Thailand tegner i år til at blive den eksotiske topscorer, når det kommer til lande, som vi danskere helst vil besøge. Det viser en dugfrisk rundspørge, som Jysk Rejsebureau har foretaget blandt 1.827 danskere. De rejseglade har dog ikke tænkt sig at svigte populære USA og Australien, der også i år er at finde i toppen af listen. Og som altid er vi danskere på udkig efter nye, uudforskede steder. I år er det blandt andet Indonesien og det før så lukkede land Myanmar.

Selvom januar for mange danskere er lig med mådehold, er der et punkt hvor vi ikke holder igen: Rejseplanerne. Mange begynder nemlig at lægge de første brikker til årets drømmerejse allerede i januar. Og selvom nytårsfortsættet ofte gentager sig år efter år, gør vores favorit-destinationer det langt fra. Det viser en rundspørge, som Jysk Rejsebureau har foretaget blandt 1.827 danskere, hvor de har svaret på spørgsmål omkring rejsevaner og –trends i 2015. Sidste år lå Australien på førstepladsen, men er i år blevet fortrængt af Thailand, der slet ikke var at finde på top 10-listen sidste år. Det skyldes flere ting, mener salgschef hos Jysk Rejsebureau Lars Møller Christensen:
”Vi ser en tendens til, at folk ønsker at rejse til Thailand, fordi de også gerne vil opleve de mindre turistede områder. Og så er det billigt at komme dertil og leve der.”
De mangeartede muligheder er en del af forklaringen på, hvorfor USA bliver ved med at hitte. Dertil kommer den stigende konkurrence på flybilletter til USA, der holder priserne nede uden for højsæsonen. Og ja – så er og bliver USA bare et spændende og let land at rejse rundt i:
”USA er dragende, og mange vil gerne selv prøve drømmen og myterne af. Samtidig er der ikke så stor en kulturel eller sproglig barriere, og så er det et land man sagtens kan blive ved med at tage tilbage til og opleve nye sider af,” forklarer Jysk Rejsebureaus salgschef, Lars Møller Christiansen.

Hvor vil du, med stor sandsynlighed, rejse hen i 2015?*

 1. Thailand (ny)
 2. USA (samme plads som i 2014)
 3. Australien (1. plads i 2014)
 4. Indonesien (ny)
 5. New Zealand (3. plads i 2014)
 6. Peru (ny)
 7. Canada (10. plads i 2014)
 8. Argentina (ny)
 9. Tanzania inkl. Zanzibar (ny)
 10. Sydafrika (ny)
*Ud fra i alt 1.529 svar, hvor det var muligt at svare flere lande. Var svaret en stat eller en ø, blev den lagt sammen med det pågældende land, og eksempelvis blev svar som ’Hawaii’ lagt sammen med USA, og Bali sammen med Indonesien.
Generelt er Asien storfavorit med godt 50 % mens Afrika ligger i bunden med blot 13,8 % og hele 17 % der har svaret at de desværre ingen rejseplaner for året har. Men også i 2015 vil vi danskerne fortsat tage turen Down Under, hvor der ikke kun venter strandliv og smukke storbyer, men som oftest også en afstikker til nabolandet New Zealand, der indtager en femteplads på listen og giver de besøgende indblik i natur og landskaber, der ikke findes andre steder på jordkloden.
Indonesien vil ifølge rundspørgen overhale New Zealand i popularitet i år. Og det forstår ansvarlig for produktafdelingen hos Jysk Rejsebureau, Klaus Eriksen, godt:
”Indonesien består af mere end 17.000 øer, og danskerne får mere og mere øjnene op for alternativer til den så velkendte ø Bali. Det er en destination som passer til alle målgrupper – også familier med børn og dem på 50+. Derudover er der lækker dykning ved Komodo, og der er en spændende kultur og religion, som er i stor kontrast til Danmark. Og så passer Indonesien fint ind i multi-destinations-rejser,” forklarer han.

De nye, unikke rejsemål


De øvrige nye destinationer på de rejsendes favoritliste ligger især i Sydamerika og Afrika – nærmere bestemt Peru, Argentina, Tanzania inkl. Zanzibar samt Sydafrika. Måske er du netop blandt nogle af de heldige, der i år kommer til at besøge inkaernes hjemland Peru, tangoens fødeby Buenos Aires, svælge i arabisk boheme på Zanzibar eller nyde udsigten til Table Mountain i billedskønne Cape Town. Eller måske peger din rejse-kikkert i en helt anden retning? Jysk Rejsebureaus produktafdeling har deres eget bud på lande, som de tror at vi danskere – også – kommer til at rejse meget til i 2015.
Føromtalte Indonesien er iblandt disse, men også Myanmar, der for blot få år siden var lukket land for turister, grundet et nu væltet militær-diktatur. Det har åbnet op for helt unikke, ikke-turistede oplevelser i et land, der ikke alene er ubeskriveligt smukt, men også rummer et folkefærd så oprigtig interesseret og positivt over for turister, at man som rejsende der må knibe sig selv i armen.
”Det er lige blevet åbnet for turister, og med Myanmar er der en god mulighed for at være first-mover. Det er let at kombinere Myanmar med rejser i Sydøstasien, hvilket vi oplever stor efterspørgsel på for tiden, lige fra den unge backpacker til ældre med fokus på det kulturelle,” forklarer Klaus Eriksen, som spår en stor fremtid for landet som rejsedestination.

Derudover fremhæver han Malaysia, som en sikker vinder, når det kommer til en unik rejseoplevelse i 2015:
”Der er allerede meget efterspørgsel på at komme til Borneo, og derudover er der i Malaysia fed dykning, bjerge inden for kort afstand, og generelt er afstandene mellem seværdighederne mindre. Og så har de en god sæson hen over vores sommer,” fortæller den ansvarlige for udviklingsafdelingen hos Jysk Rejsebureau.
Nej, heller ikke i 2015 vil det blive et problem at komme til spændende steder, der skal besøges, så hvis du allerede har droppet nytårsfortsættet, kan du passende lave et nyt, som du ved, der bliver lettere at holde: Mærk verden!

Jysk Rejsebureaus bud på hvor danskerne vil rejse hen i 2015, i ikke prioriteret rækkefølge

 • Indonesien
 • Myanmar
 • Canada
 • Japan
 • Brasilien
 • USA
 • Sri Lanka
 • Dansk Vestindien
 • Sydafrika
 • Maldiverne
 • Cuba
 • Malaysia

Drømmerejser 2015
Til top