Kalenderen siger 2023, men hvad siger rejsekalenderen? Er den stadig tom? Med en verden fuld af eventyrlige destinationer, er det næsten umuligt at vælge, hvor din drømmerejse skal gå hen. Med udgangspunkt i årets lister fra bl.a. CNN Travel, Forbes og Lonely Planet har vi samlet 23 anbefalinger til de bedste rejsemål i 2023, der kan hjælpe dig med at indsnævre feltet af muligheder.

Så hvor skal din rejse gå hen i 2023?


DE 23 BEDSTE STEDER AT REJSE HEN I 2023

1. Rotorua, New Zealand
Planlægger du en rejse i 2023, bør du helt sikkert overveje at lade rejsen gå forbi Rotorua - eventyrhovedstaden på New Zealands nordø. Her kan du udfordre dig selv med et væld af fede adventureoplevelser, såsom rafting, bungeejump eller en tur i såkaldt ’Shweep Racer’. Men eventyret stopper ikke her. På din rejse til Rotorua kan du komme helt tæt på maorikulturen, takket være en ekstremt hjertevarm og åben befolkning, der inviterer dig med til lokale oplevelser i byen. Og er du vild med at udforske naturen, scorer Rotorua også fuld plade på dramatisk natur med alt fra gejsere til mudderdale, varme kilder og termiske bade.
Find inspiration i vores rejseforslag til New Zealand her.

2. Arktis
Mens Antarktis kunne prale af at være eventyrrejsernes darling i 2022, så er hele det arktiske område på listen over must sees i 2023. Det tæller bl.a. Island, Svalbard og Grønland, der rummer alt, hvad du kan ønske dig på din rejse: uspoleret natur, eventyr og muligheden for at se nordlys. Mens du udforsker naturens skønhed, kan du glæde dig til at mærke dig selv og freden ved at bevæge sig i en isoleret verden, og mon ikke også at du lærer en ting eller to om dine egne personlige grænser, når du kommer tæt på Islands gejsere, kører snescooter og hundeslæde på Svalbard eller udforsker isbjørnenes baghave på Grønland.
Find inspiration i vores rejseforslag til Island her.
Find inspiration i vores rejseforslag til Svalbard her.
Find inspiration i vores rejseforslag til Antarktis her.

3. Kuala Lumpur, Malaysia
Malaysias lune hovedstad, Kuala Lumpur, skaber en fest for alle dine sanser. Her bliver du mødt af farverige markeder, duftende gadekøkkener og frodige parker, moderne indkøbscentre og historiske monumenter – og fristes du af en cocktail i de sene timer, kan byen også byde på et livligt natteliv. Kuala Lumpur har et af asiens mest spændende og inspirerende køkkener. Den asiatiske metropol forkæler dine smagsløg med lækre snacks og lokale specialiteter, som du kan nyde ved en hyggelig madbod, mens du får dig en snak med madmor. Så er du en foodie traveller, bør Kuala Lumpur stå øverst på din bucketlist i 2023!
Find inspiration i vores rejseforslag til Malaysia her.

Læs også listen over de 50 bedste streetfoods i Asien

4. New Mexico, USA
New Mexico går under tilnavnet ’Fortryllelsens land’, og du bliver i allerhøjeste grad fortryllet, når du besøger staten i det sydvestlige USA. Her er 23 indfødte stammer samlet på ét sted, og New Mexico kan derfor byde på et vidunderligt mix af kulturer, kunst og musik, som er spændende at opleve for enhver, der elsker et kulturelt eventyr. Du skal også glæde dig til at nyde maden og omgivelserne, for også her brillierer New Mexico blandt de amerikanske sydstater.
Find inspiration i vores rejseforslag til Sydstaterne i USA her.

5. Armenien
Øverst på Forbes' liste finder du det smukke og historiske Armenien. Landet er hjemsted for storslået landskaber, såsom Kaukasus-bjergene og Sevan-søen. Her finder du også gamle arkitektoniske vidundere, bl.a. Garni-templet og Haghpat-klostret, der begge er på UNESCO’s verdensarvsliste. Er du vild med vandring, kan du i Armenien få opfyldt dine vildeste vandredrømme på den 861 kilometer lange vandrerute på den transkaukasiske sti gennem Armeniens landskab. Rejser du for madens skyld, venter også madoplevelser langt ud over det sædvanlige. Det armenske køkken dufter af friske urter og krydderier, og tager du plads på de lokale restauranter, kan du smage specialiteter som khash (knogleboullion), dolma (fyldte drueblade), manti (bagte dumplings) og de berømte hjemmelavede pickles.

6. Guatemala
Guatemala indtager førstepladsen på Vogues liste over bedste rejsemål i 2023. Landet har for de fleste rejsende stået i skyggen af sine latinamerikanske nabolande, men det skal være slut nu. Guatemala repræsenterer et ’best of’ Latinamerika – men uden samme mængde rejsende, som du kan risikere at møde i bl.a. Mexico. Besøg Guatemala for naturens storslåede skønhed og for mødet med Latinamerikas måske mest hjertevarme lokalbefolkning.
Find inspiration i vores rejseforslag til Guatemala her.

7. Safari i Afrika
2023 står i safariens tegn - det er både Forbes, CNN Travel, Lonely Planet og The Washington Post enige om! Med fuld score på eventyrbarometeret får du alt, hvad du kan drømme om på din rejse – du får dyrelivet helt tæt på, udsigt til fantastisk natur og masser af udendørsoplevelser. Derudover smager du på lækre lokale retter og møder de mennesker, der lever deres liv side om side med savannens dyr. De seneste år er luksuslodges skiftet ud med bushcamping for at skabe den helt rigtige autentiske safarioplevelse. Så vil du afsted på autentisk eventyr i 2023, skal du sætte kurs mod safaridestinationer som Botswana, Kenya, Rwanda, Sydafrika, Tanzania eller Zambia.
Find inspiration i vores rejseforslag til Afrika her.

8. Japan
Som et af de sidste lande til at åbne op igen efter coronapandemien har Japan overbevisende genvundet sin topplacering som et 2023-favoritrejseland hos både Vogue, Insider, Lonely Planet og The Washington Post. Mens Østasien generelt mærker stor interesse, er Japan stadig en klar fanfavorit hos mange, så forvent en del opmærksomhed på Japan i 2023. Tænk udover ’den gyldne trekant’ – Tokyo, Kyoto og Osaka – når du planlægger din rejse og udforsk i stedet de mindre kendte og langt smukkere områder af Japan, f.eks. bjergrige Sapporo i nord eller naturparadiset Okinawa i syd. På den måde undgår du også turistmasserne, der kan samle sig i Japans mest kendte byer.
Find inspiration i vores rejseforslag til Japan her.

9. Tasmanien, Australien
Australien fremhæves som et af de bedste rejsemål i 2023 af både Lonely Planet, Insider, CNN Travel og Forbes, men vidste du, at kun en 2-timers flyvning fra Sydney venter en unik rejseskat, som forventes at få sit helt store gennembrud i 2023? Med både strande, skove, bjerge og dyreliv gemmer Tasmanien på et væld af uudforskede eventyr for dig, hvis rejsedrømme bevæger sig uden for det australske fastland. Er du fascineret af sjældne dyrearter, kan du besøge områderne, hvor de tasmanske djævle holder til. Her kan du se dem helt tæt på og lære meget mere om dem.
Find inspiration i vores rejseforslag til Tasmanien her.

10. Guyana
Guyana har gået under radaren hos rejsende i mange år, men det laver 2023 om på. Landets kultur er tæt forbundet til caribisk kultur, og så er Guyana det eneste sydamerikanske land med engelsk som officielt sprog. 90% af Guyanas areal er regnskov, og det er derfor et fantastisk sted, hvis du vil opleve uspoleret natur og utrolige vandfald på din rejse. Omgivet af flora og fauna mærker du en helt særlig forbindelse til naturen, når du rejser i Guyanas regnskov. Her lever et autentisk folkefærd tæt på regnskovens fantastiske dyreliv med bl.a. jaguarer og myreslugere. Du kan overnatte på charmerende eco-resorts eller i maleriske træhuse dybt inde i junglen og glæd dig til at smage de lokale karryretter og det sydamerikanske fladbrød ’roti’.

11. Yukon-territoriet, Canada
Hører du til dem, der kan lide at rejse ’off the beaten path’ og udforske uberørte områder, så er Canadas nordvestlige territorier – og særligt Yukon – en klar anbefaling til dit rejseår 2023. Yukon, som kan prale af en flot andenplads på Vogues liste, er en uberørt og for de flestes vedkommende uopdaget del af Canada. Her vrimler det med dyreliv i de smukke landskaber. Du kan indlogere dig på små traditionelle overnatningssteder, hvor du møder de lokale i øjenhøjde, og de byder dig varmt velkommen med historier fra deres liv og dagligdag. Afhængig af sæson er det nordvestlige Canada også et perfekt sted, hvis du vil opleve det betagende nordlys.
Find inspiration i vores rejseforslag til Canada her.

12. Seychellerne
Seychellerne kan sagtens konkurrere på paradisfaktor med eksotiske favoritter som Maldiverne, Bali, Gili-øerne og Mauritius. På din rejse til Seychellerne kan du nyde de fantastiske strande, tage til romsmagning på det anerkendte Takamaka-destilleri eller besøge en vaniljefarm og lære mere om, hvordan man dyrker det sorte guld. Også Victoria Botanical Garden er et besøg værd. Her kan du køle af i skyggen og få en helt unik oplevelse med at håndfodre de imponerende kæmpeskildpadder.
Find inspiration i vores rejseforslag til Seychellerne her.

13. Porto, Portugal
Har du endnu ikke haft fornøjelsen af at opleve den nordportugisiske by Porto, så er det på tide at tilføje destinationen til din bucketlist. Her overvældes du af fantastisk arkitektur og smukke udsigter over havet, og så kan du forvente god mad og endnu bedre vin – endda til rimelig budgetvenlige priser. Vores bedste anbefalinger til oplevelser i Porto vil være en heldagsrundvisning i Douro-dalens vingårde med smagsprøver og frokost undervejs eller et besøg på et af byens historiske museer.
Find inspiration i vores rejseforslag til Portugal her.

14. Alaska, USA
Alaska har længe været et højdepunkt på eventyrernes verdenskort, og har du endnu ikke besøgt det spektakulære rejsemål, så er 2023 året, hvor du skal afsted! Med smukke fjorde, enorme gletsjere og et unikt dyreliv er Alaska et paradis for naturelskere. Men Alaska er også et fantastisk rejsemål, hvis du har interesse for kultur. Her står de lokale nemlig for at administrere en række autentiske oplevelser for besøgende, hvor du får indblik i de indfødtes kultur og deres arbejde med bl.a. bæredygtighed og naturbevarelse.
Find inspiration i vores rejseforslag til Alaska her.

15. Mustang Valley, Nepal
Berømt for smukke bjergvandringer ad gamle stier finder du Mustang-dalen i Nepals imponerende Himalayabjerge ved grænsen til Tibet. I 2023 kan du forvente at høre meget mere om Mustang-dalen, i takt med at flere og flere får øjnene op for dens mange kvaliteter: de gamle landsbyer med buddhistiske klostre, de menneskeskabte Mustang-grotter over Gandaki-floden og naturligvis de mange eventyrlige trekkingruter. Planlægger du en trekkingrejse i 2023, er Mustang-dalen i Nepal bestemt en overvejelse værd.
Find inspiration i vores rejseforslag til Nepal her.

Se også vores liste over verdens bedste treks.

16. Bogotá, Colombia
Colombias hovedstad Bogotá er et ofte overset rejsemål i landet, fordi caribiske kystområder som f.eks. Rosario-øgruppen sammen med UNESCO-verdensarvsbyen Cartagena løber med alt opmærksomheden. Men det laver 2023 om på, for Bogotá har masser af byde på! Du kan tage med på en guidet rundvisning, hvor du hører om byens kulturelle forvandling fra graffitiens vilde vesten til imponerende gadekunstgalleri. Og ligeså farverig som byens facader er, ligeså magisk og farverigt er Bogotás køkken. Her kan du gå på kulinarisk opdagelse i Colombias mangfoldige spisekammer med alt fra lækre bonderetter til gastronomi på Michelin-niveau. Og så skal du selvfølgelig smage den colombianske kaffe, som rangerer højt på listen over verdens bedste kaffer.
Find inspiration i vores rejseforslag til Colombia her.

17. Saudi Arabien
Saudi Arabien har først for ganske nyligt åbnet for rejsende, men trods det er landet strøget direkte ind på listen over toprejsemål i 2023. I Saudi Arabien er du garanteret en kulturoplevelse ud over det sædvanlige, når du rejser ’off the beaten path’ i den mystiske ørkenstat med de fantastiske kulturskatte. Besøg den antikke by Riyadh, den betagende Al-Ula-ørken og den historiske by Medina, som nu er åben for alle uanset religion.

18. Torresstrædet, Australien
Australien fremhæves som et af de bedste rejsemål i 2023 af både Lonely Planet, Insider, CNN Travel og Forbes. Men rejser du lidt udenfor fastlandet - til øerne i Torresstrædet mellem det nordlige Australien og Papua Ny Guinea - venter et unikt eventyr i et område med rig kulturarv og betagende skønhed. Disse øer forbliver en uudforsket perle, der gang på gang overses af rejsende, som i stedet holder sig til Australiens fastland. Det skal der laves om på i 2023. På øerne står de lokale klar til at byde dig velkommen og invitere dig med til traditionelle kulturelle aktiviteter såsom fiskeri og dans. En helt unik mulighed for dig, der planlægger en rejse på disse kanter.
Find inspiration i vores rejseforslag til Australien her.

19. Bhutan
Isoleret højt oppe i Himalayas bjerge ligger det betagende kongedømme, Bhutan, som får varme anbefalinger af både Insider og Lonely Planet. Ved genåbningen efter coronapandemien, genåbnede også den historiske ’Trans Bhutan Trail’, der har været utilgængelig i 60 år. Stien, der har historie helt tilbage til det 16. århundrede, er en af verdens længste vandreruter og spænder fra Haa i det vestlige Bhutan til Trashigang i øst. Den var engang den eneste måde at rejse på tværs af Bhutan og har derfor enorm betydning for landets historie. Undervejs passerer du magisk natur, 21 templer, 12 bjergpas, fem hængebroer, gamle fæstninger, klostre og meget mere. Vandrestien her fortjener så afgjort en plads højt på din bucketlist i 2023.
Find inspiration i vores rejseforslag til Bhutan her.

20. Bansko, Bulgarien
Bansko i Bulgarien er en vidunderlig by, som kan besøges året rundt. I de lyse måneder kan byen tilbyde fantastiske vandreture og udendørsaktivtiter i smukke omgivelser. Besøg Pirin Nationalpark, hvor du kan tage på vandring med betagende udsigter undervejs. Er du i god vandreform, kan du bestige Vihren – den højeste top i Pirin-bjergene – på en relativt overskuelig dagstur. Om vinteren forvandles Bansko til et eventyrligt skisportssted med skiløb i bjergene. Og så er både det traditonelle køkken og de lokale vine i absolut topklasse, når sulten skal stilles efter mange timers fysisk aktivitet.

21. Chattanooga, Tennessee, USA
Du kender Nashville med countrymusikken, og du kender Memphis, hvor Elvis holdt til, men kender du også Chattanooga? Sikkert ikke, men det skal der laves om på i 2023. Chattanooga ligger for foden af Appalachian-bjergene ved Tennessee-floden, hvorfor du her finder et rigt udvalg af naturaktiviteter. Derudover kan byen tilbyde spændende oplevelser for de kunst- og historieinteresserede, og er du en ægte madelsker, har byen også et stort udvalg af lækre restauranter og mikrobryggerier, der står klar til at forkæle dine smagsløg.
Find inspiration i vores rejseforslag til det østlige USA her.

22. Mauretanien
Mauretanien har måske hidtil ikke stået øverst på din bucketlist, men for rejsende med hang til eventyr kan Mauretanien give dig dit livs bedste rejse. Det helt store trækplaster er en togrejse med verdens længste tog - jernbanetoget ’Train des Mines’ - på den 704 km. lange jernbanestrækning fra minebyen Zoureat til havnen i Nouadhibou. Toget transporterer jernmalm fra minerne i ørkenen til havnen, hvor det eksporteres til resten af verden. Togrejsen tager ca. 22 timer, og der er eventyrgaranti i samtlige 22 timer, når du kører med fantastisk udsigt til Sahara-ørkenen, hvor du kan følge de lokales dagligdag og arbejde.

23. Costa Rica
Costa Rica er en genganger fra 2022s rejseanbefalinger, og det er med god grund. Landet har masser at byde på for eventyrer i alle aldre, og derfor er Costa Rica en spændende destination at høre mere om, uanset om du rejser som ung backpacker, på familierejse, på bryllupsrejse eller som pensionist. Du kan glæde dig til at nyde de fantastiske strande og den frodige natur og komme tæt på landets unikke dyreliv. De mest eftertragtede steder i Costa Rica tæller bl.a. Arenal, Monteverde og Tortuguero, men der er også spændende eventyr at finde i Punta Leona på den centrale stillehavskyst og i Sarapiqui i det caribiske lavland.
Find inspiration i vores rejseforslag til Costa Rica her.

Kilder:
Forbes - 'Best Places To Travel In 2023'
CNN Travel - 'Where to travel in 2023'
Vogue - 'The 12 Best Places to Travel In 2023'
Lonely Planet - 'Best In Travel 2023'
Insider - '23 of the best places to travel to around the world in 2023'
The Washington Post - 'The top travel destinations for 2023, according to experts'
Til top