Af Dorte Kusk Mikkelsen

Lodgen ligger i udkanten af Kruger Nationalpark - ned til en flod, hvor den lokale flodhest holder til. Vortesvinene græsser lige udenfor døren, og det har været nødvendigt at sætte hegn op, da elefanterne ellers raserer området, vælter træer og spiser hele urtehaven.

At bo på Mpala er en eksklusiv oplevelse. Der er kun plads til 12 gæster. Man bor i lækre hytter og samles til måltiderne og drinks på terassen ved det store hovedhus, hvor man også kan hænge ud om aftenen og spejde efter dyr ved flodbreden.

Vi boede på Mpala i 8 dage, heraf var der lagt program for os i de 6 af dagene. De resterende dage kan man tage på ekstra udflugter eller, som vi valgte, slappe af ved poolen, læse en bog på de bløde sofaer i hovedhuset og hyggesnakke med det supervenlige personale. Feks. rangerne, der ved alt om området og dyrene samt har farlige historier til mange timer.

Men vi var selvfølgelig taget til Kruger for at komme på safari. Vi var på en 2 dages tur til Kruger med overnatning i parken og ellers kørte vi gamedrives i området omkring lodgen.

Safari er fedt. Det var min første tur til Afrika, og det var altså en ”hænderne helt op over hovedet oplevelse” at se min første giraf stå og spise af et træ og derefter løbe hen over vejen, med dens lange ben nærmest i slow motion.

Herfra blev vi beriget med alt godt fra dyreriget, vi var endda så heldige at flere dyr lige havde fået unger.

Det eneste, vi manglede at se, var løver. De gemte sig hele ugen. Pyt med det, så har vi en grund til at vende tilbage.

Det er også muligt at komme på andre spændende ture for eksempel en sejltur på den smukke flod i området, fantastisk sjov tur på 4-hjulede motorcykler og aftensmad over bål i naboreservatet.

Det kræver et godt tag i lommen at komme afsted på safari på denne måde. Men efter de 8 dage var vi alle enige, at hvis man først skulle betale, hvad man synes turen var værd, når den var færdig, ville det være meget svært at sætte en pris på denne dejlige oplevelse, vi følte os i hvert fald ikke snydt.
Safari wildlife
Til top