Gennem tiden har nogle af verdens mest ikoniske storbyer haft æren af at være værtsby for de olympiske lege. Lad de olympiske værtsbyer være inspiration, når du skal planlægge din næste rejsedestination. Her har vi fremhævet 5 tidligere værtsbyer, der alle byder på spændende og unikke oplevelser, og derfor uden tvivl er værd at besøge.
Se listen over alle olympiske værtsbyer gennem tiden her.

1 Rio de Janeiro, Brasilien
Rio de Janeiro er en af Brasiliens mest ikoniske byer, og byen var værtsby for sommer-OL i 2016. Dette var første gang, at de olympiske lege blev afholdt i Sydamerika. Rio de Janeiro er ikke bare en by; det er en sanseoplevelse udover det sædvanlige fyldt med farver og rytmer. Rio er kendt for sit farverige karneval, hvor du kan opleve den imponerende sambaparade, der fylder Rios gader med musik og dans. Rio kan også byde på meget andet - fra spektakulær natur og kulinariske eventyr til smukke strande og afslapning.
Find inspiration til din rejse til Brasilien her.
Læs vores rejseeksperters guide til 8 steder, du skal opleve i Brasilien.

2 Los Angeles, USA
Los Angeles - den ikoniske by i Californien - er epicenteret for underholdningsindustrien og har været vært for de olympiske lege i både 1934 og 1984. Byen skal også afholde de olympiske sommerlege i 2028. Udover det populære Hollywood-skilt og Beverly Hills har Los Angeles meget andet at byde på. Blandt andet kan du træne på Muscle Beach, gå på opdagelse i Universal Studios eller høre en koncert i den spektakulære Walt Disney Concert Hall. Ikke mange timers kørsel fra Los Angeles findes også nogle af USA’s smukkeste nationalparker, blandt andet Yosemite National Park og Death Vally National Park.
Find inspiration til din rejse til USA her.
Få flere tips til hvad du skal opleve i Los Angeles her.
Læs om fem steder i USA du måske ikke kender her.

3 Tokyo, Japan
Tokyo var værtsby for OL i 2020, men på grund af COVID-19 blev legene udskudt et år og blev derfor afholdt i 2021. Tokyo, Japans pulserende hovedstad, er verdens største by med en befolkning på næsten 40 millioner indbyggere. Japanernes venlighed og sans for orden gør, at byen ikke føles kaotisk, på trods af at det er verdens største by. Byen er en blanding af futuristisk arkitektur, traditionelle templer, imponerende kulinariske oplevelser og en by med masser af energi og liv.
Find inspiration til din rejse til Japan her.
Læs om hvorfor Maya elsker at rejse i Japan.

4 Sydney, Australien
Når man tænker på Sydney, tænker man automatisk på seværdigheder som Operahuset og Harbour Bridge. Disse to ikoniske landemærker er symbolske for byen og blev derfor også inddraget i de olympiske begivenheder, da Sydney afholdte sommer-OL i år 2000. Her dekorerede man den fascinerende Sydney Habour Bridge med de kendte OL-ringe. I Sydney kan du bade ved de imponerende strande, nyde solskinnet og tage en svømmetur i Stillehavet. Uanset om du er til strande, ikoniske landemærker eller multikulturel mad, har Sydney noget for enhver rejsende.
Find inspiration til din rejse til Australien her.
Få flere tips til hvad du skal opleve i Sydney her.
Læs også om Mies Working Holiday i Australien her.

5 Beijing, Kina
Kina hovedstad, Beijing, var værtsby for de olympiske lege i 2008. Beijing er en by, som afspejler fortiden og fremtiden på en og samme tid. I Beijing kan du blandt andet besøge Hutongs, der er en særlig type smalle gader fyldt med gamle huse. Du kan også lade dig imponere af Beijings skyskrabere, hvor den højeste bygning i byen har 109 etager. Beijing er en by fuld af kontraster, hvor travlheden i gaderne står i skarp kontrast til de rolige templer og parker. ”Himlens tempel” er Beijings mest kendte tempel, men byen har hundredvis af mindre templer, der også er værd at besøge.
Find inspiration til din rejse til Kina her.
Læs mere om Beijing og byens unikke oplevelser her.

Kilder:
Olympics: Olympic Games
Thomas Cook: 6 Olympic Host Cities You Must Visit
Rio de Janeiro
Til top