Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
I disse måneder sker der en eksplosiv vækst i frivillige initiativer i Danmark i forbindelse med den aktuelle flygtningekrise.

Traditionelt har danskerne også et forholdsvist højt frivilligt engagement - ifølge SFI har hver tredje dansker været involveret i nationalt frivilligt arbejde i perioden 2004-2012. Nu breder tendensen sig til, at et stigende antal danskere ønsker at bidrage med frivilligt arbejde, også når de rejser ud i verden.
Jysk Rejsebureau har oplevet en femdobling i salget af rejser, hvor frivilligt arbejde indgår som en del af rejsen siden 2012, og alene i år er stigningen pt. på 14 %.

- At involvere sig frivilligt i en periode på en længere udlandsrejse, er en fantastisk måde at lære landet, menneskene og kulturen at kende indefra, samtidig med at man gør en reel forskel for nogle. Vi oplever både stigning blandt de unge og familier, der ønsker at gøre en frivillig indsats på rejsen, fortæller adm. dir., Jysk Rejsebureau, Niels Amstrup.

I løbet af de seneste år har Jysk Rejsebureau arbejdet på, at gøre det langt nemmere for kunderne, at arbejde frivilligt på projekter verden over, i en kortere eller længere periode. Projekterne har typisk fokus på naturbevarelse, børn, dyrebevarelse eller undervisning, og foregår overalt i verden, f.eks. Peru, Sydafrika, Thailand m.fl.

- Du kan arbejde frivilligt i en uge eller i flere måneder, det er helt op til dig og det projekt, du vælger. Gennemsnittet for vores kunder er 2-4 uger i forbindelse med en længere rejse, og der er flest, der ønsker at arbejde med undervisning af børn, siger Niels Amstrup.

Læs mere om de forskellige muligheder for frivilligt arbejde i udlandet.
Frivilligt arbejde i Quito i Ecuador
Til top