Søg
Søg

Sumatra Overland

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 6.595,-

Varighed: 8 dage

Oplev smuk og frodig natur, et rigt dyreliv i Gunung Leuser Nationalpark, og besøg rehabiliteringscentret for orangutangerne.

Sumatra har uendelig meget at byde på!

I den sydlige del af Gunung Leuser National Park lever den truede orangutang. Kun på 2 øer i verden (Sumatra og Borneo) kan disse fantastiske dyr opleves i den fri natur. I tropiske omgivelser kan man være heldig at se den eneste trælevende menneskeabe svinge sig i trætoppene, og i Bohorok er der opbygget et center, hvor man træner orangutangerne til igen at leve vildt i naturen.

Den blågrønne Tobasø, som omkranser Samosir øen, er den største sø i Sydøstasien og blev dannet ved et forhistorisk vulkanudbrud. Det er en af de højest beliggende (900m) og dybeste (450m) søer på denne jord. Den er centrum for batakhøjlandet og ikke mindst hjemsted for de seks vigtige batak-stammer.

Området syd for Tobasøen er et af de mest bjergrige og frodige områder på Sumatra. Vejen snor sig gennem bjergkæden og efter den lille landsby Bonjol, hvor man passerer ækvator linjen, begynder Minangkabau højlandet. Den smukke bjergby Bukittinggi, der ligger mellem grønne bjerge i en højde af 920m, betegnes som minangkabauernes ”hovedstad”. Alt dette kan du opleve på din tur fra Medan til Padang.

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Medan lufthavn – Bohorok
Ved ankomst til lufthavnen i Medan bliver du mødt af din lokalguide, og køreturen op mod Gunung Leuser National Park begynder. Det er en smuk køretur, som tager dig gennem imponerende oliepalmeplantager. Turen går videre forbi fossende floder, hvor de lokale kvinder står og vasker deres tøj. Sidst på eftermiddagen ankommer du til Bohorok og Bukit Lawang. Her kan du allerede mærke den køligere luft, da området ligger lige ned til en flod. Det er her, det berømte rehabiliteringscenter for orangutanger findes. Ved ankomst til Bohorok checker du ind på dit hotel, hvor du overnatter.

2. dag: Bohorok - Orangutanger – Medan - Brastagi
Idag er det tid til at opleve Sumatras maskot – den store orangutang. Rehabiliteringscentret er det eneste af tre, der findes i hele Indonesien, og det eneste på Sumatra. Deres mission er at tage sig af forladte orangutanger og træne dem op til at leve vildt i skovene igen. Hver morgen og eftermiddag er der fodring for de orangutanger, som er kommet ud i det vilde, men som ikke helt kan klare sig selv endnu. Der er ingen garanti for at se dem, men chancerne er store. Der venter også en 3 timers vandretur dybere ind i junglen. Her er gode muligheder for at se flere slags aber, og måske er du så heldig, at en vild orangutang krydser dine veje. Guiden fortæller undervejs om regnskovens flora og fauna. Turen tilbage er sjov - den foregår nemlig via floden - i en kæmpemæssig badering (“tubing). Herefter forlader du Bukit Lawang for at bevæge dig til Brastagi. Her er vejret altid friskt og der er en smuk udsigt over bjerglandskabet. Inden du kommer til hotellet i Brastagi besøges det farvestrålende frugtmarked.(M,F)

3. dag: Berastagi – Parapat – Samosir Island
Efter morgenmaden går turen mod Tobasøen. I den nordlige del af søen finder du det spektakulære Sipiso-piso vandfald, som er over hundrede meter højt. På vejen videre besøges et tidligere kongepalads, som tilhørte kong Simalungung. På den østlige del af Tobasøen ligger den lille by Parapat omkranset af grøntsagsmarker, frugtplantager og granskove. Her går du ombord på båden, der sejler dig over til Samosir – øen, der ligger midt i Tobasø. Her på øen skal du overnatte de næste to nætter.(M,F)

4. dag: Samosir Island – Ekskursion
Du besøger de traditionelle Batak Toba landsbyer. Du besøger bl.a. Ambarita, hvor stenstole og borde er sat op. Her udøvede Sialagan kongerne dødsstraf på de kriminelle. I Simanindo, skal du opleve Batak Toba folkets traditionelle danse og lære deres udråb HORAS!!! Det er også muligt at besøge et museum bygget i traditionel batak-stil. Sidst på eftermiddagen tager du tilbage til hotellet og slapper af resten af dagen.(M,F)

5. dag: Samosir Island – Parapat - Sipirok
Efter morgenmaden krydser du igen den imponerende Tobasø og ankommer til Parapat. Du kører langs søen og besøger endnu en lille landsby, som igen er forskellig fra de andre steder. I Porsea får du det sidste glimt af den blågrønne Tobasø, og herefter går turen gennem de bjergrige områder og landsbyer. I det kølige højland overnatter du i Sipirok, som ligger i knapt 1.700 meters højde Du fortsætter til Sipirok, hvor du skal tilbringe natten.(M,F)

6. dag: Sipirok - Bukittinggi
Efter en god morgenmad køres der mod Bukittinggi, som er det kulturelle center for Minangkabau folket, en fascinerende stamme, som trods sin stærke islamiske tro omfatter det største matriarkalske samfund på jorden. Turen er lang og tager det meste af dagen, men undervejs stoppes der bl.a. ved Sijornih vandfaldet og ved en lokal skole. Tidlig aften ankommer du til hotellet i Bukittinggi, hvor du skal være de næste to nætter. (M,F)

7. dag: Bukittinggi Tour
I dag bliver området omkring Bukittinggi udforsket. Her kommer du tæt på Minangkabau folkets kultur og deres smukke byggestil. Hustagene svinger opad, hvilket skal symbolisere de både som folket kom sejlende dertil i. Desuden besøges Sianok Vally, som er Indonesiens ”Grand Canyon”. En dyb kløft, som er 4 km lang og over 100 m dyb, som udløber i en flod, der deler Bukittinggi fra Kota Gadang. Hen på eftermiddagen går turen tilbage til hotellet, hvor der kan slappes lidt af. (M,F)

8. dag: Bukittinggi – Padang lufthavn
Efter en tidlig morgenmad er der ca. 2 timers kørsel til Padang, som er Vestsumatras hovedstad. Her slutter rundrejsen på Sumatra - og fortsætter måske et andet sted? (M)

Overnatning:
7 overnatninger på standard hotel eller resort.

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet starter hver dag.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 6.595,-


Prisbemærkning

BEMÆRK: Luftfartsselskabet der benyttes på denne strækning er at finde på EU’s blacklist over flyselskaber, der har forbud mod at operere/flyve inden for EU.

Læs mere om EUs sikkerhedsprocedure for flyselskaber her.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Prisen er inklusiv

  • Ture og transfers ifølge program
  • Adgang til fodringsområde ved rehabiliteringscentret
  • Entré ved de forskellige seværdigheder
  • Engelsktalende guide
  • Måltider og overnatninger ifølge program.

Prisen er eksklusiv

  • Fly til/fra Sumatra
  • Skatter og afgifter
  • Drikkepenge og drikkevarer.
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Gratis rejseforedrag

Indonesien og Bali: 15-01-2019 18:00:00 : 12171
København
15. januar 2019 kl. 18:00

Indonesien og Bali

Indonesien og Bali: 31-01-2019 18:00:00 : 12197
Herning
31. januar 2019 kl. 18:00

Indonesien og Bali

Indonesien og Bali: 04-02-2019 18:00:00 : 12039
Aarhus
4. februar 2019 kl. 18:00

Indonesien og Bali

Se mere her

Servicecenter

Indonesien Få hjælp og service til rejsen
Servicecenter Indonesien
Til top
Kontakt os:
Hovednummer (+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: