Af Mette (#Rejseinterview)

REJSEINTERVIEW

Kort om dig - Hvem er du
Mit navn er Mette og jeg er 20 år gammel. Til dagligt holder jeg sabbatår, inden jeg starter med at læse til folkeskolelærer til sommer. Jeg arbejder på en cafe og i en sportsbutik, og har tidsligere været lærervikar i folkeskolen også. Når jeg ikke arbejder holder jeg meget af at træne og være sammen med venner og familie.

Hvilke lande har du besøgt og hvem rejste du med?

Jeg har sammen med en veninde rejst i Thailand (Bangkok og øerne Koh Tao, Koh Phangan og Koh Samui), New Zealand (hele sydhalvøen) og Australien (det meste af østkysten og området ved Ayers Rock) i begyndelsen af 2017. I 2014 besøgte jeg Australien første gang med min familie, hvor vi ligeså rejste på østkysten.

Hvor længe er du typisk væk og hvor ofte rejser du?
I 2014 var min familie og jeg i Australien 1 måned og her i 2017 rejste jeg i 3 måneder, i de 3 lande i alt. Vi besøgte Thailand i 14 dage, New Zealand 3 uger og de sidste 7 uger i Australien. Ind til 2014 har udenlandsrejser ikke været en verden jeg har været en del af, men rejsefeberen har for alvor taget mig med storm.

Hvad inspirerede dig til at rejse ud med rygsækken?
Jeg har haft en del veninder som har været ude og rejse med rygsæk, og det har været en stor inspiration for mig. Samtidig har jeg altid gerne ville prøve det, fordi det er en meget impulsiv rejseform, som tiltaler mig meget fordi det er nemt at komme rundt og opleve mange ting på kort tid.

Dit bedste rejsetip/råd, hvis man skal ud som backpacker for første gang?

Pak tasken, bestil flybilletter og tag resten som det kommer. Impulsive beslutninger er oftest de mest oplevelsesrige. Man skal ikke være bange for at rykke sig ud af sin tryghedszone, for man vil vokse med udfordringen undervejs. Et andet godt råd er, at være enormt åben, både over for fremmede mennesker, men helt klart også oplevelser. Mange mennesker ude i verden, er langt mere interessante end de ser ud til, og det samme kan man sige om oplevelser.

Hvilke forberedelser gør du normalt inden en rejse?
Jeg sørger for at alle de praktiske ting er på plads, f.eks. fornyet pas, flybilletter, vaccinationer, forsikringer, osv. Det giver mig ro i hovedet, og giver overskud til at tænkte på, hvilke sjove oplevelser jeg vil gøre sig på rejsen. Jeg laver ofte lange lister med hvilke ting jeg gerne vil se på de destinationer jeg skal besøge, og sætter dem i prioriteret rækkefølge. Det gør jeg for at have et overblik over hvad jeg vil besøge på min rejse.

Hvorfor er det så fedt at rejse med rygsæk?

Man møder helt enormt mange sjove og spændende mennesker, som står i samme sko som en selv. Man bliver en del af et eller andet form for fællesskab, når man møder folk på den måde, fordi man har det “at rejse” til fælles. Det er virkelig fedt at kunne dele erfaringer og ideer med ligesindede! Det er også rigtig fedt at rejse med rygsæk, fordi man ikke behøver at planlægge alting. Det er bare at tage alle sine ting på ryggen, og så gøre hvad man har lyst til. Det impulsive ved, at rejse med rygsæk er rigtig fedt!

Hvordan finder (fandt) du tid og penge til at realisere drømmen
Jeg har siden sommeren 2016 holdt sabbatår, med ideen om først at arbejde og derefter tage på en stor rejse. Jeg har arbejdet hårdt siden jeg forlod gymnasiet i sommers. Jeg har løbende haft 2-3 jobs samtidig, og sørget for at spare så mange penge sammen så muligt. Det er sjovt nok ikke så svært at spare op, når man bare ved hvad pengene skal bruges til. Jeg arbejde fra juli til starten af Januar, og havde derefter råd til at rejse 3 måneder med rygsæk, sammen med min veninde.

Dit personligt bedste rejseminde eller din sjoveste historie ’from the road’?
Uuuh.. det er svært at vælge det bedste, men hvis jeg skal vælge bliver det nok historien om den dag jeg besteg mit første bjerg. Min veninde og jeg mødte to danske piger på New Zealand, som vi endte med at blive ret gode venner med. Vi havde alle sammen snakket om, at det ville være sejt at have besteget et bjerg når vi kom hjem. Vi besluttede os for at gøre det sammen alle 4, da vi havde et ret omtalt bjerg i baghaven. Vi stod tidligt op og var ved godt mod, i hvert fald de første par timer. Det var vist lidt en større mundfuld end nogen af os havde regnet med, men vi kæmpede sammen. Vi måtte skubbe lidt bag på hinanden og hjælpe hinanden med vand, solhatte, vabelplaster og en god portion motivation undervejs. Fem timer efter vi gik hjemmefra, og på det tidspunkt utroligt udmattede, nåede vi toppen. Pludselig var vi kongerne af verden, eller det følte vi i hvert fald. Lykken væltede ind over os, og det var det fedeste i hele verden. Det var en kamp, men vi gjorde det! Stolte af os selv og ikke mindst hinanden, spiste vi frokost på toppen og begav os ellers i godt humør ned af bjerget igen. Dette er bestemt en dag og en oplevelse jeg aldrig vil glemme! -coverbilledet til indlægget her er forresten fra toppen af bjerget Ben Lomond.

Dit bedst pakketip/hvad rejser du aldrig uden?
Pak kun det mest nødvendige! -hvis du er i tvivl om du får brug for noget bestemt, gør du det nok ikke.

Ting jeg aldrig rejser uden: vådservietter, håndsprit, natbriller/ørepropper (perfekt til at sove i sovesal), kamera og bæltetaske.

Hvilke lande er på din bucket list og hvad lægger du vægt på, når du vælger en destination?
Når jeg skal vælge kommende destinationer lægger jeg meget stor vægt på, at der skal være noget fedt at opleve. Jeg vil gerne se og opleve noget andet end jeg kan her hjemme. Det betyder ikke så meget om det er storslået natur, et rigt dyreliv eller en sej kultur, bare det er anderledes og spændende.

Min bucket-list er lang.. men øverst står Maldiverne og Sri Lanka, fordi jeg har fået blod på tanden i forhold til dykning og dyrelivet skulle være helt fantastisk i begge lande. Samtidig er der mulighed for nogle dage med afslapning på en lækker strand i skyggen af en palme. Samtidig står Kina, med deres spændende kultur også langt oppe på min liste. Jeg kunne fortsætte i evigheder, så en jordomrejse lyder ikke helt værst for mit vedkommende.

Andet du gerne vil dele fra livet som rygsækrejsende?
Vær godt forberedt med de store retningslinjer, som fly og store oplevelser, inden afrejse, og lad der være plads til en masse impulsive ideer undervejs.

Tak til Mette for at dele din rejseglæde med andre!

Se alle vores jordomrejser her

Mette, Interview
Mette, InterviewMette, InterviewMette, InterviewMette, InterviewMette, InterviewMette, InterviewMette, InterviewMette, InterviewMette, Interview
Til top