Af Peter Nordestgaard Andersen
Naturen i Sapa området er indtagende grøn og frodig. Rismarkerne ligger i terrasser ned langs bjergsiderne, og skyerne slæber sig gennem bjergtoppene. Derudover vil man stifte bekendtskab med Vietnams små minoritetslandsbyer.

Naturen er enestående, og der er få turister. Lyden af motor og andet mekanisk findes ikke, så det handler bare om at nyde naturen. Turen er over stok og sten, så man bliver lidt træt hen mod aften. Men naturen og den venlige befolkning holder ens mod oppe. Vores guider er hjælpsomme og snakker alle engelsk.

I Nordvietnam passer de små drenge dyrene, indtil de begynder i skole. Flere steder ses de badende i vandet med vandbøflerne ved deres side.

Minoriteten Black H´mong er meget venlige og små. På vejen møder man dem flere gange, og de er rigtige købmænd og prøver at sælge en masse - alt fra tøj til figurer som de selv har lavet.

De sidder og arbejder og er alle meget nysgerrige. Da vi ikke er de eneste turister, som har været i landsbyerne, lader de en være i fred, hvis man ikke har interesse i at købe noget. Stedet her er også et af vores overnatningssteder ved en lokal familie, hvor man får masser af god mad og smagt på den famøse risvin.

Husene er meget primitive og de vælter sig bestemt ikke i rigdom. Alligevel bliver man aldrig mødt med sure miner og denne levevis virker ærlig og livsbekræftende.

Farvel nordvietnam og tak for en fantastisk oplevelse med den smukkeste natur set til dato.
Vietnams natur, Asien
Vietnams natur, AsienVietnams natur, AsienVietnams natur, Asien
Til top