Jysk Rejsebureau har de seneste år oplevet stigende interesse for vandre-grupperejser - også til europæiske rejsemål. Derfor lancerer rejsearrangøren nu en ny syv-dages vandrerejse til Mallorca. Vandreruten går gennem Tramuntana-bjergene, langs oliven- og appelsinlunde, forbi turkisblå laguner og gennem lokale landsbyer. Undervejs skal deltagerne bl.a. overnatte i tidligere munkeceller på et gammelt kloster.

Jysk Rejsebureau er primært kendt for at tilbyde oplevelsesrige rejser til oversøiske rejsemål - fra skræddersyede backpackerrejser gennem Asien til grupperejser til Kilimanjaro eller Mount Everest. Men de seneste år har rejsearrangøren også fokuseret på vandreture inden for Europa: Forrige år lancerede de en gruppevandretur i Island, mens Caminoen og Skotland fulgte sidste år. Og nu har Jysk Rejsebureau netop lanceret en ny gruppe-vandrerejse til Mallorca.

- Mallorca og de øvrige europæiske rejsemål er et supplement til de populære vandre-grupperejser til fjernere rejsemål som fx Tanzania eller Nepal. Mallorca-rejsen er for dem, der gerne vil på vandretur uden at skulle hive flere ugers ferie ud af kalenderen. Samtidig er sværhedsgraden moderat. Derfor er rejsen også ideel til førstegangsvandrere, der lige vil se, hvad det dér vandreferie er for noget, fortæller Niels Amstrup, direktør hos Jysk Rejsebureau, der har kastet kærligheden på Mallorca på grund af den varierede natur:

- Øen er jo meget mere end grisefest og solferie. Her er helt fantastiske vandreruter, særligt langs Tramuntana-bjergene. Her vandrer man i UNESCO-område i fantastisk natur, og på kun få timer kan man vandre fra havet, forbi turkisblå laguner og op i bjergene, hvorfra man kan nyde helt særegne udsigter. Så det er et ret unikt landskab, forklarer han.

Langs historisk pilgrimsrute
Deltagere på vandrerejsen, der har plads til maks. 14 personer, kan glæde sig til at gå 20-25 km dagligt - primært langs den såkaldte GR221-rute, der går fra nord til syd.

- Det er en gammel pilgrimsrute fra middelalderen - gennem øde bjergområder, forbi historiske klostre, langs frodige appelsin- og olivenlunde og gennem hyggelige små landsbyer. Naturen varierer hele tiden, og man ser flere forskellige landskaber hver dag. Man går primært ad små stier, og der er også en bestigning til et af øens højeste punkter, Puig Tomir, der ligger 1.103 meter over havoverfladen. Her skal man klatre lidt for at komme op, beretter direktøren om grupperejsen, der inkluderer overnatning på simple hoteller.

- Overnatningsstederne er det, vi vil kalde guesthouse-standard. Man har et værelse med en seng og eget badeværelse. Vi har dog forsøgt at finde nogle hyggelige steder undervejs. Bl.a. skal gruppen overnatte på et gammelt kloster, hvor munkecellerne i dag er lavet om til nogle meget simple og meget charmerende "hotelværelser". Her kan man også gå på opdagelse i klosterhaven og besøge den lokale kirke.

Flere vandrerejser på tegnebrættet

De seneste år har Jysk Rejsebureau oplevet en generelt stigende interesse for gruppe-vandrerejser med dansk rejseleder.

- Vi har haft stor succes med Caminoen og har i 2019 lavet flere ture end oprindeligt planlagt for at kunne imødekomme efterspørgslen. Skotland-rejsen er også populær - og det samme kan siges om Japan, hvor vi for nylig også har lanceret en vandrerejse langs en gammel pilgrimsrute. Derfor er vi også allerede i gang med at kigge på nye rejsemål til denne type grupperejser, afslører Niels Amstrup.

Praktisk information
Den aktive grupperejse med dansk rejseleder på Mallorca koster fra 8.995 DKK per person inkl. fly t/r fra København, overnatninger, morgenmad, guide og bagagetransfer.

Rejsen varer 7 dage og er indtil videre planlagt med afrejse den 5. september og 3. oktober 2020. Jysk Rejsebureau forventer desuden at lave i alt fire afrejser i 2021.

Se hele rejsen her.

Mallorca vandring
Til top