Søg
Søg
Tag på en spændende cykelrejse til det østlige Cuba
Holguin, Cuba
Cuba på to hjul
Cuba på to hjul
Pilgrimskirken Basilica del Cobre
Smuk udsigt over Santiago de Cuba
Santiago de Cuba
Baracoa
Moncada-kasernen i Santiago de Cuba
Plaza de la Revolución, Havana
Cuba lokal dame
Afslapning på havnepromenaden Malecón i Havana
Havana, Cuba
Plaza vieja i Havana, Cuba
Havana, Cuba
Den danske rejseleder på turen, Jens Erik

Cykelrejse på Cuba

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 22.995,-

Varighed: 15 dage

Med dansk rejseleder: Tag med Jysk Rejsebureau på en uforglemmelig rejse til det uspolerede, østlige Cuba. Oplev landet fra en cykel og mød lokalbefolkningen i øjenhøjde, på denne fantastiske, aktive rejse til et af de mest fascinerende steder i verden. Turen slutter med to dage i Havana, som er et must på en hver rejse til Cuba.

Selve cykelturen starter og slutter i Holguin, og tager jer forbi Bayamo, Manzanillo, Niquero, Santiago de Cuba og Baracoa. Undervejs vil der være en god blanding af oplevelser, lige fra små hyggelige landsbyer til strand og de større, kulturelle steder. Som prikken over i'et rundes hele rejsen af med to dage i landets hovedstad, Havana, hvor I selv bestemmer hvad dagene skal gå med.

Det østlige Cuba er et område af stor historisk betydning for landet. Det var her, at Fidel Castro gik i land med skibet El Granma og startede revolutionen med sin lille gruppe af partisanere tilbage i 1956. Området er desuden kendt for sin store sukkerproduktion.

Den danske rejseleder på turen er Jens Erik Larsen. Han kender latinamerikansk kultur og det spanske sprog fra arbejde i Colombia og Nicaragua samt en cykeltur fra Mexico til Costa Rica. Til daglig arbejder Jens Erik som konsulent for kommuner mm. på cykelprojekter ud fra Foreningen Frie Fugle, som også driver Dansk Cykel Safari, hvor han har været guide på utallige cykelekspeditioner, især i Spanien.
På turen vil der desuden være en lokal, cubansk guide såvel som en følgebus, der transporterer bagage og deltagere i det omfang det er nødvendigt.


Sæson
Cuba har subtropisk klima og kan besøges året rundt. Det bedste tidspunkt at besøge landet er dog fra november til april, hvor vejret er mest tørt, og risikoen for orkaner er mindst. Fra april til november er det regntid, hvor temperaturen og luftfugtigheden stiger, men det bør ikke afholde en fra at besøge landet, da Cuba uanset klima, er fantastisk.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Cuba er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på Cuba kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Cuba

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse København og ankomst Cuba
I dag er der både afrejse fra Danmark og ankomst til Holguin, Cuba, da I flyver mod urets retning på vejen hertil. Hele gruppen flyver sammen til Cuba, så det er muligt at lære de andre på turen bedre at kende inden det går løs. Ved ankomst til Holguin bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel inde i byen. Rejselederen vil holde et lille informationsmøde og I vil møde den lokale guide, der skal følge jer hele vejen.
Overnatning på hotel.

2. dag: Fra Holguin til Manzanillo
Dagen starter kl. 7:30, hvor jeres turguide vil møde jer i receptionen. Herfra lægges der ud med en 70 km køretur i følgebussen, til byen Bayamo, som ligger halvvejs mod dagens slutdestination, Manzanillo. Bayamo er en større by, men bybilledet kan ofte lede tankerne hen mod landsbylivet, med sine maleriske kolonibygninger og hestevogne i gaderne. Efter et kort stop her, cykler I de sidste 70 km fra Bayamo til Manzanillo, som er endestationen for dagen. Manzanillo er en større havneby, hvor indbyggerne hovedsageligt lever af fiskeri. Desuden er det herfra, at en stor del af den sukker, der produceres i det østlige Cuba, sejles ud af landet. Frokosten indtages på vejen mellem Bayamo og Manzanillo.
Overnatning på hotel (M, F, A)
Cykeldistance: ca. 60-70 km.

3. dag: Fra Manzanillo til Niquero
Dagens destination er den skønne, lille by Niquero, beliggende ca. 85 km fra Manzanillo. Der er afgang fra jeres hotel mellem 7:30 og 8:00. Det meste af dagens cykelrute tager jer forbi Cubas sydøstlige kyst. Niquero er det perfekte sted for naturelskere, med smukke landskaber fulde af gode vandreruter og grotter der kan udforskes. På vejen hertil vil I gøre frokoststop i El Granma.
Overnatning på hotel (M, F, A)
Cykeldistance: ca. 85 km.

4. dag: Niquero til Santiago de Cuba
Afstanden fra Niquero til Santiago de Cuba er hele 225 km, dog skal I blot tilbringe knap 70 af dem på cykel. Resten af distancen tilbagelægges i følgebussen.
Santiago de Cuba er kendt som Cubas hemmelige hovedstad og byen har den stærkeste, afrikanske indflydelse af alle byer i Cuba. Dette passionerede samfund er et must-see på enhver rejse til denne del af Cuba. På vejen hertil gøres frokoststop i Santo Domingo.
Efter ankomst til Santiago de Cuba står der byrundtur på programmet , mens aftenen kan tilbringes lige som I hver især har lyst til. Det kan anbefales at aflægge et besøg hos Casa de la Trova, hvor du kan høre live cubansk musik.
Overnatning på hotel (M, F)
Cykeldistance: ca. 70 km.

5. dag: El Cobre
Dagen i dag starter lidt senere end ellers, grundet den lange dag i går. Efter morgenmaden, ca. kl. 9-9:30, vil bussen køre jer til startstedet for dagens cykeldistance. Turen er blot 25 km lang og vil tage jer til El Cobre. Her kan I opleve kirken Basilica del Cobre, der er en pilgrimskirke, bygget i det 17. århundrede til ære for Jomfru Maria. Kirken er i særdeleshed kendt for sin imponerende beliggenhed og betydningsfulde historie. Efter at have udforsket kirken, cykler I tilbage til Santiago de Cuba, og frokosten indtages på en lokal restaurant. Eftermiddagen tilbringes i byens centrum, med et besøg på Moncada-kasernen, der i dag fungerer som et museum for Fidel Castros angreb på Cuba den 26. juli 1953. På trods af at angrebet slog fejl, og Fidel blev taget til fange, betragter mange stadig datoen som den egentlige start på den cubanske revolution.
Overnatning på hotel (M, F)
Cykeldistance: ca. 50 km.

6. dag: Chivirico
Dagens 70 km lange cykeltur tager dig til den charmerende lille kystby, Chivirico. Frokosten indtages i byen og eftermiddagen er på egen hånd, så I i eget tempo kan udforske området. Efter nogle dejlige timer i Chivirico, køres I i bussen tilbage til Santiago de Cuba.
Overnatning på hotel (M, F)
Cykeldistance: ca. 70 km.

7. dag: Santiago de Cuba - Playa Verraco - Baconao
Efter morgenmad køres der 35 km til Playa Verraco, som er en stille strand og det perfekte sted at slappe af og genoplade batterierne for en kort stund. Det meste af dagen tilbringes på stranden og efterfølgende køres I i bussen videre til dagens slutdestination, som er Baconao.
Overnatning på hotel (M, F, A)
Cykeldistance: ca. 35 km.

8. dag: Baconao
Dagen i dag tilbringes i Baconao Nationalpark, hvor du vil besøge den 'Præhistoriske Dal' - Cubas svar på Jurassic Park. Frokosten indtages blandt de spektakulære skulpturer og efter besøget køres du tilbage til Baconao i bussen. Det er dog muligt at cykle de 35 km tilbage til Baconao også. Aftal dette med guiden og rejselederen.
Overnatning på hotel (M, F, A)
Cykeldistance: ca. 35-70 km.

9. dag: Baconao til Baracoa
I dag sættes kursen yderligere mod øst. Den første del af dagens distance tilbagelægges i bussen, men herefter cykles der omkring 40 km langs den smukke kyststrækning. Efter en kort pause og en bustur gennem Sierra de Guantanamo bjergene, sætter I jer på cyklen igen og kører de yderligere 30 km til Baracoa. Der gøres frokoststop på vejen. Ved ankomst til Baracoa får I en guidet gåtur i byen. Det er den ældste koloniby i latinamerika, så du kan forvente at se nogle smukke bygninger og lære lidt om stedets spændende historie.
Overnatning på hotel (M, F)
Cykeldistance: ca. 70 km

10. dag: Baracoa - Boca de Yumuri - Baracoa
I dag står den på kuperet cykelterræn, som tager dig gennem frodig natur til Boca de Yumuri, der er en smuk flodmunding ud til kysten. I vil besøge den lille fiskerlandsby af samme navn og der er mulighed for at komme på en lille sejlads, mod ekstra betaling. Efter en dukkert i bølgerne cykler I tilbage til Baracoa og på vejen er der mulighed for at gøre stop ved lokale farme.
Overnatning på hotel (M, F)
Cykeldistance: ca. 60 km.

11. dag: Baracoa til Holguin
På denne morgen vil følgebussen køre dig til smukke Humboldt Nationalpark, hvor du vil køre de sidste kilometer på cykel på denne rejse. Ruten går igennem parkens smukke flora og fauna og I har mulighed for at tage en forfriskende dukkert under ét af parkens mange vandfald. Efter turen rundt i Humboldt køres I i bussen videre mod Holguin, og på vejen gøres stop i Birán - Fidel Castros fødeby. Det er dog også muligt at cykle til Holguin, i stedet for at hoppe på bussen. Aftal dette med rejselederen og den lokale guide på dagen.
Overnatning på hotel (M, F)
Cykeldistance: ca. 50 km.

12. dag: Fra Holguin til Havana
Efter morgenmaden på jeres hotel, er der afrejse fra Holguin til Havana. Selve flyveturen tager ca. 1,5 time og ved ankomst til Havana vil I blive kørt direkte ind til jeres hotel, hvor I skal overnatte de næste to nætter. Resten af dagen er på egen hånd.
Overnatning på hotel (M)

13. dag: Havana på egen hånd
Denne hele dag i Havana er på egen hånd, så det er helt op til jer selv hvad I vil bruge tiden på. Tag en gåtur langs kystvejen Malecón, og slut af med en frokost i den gamle bydel, hvor I også kan opleve Ernest Hemmingways gamle stamsted, Floridita, hvor I kan nyde en kølig daiquiri eller mojito.
Overnatning på hotel (M)

14. dag: Hjemrejse fra Havana
I dag er det på tide at sige endeligt 'på gensyn' til Cuba og atter sætte kurs mod Danmark. I bliver hentet på jeres hotel og kørt til lufthavnen. (M)

15. dag: Hjemkomst til Danmark
I dag ankommer I igen til København efter en uforglemmelig rejse til Cuba.Overnatning:
13 overnatninger på hotel, i delt dobbeltværelse
1 overnatning på flyveturen på hjemrejsen


M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Der tages forbehold for ruten, da der kan ske pludselige ændringer pga dårligt vejr eller andre, uforudsete forhold. Det vil som udgangspunkt ikke være muligt at medbringe sin egen cykel på rejsen.

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Afrejsedatoer

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Du indbetaler 2.500 kr. i depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Status Rejseperiode Pris
Ledige pladser 23.02.19 - 09.03.19 22.995,- Reserver

Prisen er inklusiv

 • Flybilletter, København - Holguín/Havana - København
 • Envejs indenrigsflybillet fra Holguín til Havana
 • Overnatninger iflg. program, i delt dobbeltværelse
 • Måltider ifølge program
 • Transport ifølge program
 • Cykel- og bagagetransport ifølge program
 • Leje af cykler
 • Følgebus
 • Lokal, engelsktalende guide
 • Dansk rejseleder
 • Visum til Cuba

Prisen er eksklusiv

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Andre måltider end nævnt i program
 • Tillæg for singleværelse
 • Drikkervarer
 • Leje af cykeludstyr udover cykel (medbring selv cykelhjelm, cykeltasker etc)
 • Andre udflugter end nævnt i program
 • ETA til Canada (vi mellemlander ofte i Canada)
 • Drikkepenge (i Cuba er det god skik at give drikkepenge til guide og chauffør efter endt tur).
 • Single værelse tillæg hvis man ikke vil/kan dele værelse med andre

Gruppestørrelse

Minimum 10 og maksimum 14 deltagere på turen
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Til top
Find os på: