Søg
Søg
På toppen af Stok Kangri, Indien
Nyd den spektakulære natur på trekket
Stok Kangri Trek, Indien
Stok Kangri Trek, Indien
Vandring over flod på Stok Kangri trekket
Stok Kangri, Indien
Pashmina Ged, Stok Kangri, Indien
Leh, Indien
God mad på Stok Kangri Trek, Indien
En af de lokale guider tager et velfortjent hvil på Stok Kangri
Stok Kangri, Indien
Stok Kangri, Indien
Leh City ved indisk Himalaya
Thiksey Monastery i Leh, Indisk Himalaya
Vandretur på Stok Kangri tager dig gennem små bjerglandsbyer
Markha Valley trekking, Indien
Markha Valley trekking, Indien

Bestigning af Stok Khangri

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 15.995,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Varighed: 18 dage

Bestig Stok Khangri på 6.153 meter - en af de mest storslåede bjergtinder i det smukke Indiske Himalaya. Bestigningen danner basis for mange amatørklatreres drøm om at virkeliggøre en rigtig bjergekspedition.

Stok Khangri på 6.153 meter er en af de mest storslåede bjergtinder i Zanskar-bjergkæden i det sydlige Ladakh og har været med til at gøre Ladakh til et yndet og eftertragtet mål for bjergvandrere og -klatrere fra hele verden.

Jysk Rejsebureaus Stok Khangri-ekspedition begynder i Delhi, hvor du har tid på egen hånd til at udforske byen. Herefter flyver du til Leh, hvor du har et par dage til at akklimatisere, imens du kan opleve buddhistiske templer, gamle forts og den smukke natur omkring byen.

Ekspeditionen starter fra Zanskar-floden, hvor vi starter blødt ud med trekking i den frodige Markha-dal for at vænne kroppen til den tynde bjergluft, inden turen går videre mod toppen af Stok Kangri i 6.153 meters højde. Udsigten fra toppen til bjergkæderne Nubra, Zanskar og Karakorum er ubeskrivelig. Når vejret er klart, er det også muligt at se verdens næsthøjeste bjerg K2.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Indien her

Sæson

Maj - September. Men vejret er omskifteligt, så vær forberedt på regn og eventuelt sne.

Stok Kangri

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse fra Danmark
Afrejse fra Danmark mod Delhi, Indiens hovedstad.

2. dag: Ankomst til Delhi – infomøde – på egen hånd
Ved ankomst til Delhi bliver du mødt af en chauffør, som vil stå med et ”Go Beyond ”skilt, så han er let at få øje på. Go Beyond er vores lokale samarbejdspartner i Indien og når du har tjekket ind på dit guesthouse/hotel og hvilet lidt, vil der være et informationsmøde på Go Beyonds kontor. På informationsmødet får du rejsetips, guidelines til do´s and don´t s i Indien og Delhi, og du kan stille alle de spørgsmål, du måtte have til din egen tur. Resten af dagen er til fri disposition.

3. dag: Fly fra Delhi til Leh (3.500 m)
I dag går turen med fly fra Delhi til Leh. Turen tager ca. 1,5 time.
Det er også muligt at komme til Leh over land, hvis du har tid til det. Læs mere her. Ved ankomst til Leh bliver du afhentet i lufthavnen og kørt til dit guesthouse. Resten af dagen er sat af til afslapning og akklimatisering. Om aftenen har du mulighed for at besøge Shanti Stupa og Leh Palace, der ligger i gå-afstand fra dit guesthouse.

4. dag: På egen hånd i Leh
Du har hele dagen på egen hånd til at udforske det smukke område i og omkring Leh. Du kan også få handlet de sidste ting ind til vandreturen. Om eftermiddagen mødes du med din lokale trekkingguide for at gennemgå turens program og tjekke udstyr m.m.

5. dag: Leh - Chilling (3.850 m)
Vi kører mod Srinagar og Kashmir til Nimmu, hvor Zanskar floden møder Indus. Vi følger venstre side af bredden af Zanskar gennem en snæver kløft til Chilling. Landsbyen er berømt for sine guldsmede og deres lokale guldsmykke-produktion. (F,A)
Køretid: 3 timer.

6. dag: Chilling - Skiu (3.500 m)
I dag vandrer vi til Skiu, hvor vi krydser Zanskar floden i en kabel-svævebane. På den anden side af floden mødes vi med vores trekking-guider og kokke, og det er også her vi overnatter. (M,F,A)
Trekkingtid: Ca. 5 timer.

7. dag: Siku - Markha floden (3.850 m)
I dag vandrer vi til Markha floden, som vi vil følge de næste par dage. I dag er vandreturen ganske nem - men til gengæld lang. Vi er nødt til at krydse floden på kryds og tværs flere gange i løbet af dagen. Undervejs besøger vi Makha klosteret og fortet. Landsbyen er en af de rigeste i området og har givet navn til dalen: Markha Valley. (M,F,A)
Trekkingtid: Ca. 7 timer.

8. dag: Markha - Hankar (4.000 m)
På strækningen i dag er der mange klostre spredt ud over hele ruten. Efter Umlung klostret snævrer kløften meget ind, og vi stopper og overnatter her for foden af det 6.400 meter høje Kang Yaste bjerg. (M,F,A)
Trekkingtid: Ca. 4 timer.

9. dag: Hankar - Nimaling (4.650 m)
I dag vandrer vi i dalen i retning mod Zalung Karpo og Rupshu. Vi vandrer igennem Thagshuntses græsgange og starter gradvist opstigningen til Nimaling. Undervejs passerer vi en lille sø, hvori den smukke Kang Yatze bjergtop reflekteres. (M,F,A)
Trekkingtid: Ca. 4 timer.

10. dag: Nimaling - Kongmaru La passet (5.150 m) - Chogdo (4.000 m)
I dag klatrer vi op ad Nimalings græsgange, som bliver brugt af fårehyrderne fra Hankar og Markha. Derefter fortsætter vi til toppen af Kongmaru La passet, som byder på en meget smuk udsigt til Kang Yatzes nordlige side og Ladakh samt Indus dalene. (M,F,A)
Trekkingtid: Cirka 7 timer.

11. dag: Chogdo - Gyuncho La (4.600 m) - lejr (4.350 m)
I dag følger vi en mindre besøgt rute gennem dalene på østsiden af Stok Kangri. Vi går vest langs en biflod, der efter en lang og gradvis opstigning leder os til Gyuncho La. Vi gør en lille nedstigning og opsætter vores lejr. (M,F,A)
Trekkingtid: Ca. 7 timer.

12. dag: Lejr - Shang La (4.800 m) - Matho Phu (4.350 m)
Dagens vandretur går via flere bjergpas med udsigter til smukke bjergtinder og Indus dalen. Vi klatrer op til Shang La og derefter ned til Tokpo floden, hvorfra vi vandrer ned til et godt sted at opsætte vores lejr. (M,F,A)
Trekkingtid: Ca. 6 timer.

13. dag: Matho Phu - Mato La (4.820 m) - Stok Khangri Base Camp (4.700 m)
I dag vandrer vi via Mato La passet med sine mange farverige bedeflag, der flagrer i vinden. Herfra kan du nyde udsigten over Zanskar bjerkæden, Vi vandrer ned langs Jingchan floden, hvor vi har en fantastisk udsigt til Stok Summit samt Stok Khangri (6.121 m). Vi opsætter vores lejr i Stok Kangri Base camp (4.700 m). (M,F,A)
Trekkingtid: Ca. 5 timer.

14. dag: Akklimatisering - Stok Khangri Base Camp (4.700 m)
Dagen er sat af til akklimatisering. Det er vigtigt at få slappet af, men hvis du har energi til det er det godt for kroppen med en mindre vandretur, hvor du går lidt op i højden og ned igen til lejren. (M,F,A)

15. dag: Stok Khangri (6.121 m)
Dagens topforsøg starter tidligt om morgenen. Ruten er ikke svær, men i denne højde vil den være ret anstrengende. Det kræver brug af isøkser samt steigeisen, da vi vandrer på gletcher. Efter flere timers vandring i mørke står solen op og snart nærmer du dig toppen. Det er en fantastisk oplevelse at nå sit mål, og vi bliver belønnet med en fantastisk panorama-udsigt fra toppen af Stok Kangri (6.121 m). Vi kan se så langt som til Karakoram, hvis vejret tillader det, samt Pamir bjergene og Tibet. Efter et ophold på toppen pågebgynder vi nedstigningen til Base Camp. (M,F,A)
Trekkingtid: Ca. 9 timer.

16. dag: Stok Khangri Base Camp - Leh
Fra Base Camp vandrer vi den direkte vej ned gennem dalen mod landsbyen Stok. Undervejs møder vi lokale bønder og ruiner af gamle fæstninger. Ved Stok Paladset mødes vi med vores chauffør, der kører os tilbage til vores guesthouse i Leh. (M,F)
Trekkingtid: Ca. 5 timer.

17. dag: Fly fra Leh til Delhi
I dag går turen tilbage til Delhi med fly fra Leh. Du bliver afhentet i lufthavnen og kørt til dit guesthouse i Delhi. Resten af dagen er til fri disposition.

18. dag: Afrejse Delhi – Ankomst Danmark
Du bliver hentet på dit guesthouse og kørt i lufthavnen. Tidspunktet afhænger af, hvornår dit fly afgår mod Danmark.

Overnatning:
I Delhi og Leh overnattes der på guesthouse.
På ekspeditionen overnattes der i telt.

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Bemærk, at der er tale om bjergbestigning på adskillige etaper af turen, som dog ikke forudsætter, at du har forudgående klatrekundskaber. Men en god fysisk grundform og en stærk vilje er nødvendig. Inden trekkets start gennemgår din erfarne klatreguide det specielle udstyr, der bruges på turen. Medbring vandtætte trekkingstøvler og en god sovepose, der kan klare min. 15 minusgrader.
For at være sikker på at din sovepose har den rette kvalitet anbefaler vi at du køber en med fra Danmark.
Trekket er et hårdt trek og derfor er der ingen garanti for at komme med hele vejen til Base Camp

Al bagage transportes på ryggen af heste og muldyr. Medbring en lille dagsrygsæk, så du selv kan bære drikkevand, kamera, solcreme og andre fornødenheder, som du vil få brug for i løbet af dagen. Du kan opbevare overskydende bagage på dit hotel i Leh.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Turen er ikke velegnet for børn under 12 år.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet starter hver dag

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 15.995,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Du vil rejse på egen hånd i Delhi og Leh.
På ekspeditionen kan der være andre med, generelt er man mellem 2-8 personer.
Du kan mod et mindre tillæg betale for en privat ekspedition.

Sværhedsgrad

Hård

Prisen er inklusiv

  • Fly Danmark - Delhi / Delhi - Leh / Leh - Delhi / Delhi - Danmark t/r
  • Overnatninger, ture, mad og transport ifølge program
  • Ekspeditionen til toppen af Stok Kangri (engelsktalende guide, klatreguide, kok og hjælpere, nationalpark- og camping gebyr, telte, liggeunderlag, stole, borde, isøkse, steigeisen, reb og heste/muldyr til at bære bagage)

Prisen er eksklusiv

  • Måltider og drikkevarer som ikke er nævnt i programmet
  • Entréer til monumenter mm.
  • Sovepose
  • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
  • Visa
  • Drikkepenge - i Indien er det god skik at give guide og bærere drikkepenge efter endt tur
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Gratis rejseforedrag

Se mere her

Servicecenter

Indien, Delhi Få hjælp og service til rejsen
Servicecenter Delhi, Indien

Servicecenter

Sydindien Få hjælp og service til rejsen
Servicecenter, Sydindien
Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: