperaturer om dagen, hvorimod nætterne kan være kolde. Vintermånederne er kolde, hvor store områder vil være dækkede af sne og bjergveje vil være lukkede.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Bozeman
Afgang fra Danmark mod Bozeman med ankomst samme dag. Efter ankomst i lufthavnen afhenter du din lejebil og kører til dit hotel.
2. dag: Bozeman til Yellowstone N.P. (224 km)
Kør i dag videre mod Yellowstone National Park. Ruten er tilrettelagt så du kører ind fra nordsiden og kan besøge den nordlige del af parken, hvor du bl.a. kan opleve Mammoth Hot Springs, som er dannet ved en blanding af kalksten, varme, vand og forbindelse til jordens indre. Se de imponerende terrasser af kalksten ændre farve og form. Den mest øde, naturskønne og uopdyrkede region er Roosevelt Country. Du har base i en glamping camp i den vestlige del af Yellowstone de næste tre nætter.
3-4. dag: På opdagelse i Yellowstone N.P.
Yellowstone nationalparken er kæmpestor, og derfor er der sat to dage af til at du kan udforske den på egen hånd. Nationalparken huser det største intakte økosystem i Nordamerika, dækkende et område på størrelse med Sjælland. Tukadikas-indianerne var de oprindelige beboer i Yellowstone. I 1800-tallet foretog pelsjægeren John Colter en ekspedition til området og vendte hjem med utrolige historier om boblende mudder, vilde indianere og forstenede skove. Først blev historierne betragtet som det rene opsind, og det tog flere ekspeditioner før man forstod, at dette var et helt spektakulært sted. Derfor blev nationalparken etableret i 1872 for at bevare dét, som Moder Natur i tidernes morgen havde skabt. I Yellowstone finder du alpine floder, søer og vandfald, varme kilder og to tredjedele af verdens gejsere. Den enestående og fascinerende park ligger 2000 meter over havets overflade og er opstået efter et enormt vulkanudbrud for 640.000 år siden. Du har mulighed for at spotte grizzlybjørne, ulve, elge og bisonflokke. Husk at dyrelivet er nemmest at spotte tidligt om morgenen eller sent om aftenen. I Yellowstone finder du hovedvejen Grand Loop Road (228 km), og vejen udgør et enkelt vejsystem med form som et ottetal. Fra hovedvejen er der sideveje til specielle attraktioner og udkigsposter. Nationalparken er delt op i fem områder:
 • I Geyser Country kan du opleve verdenskendte Old Faithful, der hver halvanden time sender en kæmpe søjle af varmt vand og dampe 50 meter op i luften. Dette er dog kun én ud af de ca. 200 gejsere, som ligger spredt i Geyser-området.
 • Ved Madison River og Firehole River er der gode muligheder for at fiske og måske være heldig at observere dyrelivet på tæt hold. Bjørne ses til tider fange fisk i floderne. Området omkring Mammoth Country er fantastisk at vandre i og er hjemsted for Gallatin Range.
 • Absaroka Mountains er en del af Rocky Mountains, og bjergtinderne pryder landskabet og strækker sig 240 km ved den østlige del af Yellowstone. Lamar River Valley er en populær destination for fluefiskeri og er et af de bedste steder i Yellowstone at se vilde dyr.
 • Grand Canyon of Yellowstone ligger i området Canyon Country, og denne må ikke forveksles med The Grand Canyon i Arizona. Den fascinerende kløft er steder op til 275 m dyb og 800 m bred. Smut forbi Artist Point og bliv betaget af den mest spektakulære udsigt, eller tag på en interessant gejsertur ved Fountain Paint Pots.
 • I Lake Country støder du på billedskønne Yellowstone Lake, som ligger i 2.376 meters højde. Kystlinjen strækker sig over 177 km, som du kan udforske til fods eller fra vandsiden i kajakker eller kanoer. I den højtbeliggende sø kommer vandtemperaturen om sommeren sjældent op på mere end 16 grader, og de lavere termiske lag kan være meget koldere, og derfor fraråder nationalparken al svømning. Fra begyndelsen af december fryser søen til, nogle steder med op til 1 meter is og kan forblive tilfrosset indtil juni måned.
 • Tag på en uforglemmelig opdagelse og besøg den unikke kombination af gejsere, boblende mudderhuller og varme kilder ved West Thump Geyser Basin. Ved Hayden Valley og Pelican Valley er der rig mulighed for at overvære dyrelivet i parken, da både bjørne, elge og bisoner slår vejen forbi.
5. dag: Yellowstone til Glacier N.P. (613 km)
Efter nogle fantastiske dage i Yellowstone sættes kursen mod nord og Glacier nationalpark. Det er en lang men smuk køretur, hvor du kan gøre stop mange steder, nyde en god kop kaffe eller tage et kort vandretur for at strække kroppen ud inden du hopper i bilen igen.
6. dag: På opdagelse i Glacier N.P.
På grænsen til de canadiske provinser Alberta og British Colombia i den amerikanske delstat Montana, finder du nationalparken Glacier. Parken er et mekka for naturelskere med utallige vandreruter og sceniske køreture igennem uberørte skove, sneklædte bjergtinder, spejlblanke bjergsøer, brusende floder og gletsjere.
7. dag: Glacier N.P. via Fort Macleod til Banff (499 km)
Der venter dig en spektakulær køretur ad Going-to-the-Sun Road i Glacier nationalpark til grænsen til Canada, hvor parken skifter navn til Waterton. Herfra sættes kursen mod nord og dagens mål, Banff, via Fort Macleod, hvor du kan besøge byens historiske fort.
8. dag: På opdagelse i Banff N.P.
Dagen er på egen hånd i fantastiske Banff nationalpark. Tag på vandretur ved Lake Louise, hvor der findes ruter af forskellig varighed og længde. Er du frisk på en længere vandretur, så kan Jysk Rejsebureau anbefale Beehive trek eller Plain of Six Glaciers trek. Ved Moraine Lake kan du leje en kano og sejle i den smukke gletsjersø omgivet af sneklædte bjerge. Det er også muligt, at udforske den fantastiske natur på en ridetur på hesteryg med guide i den canadiske vildmark.
9. dag: Banff til Yoho (93 km)
Fra Banff går turen mod Yoho, hvor du skal bo på den smukke Emerald Lodge ude i den rå canadiske natur. Her kan du leje en kano og nyde en smuk sejltur på Emerald Lake, eller tage på vandretur til områdets smukke vandfald. Nyd roen og de fantastiske omgivelser midt i den canadiske vildmark.
10. dag: Yoho til Jasper (263 km)
Det bliver svært at få taget afsked med Emerald Lodge, men det gode er, at der venter dig en fantastisk køretur til Jasper via den spektakulære Icefields Parkway. Du skal have god tid til køreturen, da der er en masse fotostops undervejs. Vi foreslår, at du lægger vejen forbi Peyto Lake og tager en Ice Explorer tur på Columbia Icefield.
11. dag: På eventyr i Jasper National Park
Der er masser at opleve i Jasper National Park udover det, du oplevede dagen før. Tag på en sejltur på fantastiske Maligne Lake til Spirit Island eller oplev det kolde gys på en riverraftingtur. Det er også muligt at tage en dukkert i en af bjergsøerne eller tage på en wildlife safari, hvor du kan spotte vilde bjørne, ulve, elge, ørne, m.fl. (M)
12. dag: Jasper til Clearwater (310 km)
Turen i dag går ad naturskønne Yellowhead Highway til Wells Gray Park. Du kommer bl.a. forbi Mount Robson, det højeste bjerg i Rocky Mountains. Der er mange aktiviteter tilgængelig i Clearwater og Wells Gray Provincial Park. Du kan bl.a. tage på vandretur, udforske parken på hesteryg, prøve kræfter med riverrafting, sejle kano eller tage på en bjørnetur. (M)
13. dag: Clearwater til Whistler (420 km)
I dag går rejsen videre ad Gold Rush trail, som var vejen de tidlige guldgravere og pionere rejste ad. Du ender i byen Whistler, som er mest kendt som en vinterdestination, men som om sommeren byder på masser af adrenalinsport. (M)
14. dag: På eventyr i og omkring Whistler
Whistler er et mekka for adrenalinsport og outdoor aktiviteter, som f.eks. fisketure, ziplining, mountainbiking og et væld af vandreruter. En ting er sikkert - du kommer ikke til at kede dig i Whistler.
15. dag: Whistler til Victoria (280 km)
Du sætter kursen mod Vancouver Island og byen Victoria, som er dagens endemål. Turen går fra bjergene til kysten, hvor du kan gøre stop ved Porteau Cove Provincial Park, Shannon Falls og Stawamus Chief Provincial Park, inden du tager med færgen til Nanaimo på Vancouver Island og kører det sidste stykke ned til charmerende Victoria.
16. dag: På opdagelse i Victoria
Brug dagen på at udforske British Columbias elegante hovedstad. Vi anbefaler et besøg i Beacon Hill Park og ”The Art Gallery of Greater Victoria”. Nyd en kop te på Fairmont Empress Hotel og besøg de berømte Butchart-haver. Du kan også bare slappe af i byen og se de små vandflyvere lande og lette lige uden for den lille centrale havn. Fra Victoria er det også muligt at komme på hvalsafari i Juan de Fuca-strædet eller tage en vandflyver for at se Vancouver Island fra luften.
17. dag: Victoria til Olympic N.P. (75 km)
Dagen starter med en sejltur tilbage til USA og havnebyen Port Angeles, hvorefter rejsen fortsætter til Olympic nationalpark. Olympic nationalpark ligger på Olympic-halvøen i det fjerneste nordvestlige hjørne af USA. Her venter dig skovbeklædte bjergområder, urgamle regnskove og den vilde Stillehavskyst. Der findes også masser af vilde dyr som f.eks. Roosevelt hjorte, pumaer, sortbjørne, havoddere og murmeldyr. Parken er ikke så kendt, og ret overset, hvilket gør at der vil være langt færre turister end nogle af de andre nationalparker, du har besøgt hidtil på rejsen. Kør ad den sceniske rute Hurricane Ridge, hvor der venter dig en fantastisk udsigt ud over Olympic Mountains. Herefter fortsætter du til Lake Crescent, hvor du overnatter på et hyggeligt lodge ved søens bred.
18. dag: Olympic N.P. til La Push (45 km)
Rejsen fortsætter rundt i Olympic nationalpark, hvor du kan nyde en svømmetur i de varme kilder ved Sol Duc Hot Springs Resort inden du fortsætter til La Push ved Stillehavskysten, hvor du overnatter på B&B. Her kan du nyde smukke vandreture langs den rå kyststrækning.
19. dag: La Push til Tacoma og Seattle (316 km)
Fra La Push sættes kursen mod Tacoma ved Seatte, som er sidste stop på rejsen. Du kan gøre stop ved den eneste tempererede regnskov i USA, Hoh Rain Forest, hvor du kan tage på vandreture i den magiske og eventyrlige mosbelagte regnskov. Velkommen til Seattle, som også er kendt som "The Coffee Capitol of the World", da det var her den første Starbucks Café så dagens lys. Seattle er også hovedsæde for højteknologiske verdenskendte firmaer som Microsoft og Boeing, men også den ikoniske Space Needle. Bl.a. Boeing fabrikken er et besøg værd, hvor flyentusiaster kan få en guidet rundvisning i de enorme fabrikshaller, hvor Boeings store passagerfly samles. Et andet must-do er en tur i den underjordiske by, en by under Seattle, hvilket virker bizart, men kort fortalt valgte man i starten af 1900-tallet at bygge en by ovenpå den eksisterende by i Seattle, og det er den gamle bydel man i dag kan få en rundvisning i. Derudover er Seattle også kendt for at have leveret sin del af store musiknavne, herunder bl.a. legendariske Jimmy Hendrix og Quincy Jones, og i 90'erne var det bands som Soundgarden, Nirvana og Pearl Jam. Du overnatter i Tacoma, ikke langt fra lufthavnen, hvor du nemt kan hoppe på toget ind til Seattle.
20. dag: Afrejse fra Seattle
Nyd den sidste morgen i Seattle, før du kører mod Seattles internationale lufthavn, hvor du afleverer din lejebil. Efter tre ugers rejse i USA og Canada går turen hjemad. Tidspunktet afhænger af, hvornår dit oversøiske fly afgår.
21. dag: Ankomst Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet.

Overnatninger

1 overnatning på Comfort Suites i Bozeman
3 overnatninger på Yellowstone Under Canvas i West Yellowstone
2 overnatninger på Glacier Under Canvas ved Glacier N.P.
2 overnatninger på Canalta Lodge i Banff
1 overnatning på Emerald Lake Lodge i Yoho N.P.
2 overnatninger på Tekarra Lodge i Jasper
1 overnatning på Alpine Meadows Resort ved Clearwater
2 overnatninger på Crystal Lodge i Whistler
2 overnatninger på The Oswego Hotel i Victoria
1 overnatning på Lake Crescent Lodge ved Lake Crescent
1 overnatning på Manitou Lodge B&B i La Push
1 overnatning på Crowne Plaza Seattle Airport i Tacoma (Seattle)

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra moteller til boutiquehoteller og ranchophold.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Maj - oktober

Pakkeliste

 • Internationalt kørekort
 • Evt. guidebog
 • Evt. vejkort
 • Kreditkort
 • Mindre vandrerygsæk
 • Fleece eller varm trøje
 • Vandresko
 • Let regn- eller skaljakke
 • Lommelygte eller pandelygte
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Evt. kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Bozeman // Seatlle - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Billeje inkl. fri kilometer, kasko- og ansvarsforsikring med selvrisiko på 0 kr. - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information
 • Færgebilletter ifølge program

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet
 • Envejsleje på billeje på cirka 100 USD + lokal skat
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Entré til attraktioner og nationalparker
 • Parkeringsafgifter
 • ESTA forhåndsgodkendelse til USA (kan tilkøbes igennem Jysk Rejsebureau)
 • ETA forhåndsgodkendelse til Canada

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top