For mange danskere er Seychellerne ud for Afrika kendt som et luksusrejsemål – særligt til bryllupsrejser. Men den naturskønne øgruppe er meget mere end det, fastslår rejsearrangøren Jysk Rejsebureau, der derfor har lanceret Seychellerne som nyt rejsemål. Foruden bounty-strande finder man bl.a. adskillige vandreruter, lokale landsbyer, gode snorkelsteder og smuk natur. Og bor man på guesthouses frem for luksusresorts kan det sagtens gøres på et fornuftigt budget.

Øgruppen Seychellerne er hovedsageligt kendt som luksusrejsemål og er især populært til bryllupsrejser. Men bounty-øerne ud for den afrikanske østkyst er også et oplagt valg til en naturskøn og oplevelsesrig ferie. Det vil Jysk Rejsebureau gerne gøre danskerne opmærksomme på – og derfor har rejsearrangøren, der er kendt for at skræddersy oplevelsesrejser til hele verden, netop tilføjet Seychellerne til bureauets store portefølje af rejsemål.

- Ud over de postkort-agtige sandstrande tilbyder Seychellerne også gode muligheder for at være aktiv på ferien. Fx er der rigtig mange forskellige vandreruter, som man sagtens kan udforske på egen hånd, ligesom der flere steder på de mindre øer er mulighed for at cykle rundt til de forskellige strande, bugter og landsbyer på lejede cykler. Der er også flere lokale markeder, særligt på hovedøen Mahe, hvor man kan finde lokal street food og frisk fisk. Og så er der mange gode snorkelsteder. Ellers er der ikke mange attraktioner eller meget ”tamtam”, men det er dét, der gør rejsemålet fedt: Der er fred, ro og virkelig smuk natur, som myndighederne passer rigtig godt på, fortæller Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau, der også gerne vil gøre op med fordommene om, at Seychellerne partout er et dyrt rejsemål.

- Det er ikke et decideret billigt rejsemål, men man kan sagtens tage på øhop på Seychellerne for samme budget som en tur til Bali. Ud over de mange luksusresorts, som Seychellerne er kendt for, findes der også mange forskellige guest houses, hvor man bor hos lokale familier. En overnatning på guest house starter på omkring 800 danske kroner for to personer. Der er også mulighed for at leje villaer, hvor man selv handler ind – som hvis man lejede et sommerhus herhjemme. Og restaurantpriserne på Seychellerne er cirka de samme som herhjemme. Så vælger man jo selv, om man vil spise billig street food eller på dyr restaurant, forklarer direktøren.

Oplagt at kombinere med storby eller safari
Seychellerne er – modsat både Caribien og flere steder i Østasien – ideelt at besøge i det danske sommerhalvår. Og vil man have flere oplevelser med hjem i rygsækken, er der god mulighed for at kombinere øferien med storbyferie eller safari.
- Mange kombinerer Seychellerne med nogle dages stopover i Dubai enten på ud- eller hjemvejen. Der er også rigtig mange, der kombinerer rejsemålet med safari i Kenya, fordi det giver rigtig god mening i forhold til flyruten. Så kan man få én på opleveren i Kenya, inden man flyver til Seychellerne for at slappe af, beretter Niels Amstrup.

Se Jysk Rejsebureaus rejseforslag til Seychellerne her.
Seychellerne PM
Til top