Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
20 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 29.895,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Rejseforslaget er opbygget omkring private og fælles transporter mellem destinationer og kan desuden skræddersyes som en kør-selv ferie rundt i Costa Rica. Forhør dig om mulighederne ved din rejsekonsulent.

Rejsen starter med 2 overnatninger i San Jose inden du fortsætter til La Fortuna ved den storslåede Arenal vulkan. Området omkring byen indeholder et stort antal af adventure- og trekking oplevelser, samt Costa Ricas måske mest kendte vandfald som er opkaldt efter byen La Fortuna.

Dernæst kører du sydover til tågeregnskoven i Monteverde. Her kan nyde tiden på hotellet eller booke en af de mange spændende ture der findes i området. Her kan du blandt andet opleve de spændende kabelbroer der giver dig en sjælden mulighed for at opleve regnskovens fauna, flora og et varierede dyreliv fra et fugleperspektiv eller prøve kræfter med tågeregnskoven zip-lines.

Efter nogle oplevelsesrige dage i Costa Ricas går rejsen videre til den tidligere koloniby Granada i Nicaragua. I denne smukke og farverige by finder du en spændende kultur og et indblik i historiens vingesus. Byen ligger smukt placeret i forbindelse med Nicaragua-søen og vulkanen Mombacho. Du har i byen og i hotellets reception mulighed for at tilkøbe interessante byrundture, vandreture på nogle af mange imponerende vulkaner i området eller du bruge tiden på at gå på opdagelse på egen hånd. Oplevelserne i og uden for Granada er en sjov og anderledes kontrast til Costa Ricas klassiske og storslåede nationalparker. Fra Nicaragua går rejsen sydover til den smukke område ved nationalparken Rincon De La Vieja, og her er det oplagt at vandre i nationalparken med sine brusende floder og flotte naturstier. Fra den fascinerende nationalpark fortsætter du videre sydover til havnebyen Puntarenas i Costa Rica. Herfra sejler du ca. en time med færge over til Paquera på Nicoya halvøen, Hvorfra du transporteres med privatbåd det sidste stykke ud på den lille ø, Isla Chiquita. De næste tre dage står på glamping i hyggelige omgivelser. Denne nye campingform er kendetegnet ved camping, hvor luksus og komfort er i centrum. Under dit ophold på denne lille ø, besøger du paradisøen Isla Tortuga. Her kan du opleve en af Costa Ricas måske bedste strande og det er muligt at booke snorklingoplevelser lokalt på øen. Fra Isla Chiquita går din rejse tilbage med færgen til Puntarenas og ned af stillehavskysten til Manuel Antonio. Her afsluttes din rundrejse med nogle vidunderlige dage ved Manuel Antonio Nationalpark. Her kan du kan kombinere badeferie ved de smukke stillehavsstrande med et bredt udvalg af spændende aktiviteter. Det er oplagt at tage på smukke vandreture inde i den dyre- og fuglerige Nationalpark Manuel Antonio. Herfra kører du hovedstaden San Jose og lufthavnen inden din hjemrejse til Danmark påbegyndes.

Få information og fakta om Costa Rica her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Costa Rica her

Bedste rejseperiode

Du kan rejse i Costa Rica hele året.
November til april er den tørre sæson.
Fra maj til oktober er det regntid, men landet kan sagtens besøges i denne periode alligevel.

Vær opmærksom på at tropiske storme påvirker områderne ud til Stillehavskysten og til den caribiske kyst fra juni til november.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark og ankomst til San Jose
Afgang fra Danmark mod Costa Rica, hvor du afhængigt af det valgte flyselskab, ankommer hen på aftenen. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel i San Jose.
2. dag: San Jose på egen hånd
Denne dag har vi arrangeret en velkomstmøde hvor turen og lande gennemgåes. Byen byder på en lang række seværdigheder som farverige lokale markeder, historiske museer og grønne parker som giver byens befolkning et hyggeligt pusterum i landets hovedstad. I hovedstaden finder du Plaza de la cultura som er fuld af små boder, butikker og gadesælgere som tjener deres penge på at sælge tøj, smykker og tæpper. Resten af aftenen er til fri disposition. (M)
3. dag: San Jose – La Fortuna
Denne morgen skal henter du din bil i San Jose og kører til La Fortuna ved Arenal vulkanen i den nordvestlige del af Costa Rica, en køretur på ca. 4 timer. Du ankommer til dit hotel over middag. Her venter dig 3 overnatninger ved Costa Ricas måske mest billedskønne vulkan, som sidst var i udbrud i 1968 efter århundreders inaktivitet. Her blev to landsbyer udslettet og skovene, samt mange landbrug dækket af lava. På en klar dag og hvis du er meget heldig kan du se Arenal vulkanen sende små askeskyer mod himlen. Siden 1995 har området omkring vulkanen været erklæret nationalpark, og der er i dag visse restriktioner i forhold til at vandre i området, hvilket betyder at man bl.a. ikke kan trekke til toppen af Arenal vulkanen. Dit hotel kan være behjælpelig med rådgivning omkring tilladte vandreruter og det store udvalg af spændende aktiviteter i området. Efter ankomst til dit hotel er resten af dagen på egen hånd. (M)
4. dag: På egen hånd i La Fortuna & oplev området ved Arenal vulkanen
Dagene ved Arenal vulkanen er til fri disposition, idet området rummer et utal af spændende aktiviteter og oplevelser for enhver smag. Byen La Fortuna ligger smukt placeret ved siden af vulkanen og her finder du alt fra små hyggelige hoteller til store overdådige hoteller. Herfra kan du opleve vulkanerne, storslået natur, La Fortuna vandfaldet, varmekilder og en lang række adventure oplevelser. Trekking ved og omkring Arenal vulkanen er blandt områdets mest populærere aktiviteter og selvom om du ikke længere kan se lava fra vulkanens top er det stadig en af Centralamerikas mest billedskønne vulkaner. I området omkring den 1633 meter høje Arenal vulkan findes mange forskellige trekkingruter og med forskellig hårdhed. En af vandreruterne hedder 1968 og er opkaldt efter årstallet på det kraftige udbrud der dræbte ca. 80 mennesker og titusindvis af kvæg. Denne vandresti tager dig med til den nederste del af der hvor lavastrømmen i 1968 destruerede flere landsbyer og landbrug på dens vej ned af vulkanen. På trekkingturen ses ruten stadig noget af det månelandskab lavaen forårsagede under udbruddet. Vulkanen monitoreres idag af vulkaneksperter og er uden for risiko for at gå i udbrud. Søger du en vandrerute af mere udfordrende karakter, kan trekket på vulkanen Cerro Chato være en interessant mulighed for dig. Dette 6-7 timers trek tager dig med op ad Arenals smukke søstervulkan. Her vandrer du igennem den tætte regnskov og efter flere timers udfordrende trekking når du kraterkanten der omkranser vulkanens azurblå sø midt i krateret. Dette trek kan være mudret og til tider glat og derfor anbefaler vi gode vandresko eller støvler hvis du påtænker dette trek. Fra La Fortuna kan du desuden tage på flere oplevelsesrige mountainbiketure, rideture, kajakture, og udforske det vulkanske landskab på ATV. Der findes også flere andre adventureoplevelser som rappelling, svævebaner, bungy-jump fra 40 meters højde og riverrafting. Mulighederne er mange og synes du flere af oplevelserne lyder interessante kan din rejsekunsulent uden problem skræddersy ture og evt. forlænge din ophold imod et gebyr. (M)
5. dag: La Fortuna – Santa Elena - Monteverde
Efter morgenmaden rejser du videre til den smukke tågeregnskov i Monteverde, en køretur på ca. 4 timer med en fælles transfer. Der venter en flot rejse via Costa Ricas højland, og noget af vejen foregår på primitive veje inden du ankommer til Monteverde. Efter ankomst er resten af dagen til fri disposition. (M)
6. dag: Oplev Santa Elena & Monteverde
Denne dag er til fri disposition og kan bruges på hyggelig dag i Santa Elena, eller du kan booke en tur lokalt til den berømte ”Sky-walk”, som består af syv hængebroer fordelt over en distance på ca. 3 km. Fra skovens top kan du betragte regnskoven i fugleperspektiv. Her kan du høre om nogle af de mere end 2500 plantearter og 400 fuglearter, som lever inde i Monteverdes tågeregnskov. Derudover findes verdens største koncentration af orkideer i denne smukke regnskov, og nationalparken er hjemsted for kolibrier, tukaner og den farvestrålende quetzal, som af flere kendte ornitologer beskrives som en af verdens smukkeste fugle. Derudover er det også muligt at booke et oplevelsesrigt zip-lining eventyr lokalt. Denne tur tager dig først med på nødvendig instruktion, hvorefter du bliver du spændt i diverse seler inden du svæver over tågeregnskoven. På turen prøver du ca. 12 forskellige zip-lines i regnskovens top, som tilsammen danner en af verdens længste kabelbaner. Turen kan efter eget ønske afsluttes med et tarzan-sving hen over junglen. Dagen er til fri disposition. (M)
7. dag: Monteverde – Granada (Nicaragua)
Efter en tidlig morgenmad kører du selv til grænsen ved Nicaragua, her stiller du bilen og resten turen er med en privat transport til kolonibyen Granada i Nicaragua der summer af historie og farverige bygninger. Transporttiden forventes denne dag at være ca. 6-8 timer og du ankommer til Granada sidst på eftermiddagen. Her finder du et interessant mix af koloni stemning og kulturelle aktiviteter. Denne smukke og farvestrålende by ligger smukt placeret ved Nicaraguasøen og i nærheden af vulkanen Mombacho. Din rejsekonsulent eller i receptionen på hotellet i Granada kan være behjælpelig med at booke ture eller andre oplevelser under dit ophold i Granada. Dagene her er til fri disposition. (M)
8-9. dag: Granada (Nicaragua) på egen hånd
Granada er uden tvivl et af Centralamerikas smukkeste og mest historiske byer. Den spanske koloni- og byggestil fra 1500 – 1700 tallet, er stadig det der kendetegner byen mange steder. Oplevelser i og omkring byen er med til give din rundrejse i Costa Rica et kulturhistorisk islæt, der ikke findes tilsvarende i Costa Rica. Granada har siden 2003 været på Unescos verdensarvsliste og har selv idag fundet et godt niveau mellem moderne turisme og bæredygtighed. Udforsk gerne de mange ældre bygninger og kirker på egen hånd, hvor flere kan dateres helt tilbage til tiden umiddelbart efter byens oprindelse i 1524. Fra Granada kan du desuden opleve den naturskønne Lake Nicaragua og besøge vulkanøen Ometepe med sine prægtige vulkaner. I Granada finder du også et farverigt kulturliv og flere lokale markeder som er et besøg værd. Der venter dig nogle spændende dage midt i byens koloniale fortid. Dagene i Granada er til fri disposition. (M)
10. dag: Granada i Nicaragua – Rincon De La Vieja
Efter morgenmaden kører du med privat transfer til grænsen og henter din bil kører til Rincon De la Vieja, en køretur på ca. 2-3 timer. Rincón de la Vieja Nationalpark er mest kendt for sine aktive vulkaner, varme kilder, mudderbade, billedskønne floder og mange smukke naturstier, der kan udforskes på egen hånd. Efter tjek-ind er resten af dagen til fri disposition. (M)
11. dag: På egen hånd i Rincón de la Vieja Nationalpark
Denne dag kan bruges efter dit eget ønske. Det er muligt at bruge dagen på dit lodge, hvor du kan nyde omgivelserne eller slappe af ved poolen. Du kan også benytte dagen til at gå på opdagelse i nationalparken til fods. I denne smukke nationalpark finder du vulkanen Rincon de la Vieja, som er en af landets mest aktive vulkaner. Den måler 1916 meter og har i alt 9 sammenhængende kratere, hvor du ofte kan opleve røgskyer og dampe, der stiger op mod himlen. I Rincón de la Vieja Nationalpark og i det nærliggende område, finder du, udover aktive vulkaner, vandfald, varme kilder, mudderbade, boblende vulkanske småsøer, billedskønne floder og mere ørkenagtige omgivelser, der giver dig en stor kontrast til resten af landet. Her findes desuden et varieret dyreliv, hvor du bl.a. kan spotte bæltedyr, næsebjørne, aber og mange af Costa Ricas reptiler, samt et bredt udvalg af Costa Ricas eksotiske fuglearter. NB. Nationalparken er altid lukket om mandagen.(M)
12. dag: Rincon De La Vieja via Punterenas via Puntarenas (aflevere bilen) - Isla Chiquita
Idag går din rejse videre til Punterenas, en køretur på ca. 2-3 timer. I byen aflevere du bilen og tager båden over til Paquera, en bådtur på ca. 1 time og 10 min. Herfra venter en transfer på at sejle dig over til Isla Chiquita, en bådtur på ca. 5-10 min. Der venter dig tre skønne overnatninger på denne lille ø, der ligger isoleret udenfor kysten og i hyggelige omgivelser. På øen overnatter du i luksus telte for at give dig en anderledes og sjov overnatningsform. Såfremt du ønsker et resort i stedet for på denne del af rejsen, så kan det arrangeres som et alternativ. Forhør dig hos din rejsekunsulent, såfremt dette ønskes. Resten af dagen er til fri disposition på øen. Overnatning i Luksustelt eller lignende på et eco lodge på øen Isla Chiquita. (M)
13-14. dag: På egen hånd på Isla Chiquita
Disse dage er det oplagt at nyde de fredelige omgivelser omkring dit telt eller udforske den lille ø på egen hånd. Såfremt du ønsker at opleve Nicoya halvøen kan du booke ture og oplevelser i receptionen. På hotellet kan du også booke en bådtur til øgruppen Isla Tortuga der består af to ubeboede og turistede øer der ligger smukt placeret ved siden af hinanden. Disse smukke paradisagtige øer ligger ca. en halv times sejlads fra Isla Chiquita. Her finder du azurblåt vand, skønne badestrande og svajende palmer. Det vil være muligt at booke snorkling og kajakoplevelser omkring øerne eller du kan udforske øernes bakkede landskab på egen hånd. Dagene er til fri disposition. (M)
15. dag: Isla Chiquita – via Punterenas til Manuel Antonio
I dag går din rejse videre til fastlandet og tilbage til Punterenas med færgen. Herfra kører du i privattransport i ca. 2 timer til Manuel Antonio. Her møder den frodige regnskov nogle af Costa Ricas mest eksotiske sandstrande. Nationalparken er desuden iblandt de mest besøgte nationalparker i landet og har 2 hovedstrande som ligger i forbindelse med nationalparken. Der findes et meget varieret dyreliv i regnskoven der tæller ca. 184 fuglearter og mere end 109 arter af pattedyr, heriblandt brøleaber, næsebjørne, dovendyr, jaguarer, og den lille egernabe som bl.a. kendes fra Astrid Lindgrens Pippi Langstrømpe film. Nationalparken ved stillehavskysten er forbundet af et stort antal naturstier, som danner de perfekte rammer for vandreture blandt junglens eksotiske dyrearter. Efter ankomst til dit hotel i Manuel Antonio er resten af dagen til fri disposition. (M)
16-18. dag: På egen hånd i Manuel Antonio
Der venter nogle vidunderlige dage ved Manuel Antonio, her kan du kombinere badeferie ved de smukke stillehavsstrande med et bredt udvalg af spændende aktiviteter. Det er blandt andet muligt at vandre i nationalparken Manuel Antonio, samt tage på en lang række sjove dagsturer der byder på alt fra havkajak langs kysten, riverrafting, tubing og rappelling. Nationalparken holder lukket på mandage. Dagene her er til fri disposition. (M)
19. dag: Manuel Antonio – San Jose Lufthavn
Det er blevet tid til at tage afsked med dette eksotiske paradis efter en skøn og ikke mindst oplevelsesrig ferie rundt blandt mange af Costa Ricas højdepunkter. Efter morgenmaden kører du tilbage til San Jose og til Lufthavnen, en køretur på ca. 4 timer. Afhængig af dit afrejsetidspunkt kan der være lidt ventetid. (M)
20. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst tidspunkt i Danmark er afhængig af dit valgte flyselskab.

Overnatninger

2 overnatninger på 4-stjernet turistklasse hotel i San Jose
2 overnatninger på 3-stjernet standard hotel i La Fortuna ved Arenal vulkanen
2 overnatninger på 4-stjernet turistklasse hotel i Monteverde
3 overnatninger på 3-stjernet standard hotel i Granada (Nicaragua)
2 overnatninger på 3-stjernet standard hotel ved Rincon De La Vieja Nationalpark
3 overnatninger i luksustelt eller lignende på øen Isla Chiquita. (3-stjernet standard-lodge)
4 overnatninger på 3-4 stjernet turistklasse hotel ved Manuel Antonio Nationalpark

Bemærkninger

Dette er blot et forslag, og turen kan tilrettelægges præcis som du ønsker. Ønsker du at forlænge rejsen er dette naturligvis også muligt.

Såfremt du forlænger din rejse med tre overnatninger i programmet, kan du tilføje Drake Bay efter Manuel Antonio. Herfra er det muligt at opleve Corcovado Nationalpark og Isla del Cano på din rejse. Corcovado Nationalpark er Costa Ricas mest dyre- og fuglerige nationalpark. Ved Isla Del Cano finder du dykning og snorkling i særklasse.

Du skal betale en lokal flyskat på alle indenrigsfly.

Alle personer der forlader San Jose skal betale 30USD pr. person i lufthavnskat.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Start hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen gennemføres ved min. 2 personer..

December - april

Pakkeliste

 • Kikkert
 • Tøj til både varme og kolde temperaturer
 • Håndklæde og badetøj
 • Evt. eget snorklingsudstyr
 • Regnslag eller Poncho
 • Gode sko

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - San Jose t/r (inkl. bagage)
 • Transfers ifølge program
 • Billeje inkl. fri kilometer, kasko- og ansvarsforsikring - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information
 • Alle ture og oplevelser ifølge program
 • Guide ifølge program med begrænset engelskkundskaber
 • Måltider ifølge program
 • 2 overnatninger på 4-stjernet turistklasse hotel i San Jose
 • 2 overnatninger på 3-stjernet standard hotel i La Fortuna ved Arenal vulkanen
 • 2 overnatninger på 4-stjernet turistklasse hotel i Monteverde
 • 3 overnatninger på 3-stjernet standard hotel i Granada (Nicaragua)
 • 2 overnatninger på 3-stjernet standard hotel ved Rincon De La Vieja Nationalpark
 • 3 overnatninger i luksus-telt eller lignende på øen Isla Chiquita. (3-stjernet standard-lodge)
 • 4 overnatninger på 3-4 stjernet turistklasse hotel ved Manuel Antonio Nationalpark

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge – i Costa Rica er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.


Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top