20 dage
Ekskl. fly
Nye priser på vej
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Nepals højeste trekking peak i 6.461 meters højde er udfordringen til dig, der er i god fysisk form og har mod på at prøve kræfter med højderne og vandring på gletsjer. Mera Peak er ikke teknisk svær at bestige og kræver ingen forudgående klatreerfaring. Den største udfordring her er den tynde luft. Trekket starter i Bhandar i 2.200 meters højde, og på den første del trekker du i et frodigt landskab med risterrasser og brusende floder. Undervejs kommer du gennem traditionelle nepalesiske landsbyer og forbi buddhistiske klostre indrammet af farvestrålende bedeflag.
De sidste tre dage op til toppen går over den store Mera Gletsjer. Ved at følge højderyggen på gletsjeren vandrer du uden om gletsjerspalter for til sidst at nå den centrale top på 6.461 meter. Herfra er der på en klar dag en formidabel panoramaudsigt over hele fem 8.000 meter bjerge; Kanchenjunga og Makalu i øst, Everst og Lothse stik nord og Cho Oyu mod vest.

Få information og fakta om Nepal her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Nepal her

Bedste rejseperiode

Det er ideelt at besøge Nepal fra slutningen af september til og med november, hvor luften er klar, og udsigten fra bjergene er bedst. Fra marts til midt i maj er vejret også fint, men luften er knap så klar som i efteråret. Til gengæld kan du i foråret nyde frodigheden og specielt smukke rhododendron, som blomstrer på bjergskråningerne på denne tid af året.

Vintermånederne er kun at anbefale for rutinerede trekkere eller dem, der vil nøjes med at besøge lavlandet, da vintermånederne kan være særdeles kolde i bjergene. Om sommeren anbefaler vi at rejse i området Mustang, som ikke er stort berørt af monsunregnen.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Nepal er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Nepal kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Kathmandu (1.300m) - Bhandar (2.200m)
Tidligt om morgenen sættes kursen i bus mod Bhandar. Undervejs er der god mulighed for at nyde det smukke landskab med risterrasser og brusende floder. Dagen slutter i Bhandar, som er beboet af sherpaer – en befolkningsgruppe i Nepal, der blev verdensberømte som bærere og guider på de tidlige ekspeditioner. (M, F, A) Køretid: cirka 12 timer.
2. dag: Bhandar - Sete (2.500m)
I dag går trekket skiftevis op og ned, indtil du når landsbyen Kenja i 1.640 meters højde. Herfra går det stejlt op til Sete, hvor du finder et lille kloster. Udover ”namasté”, der betyder goddag på nepalesisk, kommer du også hurtigt til at lære de nepalesiske ord for opad ”mati mati” og nedad ”dhola dhola” - uundværlige gloser for alle trekkere. (M, F, A) Trekkingtid: Cirka 6 timer.
3. dag: Sete - Junbesi (2.600m)
Det tager cirka 7 timer at vandre til Junbesi fra Sete. På vejen til Lamajura-passet i 3.500 meters højde kommer du igennem imponerende rododendronskove og landsbyen Goyem, der ligger i 3.100 m. Lamajura passet ligger frit i landskabet og er - på grund af sin form - opkaldt efter en saddel. Som ved de fleste andre højdepas i dette område er stedet markeret med en mængde buddhistiske bedeflag, der flagrer i vinden og spreder sine bønner ud i dalene omkring. Herfra går vi cirka 900 højdemeter ned igen til Junbesi, der er en berømt sherpa landsby med et buddhistisk kloster og en flot udsigt til Mt. Numbur (6.959m). (M, F, A) Trekking tid: Cirka 7 timer.
4. dag: Junbesi - Nunthala (2.200m)
Dagens strækning kan tilbagelægges på cirka 7 timer. Hvis vejret er klart, vil du få det første glimt af Mera Peak og verdens højeste bjerg - Mount Everest – fra udsigtspunktet ved Khurtang og Salung (ca. 2.900m). Undervejs vil du også komme forbi bjerglandsbyen Ringmo. (M, F, A) Trekkingtid: Cirka 7 timer.
5. dag Nunthala – Bupsa (2.400m)
Efter morgenmaden trekker du ned til Dudhkoshi floden, som bærer smeltevand med sig fra Himalayas store gletschere mod nord. Efter at have krydset floden er der opstigning hele vejen til Bupsa. Bupsa ligger smukt på en bjergryg med udsigt til dalene omkring. (M, F, A) Trekkingtid: Cirka 6 timer.
6. dag: Bupsa – Lukla (2.840m)
Tidligt om morgenen forlader vi Bupsa. Nu går det mere jævnt opad. Her vandrer man igennem smukke skovområder og floder, før der igen venter en opstigning det sidste stykke til Lukla (M, F, A) Trekkingtid: Cirka 6 timer.
7. dag: Lukla – Chuttanga (3.050m)
Efter en god morgenmad fortsætter trekket igennem et fint skovområde til Chuttanga. (M, F, A) Trekkingtid: Cirka 4 timer.
8. dag: Chuttanga – Chattra (3.800m)
Dagen begynder med en 4 timers opstigning til Chattra La (4.300m). Herfra bliver der et mere åbent udsyn til tinderne, og du kan du nyde udsigten over bjergene, før du påbegynder nedstigning til Chattra. (M, F, A) Trekkingtid: Cirka 6 timer.
9. dag: Chattra – Kothe (3.500m)
Stien fører dig om morgenen nedad bjerget gennem et smukt skovområde hele vejen ned til floden. Herfra går det opad langs floden på vej mod Kothe. I dag er der igen en flot udsigt over de omkringliggende bjerge og ikke mindst Mera Peak. (M, F, A) Trekkingtid: Cirka 6 timer.
10. dag: Kothe – Thagnak (4.300m)
I dag går turen fra Kothe til Thagnak, der er en lille sherpa-landsby. Stien følger Ingkhu-floden hele vejen, og på denne dag har du mulighed for at få nogle fantastiske udsigter til blandt andet Peak 43, Mera Peak og Sabai gletsjeren. (M, F, A) Trekkingtid: Cirka 4-5 timer.
11. dag: Hviledag og akklimatisering i Thagnak
For at kroppen kan vænne sig til den mindre mængde ilt, der er i luften i højderne, er det vigtigt, at man ikke stiger for hurtigt. Hviledag betyder, at du sover i det samme tehus i samme højde i to nætter. Det anbefales, at du tager på en mindre dagstur, der fører dig højere op i bjergene - på den måde giver du kroppen de bedste betingelser for at akklimatisere sig. Du har for eksempel mulighed for at gå op til en nærliggende gletsjersø og nyde det voldsomme bjerglandskab, der omgiver Thagnak. (M, F, A)
12. dag: Thagnak - Khare (5.000m)
Dagens strækning går fra Tangnak til Khare. Undervejs har du udsigt til Mera Peak, Kusum, Kangaru m.fl. (M, F, A) Trekkingtid: Cirka 5 timer.
13. dag: Hviledag og akklimatisering i Khare
Tiden bruges til at tjekke klatreudstyret, der skal være klar til næste dags gletsjervandring. Det anbefales også at gå en lille dagstur for at vænne kroppen til højden. På bjergryggen bag lejren, i en højde på 5.200 meter, kan man få fantastiske udsigter til Meras imponerende North Face. (M, F, A)
14. dag: Khare - Mera La (5.400m)
Med steigeisen på støvlerne vandrer vi på den imponerende Mera La gletsjer til Mera La i en højde af 5.400 meter. Vi starter med at krydse morænen, hvorefter det går stejlt opad til selve gletsjeren. (M, F, A) Trekkingtid: Cirka 5 timer.
15. dag: Mera La - High Camp (5.800m)
Dagens vandring er præget af den ringe mængde ilt, der er i luften i denne højde. Husk at gå meget langsomt, selvom du føler, at du har en del energi tilovers – det minimerer risikoen for højdesyge. Sidste nat inden topforsøget tilbringes i High Camp i 5.800 meter. Undervejs er der en unik udsigt over både Mt. Everest, Makalu, Lhotse, Cho-oyu, 4 tinder på over 8000 meter. (M, F, A) Trekkingtid: Cirka 3 timer.
16. dag: High Camp - Mera peak - Khare (5.000m)
Målet er toppen af Nepals højeste trekking peak, Mera Peak, i 6.461 meters højde. Du skal være forberedt på, at de sidste 100 meter op til toppen er meget stejl. Herfra har du på en klar dag en formidabel panoramaudsigt med hele fem 8.000 meter bjerge. Kanchenjunga og Makalu i øst, Everest og Lhotse stik nord og Cho Oyu mod vest. Det er i øjeblikket ikke muligt at komme højere end 6.451 meter, da en bred gletsjerspalte forhindrer trekkere i at komme de sidste 10 meter op til toppen. I disse højder er der kun 46 procent af den ilt, der er ved havoverfladen, og det gælder derfor om at komme sikkert og relativt hurtigt ned igen til Khare for at minimere risikoen for højdesyge. (M, F, A) Trekkingtid: Cirka 12 timer.
17. dag: Khare – Kothe (3.500m)
Nu går det stærkt med at komme nedad i højderne. Planen er at ende ved Kothe i 3.500 meter. (M, F, A) Trekkingtid: Cirka 6 timer.
18. dag: Kothe – Chattra (3.800m)
I dag går turen tilbage til Chattra. (M, F, A) Trekkingtid: Cirka 7 timer.
19. dag: Chattra – Lukla (2.840m)
Sporet fører i dag tilbage til Lukla, hvor du tager afsked med en del af bærene. Derfor vil der med stor sandsynlighed også blive arrangeret en lille fest for at fejre en succesfuld ekspedition. (M, F, A) Trekkingtid: Cirka 9 timer.
20. dag: Lukla – Kathmandu (1.300m)
Indenrigsfly fra Lukla tilbage til Kathmandu. (M)

Overnatninger

17 overnatninger i forskellige tehuse og 2 overnatninger i telt.

Overalt i Nepals bjerge ligger tehuse (teahouses). Det var og er steder hvor bærere, rejsende og handelsfolk boede og spiste under meget simple vilkår. I dag er mange tehuse blevet renoveret, og standarden er blevet højere. Men det er stadig simpel indkvartering og ikke luksus.
Indkvartering er i fællesrum, og der er fælles toiletforhold.

Bemærkninger

Der flyves i foråret 2020 til og fra Lukla fra Ramechhap lufthavn – cirka 5 timers kørsel fra Kathmandu – på grund af renovering af Kathmandu lufthavn. Det er med en vis sandsynlighed, at dette også vil være tilfældet for efteråret 2020, selvom det ikke er officielt bekræftet fra de nepalesiske myndigheders side. Når/hvis Ramechhap benyttes, vil du blive transporteret til Ramechhap dagen inden flyvningen og have en overnatning her. På tilbageturen fra trekket vil du blive fløjet fra Lukla til Ramechhap og transporteret tilbage til Kathmandu samme dag.

Husk at medbringe to pasbilleder og et kopi af dit pas til trekking-tilladelsen. Dette skal afleveres på vores servicekontor i Kathmandu senest 24 timer inden trekket starter.

Vær opmærksom på, at man kun kan have 1 taske med per 2-3 deltagere pga. det antal bærer, som er med på trekket. Det er muligt, mod ekstra betaling, at få en ekstra bærer med på trekket.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Der er på dette rejseforslag et luftfartsselskab, som optræder på Eu’s blacklist, Tjek listen her https://ec.europa.eu/transport/sites/transport/files/modes/air/safety/air-ban/doc/list_en.pdf. Vi har valgt denne flyløsning, da der ikke er andre alternative flyselskaber, der flyver på den omfattede rute. Når du vælger denne rejse mister du retten til at få omlagt rejsen eller refunderet billetterne som følge af, at det givne luftfartsselskab optræder på listen. Vi anbefaler, at du undersøger din forsikringer i forhold til eventuelle begrænsninger i deres dækning.

Indenrigsflyvningerne mellem Kathmandu og Lukla bliver jævnligt forsinket på grund af dårlige vejrforhold. Forsinkelserne kan variere fra nogle få timer til flere dage. Skulle vejrforholdene være dårlige vil vi forsøge at rykke din trekkingtur, så den kan gennemføres som beskrevet.
Af samme grund er vores klare anbefaling, at du har minimum to nætter i Kathmandu efter trekket og inden din oversøiske flyvning hjem.
Et alternativ kan i nogle tilfælde være at booke en helikoptertransport mellem Kathmandu og Lukla. En helikopter vil oftest kunne flyve strækningen selvom den almindelige lufttrafik ikke flyver. Vælger du at booke en helikopter, er det for egen regning. Prisen er reguleret af udbud- og efterspørgsel, men kan i værste tilfælde være meget dyr.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan oplevelsen ændres?

Du kan sammensætte vores ture og oplevelser præcis som du ønsker det med andre ture og oplevelser samt overnatninger og transfers m.m. Denne oplevelse er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Dette trek kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

På trekket rejser du individuelt eller i små grupper med maksimum 8 personer. Du kan mod merpris sikre dig at turen bliver sikret som privattur. Hør nærmere hos din rejsekonsulent.

September - november og marts - april

Pakkeliste

 • Rygsæk
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Svedtransporterende undertøj
 • Fleece
 • Windbreaker/regnsæt
 • Uldsokker og svedtransporterende indersokker
 • Trekkingstøvler
 • Evt. alpinstøvler til vandring på gletsjer
 • Steigeisen til dine støvler
 • Gode sandaler
 • Hue og handsker
 • Gamacher
 • Pandelygte, batterier og ekstra pærer
 • Drikkepenge til guide og bærere
 • Toiletsager og let håndklæde
 • Gode solbriller/skibriller, solcreme og læbebalsam m. høj solfaktor
 • Medicin
 • Fotoudstyr
 • Evt. lagenpose og egen varm sovepose til brug i højderne
 • Vandflaske
 • Vandtætte pakkeposer

Prisen er inklusiv

 • Lokal bustransport fra Kathmandu til Bhandar (start på trek)
 • Indenrigsflybillet fra Lukla til Kathmandu
 • Indenrigslufthavnsskatter- og afgifter
 • Erfaren engelsktalende guide
 • Kok og bærere (1 som kan have 1 rygsæk pr. 2-3 personer)
 • Overnatninger og måltider ifølge program
 • Kogt drikkevand
 • Trekkingtilladelser
 • Klatrereb og isspyd
 • Prisen inkluderer desuden overnatninger, måltider og forsikringer til guide og bærere.

Prisen er eksklusiv

 • Oversøiske flybilletter
 • Personlig rejseforsikring
 • Sovepose
 • Personligt trekkingudstyr
 • Evt. alpinstøvler til vandring på gletsjer, isøkser mm (Kan lejes i Kathmandu)
 • Drikkepenge til guide og bærere

Prisbemærkning

I Nepal er det god skik at give drikkepenge efter endt trek.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i en lavsæsons pris. Reservationer i højsæsonen (fx forår og efterår) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Kontakt en rejsekonsulent på 70 20 19 15 og hør nærmere om priser.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Servicecentre i Nepal

Vores centre hjælper dig, når du er afsted.

Service Center, Kathmandu, Nepal

Nepal

Jysk Servicecenter Kathmandu ligger centralt placeret i backpacker-bydelen Thamel (tæt ved Kathmandu Guest House, der et af de ældste i byen, så godt at spørge efter det, når man skal finde kontoret) i Nepals hovedstad Kathmandu.


Læs mere

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top