25 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 28.995,-
FRA 8.295,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
En rejse med autocamper i Sydafrika er en perfekt rejseform for den eventyrlystne familie. Med ’huset på ryggen’ og forhåndsbookede campingpladser kan familien bruge tiden på at nyde dette fantastiske land, uden at skulle bekymre sig om at finde ledige campingpladser undervejs.

I slipper for at pakke jeres ting ud hver dag, og efter en dag på vejen fyldt med oplevelser, kører I bare ind på den bookede campingplads - hjemmet er klar til natten med det samme. Ofte er der legepladser og andre børnefamilier på campingpladserne, så ungerne kan løbe rundt og lege selv, mens de voksne kan nyde et glas sydafrikansk vin i solnedgangen.

Det er en stor oplevelse at være en del af campinglivet i Sydafrika. Der er en hyggelig kultur og atmosfære på campingpladserne, hvor man ofte samles til en omgang ’braii’, der er den sydafrikanske version af en grillaften.

Autocamperen på denne rejse er udstyret med sengepladser til fire personer, toilet/bad, køkken, køleskab, aircondition, sengetøj/dyner, køkkengrej og meget mere. Den kører på diesel, er med manuelt gear, og du skal huske at køre i modsatte (venstre) side af vejen.

Få information og fakta om Sydafrika her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sydafrika her

Bedste rejseperiode

Sydafrika kan besøges året rundt - men forår og efterår er ofte rigtig gode valg. Bemærk, at det er sommer i Sydafrika, når det er vinter i Danmark. Sommeren er rigtig varm i hele landet. Vinteren mod nord er behagelig med lune, solrige dage og kølige nætter. Dog kan der blive meget koldt, hvis man befinder sig i de højtliggende områder. Mod syd kan det regne og blæse en del om vinteren.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sydafrika er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sydafrika kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Danmark - Johannesburg
Der er afrejse fra Danmark mod Johannesburg.
2. dag: Ankomst til Johannesburg og afhentning af camper
Da der ikke er større tidsforskel mellem Danmark og Sydafrika, vil man sjældent opleve jetlag og allerede ved ankomst være parat til store oplevelser. I bliver hentet af en repræsentant fra camperudlejningsfirmaet og kørt til det sted, hvor I skal hente jeres camper. På udlejningsstationen gives I en grundig gennemgang af camperens brug og faciliteter. Herfra er der cirka to timers kørsel til det første campsite på turen ved Loskop Dam, Middelburg. Der er mulighed for både vandreture og vandaktiviteter i dette område.
3. dag: Panoramaruten til Sabie
I dag kører I mod øst til det smukke område, Mpumalanga. Der køres ad den naturskønne vej ’The Panorama Route’ med udsigt til Blyde River Canyon - verdens 3. største kløft. Der er masser af spændende stop på vejen, såsom God’s Window, Mac Mac Falls, Three Rondawels, Bourkes Luck Potholes og meget mere. Dagens campsite er ved bredden af Sabie-floden.
4. dag: Pilgrim’s Rest og Graskop til Blyde Canyon
Det er næsten et must at besøge diamantminebyen Pilgrims Rest, når I er i området. Den gamle saloon i byen blev tidligere også brugt som byens kirke. I Graskop kan du få de (måske) bedste pandekager i hele Sydafrika, så det var måske også et stop værd? Blyde Canyon området er særdeles smukt og betagende, og I kan nyde naturen fra camperens vinduer ved de mange viewpoints, eller I kan snøre skoene og begive jer ud på ét af de mange vandreruter, der findes i området. I overnatter denne nat på campsite nær Blyde River Canyon.
5.-7. dag: Kruger Nationalpark
De næste dage oplever I ét af de største highlights på jeres Sydafrika-tur. I kører ind i Kruger National Park, hvor I de næste tre dage skal udforske Sydafrikas største og mest imponerende naturreservat. Samtlige ’Big 5’-dyr (bøffel, løve, leopard, næsehorn og elefant) findes i Kruger, og parken har flere pattedyrsarter end noget andet vildtreservat i Afrika. Der skulle derfor være rig mulighed for at se andre fantastiske dyr som giraffer, zebraer, hyæner, antiloper, gnuer, geparder, vortesvin og utallige fuglearter (over 500 slags). I kan vælge at lave kør-selv safarier i camperen, eller også kan I tage ud med professionelle guides/rangers på mere klassiske game-drive safari. Ønsker I at tage ud med en lokal ranger, så anbefaler vi, at det bliver forhåndsbooket sammen med jeres campsite. Dette kan Jysk Rejsebureau naturligvis være behjælpelige med at booke. I overnatter disse nætter på campsite inde i Kruger Nationalpark
8. dag: Fra Kruger Nationalpark til Swaziland
Efter en tidlig start, hvor I har spottet dyreliv, er det nu tid til at forlade Kruger Nationalpark gennem Malelane Gate. I kører sydpå og ind i Swaziland via Matsamo-grænsen, og har god tid til at gøre stops undervejs gennem landet. Dette lille selvstændige kongerige byder på unikke kulturelle oplevelser, hvor I også har gode muligheder for aktiviteter som eksempelvis riverrafting og mountainbiking. Swaziland er et lille land med en rig kultur, og tempoet og attituden er mere afslappet end i det store naboland. I kan bruge sydafrikanske Rand her, og behøver derfor ikke bekymre jer om at veksle penge før grænseovergangen. Overnatning er på campsite i Swaziland.
9.-10. dag: St. Lucia
I forlader nu Swaziland gennem Golela grænseposten og kører mod det smukke område, Maputuland. Her finder I en region af uspolerede strande, ferskvandssøer, sandskove og vådområder omkring St. Lucia. St. Lucia Lake og dens omgivelser består af vådområder af global vigtighed. Reservatet, som er et UNESCO World Heritage Site, indeholder bevoksede sandklitter såvel som sump- og sandskovområder samt mange typer af vegetation. Det dyreliv, der lever her, inkluderer det sorte næsehorn, suni-antiloper, havskildpadder, flamingoer samt de største populationer af krokodiller, flodheste og rørbukke i Sydafrika. Sent om eftermiddagen kan I vælge at tage på et bådcruise på St. Lucia-søen for at spotte disse mange spændende dyr. Jeres næste campsite er i St. Lucia.
11. dag: Durban og Drakensbjergene
Fra St. Lucia kører I først til storbyen Durban. Byen er i høj grad multikulturel og et af landets mest populære feriesteder. Der er mange muligheder for at shoppe og spise godt i byen. Herefter fortsætter I nordpå mod KwaZulu Natal’s Drakensbjerge. Drakenbjergene er den højeste bjergkæde i den sydlige del af Afrika og præsenterer en usædvanlig smuk og dramatiske natur, der også er tilholdssted for flere truede dyrearter. Overnatning er på campsite i Royal Natal National Park
12. dag: Golden Gate Highlands National Park
Om morgenen tager I mod Golden Gate Highlands National Park. På vejen dertil besøger I Basotho Cultural Village. Parken ligger i det smukke bakkede landskab ved Maluti-bjergene. I overnatter på campsite, som ligger inde i parken.
13. dag: På vej mod kysten igen
Denne dag tager I tidligt afsted for at besøge den lille by, Clarens. Ved at tage en lille omvej på cirka 8 km kan I opleve Vaal-flodens udspring. Her strømmer vand op fra en underjordisk tunnel og ned i Ash-floden. Dette er den primære kilde til Johannesburgs vandforsyning – 300 km væk. I fortsætter mod Ladybrand - tæt ved grænsen til Lesotho - hvor I blandt andet har mulighed for at se hulemalerier, daterende mange tusinde år tilbage. I overnatter på campsite omkring Ladybrand
14. dag: Mountain Zebra National Park
Jeres næste stop på turen er Mountain Zebra nationalparken ved byen Cradock. Reservatet har et meget rigt dyre- og planteliv. Som navnet antyder, er der rig mulighed for at opleve store flokke af zebraer i denne park. Bjergzebraerne har tidligere været truede, men blandt andet arbejdet og beskyttelsen i denne nationalpark har fået bestanden til at vokse igen, og parken har i dag en bestand på mere end 700 zebraer. I overnatter på campsite, som ligger inde i parken.
15. dag: Addo Elephant National Park
I dag kører I videre til Addo Elephant National Park. Her har I god tid til at tage på safari for at søge efter de mere end 600 elefanter, som lever i parken. Især børnene vil fryde sig over synet af de store flokke af elefanter. Som det gør sig gældende i de fleste af Sydafrikas nationalparker, så kan I også her køre rundt på kør-selv safari i camperen i jeres helt eget tempo. Hvis I hælder til en guidet safari er det naturligvis også en mulighed. I overnatter på campsite, som ligger inde i parken.
16. dag: Tsitsikamma National Park
Denne dag kører I til Tsitsikamma National Park. Her kan I glæde jer til at udforske det junglelignende skovområde med dets høje, gamle træer og klippeslugter. Nationalparken ligger ud til landets sydkyst, hvor I bliver præsenteret for nogle fantastisk dramatiske udsigter. I overnatter på campsite, som ligger inde i parken.
17. dag: Garden Route til Knysna
I fortsætter langs kysten ad den berømte Garden Route via Plettenberg Bay til den lille kystby, Knysna. Nyd resten af eftermiddagen på havnefronten eller på hyggelige Thesen Islands. Aftensmaden bør selvfølgelig nydes ved vandet, hvor der er masser af restauranter at vælge imellem. Knysna er blandt andet kendt for sine velsmagende østers. I overnatter på campsite tæt ved det Indiske Ocean.
18. dag: På opdagelse i Knysna
I har hele dagen på egen hånd til at udforske alt det Knysna har at tilbyde, f.eks. souvenirshopping, gåtur rundt om lagunen, bådtur osv. Knysna ligger lige i hjertet af Garden Route, og er en flot kystby med urskov på den ene side og en smuk lagune på den anden. Lagunen møder havet imellem de imponerende The Heads, to store farverige sandstensklipper, hvorfra der er en fantastisk udsigt, som man ikke bør snyde sig selv for. I overnatter på campsite tæt ved det Indiske Ocean.
19. dag: Strudse ved Oudtshoorn
I dag fortsætter I rejsen via George til Oudtshoorn. Der er god tid til at udforske området og besøge en af de mere end 400 strudsefarme, som har gjort Oudtshoorn berømt. Cango-hulerne er ligeledes et besøg værd. Tag eventuelt en guidet tur rundt i de snørklede gange og huler og bliv forbløffet over de smukke og finurlige formationer, som drypstenene har dannet i løbet af mange tusinde år. Jeres campsite for natten er ved Oudtshoorn.
20. dag: Til Afrikas sydligste tip, Cape Augulhas
Denne dag kører I til Afrikas sydligste tip, Cape Augulhas, som er det sted, hvor det Indiske Ocean møder Atlanterhavet. I har tid til at udforske området og besøge det næstældste fungerende fyrtårn i det sydlige Afrika ved Cape Agulhas, eller gå en tur i området og opleve den vegetation, der er unik for området. Dit campsite for natten ligger i nærheden af Cape Augulhas.
21. dag: Til Sydafrikas vinland
I kører nu nordpå gennem den berømte Cape Wineland region til Paarl. Byens udtryk bærer stadig præg af hollandsk arkitektur fra kolonitiden, men det bjergrige område omkring Paarl er mest kendt som ét af de største vinområder i Sydafrika. Mulighederne er mange for at tage ud på forskellige vingårde og smage den kendte sydafrikanske drue. Jeres overnatning er på campsite tæt på Paarl.
22. dag: Simon’s Town og Cape Point
Nu går turen stille og roligt via Stellenbosch og Somerset West til Simon’s Town, som ligger ved foden af bjergene lige syd for Cape Town. I denne hyggelige lille kystby kan I få jeres frokost, inden I kører til Boulder Beach for at opleve den store koloni af afrikanske pingviner, som har hjemme her. Jeres overnatning er på campsite i byen Kommetjie på Cape Peninsula.
23. dag: Simon’s Town og Cape Point
I dag udforsker I Kap Det Gode Håb’s naturreservat, og derefter kører I nordpå til Cape Town. Storbyen Cape Town er utrolig spændende, og attraktionerne tæller blandt andet Victoria & Alfred Waterfront, Greenmarket Square, Houses of Parliament, et væld af forskellige museer og teatre samt Kirstenbosch Gardens. I kan også tage op til Table Mountain og nyde den fantastiske udsigt. Er vejret godt, er en tur til stranden en mulighed - tag badetøjet med, men husk at vandet godt kan være køligt. Jeres campsite for natten er tæt på Melkbosstrand Our lige nord for Cape Town.
24. dag: Cape Town og hjemrejse
Denne dag er jeres sidste dag i camperen, og I afleverer camperen på udlejningskontoret efter en kort køretur på 30 kilometer. Efter en spændende rundrejse i Sydafrika bliver I kørt til lufthavnen i Cape Town, hvor I flyver hjem fra.
25. dag: Hjemkomst til Danmark
I ankommer til Danmark efter et fantastisk camper-eventyr i Sydafrika.
Generel information om camperen og lejebetingelser
Standardudstyr Standardudstyr for alle autocampere er: Aircondition, ABS-bremser, airbags, reservehjul, servostyring, musikanlæg, køleskab, vandtank (80L), 2-3 kogeplader, toilet, bruser og meget mere. Alder / kørekort Minimumsalder for leje af autocamper er 23 år. Du skal være i besiddelse af et pas, kreditkort og gyldigt nationalt kørekort til almindelig personbil, som skal præsenteres ved afhentning af køretøjet. Det anbefales ligeledes at medbringe et internationalt kørekort, så du undgår eventuelle sproglige misforståelser. Kørselsrestriktioner Motorhomes må kun køres på asfalterede veje (Undtagelsen er, at du kan køre på grusveje for at nå din campingplads). Dæk og fælge dækkes ikke, hvis der opstår skader, mens køretøjet kører ikke-tilladt underlag. Særlige køreforhold
 • I Sydafrika køres der i venstre side af vejen.
 • Vi fraråder at køre, når det er mørkt. Der går ofte mennesker langs vejkanten, og der er ikke gadelygter alle steder.
 • Ønsker du at krydse grænser med camperen (til eksempelvis Swaziland eller Lesotho), så skal dette arrangeres på forhånd, da der skal udarbejdes et særligt dokument hertil.
Forsikringer Lejen inkluderer fuld ansvars- og kaskoforsikring i forbindelse med brug af autocamper. Forsikringsdækningen er dog betinget af, at køretøjet benyttes i overensstemmelse med gældende retningslinjer. Ved eventuel skade er det meget vigtigt, at du straks underretter udlejningsselskabet. Nøje instrukser vil blive udleveret ved afhentning. Selvrisiko På alle skader på køretøjet er der en selvrisiko på op til ZAR 45.000,- per skade. Det er muligt at tilkøbe selvrisikoannulleringsforsikring, når du booker/bestiller camperen. Kilometer Der er ubegrænset kilometer med i lejen, så du bekymringsfrit kan rejse rundt i landet. Depositum Når du afhenter din autocamper, skal du betale et depositum på ZAR 3.000,-. Når du har afleveret din autocamper, refunderes depositum til dit kreditkort modregnet eventuelle udgifter til lokale tilkøb.

Overnatninger

1 overnatning på campingplads ved Middelburg
1 overnatning på campingplads ved Sabie
1 overnatning på campingplads ved Blyde River Canyon
3 overnatninger på campingplads i Kruger Nationalpark
1 overnatning på campingplads i Swaziland
2 overnatninger på campingplads i St. Lucia
1 overnatning på campingplads i Royal Natan National Park
1 overnatning på campingplads ved Golden Gate Highlands National Park
1 overnatning på campingplads ved Lady Brand (tæt på Lesotho)
1 overnatning på campingplads ved Mountain Zebra National Park
1 overnatning på campingplads ved Addo Nationalpark
1 overnatning på campingplads ved Tsitsikamma National Park
2 overnatninger på campingplads ved Knysna
1 overnatning på campingplads ved Oudtshoorn
1 overnatning på campingplads ved Struisbaai (Cape Augulhas)
1 overnatning på campingplads ved Paarl
1 overnatning på campingplads ved Kommetjie (Cape Peninsula)
1 overnatning på campingplads ved Cape Town

Ovenstående rute og steder at overnatte er blot et forslag, men kan naturligvis ændres alt efter interesse og tempo, der ønskes at rejse i.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Dette er en individuel rejse, hvor I rejser på egen hånd.

Hele året

Pakkeliste

 • Guidebog (kan købes hos Jysk Rejsebureau)
 • Kreditkort og ZAR i kontanter
 • Pas
 • Almindeligt og internationalt kørekort
 • Vejkort over Sydafrika
 • Gode vandresko
 • Sandaler eller klipklapper
 • Badetøj
 • Solbriller/solhat
 • Tabletter mod transportsyge
 • Evt. kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Johannesburg // Cape Town - Danmark (inkl. bagage)
 • Transport fra Johannesburg lufthavn til camperudlejningsstationen
 • 23 dages leje af 4-personers motorhome med fri kilometer, toilet/bad, køkken, køleskab, aircondition, sengetøj/dyner, køkkengrej
 • 22 overnatninger undervejs på udvalgte campingpladser ifølge program
 • Fri kilometer, envejslejegebyr, udvidet kasko- og ansvarsforsikring (ingen selvrisiko) - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information, kontraktgebyr, vejafgiftsbevis og cross border documentation (et dokument der behøves for at kunne køre ind i Swaziland)
 • Campingborde og stole til camperen
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider og drikkevarer
 • Brændstof og propangas til camperen
 • Opgradering af forsikring til annullering af selvrisiko

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top