Her på siden finder du praktisk information og fakta om Filippinerne.

Praktisk info om at rejse i Filippinerne


Visumforhold og indrejsekrav
Danske statsborgere får man automatisk 30 dages opholdstilladelse ved ankomst, dog skal man udfylde en online indrejseerklæring fra 72 timer inden ankomst. Bemærk, at du skal være i besiddelse af en billet ud af landet. Har du planer om at blive mere end 30 dage, skal du søge visum i forvejen på den Filippinske ambassade i København.
Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Særlige indrejsekrav i Filippinerne
Alle rejsende, inklusive børn, skal udfylde en indrejseerklæring inden afrejse. Det kan først gøres indenfor 72 timer før ankomst til Filippinerne. Indrejseerklæringen udfyldes via dette link

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Filippinerne har tropisk klima med 5 forskellige klimazoner. Gennemsnitstemperaturen er 25 grader.
Perioden fra november til februar er den ”kølige” periode med temperaturer på cirka 25 grader. Fra marts til maj er den varme periode med temperaturer et stykke over de 30 grader. I det meste af Filippinerne falder monsunregnen fra juni til oktober, dog ikke i den sydlige del af landet, der er velegnet for rejser i denne periode. Luftfugtigheden er relativt høj året rundt.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Filippinerne er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Filippinerne kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Filippinerne her.

Penge
Den filippinske møntfod hedder Peso. I bankerne i de største byer er det muligt at bruge de gængse kreditkort, men på disse tages ofte et gebyr. Vær opmærksom på, at man på de fleste kort maksimalt kan hæve 10.000 pesos ad gangen.

Transport
Bus:
Mellem de større byer er der langdistancebusser, som ofte har afgang flere gange dagligt. At rejse med bus tager tid, men til gengæld er det en god måde at møde filippinerne og deres land på en ukompliceret facon - man er fælles om rejsen, og ofte er det i bussen, at små venskaber opstår.

Jeepney:
Jeepney er Filippinernes mest benyttede - og mest charmerende køretøj. Jeepneyen er en ombygget jeep af den amerikanske model fra Anden Verdenskrig forlænget til en minibus. Busserne har amerikanske slangnavne som Loverboy og Wild Jackson og er udsmykket i en sådan grad, at kun de pakistanske lastbiler kan hamle op med dem. Med blinkende lys, et væld af farver og antenner strittende til alle sider drøner disse fartdjævle af sted, med stereoanlægget skruet op på højeste blus. Ganske som busserne er jeepneyen en underholdende, om end tætpakket fornøjelse. Jeepneyen benyttes mest til korte strækninger og har faste ruter, men ikke faste holdepladser. Man vinker for at komme med, og når man skal af, banker man i taget.

Båd:
Den eneste vej til de mindre øer er søvejen. Selv hvor det er muligt at flyve, er bådturen at foretrække, hvis du har tiden til det. En sejltur til en af de mange øer kan være en oplevelse i sig selv, men forvent ikke færger i topform. Ser færgen for slidt ud, så følg din intuition og spring på den næste. Sikkerheden på de filippinske færger er kritisabel og lidt sund fornuft skader derfor ikke.
Færgerne er altid fyldt, så man kommer virkelig tæt på de lokale. Der er mange timer, der skal slås ihjel, så der er rig mulighed for at få nye venner undervejs, læse på ”soldækket” eller bare nyde sejladsen.

Fly:
En anden og lidt dyrere måde at komme rundt på Filippinerne på er at flyve. Der findes flere forskellige selskaber, men de største er Philippines Airlines og Cebu Pacific.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Manila
Sprog: Filipino (Tagalog) og engelsk
Klima: Tropisk
Valuta: Peso
Religion:Kristendom, islam og andre


Information om Filippinerne

Filippinerne - det hemmelige paradis
Filippinernes mange øde øer og det begrænsede antal besøgende giver følelsen af at være kommet til et lille eksklusivt paradis. Filippinernes behagelige og godmodige væremåde gør det nemt at falde i snak med de lokale, der i øvrigt taler glimrende engelsk. I hovedstaden Manila forenes topmoderne højhuse med gamle, spanske koloniale bygninger og kirker. Det levende gadebillede præges blandt andet af karaoke i tomands-bokse, livlige gadekøkkener og farvestrålende facader på ombyggede amerikanske jeepneys (busser).

Grønne risterrasser og godmodige hvalhajer
I Banaue hersker en stille og fredfyldt stemning. Området ligger i et frodigt og grønt bjerglandskab på den nordlige del af hovedøen Luzon. Her er bølgende risterrasser, så langt øjet rækker, gemte hulesystemer og skønne vandfald. Banaue er et ideelt sted at nyde den filippinske natur og landsbyboernes fascinerende, uforstyrrede tilværelse.
Den sydlige del af Luzon har også sine trækplastre. Her findes for eksempel den pyramideformede, aktive vulkan Mayon. Om natten kan du se rødglødende lava flyde roligt ned af Mayons stejle sider. I Donsol bugten har du mulighed for at tage en svømmetur sammen med verdens største fisk - de enorme hvalhajer. Det er en ganske særlig oplevelse, at se de fredelige hvaler svømme adstadigt af sted, mens man selv forsøger at følge med.

Krydstogt i et eksotisk ørige
I Filippinerne er det også helt oplagt at tage på eventyr blandt de mange smukke øer, i farvandet syd for Luzon. Den bedste måde at opdage øriget på er ved at sejle fra sted til sted, og undervejs nyde de rige muligheder for dykning og snorkling. På øerne kan du finde fredfyldte, smukke strande, havskildpadder, der lægger æg, afsondrede fiskerlandsbyer og forskellige stammer med hver deres levevis og traditioner.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top