19 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 30.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Mustang er en af Nepals gemte skatte, og et besøg i det tidligere forbudte kongedømme er et must for alle eventyrere. Dette smukke område af Himalaya emmer af gammel buddhistisk kultur og rå natur. I århundreder lå kongeriget Lo (Mustang) skjult mellem Himalayas bjerge, mens kulturen var beskyttet mod besøg fra turisme. I dag er det stadig et mytisk område med små landsbyer og klostre dybt forankret i den tibetanske kultur. Der kræves stadig en særlig tilladelse for at besøge området, hvilket holder besøgstallet nede og gør trekket særligt specielt. I de seneste år har arbejdet med at bygge veje mellem landsbyerne desværre ødelagt nogle af de historiske vandrestier – heldigvis er nye skudt op, og på dette rejseforslag trekker du af de mest uberørte stier til østsiden af Mustang, som er langt væk fra alfarvej.

Upper Mustang ligger på det tibetanske plateau og byder på en både magisk og anderledes trekkingoplevelse i Nepal. Det nøgne landskab med eroderede klipper i brune, grå og orange nuancer dammer rammen om nogle dage, du sent vil glemme, mens du vandrer mellem Himalayabjerge, bjerglandsbyer og tibetanske templer.

På rejsen får du også mulighed for at opleve Nepals to største byer, Kathmandu og Pokhara. Her vil du opleve fantastiske templer, charmerende kaos og hyggelige spisesteder. Særligt Pokhara er en smukt beliggende by, og på klare dage vil du kunne se Annapurna-bjergene spejle sig i vandet ved byens Fewa-sø.

Læs information og fakta om Nepal her.
Se alle vores andre spændende rejseforslag i Nepal her.

Bedste rejseperiode

Upper Mustang kan besøges fra marts til november, da området ikke er berørt af monsunregnen i sommermånederne (dog kan regnen besværliggøre køreturen fra Pokhara til Kagbeni). Det er ideelt at besøge Nepal fra slutningen af september til og med november, hvor luften er klar, og udsigten fra bjergene er bedst. Fra marts til midt i maj er vejret også fint, men luften er knap så klar som i efteråret. Til gengæld kan du i foråret nyde frodigheden og specielt smukke rhododendron, som blomstrer på bjergskråningerne på denne tid af året.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Nepal er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Nepal kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
I dag er der afrejse fra Danmark mod Nepals hovedstad, Kathmandu.
2. dag: Ankomst i Kathmandu
Velkommen til Kathmandu og byens charmerende kaos. Ved ankomst i lufthavnen bliver du mødt af vores lokale repræsentant og kørt til dit guesthouse, der ligger centralt i den hyggelige bydel Thamel - lige ved Jysk Rejsebureaus lokale servicekontor. Når du er kommet godt på plads, vil vores personale på servicekontoret gennemgå rejseplanen med dig og sørge for de sidste praktiske forberedelser. Husk at medbringe cirka 50 USD i kontanter og to pasfotos til dit nepalesiske visum, der udstedes direkte i lufthavnen (husk dog at udfylde visumformular hjemmefra).
3. dag: På opdagelse i Kathmandu
Du har i dag tid til at tage på opdagelse i Kathmandu på egen hånd. Nepal hovedstad er en spændende og livlig by, hvor det vrimler med sanseindtryk og mennesker. Overalt vil du møde byens oldgamle kultur og historie – alt sammen blandet med det moderne. I gaderne vil du møde cykelrickshaws, hellige køer, scootere, biler og gående. Det hele bidrager til et vidunderligt kaos! Det kan anbefales at hyre en taxa og tage til for eksempel Durbar Square, der har utallige smukke templer, eller du kan besøge ”abetemplet” Swyambhunath, der har en fantastisk udsigt over byen. Du kan også besøge Nepals største buddhistiske stupa Boudhanath, eller landets vigtigste hindu-tempel Pashupatinath, hvor nepaleserne kremerer deres døde langs Bagmati-floden. Om aftenen kan du med fordel nyde noget af den fantastiske mad i Thamel-bydelen.
4. dag: På opdagelse i Kathmandu
Du har en dag mere til at opleve fantastiske Kathmandu. Du kan også med fordel bruge dagen på at tage på oplevelser i en af dalens andre historiske kongebyer, Patan eller Bhaktapur. Særligt i Bhaktapur kan du bruge mange timer på at fare vild i de smalle gader og på at opleve de mange historiske håndværk, som byen er kendt for. I Patan finder du en af Nepals flotteste bypladser, Durbar Square, og du kan overveje, om du skal tage på tæppeshopping i en af byens tibetanske tæppefabrikker.
5. dag: Med bus fra Kathmandu til Pokhara
Tidligt om morgenen møder du din guide og bærer, der skal med på trekket til Mustang. I følges til busstationen, hvorfra du påbegynder en 7-timers køretur mod Pokhara, der ligger smukt med udsigt til de høje Annapurna-bjerge. Det er en lang køretur, men undervejs passerer du gennem dale med floder, risterrasser og små landsbyer. Ved ankomst til Pokhara har du resten af dagen til at slappe af på hotellet eller til at gå en tur gennem Pokharas hyggelige ’Lakeside’-bydel. Hvis køreturen synes for lang, så kan du mod merbetaling booke en privattransport eller en flybillet. Forhør dig hos din rejsekonsulent for yderligere information.
6. dag: Pokhara til Kagbeni
Tidlig om morgenen starter køreturen med jeep mod Annapurnas høje bjerge. Turen går ad små bjergveje med de vildeste udsigter til Himalayas sneklædte bjergtoppe. Undervejs gør du stop ved en lille lokal restaurant, hvor du får serveret en klassisk nepalesisk dal bath – ris med karry og linsesuppe. Dagens destination er den gamle landsby, Kagbeni, der er sidste stop i Lower Mustang, inden man bevæger sig ind i Upper Mustang-regionen. Gå gerne en tur forbi byens gamle kloster, hvor du kan være heldig at se de unge munke spille bold eller lege. Hvis du gerne vil undgå den lange køretur, er det muligt at flyve fra Pokhara til den lille lufthavn i Jomsom. Højde: Kagbeni, 2.800 meter
7. dag: Kagbeni til Samar
Efter morgenmaden bevæger du dig i dag ind i det beskyttede Upper Mustang-område. Første del kører du med jeep langs Kaligadanki-floden, da der er bygget vej på dette stræk. Du vil hurtigt mærke, at kulturen bliver mere tibetansk, og når du passerer landsbyerne Tangbe og Chhusang, vil du se de karakteristiske buddhistiske bygninger malet i sorte, hvide og røde farver. Ved ankomst til den charmerende landsby Chele starter du trekket til fods. Første stræk går opad, og langsomt vil udsigterne over dalene blive smukkere og smukkere. Efter godt 3 timers trekking vil du møde den lille landsby Samar, hvor du overnatter på et lokalt tehus for natten. Trekkingtid: Cirka 3 timer. Højde: Samar 3.620 meter.
8. dag: Samar til Geling
Dagen starter med en opstigning til Chorate i 3.842 meters højde, hvorefter du igen går nedad mod floden. Du besøger her et fantastisk tempel, der ligger bygget ind i en bjerggrotte. Chungsi Cave er en vigtig destination for buddhistiske pilgrimme, og du vil se farverige bedeflag, der blafrer i vinden i hele området. Du er langt væk fra alfarvej, og højest sandsynligt vil du blot møde et par enkelte munke, der holder gang i templets smørlamper. Herefter venter en hårdere opstigning til Syangboche, der ligger i 3.800 meters højde. Her gør du et kort stop, inden du fortsætter trekket nedad mod den fine landsby Geling, der er kendt for sin buddhistiske gompa fra 15-tallet. Trekkingtid: Cirka 7 timer. Højde: Syangboche 3.800 meter, Geling 3.570 meter.
9. dag: Geling til Dakmar
Dagens udfordringer bliver to bjergpas; det ene i 4.020 meters højde og det andet i 3.765 meters højde. Herefter går turen nedad igen til den hyggelige landsby Ghami, der ligger i 3.520 meters højde. Uden for Ghami finder du den længste bedevæg i Mustang-regionen, der er omringet af et vidunderligt bagtæppe af klippevægge i flotte formationer og røde farvespil. Legenden siger, at den røde farve kommer fra en dæmon, der engang blev overvundet af den buddhistiske figur, Guru Rinpoche. Kigger du godt efter, kan du i bjergsiderne spotte små menneskeskabte huler, der ligger så stejlt, at det er svært at forestille sig, hvordan de er blevet bygget. Du overnatter i den lille bosættelse Dakmar. Trekkingtid: Cirka 6-7 timer. Højde: Dakmar 3.820 meter.
10. dag: Dakmar til Tsarang
Fra Dakmar kan du glæde dig til en smuk opstigning mod Mui La-passet i 4.170 meters højde. Herfra går trekket ned til Ghar Gompa, der er en af de ældste buddhistiske gompaer og stammer helt fra det 8. århundrede. Vejen fortsætter herefter nedad mod landsbyen Tsarang, som nok er en af de fineste byer på trekket. Tsarang huser en gammel dzong, som er et buddhistisk center for både religion og administration. Her er den buddhistiske kultur virkelig i live, så sørg for at tage forbi når de lokale munke har gang i røgelse og mantraer. Gå også en tur i udkanten af landsbyen. Her vil du nemlig finde nogle dramatiske udsigtspunkter til de omkringliggende bjerge. Trekkingtid: Cirka 4-5 timer. Højde: Tsarang 3.560 meter.
11. dag: Tsarang til Lo Manthang
Efter morgenmad følger du vejen til Lo Manthang. Undervejs passerer du bjergpasset Lo La (3.950 meter). Det er en magisk følelse at ankomme til den historiske by, der er en pilgrimsdestination for buddhister. Lo Manthang er den gamle hovedstad i kongeriget Lo, og byen er kendt for sin imponerende hvidmalede bymur. I og omkring byen finder du levende klostre, det gamle kongepalads, grotter og meget mere. Trekkingtid: Cirka 5 timer. Højde: Lo Manthang 3.760 meter.
12. dag: Hviledag i Lo Manthang
Du har hele dagen til at udforske Lo Manthang. Hvis du er heldig, vil klostrenes munke spille instrumenter i byens gader. Under alle omstændigheder kan du være sikker på, at Lo Manthang summer af buddhistisk liv, børnene leger i gaderne og de ældre roterer deres bedemøller på dagens gåtur. Der er også gode muligheder for at tage et ekstra lille trek i området. Du kan blandt andet besøge landsbyen Choser, der er kendt for sine buddhistiske grotter og en oldgammel gompa – du kan også vandre mod sletterne og være heldig at møde nogle af områdets sidste yak-nomader, der ofte holder til uden for Lo Manthang. Højde: Lo Manthang 3.760 meter.
13. dag: Lo Manthang til Yara
Efter to fantastiske dage i Lo Manthang vender du nu snuden retur. Men dette er slet ikke slutningen på eventyret, for trekket retur går ad de østlige stier, hvor der endnu ikke er bygget vej. Her kan du glæde dig til små landsbyer, der ligger helt isoleret og nogle vidunderligt smukke trekkingstier. Aftenens overnatning er i den søvnige landsby Yara, der ligger højt på bjergsiden med fantastiske udsigter. Trekkingtid: Cirka 6 timer. Højde: Yara 3.650 meter.
14. dag: Yara til Tange
Dagens trekking går gennem spektakulære landskaber og krydser golde plateauer og stejle klipper. Du starter med en stejl opstigning og når et punkt, der har en smuk udsigt over Yara. Herefter går stien nedad mod flodbredden, inden den igen fortsætter opad til en højde på 4.015 meter. Herfra kan du se til landsbyen Tange, som vil være dit stop for natten. Trekkingtid: Cirka 7 timer. Højde: Tange 3.240 meter.
15. dag: Tange til Chhusang
I dag er en lang trekkingdag. Du starter med at krydse en hængebro over floden, hvorefter bjergstien tager dig på en stejl opstigning på næsten 1.000 meter. Denne del er hård, så sørg for at tage gode pauser. Når du har klaret opstigningen til Pa La-passet (4.218 meter), bliver du til gengæld belønnet med de mest vidunderlige udsigter. Du vil føle dig helt alene i de dramatiske omgivelser, og det er hele turen op ad bjerget værd. Vandreturen fortsætter af flotte sletter og går herefter stejlt ned mod den lille landsby Chhusang, som vil være sidste stop på dit eventyr i Upper Mustang-regionen. Trekkingtid: Cirka 8 timer. Højde: Pa La 4.218 meter, Chhusang 2.980 meter.
16. dag: Chhusang til Pokhara
Du vågner sandsynligvis med ømme ben og med fantastiske minder fra din vandretur. I dag bliver du hentet af din jeep, der kører dig retur til Pokhara. Du ankommer tidligt på aftenen og kan med fordel finde en god restaurant for at fejre en succesfuld tur til Mustang. Hvis du gerne vil slippe for den lange køretur, er det muligt at flyve fra lufthavnen i Jomsom til Pokhara.
17. dag: På opdagelse i Pokhara
Du har dagen til at opleve Pokhara på egen hånd. Pokhara er en større by, som dog er knapt så hektisk som Kathmandu, og det er derfor et perfekt sted at slappe lidt af efter de mange oplevelser på trekkingturen. Gå en tur langs bredden af Fewa-søen eller find en restaurant med flot udsigt. Hvis vejret er klart, kan det anbefales at tage til Basundhara Park ved solnedgangstid, hvor Annapurnas bjergtoppe spejler sig i søens vand.
18. dag: Pokhara til Kathmandu
I dag går turen tilbage til Kathmandu med turistbus (ca. 7 timer). Efter ankomst til Kathmandu har du dagen på egen hånd.
19. dag: Afrejse fra Kathmandu og ankomst til Danmark
I dag rejser du hjem igen. Du har afrejse fra Kathmandu med ankomst samme dag i Danmark efter et fantastisk eventyr i Nepals Mustang-region.

Overnatninger

4 overnatninger på guesthouse i Kathmandu
10 overnatninger i lokale (simple) tehuse undervejs på trekket
3 overnatninger på guesthouse i Pokhara

Overalt i Nepals bjerge ligger tehuse (teahouses). Det var og er fortsat steder, hvor bærere, rejsende og handelsfolk bor og spiser under meget simple forhold. I dag er mange tehuse blevet renoveret, og standarden er blevet højere, men det er stadig simpel indkvartering og ikke luksus.
Indkvartering er i twin-værelser, og der er fælles toiletforhold.

I Kathmandu og Pokhara kan Jysk Rejsebureau tilbyde alt fra hostels til boutique- og luksushoteller.

Bemærkninger

Husk at medbringe tre pasbilleder og et kopi af dit pas til trekking-tilladelsen. Derudover skal du fremvise bevis for, at du er dækket af en rejseforsikring undervejs på trekket. Dette skal afleveres på vores servicekontor i Kathmandu, senest 24 timer inden trekket starter.

Vær opmærksom på, at man kun kan have 1 taske med per 2-3 deltagere pga. antal det bærere, som er med på trekket. Det er muligt mod ekstra betaling at få en ekstra bærer med på trekket - og dermed ekstra bagage.

Bemærk at deltagelse i trekking og hårdere vandreture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes. For yderligere information henvises til Statens Serum Institut.
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke treks, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Der er på dette rejseforslag anvendt et luftfartsselskab, som optræder på EU’s blacklist - Se listen her. Vi har valgt denne flyløsning, da der ikke er andre alternative flyselskaber, der flyver på den omfattede rute. Når du vælger denne rejse mister du retten til at få omlagt rejsen eller refunderet billetterne som følge af, at det givne luftfartsselskab optræder på listen. Vi anbefaler, at du undersøger dine forsikringer i forhold til eventuelle begrænsninger i deres dækning.

For at være sikker på at din sovepose har den rette kvalitet, anbefaler vi, at du medbringer en fra Danmark.

Denne tur anbefales ikke til børn.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Denne rejse er individuel

April - oktober

Pakkeliste

 • Rygsæk
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Trekkingstøvler
 • Let tørklæde til at dække for støv
 • Let håndklæde
 • Toiletsager
 • Gode sandaler
 • Let regnfrakke
 • Let lommelygte/pandelygte
 • Solbriller, solcreme og myggebalsam
 • Medicin
 • Fotoudstyr
 • Vandtætte pakkeposer
 • Evt. lagenpose og egen sovepose
 • Evt. egen vandflaske og lommekniv

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Kathmandu t/r
 • Overnatninger ifølge program
 • Turistbus til og fra Pokhara
 • Privat jeep-transport til og fra Upper Mustang
 • Engelsktalende guide og bærere undervejs på trekket
 • Prisen inkluderer desuden dækning af guide og bæreres udgifter til overnatninger, måltider og forsikringer
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Personlig rejseforsikring
 • Mad og drikke
 • Sovepose
 • Personligt trekkingudstyr
 • Drikkepenge til guide og bærere
 • Visumgebyr til Nepal

Prisbemærkning

I Nepal er det god skik at give drikkepenge til guider og bærere efter endt tur.

Rejsens pris er afhængig af afrejsetidspunkt og pladssituation. Tilbuddet er sammensat som inspiration - kontakt Jysk Rejsebureau og få skræddersyet din rejse.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Servicecentre i Nepal

Vores centre hjælper dig, når du er afsted.

Service Center, Kathmandu, Nepal

Nepal

Jysk Servicecenter Kathmandu ligger centralt placeret i backpacker-bydelen Thamel (tæt ved Kathmandu Guest House, der et af de ældste i byen, så godt at spørge efter det, når man skal finde kontoret) i Nepals hovedstad Kathmandu.


Læs mere

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top