14 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 19.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Rejsen starter med to dage i Kathmandu. Her har du mulighed for at udforske byens hinduistiske og buddhistiske templer, tage på cykeltur og meget mere. Din danske rejseleder vil tilsikre, at du har alt nødvendigt udstyr til turen i samarbejde med vores servicekontor i Kathmandu, som også vil komme med en briefing på turen inden afgang fra Kathmandu.

Ved afgang fra Kathmandu sætter du dig på lokalbussen mod det smukke trekkingområde Langtang. Her venter dig et fantastisk vandreeventyr de næste ni dage. Turen starter med, at du vandrer gennem små landsbyer og grønne risterrasser. Langsomt bevæger du dig længere ind i bjergene, hvor du snart vil befinde dig i det storslåede smukke Himalaya med sneklædte tinder.

Langtang var tidligere et af de mest yndede områder for trekkingturismen, men efter jordskælvet i 2015 – som ramte Langtangområdet særligt hårdt – har der været et markant dyk i antallet af turister. Alle stier og tehuse er igen fuldt operationelle, men området har endnu ikke fået turisternes opmærksomhed. Det gør, at du kan nyde et af landets fineste trekkingområder, men uden at der er mange andre turister omkring dig.

Din tur slutter tilbage i Kathmandu, hvor du efter en fantastisk oplevelse i bjergene kan slappe af eller opleve de mange spændende templer og gamle kongebyer, der er i byen.

Få information og fakta om Nepal her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Nepal her

Bedste rejseperiode

Det er ideelt at besøge Nepal fra slutningen af september til og med november, hvor luften er klar, og udsigten fra bjergene er bedst. Fra marts til midt maj er vejret også fint, men luften er knap så klar som i efteråret. Til gengæld kan du i foråret nyde frodigheden og særligt de smukke rhododendron, der blomstrer på bjergskråningerne på denne årstid.

Vintermånederne er kun at anbefale for rutinerede trekkere, eller dem der vil nøjes med at besøge lavlandet, da vintermånederne kan være særdeles kolde i bjergene. Om sommeren anbefaler vi at rejse i området Mustang, som ikke er særligt berørt af monsunregnen.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Nepal er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Nepal kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afrejse fra Danmark mod Nepals hovedstad Kathmandu.
2. dag: Ankomst til Kathmandu
I dag ankommer du til Kathmandu. Husk at medbringe cirka 30 USD i kontanter og to pasfotos til dit nepalesiske visum, der udstedes direkte i lufthavnen. Du bliver afhentet i lufthavnen og kørt til dit guesthouse i Kathmandu, hvor du har to overnatninger. Resten af dagen har du på egen hånd i Kathmandu.
3. dag: På opdagelse i Kathmandu
Dagen har du på egen hånd til at udforske Kathmandu. Vi anbefaler, at du tager på en byrundtur, mountainbiketur eller raftingtur.(M)
4. dag: Kathmandu - Dhunche
I dag kører du fra Kathmandu til Dhunche med lokal transport. Nyd de smukke udsigter og det lokale liv, som du kan følge ud af bussens vinduer, mens du passerer terrassemarker og små lokale landsbyer. Ved ankomst checker du ind på dit tehus. Køretid: 7 timer med lokal bus. Højde: Dhunche 1.960 m.
5. dag: Dhunche – Thulo Svabru
Dette er din første dag med trekking. Den første time vandrer du langs den brusende Trishuli-flod. Undervejs nyder du flere gange den flotte udsigt over Langtang-området og de Tibetanske bjerge. Fra Bharkhu forlader du vejen og begynder opstigningen mod Thulo Syabru, og undervejs ser du æbleplantager og nåleskove. Stien går hovedsagligt opad, men den er ikke stejl. Når du er kommet forbi et par små lokale landsbyer, ankommer du til Thulo Syabru. Trekkingtid: 5 timer. Højde: Thulo Syabru 2.250 m.
6. dag: Thulo Syabru – Lama Hotel
Dagen begynder med en længere nedstigning, indtil du når en hængebro, som giver dig mulighed for at krydse Langtang-floden. Stien går gradvist op ad den næste times tid, og du vil kunne få et glimt af Langtang-bjergkæden. Herfra går stien stejlt ned til Pairo Besi, som er en lille landsby, der befinder sig ved Langtang-flodens bred. Turen fortsætter langs floden og gennem tæt skovbevoksning. Dagens sidste stræk er op ad en lang og stejl trappe til Lama Hotel, hvor du sover for natten. Trekkingtid: 6 timer. Højde: Lama Hotel 2.340 meter.
7. dag: Hotel Lama – Langtang Valley
Dagens vandretur går via Ghore Tabela til Langtang Valley. Undervejs kan du glæde dig til at opleve den fantastiske udsigt til Langtang Lirung. Området er stærkt influeret af den tibetanske buddhisme, så du trekker forbi vandmøller, bedemøller, stupaer og hellige stentavler med buddhistiske inskriptioner. Stien fortsætter med let stigning, og dalen åbner sig op, mens du passerer et par midlertidige bosættelser, der bliver brugt af hyrder, som bringer deres dyr op til højlandet for at græsse i sommermånederne. Trekkingtid: 6 timer. Højde: Langtang 3.430 meter.
8. dag: Langtang Valley – Kyanjin Gompa
Stien stiger gradvist, mens du passerer de små landsbyer, marker med yakokser, stupaer og bække, indtil du når frem til landsbyen Kyanjin. Dagens trek er kort og giver din krop tid til at akklimatisere, ligesom du også har tid til at udforske området. Omgivelserne er fantastiske og dramatiske med snedækkede tinder i alle retninger. Herfra har du panoramaudsigt til bjergene Dorje Larpa, Langtang Ri, Langtang Lirung og mange andre. Du kan besøge byens kloster og den lokale ostefabrik, hvis du har lyst. Trekkingtid: 4 timer. Højde: Kyanjin Gompa 3.837 meter.
9. dag: Hviledag i Kyanjin Gomba
Dagen er en såkaldt hviledag, men har du lyst og overskud, kan du bruge dagen på at trekke til Tserko Ri - det højeste punkt på hele trekkingturen. Denne trekkingtur tager en hel dag (8 timer), men belønningen for den hårde tur er den magiske og utrolig smukke udsigt. Trekkingtid: 5-8 timer. Højde: Kyanjin Gompa 3.837 meter. Højde: Tserko Ri 4.984 meter.
10. dag: Kyanjin Gompa - Lama Hotel
Fra Kyanjin Gomba går du tilbage ad samme rute, som du kom fra. Du følger Langtang Khola-floden til Langtang-landsby og herfra videre til Lama Hotel. Trekkingtid: 5 timer. Højde: 2.340 meter.
11. dag: Lama Hotel til Syabru Besi
Idag går det igen ned ad bakke, og du følger floden og skoven til Syabru Bensi, hvor du tilbringer den sidste nat på turen. Trekkingtid: 5 timer. Højde: 1.467 meter.
12. dag: Kørsel fra Syabru Besi til Kathmandu
Tidligt om morgenen påbegynder du din køretur tilbage til Kathmandu i lokalbus. Nyd synet af de smukke og dramatiske bjerge på vejen. Køretid i bus: Cirka 8 timer.
13. dag: Kathmandu på egen hånd
Denne dag i Kathmandu er på egen hånd. Efter din trekkingtur vil du kunne nyde storbyens muligheder for massage, et stort restaurantudvalg, flotte templer og meget mere.(M)
14. dag: Fly fra Kathmandu og ankomst til Danmark
Afrejse fra Kathmandu og ankomst samme dag i Danmark efter et fantastisk eventyr i Nepal.

Overnatninger

4 overnatninger på guesthouse i Kathmandu
8 overnatninger i tehuse undervejs på trekket

Pga. de få antal hoteller i området kan det f.eks. ved Lama Hotel blive nødvendigt at sove i dormværelser.

Overalt i Nepals bjerge ligger tehuse - eller "teahouses" som de kaldes. Det var - og er - steder, hvor bærere, rejsende og handelsfolk boede og spiste under meget simple vilkår. I dag er mange tehuse blevet renoveret, og standarden er blevet højere, men det er stadig simpel indkvartering og ikke luksus.
Indkvartering er i dobbeltværelse, og der er fælles toiletforhold.

Bemærkninger

Husk at medbringe et pasbillede og en kopi af dit pas til trekkingtilladelsen. Derudover skal du fremvise bevis for, at du er dækket af en rejseforsikring undervejs på trekket. Dette skal afleveres på vores servicekontor i Kathmandu, senest 24 timer inden trekket starter.

Vær opmærksom på, at man kun kan have én taske med per 2-3 deltagere pga. det antal bærere, som er med på trekket. Det er muligt - mod ekstra betaling - at få en ekstra bærer med på trekket.

Bemærk at deltagelse i trekking og øvrige ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (for yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende f.eks. overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge, f.eks. hovedpine, åndenød og opkast. Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og høre ind til muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke treks, der bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Denne trekkingtur anbefales ikke til børn under 10 år.

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 9 og maksimum 18 deltagere.

Pakkeliste

  • Dagsrygsæk
  • Sovepose (anbefales at have med hjemmefra)
  • Lange og korte trekkingbukser
  • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
  • Trekkingstøvler
  • Let håndklæde
  • Gode sandaler
  • Let regnfrakke eller skaljakke
  • Lommelygte/pandelygte
  • Solbriller, solcreme og solhat/kasket
  • Myggebalsam
  • Evt. lagenpose
  • Evt. egen vandflaske og lommekniv
  • Vandtætte pakkeposer
  • Skiundertøj

Prisen er inklusiv

  • Flybillet København - Kathmandu t/r (inkl. bagage)
  • Dansk rejseleder
  • Lokale guider og portere på trekket
  • 12 overnatninger ifølge program
  • Udlån af duffelbag
  • Måltider ifølge program
  • Transfer ifølge program
  • Infomøde inden afrejse med gennemgang af ruten og udstyr
  • Minimum 15% rabat på udstyr hos Jysk Rejsebureau
  • Mulighed for at leje rygsæk eller duffelbag for 100 kr. pr. mdr.
  • Nødvendige vandretilladelser
  • Nødtelefon under rejsen
  • Lufthavnsskatter og afgifter
  • Lokale skatter og afgifter
  • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

  • Drikkepenge på ca. 80 USD i alt pr. person på trekkingturen
  • Visum (søges lokalt ved ankomst og koster ca. 50 USD)
  • Rejse- og afbestillingsforsikring
  • Lommepenge og måltider på trekket (ca. 30 USD pr. dag)
  • Drikkevarer
  • Måltider der ikke er nævnt i programmet
  • Tillæg for enkeltværelse 750 kr. (Kathmandu). Det er muligt at dele værelse med en deltager af samme køn. Er der ingen at dele med, opkræves enkeltværelsestillæg ved restbetaling
  • Ved bestilling af rejsen er det ofte muligt at tilkøbe afrejse fra en alternativ lufthavn som f.eks. Billund eller Aalborg for 1.495 kr. per person . Det forudsætter dog, at flyselskabet på den enkelte afgang tilbyder mulighed for provinstilslutning samt at der er plads. Spørg din rejsekonsulent for nærmere information.

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 1.000kr. er ikke refunderbart.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Carsten Banke Hansen, Rejseleder og guide

Carsten B. Hansen

Rejsekonsulent

cabh|jr.dk
Rejsekonsulent Jan Marshall

Jan Marshall

Rejsekonsulent

jama|jr.dk
faq

Hvor ligger Langtang?

Langtang-dalen er beliggende i den nordlige centrale del af Nepal – en ni timers bustur mod nord fra hovedstaden Kathmandu.


Hvad kommer vi til at opleve på turen i Langtang-dalen?

Du kan glæde dig til at opleve, hvordan storslået natur, interessant kulturarv og Himalaya-områdets bjerghistorie flettes sammen, når vi passerer landsbyer og møder lokale handelsfolk med store yakokser på stierne. Vi krydser hængebroer over flodløb, vandrer gennem dybe dale og nyder udsigterne til sneklædte bjerge. Vi vil få en indføring i buddhistisk kultur og passerer klostre og farverige bedeflag, og vi vil opleve, hvordan skov og frodige områder afløses af råt og goldt bjergterræn, jo flere højdemeter vi tilbagelægger på trekket.


Hvad er særligt ved Langtang fremfor det klassiske trek til Everest Base Camp?

Langtang var traditionelt et meget populært trekkingområde, som turister fra hele verden valfartede til med henblik på at nyde den storslåede natur, men efter jordskælvet i 2015 – som især forvoldte stor skade Langtang-området – har det resulteret i langt færre besøgende end normalt. Alle stier og tehuse er restaureret og opererer som før jordskælvet i 2015, men området har endnu ikke fået turisternes opmærksomhed. Det betyder, at du har chancen for at opleve et af landets mest spektakulære og naturskønne trekkingområder uden at dele stierne med et hav af andre vandrere.


Skal jeg selv bære min bagage på trekket til Langtang?

På trekket bærer vi vores egen dagsrygsæk, men den resterende bagage bliver fragtet mellem tehusene af nepalesiske bærere. Dagsrygsækken vejer normalvis mellem 2-5 kg, hvor det kan være en god idé at medbringe solhat, solcreme, solbriller, siddepude, drikkedunk, snacks, skiftesokker, vandrestave og skaljakke alt efter behov. En udbygget pakkeliste findes i turinformationen på hjemmesiden, hvor du kan hverve brugbare tips og tricks til, hvad du bør medbringe på denne rejse til Langtang-dalen.


Hvilken beklædning anbefaler I til de koldere vandredage i Langtang-området?

Vi anbefaler altid lag-på-lag-princippet, og det er også tilfældet på trekket til Langtang, så du kan optimere din beklædning alt efter vejr og aktivitetsniveau og sikre god termoregulering. Medbring vand- og vindtæt skalbeklædning – både jakke og bukser. Merinould er et sikkert hit som inderste lag, da det har en særlig evne til at opretholde den opvarmende effekt, selv når fibrene er fugtige. Og samtidigt er det lugt- og bakteriehæmmende, hvilket fungerer godt på de længere trekkingture uden vaskemuligheder, som også er tilfældet med dette trek i Langtang-dalen. Det kan være en god idé at medbringe en dunjakke som pausejakke, når vi tager et hvil og spiser frokost samt til brug i tehusene med et par varme fleece-, fiber- eller dunbukser. Alt i alt er en blanding af fiber, dun, fleece og softshell gode valg til pakkelisten på Langtang-turen. Medbring 3-4 varme vandresokker i uld – hvor det kan være nødvendigt at iføre sig to par på topturen for at holde varmen. Medbring også handsker, buff og hue.

Hvilken valuta skal vi medbringe på rejsen til Langtang?

Det er fordelagtigt både at medbringe amerikanske dollars og den nepalesiske lokalvaluta, rupee, på denne trekkingtur til Langtang. Drikkepengene til bærere, sherpaer og tehus-værter betaler vi i USD – medbring 80 til drikkepenge og 50 til betaling for visum ved ankomst i lufthavnen i Kathmandu. I tehusene er rupees den foretrukne valuta, hvilket udelukkende kan hæves i ATM-maskiner i Kathmandu, da banker og Forex ikke har disse. Vi ordner dette ved ankomst til Kathmandu og hæver til hele turen, da vi ikke passerer banker eller ATM-maskiner på trekket i Langtang-dalen.


Skal man være i god form for at trekke i Langtang-området?

Trekkingturen i Langtang-dalen byder på råt og kuperet bjergterræn, men de storslåede udsigter, vi belønnes med, vejer op for den strabadserende færd. Det er en fordel at optimere sin træning hjemmefra med vandreture med let oppakning, løb og trappetræning eller andre træningsformer, hvor fokus er på at styrke knæ, ankler og ben. At færdes i højderne i Himalaya er lig med svindende iltmætning, der kan have indvirkning på vores fysiske formåen, men vi fastholder et roligt vandretempo og indlægger tid til akklimatisering til de højere luftlag på trekket. Trekket til det højeste punkt på turen, Tserko Ri - 4.984 meter over havet, er en udfordring, man har mulighed for at kaste sig ud i på niendedagen, men har du ikke lyst og overskud til at bokse med de helt hårde højdemeter, giver fleksibiliteten i programmet plads til at benytte denne dag til at restituere i stedet for. Derfor er turen egnet for de fleste vandreentusiaster, der kan trekke mellem 4-8 timer i kuperet bjergterræn med let oppakning og har mod på en god udfordring i det mere uspolerede Langtang-område.


Hvordan spiser og overnatter man på trekket til Langtang?

Vi tilbringer fire nætter i guesthouses i Kathmandu, og på trekket overnatter vi otte nætter i tehuse. De traditionsforankrede tehuse blev typisk anvendt af bærere og handelsfolk, og i dag fungerer de fortsat som simple overnatningssteder for vandrere i bjerglandsbyerne. Indkvarteringen er i dobbeltværelser med fælles toilet, men på Lama Hotel skal vi muligvis overnatte i fælles dormværelser. Både morgen- og aftensmad spiser vi i tehusene. Vi medbringer ikke madpakker men holder små te- og frokostpauser i tehuse undervejs på Langtang-trekket, hvor måltiderne oftest består af stegte nudler, ris og den nepalesiske dal bhat. Man skal påregne ca. 30-35 USD pr. dag til mad i otte dage foruden de måltider, der er inkluderet.


Anbefales det at vandre i sko eller støvler på Langtang-trekket?

Hvorvidt man vælger at medbringe vandresko eller -støvler til Langtang-trekket er en præferencesag, og det er vigtigt, at du vurderer, hvad du er mest tryg og vant til. Støvler kan beskytte og fiksere anklerne mere og være en god ven på klippestierne og i de stenede kløfter. Omvendt er vandresko ofte lettere, og eftersom vi blot bærer på vores dagsrygsæk, udsætter vi ikke vores ankler og knæ for stor kilobelastning. Mærk efter og prøv af, hvad der fungerer for dig og gå med den løsning. Sandaler er også et fint alternativ at medbringe uanset hvad, så man kan give luft til tæerne efter de lange, varme vandredage, når vi holder pause på stierne i Langtang-dalen eller ankommer til tehusene.
Til top