Tidspunkt for rejse

2009
Vi tog afsted i juni måned, mens det stadig var nemt at finde en god pris på en flybillet til Los Angeles, og så var det lige inden, at alle turisterne kom i juli og august måned – derfor det oplagte tidspunkt til et roadtrip i USA.

Vi havde, lige siden vi var små, snakket om, at det kunne være fedt at lave vores helt egen herretur til Staterne. Bare to gutter i et kæmpe, klassisk amerikaner-køretøj. Så da vi ankom til Los Angeles om morgenen og så den flotte Jeep 4x4, som ventede på os, var der ikke et øje tørt. De medbragte gode gammeldags cd’er blev hurtigt fundet frem, og snart skrålede Johnny Cash ud af de åbne bilruder.

LA: Venice Beach og Universal Studios
Vi havde lavet en rute hjemmefra, der tog os forbi Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Phoenix og San Diego. Vi overnattede først to nætter i Los Angeles, hvor vi så Hollywood-skiltet, var på stranden i Venice Beach og en tur i Universal Studios. Selvom alle disse ”must sees” var spændende, blev vi hurtigt enige om, at byen var overvurderet (for sådan et par gutter som os), og vi befandt os derfor snart på Highway 1 for at bevæge os op ad kysten mod San Francisco. Turen op ad kysten er præget af flotte strande, betagende landskaber og charmerende strandbyer som Santa Barbara og Santa Cruz, der varmt kan anbefales, hvis man gerne vil spise godt og surfe i bølgen blå.

Få flere tips til hvad du kan opleve i Los Angeles her.

San Francisco
Vi havde fem dage i San Francisco, og vi kunne sagtens have været der flere dage! Byen er simpelthen så charmerende med dens forskellige kvarterer, såsom China Town og Little Italy, hvor der er en hyggelig stemning om aftenen med de mange restauranter og barer. Selve byen er også en arkitektonisk perle med dens flotte skyskrabere og ikke mindst den verdensberømte bro, Golden Gate Bridge. Vi nåede at køre over broen to gange - én gang i bil og en anden gang på cykel, som bestemt også er en anbefaling værd.

Få flere tips til hvad du kan opleve i San Francisco her.

Yosemite National Park
Næste stop på turen: Yosemite National Park, som indeholder kæmpe bjerge og flotte vandfald. Her udforskede vi de naturskønne omgivelser, men der er også mulighed for at campere i parken eller se området på en guidet tur, som starter i Yosemite Valley.

Læs mere om Yosemite National Park her.

Se vores liste over de bedste nationalparker i USA her.

Las Vegas
Derefter gik turen videre til Las Vegas, som vi begge havde glædet os utrolig meget til, da vi havde hørt meget om byen fra kammerater og ikke mindst gennem film og tv-serier. Turen til Vegas er en oplevelse i sig selv, da man kører ud af en snorlige vej i ørkenen i syv timer uden at se meget andet end bjerge og kæmpe lastbiler. Trods skyhøje forventninger blev vi overhovedet ikke skuffede, da vi ankom til vores femstjernede hotel på The Strip, som er hovedgaden, hvor alle de største hoteller ligger. Det var ren afslapning og fornøjelser fra dag 1, hvor vi lå ved poolen og sippede drinks, spillede i diverse kasinoer og festede på klubber natten lang.

Få flere tips til hvad du kan opleve i Las Vegas her.

Grand Canyon
Et af de sidste stop på turen var USA’s nok mest kendte nationalpark - det fantastiske Grand Canyon. Her blev vi presset til det yderste, da vi begav os ud på trekking med kun én liter vand hver i 40 graders varme. Det var dog det hele værd, da vi nok aldrig glemmer synet af den kæmpe kløft, som mest af alt ligner et smukt, levende og nærmest uvirkeligt maleri.

Læs mere om Grand Canyon her.

Perfekt afslutning i San Diego
Hele vores rejse blev afsluttet på bedste vis i San Diego, som er lidt a la Los Angeles men bare meget hyggeligere og med bedre strande. Her slappede vi af på stranden, hvor vi også hurtigt blev enige om, at det selvfølgelig ikke skulle være vores sidste herretur til USA!

Drømmer du om dit eget roadtrip i USA?

Se alle vores rejseforslag til USA her.

Få flere råd og anbefalinger til roadtrip i USA her.
Herretur til USA, nordamerika, storby
Til top