Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 7.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
På dette otte dages cykeleventyr i Portugal vil du på nærmeste hold opleve den skiftende og varierende natur, som områderne ved Minho og Porto byder på. Du starter i bjergene og cykler ned mod Atlanterhavet, som strækker sig lige så langt øjet rækker. Undervejs vil du komme forbi de smukke floder; Minho, Lima og Douro, opleve Portugals stolte maritime historie, besøge forskellige forts og små byer samt få mulighed for at smage på de lokale råvarer og vine. Overalt på rejsen vil du blive mødt af den gæstfri befolkning - så benyt lejligheden til at snakke med de lokale, og få en endnu større indsigt i Portugals historie, kultur og charme.

Du lander i Porto lufthavn, hvorfra du bliver kørt ud til den hyggelig by Castro Laboreiro, som ligger i Geres National park. Herfra starter din cykelrejse, som tager dig igennem nationalparken og op mod grænsen til Spanien. Turen går gennem hyggelige landsbyer og ender første dag i byen Moncäo. Ved Moncäo løber floden Minho, som du cykler langs den næste dag, indtil du kommer til Caminha, hvor floden munder ud i Atlanterhavet. Undervejs vil du cykle igennem et vinområde kaldet Vinho Verde, hvor du har udsigt til flotte vinmarker og har mulighed for at smage på den gode vin. Turen fortsætter herefter langs Atlanterhavet, inden du igen kører ind i landet langs floden Lima, hvorefter du ender i Ponte de Lima, som er den ældste landsby i Portugal. Næste dag kommer du til at cykle på en del af pilgrimsruten, Caminoen, med udsigter over korn- og vinmarker, før du ankommer til Barcelos. På to hjul fortsætter du mod det imponerende Atlanterhav med de flotte kystudsiger, inden du ankommer til Vila do Conde. Sidste dag på cyklen kører du langs små kyststier og igennem hyggelige fiskerlandsbyer, før du ankommer til Portugals næststørste by Porto. Her kan du nyde din sidste aften med et glas portvin fra området og en lækker middag, inden du vender tilbage til hverdagen i Danmark.

Denne rejse er for dig, der elsker at være aktiv på din ferie, og for dig der nyder en cykeltur i dit eget tempo, hvor der er god tid til stop undervejs for at se nærmere på Portugals seværdigheder og flotte landskaber. Cykelturen er selv-guidet; her får du udleveret en GPS, hvor ruten på forhånd er indtastet, samt en kørebog til hver dag så du let kan finde vej i dit eget tempo. Det er muligt at opgradere rejsen med en guide eller en supportbil, der vil følge dig undervejs. Der er inkluderet overnatninger på hyggelige lokale hoteller i de små byer på ruten.

Der er desuden inkluderet en hybridcykel på turen. Ønsker du en elcykel, kan det nemt arrangeres på forhånd. Derudover er det muligt at forlænge turen med ekstra nætter i Porto, både inden og efter cykelturen. Der kan tilkøbes frokost på turen, og undervejs på turen vil du have mulighed for at komme til vinsmagning i flere af de små byer, du overnatter i.

Dette er blot et eksempel på en af de mange cykelture, vi kan lave i Portugal. Det er blandt andet også muligt at lave cykelture for hele familien, med kortere strækninger, cykelanhænger eller babysæde og andre sjove aktiviteter i løbet af rejsen. For mere information er du altid velkommen til at kontakte os og forhøre dig nærmere hos en af vores rejsekonsulenter.

Få information og fakta om Portugal her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Portugal her

Bedste rejseperiode

Man kan rejse til Portugal året rundt, men det bedste rejsetidspunkt for Portugal er mellem maj og oktober, hvor du vil opleve en behagelig og varm temperatur med næsten ingen nedbør.

Temperaturen er lidt køligere i det nordlige Portugal end resten af landet, og om vinteren regner det en del. De varmeste måneder i det nordlige Portugal og Porto er juli, august og september. Temperaturen i sommermånederne ligger i gennemsnit mellem 20-25 grader, hvor du i vintermånederne vil opleve en temperatur på omkring 14-18 grader.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Portugal er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Ankomst til Portugal og transport til Castro Laboreiro
Du bliver hentet i Porto lufthavn og kørt med chauffør til Castro Laboreiro, som ligger i Gerês National Park. Køreturen byder på fantastiske udsigter over bjerge, kæmpe vinmarker og små landsbyer, der ligger spredt ud på bakkerne i området. Det idylliske landskab vil give dig ro i sjælen og sætte tempoet fra hverdagen helt ned. Chaufføren kører langsomt op i bjergene gennem fyrreskove, inden du ankommer til den smukke by Castro Laboreiro. Byen har et gammelt centrum, hvor det er muligt at proviantere og købe snacks, så du er klar til de kommende dage på cyklen.
2. dag: Første dag på cyklen fra Castro Laboreiro til Monção
Den første etape af din cykelferie er utrolig flot, og starter med en behagelig tur ned ad bakke forbi den spanske grænse i et landskab med granitudbrud og ind i området ved Serra de Peneda-bjerget. De 72.000 hektar i Gerês National Park giver et af de sidste naturlige tilflugtssteder for ulve og kongeørne, og her kan du være heldig at spotte rådyr og vildsvin. Turen fortsætter gennem rolige landsbyer, hvor du altid kan finde en venlig person, der kan hjælpe dig med at finde vejen videre, hvis det er nødvendigt. I de små landsbyer kan du opleve områdets historiske ovne, hvor landsbyboere samledes for at bage deres brød. Nogle af ovnene er stadig i brug i dag. Når du ankommer til Monção, den befæstede by ved floden Minho, vil du forstå, hvorfor portugiserne er så stolte af, at spanierne aldrig var i stand til at erobre dem.(M) Dagens rute er 57 km, men den kan også forkortes til 44 km.
3. dag: Turen fortsætter langs floden Minho fra Monção til Caminha ved Atlanterhavet
I dag rejser du østpå langs floden Minho til Atlanterhavet. Din rejse fører dig gennem Vinho Verde regionen og dens vinmarker, der producerer den tørre hvidvin, som regionen er berømt for. Oplev det elegante Brejoeira-palads, hvor familien, som er en af de førende producenter af Vinho Verde, bor. Vinen herfra er i topkvalitet, så køb eventuelt en flaske til aftensmaden eller hele vejen med hjem til Danmark. Langs ruten vil du cykle forbi vartegn og monumenter fra slagene mellem Portugal og Spanien. Læg især mærke til den imponerende fæstning fra det 17. århundrede ved Valença og fortet Vila Nova de Cerveira. Denne aften vil du overnatte i Caminha, en elegant by strategisk placeret ved flodmundingen af floden Minho, og hvis historie går tilbage til før-romersk tid.(M) Dagens rute er 48,3 km.
4. dag: Udsigter til Atlanterhavet på ruten til Ponte de Lima
Cykling langs det mægtige Atlanterhav er en ekstraordinær oplevelse, især mens du kører forbi fiskerlandsbyer, der ser ud til at være uændrede i århundreder. Når du ankommer til Viana do Castelo, erstattes roen og stilheden af det livlige byliv ved flodmundingen af floden Lima. Dateret tilbage til romertiden, var det den vigtigste havn i det nordlige Iberia, og Vianas imponerende historie omhandler blandt andet de købmænd, som leverede proviant til skibene, der deltog i de portugisiske opdagelsesrejser i det 16. århundrede. Med deres rigdom byggede de mange storslåede byhuse, hvis arkitektoniske skønhed er et kendetegn for byen. Et must-see er den byzantinske Santa Luzia-kirke fra det 19. århundrede på bakketoppen med udsigt over byen. Det kræver en tur op ad bakken, men belønningen er en betagende udsigt. Du cykler videre ind i landet igen og følger floden Lima, indtil du ankommer til Ponte de Lima. Det er den ældste landsby i Portugal, og den er berømt for sin smukke 24-buede romerske bro og dens betydning for middelalderens pilgrimme, da de kom fra Porto til Santiago de Compostela. Efter ankomsten til dit hotel lidt uden for byen, anbefales en gåtur i området, hvor du kan udforske den billedskønne by.(M) Dagens rute er 53 km.
5. dag: Cykel langs pilgrimsruten Caminoen
Den fjerde cykeldag tager dig via pilgrimsruten fra Ponte de Lima til Barcelos. Uanset om du er religiøs eller ej, er det en særlig oplevelse at følge et stykke af den portugisiske pilgrimsrute på caminoen, der fortsætter hele vejen til Santiago de Compostela i Spanien. På ruten fornemmer man, at dette har været en pilgrimsvej i århundreder, og mange har gået disse stier med en stor passion og dedikation. I dag venter en behagelig cykeltur gennem kornmarker og vinmarker til byen Barcelos ved floden Cavado. Et highlight er et besøg i Moderkirken fra det 13. århundrede. Hver time vil du høre kirkeklokkerne ringe i de mange sogne, som Barcelos er berømt for.(M) Dagens rute er 32,5 km.
6. dag: Videre på to hjul til Vila do Conde
I dag venter den fantastiske udsigt over Atlanterhavet, da du cykler ud mod kysten igen. Vila do Conde er berømt for sin skibsbygningsfortid, et eksempel på dette er den kopi af et skib, der blev brugt under opdagelsesrejseperioden, og som er bygget her. Byens centrum er fuld af gamle fascinerende herregårde og små paladser, og ved byens fiskerihavn kan du nyde en vidunderlig fisk- og skaldyrsmiddag, efterfulgt af en rolig gåtur langs stranden.(M) Dagens rute er 44 km, men den kan også forkortes til 36 km.
7. dag: Sidste dag på cyklen fra Vila do Conde til Porto
Den sidste etape af din ferie foregår på små cykelstier langs kysten, gennem et havfuglereservat, langs klitter og på tværs af små fiskerlandsbyer. Du følger floden Douro helt ind til byen Porto. Byen er især berømt for portvin, der har været produceret i byen i flere hundrede år, og som stadig produceres her i massevis. Porto betragtes som en af de flotteste byer i Europa, og er en Unesco Verdensarvsby med over 1500 monumenter i det historiske centrum. Du har nu resten af dagen til at gå på opdagelse i Porto og nyde et glas portvin på en af byens hyggelige restauranter efter den lange cykeltur.(M) Dagens rute er 48 km, men den kan også forkortes til 35,5 km.
8. dag: Afrejsedag fra Porto til Danmark
Dit cykeleventyr slutter i dag i Porto, hvor du vil blive hentet af en chauffør og kørt til Porto lufthavn. Du ankommer til Danmark senere samme dag.(M)

Overnatninger

1 overnatning i byen Castro Laboreiro
1 overnatning i byen Monção
1 overnatning i byen Caminha
1 overnatning i byen Ponte de Lima
1 overnatning i byen Barcelos
1 overnatning i byen Vila do Conde
1 overnatning i byen Porto

Alle overnatninger er på 3-stjernet hotel i dobbeltværelse. Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budgethoteller til familie- og luksushoteller i de byer, som besøges undervejs.

Bemærkninger

Vi anbefaler, at personer, som deltager i turen, har et indgående cykelkendskab, og er i almindelig god fysisk form.

Den gennemsnitlige cykeldag er på cirka 47km, den længste dag er på 57km, og den korteste er på 32,5km. Bemærk dog at du på flere af dagene kan vælge en kortere rute, hvor den længste cykeldag derved bliver 53km og den korteste 32,5km, hvilket betyder, at du i gennemsnit cykler 41km om dagen.

Bemærk, at deltagelse i trekking- og cykelture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter.
Tryghedsgaranti

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Cykelturen har start om søndagen, dog er det muligt at påbegynde rejsen andre dage på ugen, der vil dog komme et ekstra tillæg i prisen til transporten til og fra lufthavnen, da den inkluderede er en fælles transport, der kun kan benyttes om søndagen.

Gruppestørrelse

Rejsen udføres på egen hånd, men det er muligt at tilkøbe en engelsktalende guide eller supportbil til cykelturen. Der er fælles transport til og fra lufthavnen inkluderet med engelsktalende chauffør.

marts-oktober

Pakkeliste

 • Gode sko at cykle med
 • Cykeltøj og cykelhandsker
 • Evt. medbring egen cykelhjelm
 • Mindre rygsæk
 • Let regn- eller skaljakke
 • Badetøj
 • Evt. håndklæde
 • Evt. guidebog
 • Kreditkort

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Porto t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transport ifølge program, transporten til og fra lufthavnen er i en delt bil eller minibus – den kan opgraderes til privattransport
 • Bagagetransport under cykelturen
 • Cykeludstyr: Hybridcykel med bagagebære, cykeltaske, taske til styret, cykellås, refleksvest, vandflaske og cykelhjelm, GPS med kort og kørebog, det vigtigste værktøj til en hurtig reparation af cyklen på turen, førstehjælpspakke, cykelpumpe, lappegrej og ekstra cykelslange, mobiltelefon med kredit og oplader

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Portugal er det god skik at give drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top