Af Elsebeth og Margit

Kort om jer: Hvem er I?
Vi hedder Elsebeth Mølleskov og Margit Dam. Vi er begge studerende og kan lide at fotografere, udforske naturen og få et adrenalinkick.

Hvilke lande har I besøgt og hvem rejste I med?
Det er nu to år siden, vi kom hjem fra vores rejse sammen til Nepal, Thailand, Burma, Laos, Indonesien og New Zealand.

Hvor længe er I typisk væk og hvor ofte rejser I?
Vi var afsted i fire måneder. Det var vores første længere rejse. Der er endnu ikke en ny rejse på tegnebrættet, men vi har begge en drøm om at trække stikket og Mærke Verden igen. Som tommelfingerregel har vi draget os den erfaring, at det er godt at rejse 3-4 uger i hvert land, hvis man skal længere væk.

Hvad inspirerede jer til at rejse ud med rygsækken?
Til at starte med sad vi med verdenskortet, og det var kun fantasien, der satte grænser for, hvad vi ville opleve. Senere hen var vi til rejseforedrag hos Jysk Rejsebureau, hvor vi blev inspirerede af foredraget ”Jorden Rundt”. Det satte skub i vores rejseforberedelser, og vi bookede hurtigt et møde med en rejsekonsulent, som hjalp os med at realisere drømmen.

Find alle vores foredrag og webinarer her.

Jeres bedste rejsetip, hvis man skal ud som backpacker for første gang?
Vi var glade for, at vi på vores første backpackertur havde søgt råd hos nogle eksperter. Det var en stor hjælp i forhold til det praktiske med bookning af flybilletter, forsikring, de første overnatninger i hvert land m.m. Derudover er det også rart at have en livline i baghånden, hvis der opstår problemer på rejsen.

Rejsetip!
Første gang man er afsted, vil man gerne opleve så meget som muligt. Men skriv bag øret, at det også er vigtigt at stoppe op og fordøje de mange oplevelser, som gør indtryk på en.
Rejs med et åbent sind og vær nysgerrig. Udfordr dig selv både på det personlige og fysiske plan.


Hvilke forberedelser gør I normalt inden en rejse?
Det er smart først at afgøre hvilke lande, man vil besøge. Det er forskelligt fra land til land, hvilket tidspunkt på året, der er det ideelle at rejse til landet f.eks. i forhold til deres klima og højtider. Vi syntes, det var rart at undgå den værste regntid i Indonesien og Thailand og ramme New Zealand om sommeren, som er i januar og februar.

Dernæst skal der lægges et budget. Her var vi glade for at få hjælp af Jysk Rejsebureau, da de gav os et pejlemærke for dagsbudgettet. Det gav et overblik over, hvad vi minimum skulle spare sammen. Det altid godt at spare lidt ekstra sammen, end det man regner med at bruge, så man ikke lever på et stramt budget. Sydøstasien er et fedt sted at rejse som backpacker, da dagsbudgettet er lavt, så man får meget for pengene.

Vi var glade for at have både ud- og hjemrejsebillet, så vi vidste, hvornår vi kom hjem igen, hvis nu pengene slap helt op.

Hvorfor er det så fedt at rejse med rygsæk?
Det giver en stor frihed, og man kan planlægge rejsen undervejs.

Vores erfaring er, at hvis man prioriterer oplevelser og har et ønske om at møde kulturen og lokalbefolkningen, kommer man mere under huden på landet, hvis man opsøger de steder, der ikke er så turistede.

Ved at rejse med rygsæk lærer man at begrænse sig og sætte pris på det, man har til rådighed, da rygsækken er ens hjem på rejsen.

Læs mere om backpacking her.

Hvordan finder fandt I tid og penge til at realisere drømmen?
Efter vi havde fået overblik over budgettet, gik vi i gang med at skrabe penge sammen. Vi holdt sabbatsår efter gymnasiet, og fra vi blev studenter, til vi tog afsted, blev al vores tid brugt på arbejde. Hver en krone skulle bruges.

Som studerende tager det længere tid at få sparret penge sammen, men det handler bare om at spare op i lang tid. Før eller siden skal vi nok få realiseret drømmen om at komme afsted igen.

Læs mere om sabbatår i udlandet her.

Jeres personligt bedste rejseminde eller jeres sjoveste historie ’from the road’?
Uh, der er mange efter fire måneders rejse og oplevelser stort set hver dag. Alt fra dykning, skydiving, bungy jump, canyon swing, river rafting, rapelling, trek på vulkaner og bjerge, se komodovaraner og orangutanger i den vilde natur. Det er ikke til at udpege en specifik oplevelse, der står tydeligt på nethinden. Men noget, der giver blod på tanden til at komme afsted igen er, at man oplever andre kulturer og ser en anden natur.

Hvad er jeres bedst pakketip og hvad rejser I aldrig uden?
Det er vigtigt at pakke let. Meget tøj kan købes billigt, når man er afsted, og man har slet ikke brug for så meget, som man tror. Vi havde et silkelagen og en lille sovepose med, hvilket vi gjorde meget brug af.

Rejsetip!
Hvis man køber mange souvenirs er det i mange lande let og billigt at sende dem hjem med posten.

Find hele vores backpacker pakkeliste her.

Hvilke lande er på jeres bucket list, og hvad lægger I vægt på, når I vælger en destination?
Elsebeth: For mit vedkommende kan det være svært at begrænse bucket listen, da jeg let bliver begejstret og inspireret. Jeg har en drøm om at komme til USA, Australien, Canada og lande, der er gode at dykke i. Men en prioritering lige nu er, at de lande, jeg kommer til, giver mig nye indtryk. Det kunne være fedt, hvis jeg en dag kan sige, at jeg har rejst i alle verdensdele.

Margit: Jeg har et land ad gangen på min bucket list. Lige nu er det USA, som trækker, og hvor turen går hen derefter vides ikke. Når jeg vælger en destination, er det vigtigt, at det er anderledes end andre steder, jeg har været.

Andet I gerne vil dele fra livet som rygsækrejsende?
Hvis man bare har en lille brand for at komme afsted, så gør alt for at realisere drømmen. Du vil ikke fortryde det.

Tak til Elsebeth og Margit for at dele jeres rejseglæde med andre!

Se alle vores jordomrejser her.

Elsebeth og Margit, rejseinterview
Elsebeth og Margit, rejseinterviewElsebeth og Margit, rejseinterviewElsebeth og Margit, rejseinterviewElsebeth og Margit, rejseinterviewElsebeth og Margit, rejseinterviewElsebeth og Margit, rejseinterviewElsebeth og Margit, rejseinterviewElsebeth og Margit, rejseinterviewElsebeth og Margit, rejseinterview
Til top