16 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 31.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Dette rejseforslag er for dig der søger unikke adventure-oplevelser i Ecuador og på Galapagos. Du starter med et par dage i Quito til at afklimatisere inden du begynder på fem dage med bjergstigning til toppene Pasochoa (4.200 meter), Iliniza Norte (5.116 meter), Corazon 4.790 meter) og Cotopaxi (5.897 meter). Fra Ecuadors højland og vulkaner går turen til Galapagos. Her har du fem dage på egen hånd til at udforske Galapagos. Der er rig mulighed for at dykke blandt hammerhajer, cykle mountainbike, snorkle med legesyge søløver, trekke blandt leguaner og fregatter eller surfe. Fra Galapagos går turen hjem til Danmark via et kort ophold i Guayaquil.

Få information og fakta om Ecuador her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Ecuador her

Bedste rejseperiode

Ecuador er en helårsdestination. Landet har to sæsoner, den våde og den tørre, men pga. landets topografi er der store regionale forskelle i vejret. Højdeforskellene giver også store udsving i temperaturen.

Højlandet
Den tørre sæson er fra juni til slutningen af september, men i denne periode kan der forekomme mere vind. Der er mindre vind i perioden november til marts, men til gengæld også mere regn.

Galapagos
Den tørre sæson fra juni til december er køligere end den våde sæson. I perioden fra juli til oktober kan der forekomme høje bølger, så undgå disse måneder, hvis du har tendens til søsyge. Dagtemperatur ligger på ca. 20-25 grader og vandtemperaturen på ca. 16-22 grader.
Den våde periode er fra januar til maj. Vejret er varmt og regnfuldt, men havet er ofte roligere. Dagtemperaturen ligger på ca. 30 grader og vandtemperatur på ca. 22-28 grader.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Ecuadors hovedstad Quito, hvor du ankommer samme dag. I Quito bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel, hvor du skal overnatte de næste to nætter.
2-3. dag: På opdagelse i Quito
Hovedstaden Quito ligger smukt placeret i Andesbjergene i ca. 3.000 meters højde. Byen er inddelt i en gammel og en moderne bydel. Den gamle bydel byder på flotte historiske spanske kirker, brostensbelagte gader og masser af museer om landets historie. Den moderne bydel byder på shopping, restauranter og et livligt aften- og natteliv. Byen ligger i en dal omringet af bjerge og der er flere muligheder for vandreture i området. Du kan bl.a. tage en lift op til udkigspunktet Cruz Loma i 4.100 meters højde. Herfra er der mulighed for at vandre op til 4.680 meters højde og få en fantastisk udsigt over byen. Et andet udflugtsmål kunne være ”Mitad del Mundo” (Verdens midte) nærmere bestemt ækvator, som ligger lidt nord for byen. Her kan du stå med det ene ben på den nordlige halvkugle og det andet ben på den sydlige halvkugle. Der findes også flere spændende seværdigheder i byen, der er et besøg værd. Det kunne være en tur til San Francisco kirken - den ældste kirke i Ecuador eller en tur til Plaza de la Independencia - det centrale torv i Quito som er omgivet af mange vigtige bygninger som f.eks. ærkebiskoppens palads og regeringsbygningen. (M)
4. dag: Bestigning af Pichincha
Denne første tur har til hensigt at akklimatisere dig og vænne dig til den tynde luft i højderne og ikke mindst til niveauet. Du bliver hentet på dit hostel om morgenen af din engelsktalende bjerg-guide. Herefter går I klar til den første bestigning, nemlig Pasochoa. Pasochoa er en uddød vulkan beliggende i Guayllabamba-flodbassinet i Andesbjergene. Turen op mod toppen i 4,200 meters højde er middelhård. Det er vigtigere at akklimatisere sig til de kommende dage, end at nå toppen. På vej op vil du kunne nyde en fantastisk den fantastiske udsigt over de snedækkede bjergtinder. Efter noget tid på toppen går du tilbage til startstedet og kører mod Iliniza National Park, hvor der overnattes på Hosteria Papagayo. (M,F,A) Trekkingtid: ca. 4-6 timer Sværhedsgrad: Let - moderat
5. dag: Bestigning af Iliniza Norte
Efter morgenmaden starter dagens trek til toppen af Iliniza Norte i 5.116 meters højde. Første del af trekket går mod passet ”Paso de Muerte”. Det sidste stykke til toppen i 5.116 meters højde er temmelig hårdt da underlaget primært består af ral og grus. Men heroppe venter en belønning i form af en vidunderlig udsigt udover højlandet og Cotopaxi-vulkanen. Du kan være heldig og se kondorer fra toppen. Efter en pause starter turen nedad igen, først til ”Nuevos Horizontes” og derfra videre ned til parkeringspladsen. Herfra kører du med din guide til Tambopaxi lodge, som ligger ved heden tæt på Cotopaxi. (M,F,A) Trekkingtid: ca. 7-8 timer Sværhedsgrad: Moderat - hård
6. dag: Bestigning af Corazón
I dag venter dig bestigning af den uddøde vulkan Corazón (4.788 meter). Dagens bestigning er ideel som en akklimatiseringstur, da ruten er relativ let og ikke så høj. Fra toppen kan du nyde udsigten over Cotopaxi, Antisana og Ilinizas. Nyd resten af dagen i de hyggelige omgivelser på Tambopaxi lodge. (M,F,A) Trekkingtid: ca. 4-5 timer Sværhedsgrad: Moderat
7. dag: Afklimatisering ved Cotopaxi
Dagen af sat af til afklimatisering ved Jose Rivas Refuge, hvor du også overnatter. Sammen med din klatreguide tester du dit udstyr og lære forskellige bjergbestigningstekniker. Cotopaxi-vulkanen er den 2. højeste vulkan i Ecuador, kun overgået af Chimborazo. (M,F,A)
8. dag: Bestigning af Cotopaxi
Ved midnatstid står du op og spiser et godt kalorierigt måltid. Herefter starter klatreturen mod toppen. I løbet af den første time når du gletsjeren, hvor du skal koble reb og seler fast og begynde at bruge klatrejern og isøkser. Klatringen starter stille og roligt og bliver så hårdere efterhånden som du nærmer dig toppen. Der er nogle få stejle passager og gletsjerspalter som I skal over. Om natten vil I kunne se glimtende lys fra byerne nede i dalen. Som solen står op vil en imponerende udsigt komme til syne. Efter du har passeret Yanasacha, en stor sort klippeflade ved 5,700 meter, mangler du nu kun det sidste, men også stejleste stykke. Her er det vigtigt at bruge klatrejernene rigtigt. Fra toppen af Cotopaxi (5,897 meter) vil du forbløffes af det betagende og uforglemmelige landskab med de omkringliggende sneklædte vulkaner. Du vil kunne se så langt som grænsen til Colombia og Andesbjergenes kontinentale skel. Derudover er der jo også Cotopaxis imponerende krater under jer, hvor du måske kan se fumaroler (skyer af gas eller damp). Efter en kortere pause på toppen starter nedstigningen for at undgå den bløde eftermiddagssne. Nedstigningen tager kun halv så lang tid som at klatre op. Tilbage ved Refugio Jose Rivas spises der frokost og du pakker dine ting sammen og tager dem med ned til parkeringspladsen. Her venter en privat bil som kører dig retur til Quito. I bilen kan du slappe af efter en fantastisk præstation og en oplevelse for livet rigere! (M,F) Trekkingtid: ca. 9-10 timer Sværhedsgrad: hård
9. dag: Fly til Galapagos
I dag er der afrejse mod de fantastiske Galapagos-øer. Med fly flyver du til øerne i Stillehavet, som i 1835 fik Charles Darwin til at revolutionere hele verdens opfattelse af dyr og menneskers udvikling. Fra Baltra lufthavn bliver du kørt til hovedbyen Puerto Ayora, hvor du har resten af dagen på egen hånd. Du kan gå en tur langs havnepromonaden, hvor der er mange hyggelige restauranter og cafeer. Ved den lille fiskerihavn kan du se de lokale fiskere komme ind med deres fangst. Her møder du ofte både søløver, fregatfugle, pelikaner og andre fugle. (M)
10-13. dag: På eventyr på Santa Cruz
Du har fire hele dage til fri disposition. Der er mulighed for at besøge Charles Darwin Research Station, komme tæt på de enorme kæmpespildpadder, tage en svømmetur ved Tortuga Bay, sejle havkajak, dykke med hammerhajer ved Gordon Rocks, surfe ved Ratonera Beach, cykle mountainbike i Santa Cruz Highlands, tage på rideture i det vulkanske terræn eller snorkle blandt hvidtippede revhajer, leguaner og søløver ved Punta Estrada.
14. dag: Afrejse fra Galapagos og på opdagelse i Guayaquil
Du bliver afhentet på dit hotel og kørt til lufthavnen. Du flyver til Guayaquil, hvor du bliver afhentet og kørt til dit hotel nær lufthavnen.
15. dag: Afrejse fra Guayaquil
Tidlig morgen bliver du afhentet på dit hotel og kørt til lufthavnen. Her påbegynder du din hjemrejse til Danmark efter to fantastiske uger i Ecuador. (M)
16. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af dit flyselskab.

Overnatninger

3 overnatninger på Selina Hostel i Quito
4 overnatninger i refuge (simpel bjerghytte) og lodges under bjergbestigning
1 overnatning på Selina Hostel i Quito
5 overnatninger på Hotel España på Santa Cruz (Galapagos)
1 overnatning på Macaw Hotel i Guayaquil ved lufthavnen

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra hostels til boutique- og luksushoteller.

Bemærkninger

Bestigningerne påkræver at du er i rigtig god fysisk form og vant til at trekke langt.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne tur starter hver dag.

Gruppestørrelse

Turen laves som en privat tur. Dog vil der være andre rejsende på bestigningerne af Pichincha, Iliniza Norte og Cotopaxi.

Juni - oktober

Pakkeliste

 • Rejseforsikringspolice på engelsk
 • USD 120 pr. person i kontanter til betaling af nationalpark entré og transitkort ved ankomst til Galapagos
 • Mindre vandrerygsæk
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Solhat eller kasket
 • Skiundertøj
 • Vandrestøvler
 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Let regn- eller skaljakke
 • Regn- eller skalbukser
 • Solbriller
 • Solcreme
 • Lommelygte eller pandelampe
 • Evt. lagenpose og egen sovepose
 • Evt. egen vandflaske
 • Evt. guidebog
 • Badetøj
 • Evt. håndklæde
 • Snorkeludstyr
 • Evt. kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Quito - Galapagos - Guayaquil - Danmark (inkl. bagage)
 • Transfers ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • 5-dages bjergbestigning af Pasochoa, Iliniza Norte, Corazon, Cotopaxi med engelsktalende guide

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet
 • Nationalpark gebyr (100 USD - stiger pr. 1 august 2024 til 200 USD) og turistkort (20 USD) pr. person
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Bjergbestigningsudstyr som crampons, isøkse, karabiner, klatresele, goretex jakke og bukser, m.m. (alt kan lejes lokalt mod betaling)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top