Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
Minimum 21 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 13.195,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Udforsk Bangkoks lyde og lugte, og smagmaden fra de lokale lækre streetfood boder. Fortsæt nordpå til smukke Ayutthaya og Chiang Mai inden du krydser grænsen til Laos, hvor du med slowboat langs bjerge og gennem frodigt landskab sejler til Ban Pak Nguey. Du bor i et ødebeliggende homestay inden du fortsætter mod UNESCO verdensarv byen Luang Prabang, hvor du bl.a. kan se det smukke vandfald Kuang Si. Turen fortsætter gennem bjergrigt terræn til Vang Vieng, hvor dagene står på tubing, cykling, kajakroning, klatring eller måske en tur i varmluftballon. Hovedstaden Vientiane besøges inden du sejler ad den 7 km lange flod gennem den fantastiske Kong Lor grotte. Stå ansigt til ansigt med en flok makakaber i den hellige abeskov ved Xe Champone og nyd det køligere klima ved Pakse. Hop af bussen og slap af i Don Det, kendt for sine 4000 øer, inden turen ender med en natbustur tilbage til Bangkok. Du skal regne med at bruge minimum 3 uger på turen.

Få information og fakta om Thailand og Laos
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Thailand og Laos

Bedste rejseperiode

Turen gennemføres året rundt. Dog er det bedste tidspunkt fra november - februar hvor det er tørt og ikke for varmt. Marts til maj er det varmeste tidspunkt med temperaturer over 40 grader.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afgang fra Danmark
Du flyver fra Danmark mod Thailands skønne hovedstad Bangkok.
2. dag: Ankomst Bangkok
Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til New Road Guesthouse - Jysk Rejsebureaus base i Bangkok. Du kan slappe af, slentre en tur i det hyggelige lokalområde eller hoppe på en lokal båd langs floden. Hvis du har lyst, kan vi anbefale en sundowner på "Jakes" - en rigtig hyggelig lille bar, der ligger helt ud til floden ca. 10 minutters gang fra dit guesthouse. Overnatning på New Road Guesthouse (M)
3. dag: Bangkok på egen hånd og cykeltur
Nyd din morgenmad i ro og mag inden du begiver dig ud i byen. Tag med på den gratis gåtur, der er hver formiddag fra New Road Guesthouse og få en introduktion til lokalområdet. Sidst på dagen er der afgang på cykel, hvor du ledsaget af en guide i en mindre gruppe udforsker den vestlige side af Chao Phraya floden. I cykler gennem Bang Rak og ned til floden, som I krydser med en lille færge. I cykler ad små gader og til Skildpaddetemplet, som er hjemsted for hellige skildpadder. Herfra går turen til et af Bangkoks highlights Wat Arun - morgenrødens tempel, som I kan nyde i skæret fra solnedgangen lige inden tusmørket sætter ind. I krydser floden igen og stopper på en lille rooftop bar, hvor du kan nyde en kølig øl eller vand inden turen fortsætter. Den sidste del af turen tager jer forbi Wat Po og blomstermarkedet inden I kan lade jer friste af lidt smagsprøver fra de lokale gadekøkkener. Du er tilbage ved New Road Guest House ca. kl. 21.30 Overnatning på New Road Guest House (M)
4. dag: Bangkok på egen hånd
Du kan idag få klaret noget shopping, købe et dagspas til et hotel med pool eller udforske byen på egen hånd. En tur op ad Silom Road bringer dig f.eks forbi et spændende indisk tempel og kan rundes af med lidt afslapning i Lumpini park. Overnatning på New Road Guesthouse (M)
5. dag: Velkomst aftenmøde med Stray guide
Det er tid til check ud fra din base og finde et sted ved Khao San Road, hvor Strays shop ligger og hvor du kl. 18.00 skal mødes med din turleder og de andre der skal med bussen. Du får lejlighed til at stille spørgsmål, så du er forberedt til i morgen, hvor turen starter. I prisen er inkluderet en lækker thai middag og lidt køligt at drikke.
6. dag: Start dit buspas
 • Bangkok til Chiang Mai via Ayutthaya: Du mødes med din turleder på Stray Bangkoks shop og skal mod den UNESCO bevarede by Ayutthaya. Bussen ankommer tidligt, så du har masser af tid til at udforske byen på cykel eller i båd. Ayutthaya var tidligere hovedstad i Thailand og er fyldt med fascinerende ruiner. I løbet af eftermiddagen er der afgang med nattog til Chiang Mai. I buspasset er togbilletten inkluderet samt indgang til tempelområdet. Cykeltur og evt. bådtur er for egen regning. Ankomst til Chiang Mai er mellem kl. 08.00 og 11.00. Byen er et populært sted at tilbringe lidt tid, da her er masser af aktiviteter - f.eks timer i Thai boksning, madlavningskurser og cykelture. Byen har derudover over 300 templer du kan udforske og et stort natmarked, hvor du kan gøre en god handel. Du kan, mens du er her, booke en tur ud at zipline udenfor byen.
 • Chiang Mai to Houay Xai: Ruten fortsætter mod grænsen mellem Thailand og Laos - undervejs gøres stop ved det berømte "White Tempel" nær Chiang Rai. Templet er et moderne buddhisttempel med billeder både fra Star Wars, The Matrix og andre små overraskelser. Efter grænsen til Laos er krydset, går turen i en tuk tuk til den afslappede by Houay Xai, hvor overnatning kan arrangeres.
 • Houay Xai til Mekong River Homestay: Idag sejler du ad Mekongfloden til en lille øde beliggende landsby, hvor du skal bo i nat. Læn dig tilbage og nyd turen og roen mens båden glider gennem det smukke bjergrige landskab. Vink til de lokale fiskere og børnene der bader i floden. Sidst på dagen ankommer du til den traditionelle laotiske landsby, hvor du bl.a. kan besøge den lokale skole, spille en omgang fodbold, udforske de lokale templer og smage den lokale whiskey.
 • Mekong River Homestay til Luang Prabang: Efter du har vinket farvel til landsbyen sejler du videre mod den berømte limstensgrotte Pak Ou. Grotten er et vigtigt pilgrimssted for de lokale, og her er tusindvis af billeder af Buddha. Du fortsætter mod den stemningsfulde by Luang Prabang. Bygningerne er i gammel fransk kolonistil og smukt beliggende omkranset af bjerge og frodig jungle. Indgang til Pak Ou grotten er inkluderet i buspassets pris.I Luang Prabang kan du nyde de talrige buddhistiske templer og Wat Xieng Thong, der er det ældste kloster i byen, ligesom de fleste vælger at tage ud og opleve Kuang Si vandfaldene, hvor det lyse turkise vand ligner et photoshoppet billede. Du kan også forsøge dig som risbonde for en dag eller leje en cykel og udforske de naturskønne omgivelser.
 • Luang Prabang til Vang Vieng: Du skal tidligt op og sydpå gennem bjergrigt terræn - en af de smukkeste strækninger i Laos. Du passerer små landsbyer, kører gennem grønne dale og ender i den lille by Vang Vieng, der er beliggende ved floden. Byen ligger utrolig smukt og tilbyder rigtig mange udendørs adventure aktiviteter. Du kan bruge tiden på en tur ned af floden i store tubes, leje en cykel eller tage ud at klatre.
 • Vang Vieng til Vientiane: Turen fortsætter mod hovedstaden i Laos - Vientiane. Undervejs stopper bussen ved den imponerende grotte Tham Jang, som blev brugt som bunker under den kinesiske invasion i det 19. århundrede. Udforsk byen på egen hånd, få en massage, hæng ud på en af restauranterne langs floden eller gå på opdagelse på markedet.
 • Vientiane til Kong Lor (7km grotte): Du skal idag til Kong Lor i Phu Hin Bun nationalparken - undervejs stopper du ved Wat Prabat Phonsone, som er et lokalt vigtigt pilgrimssted med et af Buddhas fodspor. Overnatningen er i dag i et landligt ret øde område omgivet af smukke rismarker, flotte bjerge og tobaksplantager - et paradis for fotografer. Du er samtidig tæt på den 7 km dybe Kong Lor grotten som du kan udforske i motoriseret kano. I busprisen er inkluderet adgang til Wat Prabat Phonsone, samt indgang til Kong Lor nationalparken.
 • Kong Lor til Thakek: Turen idag er en kort køredag til den lille by Thakek på Mekongflodens bred. Thakek er en grænseby mellem Thailand og Laos og er stærkt influeret af den franske kolonitid. Vi anbefaler du gør et længere stop her og udforsker den laotiske jungle, de hemmelige vandfald i Phu Hin Bun nationalpark, og den skønne natur.
 • Thakek til Xe Champhone: Turen idag er i den grad off the beaten track - så langt ud at bussen af og til i perioder bliver erstattet af en offroad truck. Du skal ud i Xe Champone vådområderne, hvor du bl.a. kan være heldig at spotte den hellige skildpadde med det bløde skjold. På turen ser du også det 200 år gamle Hotay Pidok buddhist bibliotek, som huser tusindvis af sanskrit skrifter. Inden du ankommer til den lille landsby Ban Keng Kok stopper du ved Monkey Forest, hvor du hilser på de nysgerrige makakaber - husk at tage lidt bananer med. I buspasset er inkluderet besøg på biblioteket og indgang til søen med de hellige skildpadder.
 • Xe Champhone til Pakse: Idag skal du til Pakse, hvor du kan nyde den køligere temperatur fra Bolavenplateauet. Byen ligger omgivet af grønt landskab, kaffe -og teplantager og smukke vandfald. Hvis du har tid kan du hoppe af bussen her og tage på "tree top adventure" - en tur du kan købe lokalt, hvor du både trekker i junglen, bor i hytter i trætoppene og flyver gennem trækronerne i et zip line system. Forhør dig hos din turleder om denne tur.
 • Pakse til Don Det med de 4000 øer: Dagen starter tidligt med et besøg ved Wat Phou - et gammelt Khmer tempel og den tidligere Khmer hovedstad før Angkor Wat. Du har tid til at udforske området og nyde udsigten fra templet. Bussen fortsætter mod syd mod backpackermekkaet Si Phan Don også kendt som området med de 4000 øer. Her kan du nyde den afslappede stemning, tage på bådtur og se om du kan spotte den sjældne Irrawaddy delfin, eller cykle en tur i området.
 • Don Det to Bangkok: Det er tid at sige farvel til Laos og køre med mini van tilbage mod Pakse og videre mod grænsen til Thailand. Du stiger på natbussen til Bangkok (bussen er inkluderet i prisen), hvor din tur slutter og du kan rejse videre eller tage hjem.

Overnatninger

3 overnatninger på guesthouse i dormværelse i Bangkok
2 overnatninger i natbus og tog

Bemærkninger

Buspasset fra Bangkok gennem Laos tilbage til Bangkok er gyldigt op til 12 mdr. Vi anbefaler, at du har minimum 21 dage, men du får bedst udbytte af turen, hvis du giver dig god tid til at udforske områderne undervejs. Bussen kører 2 gange om ugen og du kan hoppe på når det passer dig - vi anbefaler at du i højsæsonen booker minimum 5 dage før ønsket afgang.
Bemærk: der er ingen overnatninger inkluderet i forslaget her, men din turleder på bussen vil hjælpe med at reservere overnatninger. Oftest sover alle samme sted (hostels), men det er ikke et krav. Du skal regne med at betale fra USD 5-8 for en seng på dormværelse til op omkring 30 USD for et privatværelse (regn dog med højere pris i storbyerne) og du afregner løbende undervejs direkte til overnatningsstederne.
Tryghedsgaranti

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Kontakt din rejsekonsulent og få planlagt din tur så den rammer de startdatoer buspasset begynder fra Bangkok.

Gruppestørrelse

Grupperne i bussen er på maximum 24 deltagere.

Hele året

Pakkeliste

 • Mindre vandrerygsæk
 • Kontanter (ATM hæveautomater findes primært i de større byer)
 • Fleece eller varm trøje
 • Vandresko
 • Let regn- eller skaljakke
 • Lommelygte eller pandelygte
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Evt. håndklæde
 • Lagenpose
 • Evt. ørepropper

Prisen er inklusiv

 • Flybillet til Bangkok t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Buspas med 12 måneders gyldighed
 • Ture og oplevelser ifølge program
 • Engelsklande turleder på bussen

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Entré til attraktioner og nationalparker
 • Ture, treks og oplevelser udover dem der er beskrevet i programmet
 • Visum

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top