Her på siden finder du praktisk information og fakta om Kina.


Praktisk info om at rejse i Kina


Visumforhold og indrejsekrav
Danske statsborgere skal have visum til Kina. Dette kan søges inden afrejse hos den kinesiske ambassades visumcenter på Østerbro i København.
Der gælder særlige regler for korte ophold i fx Beijing og Shanghai samt ved rejser til Hong Kong og Tibet – kontakt din rejsekonsulent.
Se flere oplysninger på www.um.dk.

Der kan forekomme indrejsekrav til Kina såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Kina.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Forår og efterår er de bedste tidspunkter at besøge Beijing, da højsommeren kan blive utrolig varm og vinteren bidende kold. Til gengæld er de sydligste provinser at foretrække om vinteren, da dette er den milde og tørre årstid - her hersker monsunen om sommeren. Er det derimod Xinjiang, indre Mongoliet eller Manchuriet, der er målet, så er hele sommerhalvåret det rigtige tidspunkt, da her bliver ulideligt koldt om vinteren.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Kina er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Kina kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Kina her.

Penge
I Kina og Tibet kan du i de større byer hæve kontanter på dit Visakort i bl.a. Bank of China – nogle afdelinger har en ATM kontantautomat lige uden for banken (maks. 2.000 yuan). Medbring altid en reserve af USD eller Euro i kontanter (og evt. rejsechecks).
Husk at hæve rigeligt med yuan, inden du begiver dig ud i de mindre byer, hvor der ofte hverken er mulighed for at bruge kreditkort eller veksle valuta. Det gælder for eksempel i provinserne Gansu og Sichuan.

Transport
Tog:
Over længere distancer er toget klart at foretrække, selvom det er lidt dyrere end bus. Der er jernbaneforbindelser i alle provinserne. Selv, eller netop, i folkets republik er der flere klasser på togene; hard seat, hard sleeper (6 personers åben kupe), soft seat og endelig soft sleeper (4 personers lukket kupe). De fleste rygsæksrejsende går efter hard sleeper, som er både økonomisk og udholdelig. Til gengæld bør man ikke snyde sig selv for en tur på hard seat, dog vil de færreste have en smertetærskel, der rækker til mere end 5 - 6 timer! Soft sleeper koster omtrent det samme som indenrigsfly, men så er der også luksus på menuen! Det er muligt at købe mad og drikke på togene.

Bus:
På nogle strækninger er der ingen togforbindelse, og så er bussen ofte den bedste løsning. Standarden varierer meget - fra luksusbusser på strækninger langs østkysten til udtjente gamle lig i de indre og vestligste provinser. Det kan være sin sag at købe bus- og togbilletter i Kina, så forbered dig godt, før du går på stationen, væbn dig med tålmodighed og glem alt om service, så løser alt sig før eller siden. Man kan altid prøve igen dagen efter, hvis man ikke har succes!

Fly:
Vil man kombinere flere provinser på relativt kort tid, kan det være løsningen at tage fly. Indenrigsflyruter er der mange af i Kina.

Båd:
Tidligere var der mange færgeruter i Kina langs kysten samt til Japan og Korea, men i dag er det mest på floderne, at der stadig er liv i passagerbådene. Selvom der stadig findes enkelte forbindelser til Sydkorea og Japan, så er bådtransport i Kina for de fleste rejsende ensbetydende med et cruise på Yangze floden eller en sejltur på kanalerne mellem Guilin og Yangshuo.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.

Links
www.chinadaily.net - internetversionen af avisen China Daily.
www.dansk-kinesisk.dk – Dansk-Kinesisk Forening.


Fakta

Hovedstad: Beijing
Sprog: Mandarin
Klima: Subtropisk til tempereret
Valuta: Renminbi/Yuan
Religion: Ingen officiel religion


Information om Kina

Kina - Riget i Midten
Kina er et tankevækkende land. Gennem årtusinder er rejsende blevet tiltrukket af dette enorme rige. Den eksplosive udvikling, landet gennemgår, har enorm betydning for de fleste kinesere og samtidigt, på grund af landets mægtige størrelse, varierer livsvilkårene meget. Fra jævne bønder på Yangtze flodens smukke bredder til nyrige storbykinesere i det ultramoderne Shanghai eller Hong Kong. Som rejsende er denne forskellighed en utrolig oplevelse.

Eventyrlig natur
Kina rummer en imponerende natur og et mangfoldigt dyreliv. Eksempelvis byder Yunnan provinsen på billedskønne bjerge og eventyragtige landskaber, og i Guangxi provinsen kan du opleve isolerede minoritetsbefolkninger og mageløs trekking. De Gule Bjerge i Anhui-provinsen lever helt op til forestillingerne om Kinas traditionelle natur med stejle, smalle bjergtoppe og bonzailignende træer indhyllet i tågebanker. Kinas forskelligartede natur rummer både Tibet og Himalaya-regionens sneklædte højlandsterræn og Gobi ørknens støvede sletter. Men rejsen til Kina kan også indeholde strandoplevelser på for eksempel den tropiske ø Hainan.

Kina har en stor og varieret naturrigdom, med at hav af spændende planter og et væld af skønne og eksotiske dyr, som du kan opleve i de ca. 500 naturreservater. Du kan også tage på besøg i et pandacenter og møde de sjældne og charmerende dyr.

Kinas historiske handelsånd
Lige fra silkevejen og opiumkrigenes tid har Kina handlet med omverdenen. For eksempel kendte man ikke til keramik, fyrværkeri eller nudler i Europa, før de blev indført fra Kina. Den kinesiske handelsånd er i sandhed karakteristisk. Næsten alle priser er til forhandling, og sælgeren starter gerne på langt over det dobbelte, end hvad prisen ender med at være.

Kinas enestående historie definerer det Kina, som den rejsende oplever i dag. De mange historiske seværdigheder, såsom Den Forbudte By i hovedstaden Beijing, den gigantiske Kinesiske Mur eller Qin Shi Huang kejserens enorme grav-hær af terrakottakrigere i byen Xi'an. Du kan også tage Tibet-ekspressen fra Beijing til Lhasa, som er en af verdens allerflotteste togture, hvor skyerne flyder forbi på den azurblå himmel, sneklædte bjergtoppe glimter i solen og en klar blå sø dukker op i det golde landskab på Verdens Tag.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top