Af Jeppe Dehn Pedersen

Tidspunkt for rejse

2015
Jeg har selv dykket rundt omkringThailand, Sipandan i Malaysia og Great Barrier Reef, Australien. Så jeg har oplevet en masse koralrev, hajer, skildpadder, rokker, fisk, osv. Jeg synes derfor det var rigtig fedt at opleve grotte dykning, i Mexico.

Cenote grotterne finder man flere steder i Mexico, men de bedste er dem der ligger omkring Tulum, som man enten kan besøge fra et dykkercenter i Playa Del Carmen eller Tulum. De 2 bedste grotter at dykke i, er Does Ojes og the Pit.

Den ene grotte er ca. 28 meter, hvor de første 20 meter er ferskvand, hvor sigtbarhedden er helt sindssyg. Her efter kommer der 2 meter med en blanding af saltvand og ferskvand, der gør at alt bliver helt sløret. Under disse 2 meter kommer man ned til saltvand og nede på bunden er der en hvid sky, af en speciel gas-art. Den er opstået ved at forsklelligt vegetation er gået i forrådnelse.
Den anden grotte har en max dybte på ca. 12 meter, men er også helt fantastisk. Her dykker man typisk ca. en time hvor man kommer igennem de underjordiske tuneller. Her oplever imponerende klippeformationer.

Dykning i Cenote grotterne
Dykning i Cenote grotterneDykning i Cenote grotterneDykning i Cenote grotterneDykning i Cenote grotterne
Til top