Af Jysk Rejsebureau

Et af de nemmeste og bedste steder at udleve drømmen på fire hjul, må være Californien og den smukke kystvej Highway 1, der blandt andet bugter sig mellem San Francisco og Santa Monica. Her er nogle hightlights fra by til kyst – en tur der vil glæde både store og små:

SAN FRANCISCO
Gå ned til havnepromenaden langs kysten fra Pier 1 til Pier 39 og nyd synet af søløverne, der dovner den i solen. Besøg også molen Fisherman’s Wharf og alle dens restauranter og tivoli-lignende forlystelser. Og husk at mikse jeres egen favorit-is hos Cold Stone!

Besøg også det gamle hippiekvarter Haight-Ashbury. Hér tog hippie-bevægelsen for alvor til med The Summer of Love i 1967.Området er prydet af nogle af de flotteste gader i San Francisco med smukke, victorianske bygninger, der - takket være hippierne - er malet i skønne farver. Tag også en spadseretur i den smukke Golden Gate Park, hvor den botaniske have The Conservatory of Flowers ligger.
Er jeres børn lidt større, kan I passende leje en omgang cykler og tage den over den røde Golden Gate Bridge. Det er spændende at se broen på lidt tættere hold – men også lidt skræmmende. Det er dog turen værd, da udsigten derfra er eminent.

SANTA CRUZ
Strandpromenaden er Santa Cruz' charmeoffensiv. Her står der et tivoli, som har været der siden 1906, med en rutsjebane der har rullet siden 1924. Den bør børn og barnlige sjæle prøve – men ikke dem med sarte nerver, for rutsjebanen er ikke alene meget gammel, den er også meget høj.
Derudover har byen et fint lille fyrtårn, hvori der er et surf-museum. Samme sted kan I nyde surfing fra første parket på klippe-pynten, hvor glade, våddragtklædte mennesker slår sig løs i bølgerne nedenfor.

SANTA BARBARA
Santa Barbara kaldes for Den Amerikanske Riviera, og byen kan sole sig i hele 300 solskinsdage om året. Den byder på nogle rigtig lækre strande, men sørg også for at gå ud på molen Stearn's Wharf, hvor restauranter lokker med lækker seafood. Gå en tur på den seks kilometer lange strandpromenade med spansk-inspirerede huse ud til Stillehavet, hvor der også ligger en skateboard-park.
Tag en slentretur på den hyggelige hovedgade State Street og book surf-undervisning, hvis I har lyst til at prøve kræfter med bølgerne. Dette er der rig mulighed for i Santa Barbara.
Besøger I byen mellem maj og juli, må I endelig ikke snyde jer selv for at tage på hvaltur, da der er god mulighed for at se ynglende blå- og pukkelhvaler. I alt 27 arter af hvaler og delfiner kan findes i bugten og seks typer sæler og søløver.

SANTA MONICA
På strandpromenaden Ocean Front ved Venice Beach er man altid sikret god underholdning – strandsælgere, hippier, trænende muskelmænd og skatere slår sig løs, når vejret er godt. Snup en cykel eller slentr i den spændende menneskemængde.

På stranden ved Santa Monica får I opfyldt alle de ønsker, I måtte have til tilbagelænet feriehygge i ægte Baywatch-style. Skal der surfes, kan det anbefales at tage til stranden Malibu. Og hvem ved – måske får I også et glemt af en Hollywood-kendis?

Husk også at rundet de gamle tivoli på Santa Monica Pier, der blev bygget i 1912 og stadig i dag emmer af stemning med forlystelser, der kan dateret helt tilbage til 1922.
Tag børnene med på roadtrip
Tag børnene med på roadtripTag børnene med på roadtripTag børnene med på roadtripTag børnene med på roadtripTag børnene med på roadtripTag børnene med på roadtripTag børnene med på roadtripTag børnene med på roadtripTag børnene med på roadtripTag børnene med på roadtrip
Til top