Af Rasmus Schmidt Andreassen

Vi tager af sted i juni måned, da det er nemt finde en god pris på en flybillet til Los Angeles også er det lige før alle turisterne kommer i juli og august måned. Det oplagte tidspunkt til en kør-selv-ferie i USA.

Vi har, lige siden vi var små, snakket om, at det kunne være fedt, at lave vores egen herretur til Amerika, med bare os to og en kæmpe benzinsluger af en bil. Så da vi ankommer til Los Angeles om morgenen og ser den flotte Jeep 4x4, som venter på os, er der ikke et øje tørt. De medbragte cd’er blev hurtigt fundet frem og snart skråler Johnny Cash ud af de åbne vinduer.

Vi har lavet en rute hjemmefra og der tager os forbi Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Phoenix og San Diego. Vi overnatter to nætter i Los Angeles og ser Hollywood skiltet, er på stranden i Venice Beach og en tur i Universal Studios. Vi bliver hurtigt enige om, at vi synes at byen er overvurderet og befinder os snart på Highway One, for at bevæge os op ad kysten mod San Francisco.

Turen op ad kysten er præget af flotte strande, flotte landskaber og charmerende strandbyer som Santa Barbara og Santa Cruz, som varmt kan anbefales, hvis man gerne spise godt og surfe.

Vi er fem dage i San Francisco, og vi kunne sagtens være der flere dage, da byen simpelthen er så charmerende med dens forskellige kvarterer, såsom China town og Little Italy, hvor der er en hyggelig stemning om aftenen med de mange restauranter og barer. Selve byen er en arkitektonisk perle med dens flotte skyskrabere og ikke mindst Golden Gate Bridge. Vi når at køre over den to gange - én gang i bil og en anden gang på cykel, som varmt kan anbefales.

Resten af turen tager os forbi det natur skønne Yosemite national park, som indeholder kæmpe bjerge og flotte vandfald. Derefter tager vi til Las Vegas, som vi begge har glædet os meget til, da vi har hørt så meget om den gennem kammerater og fjernsyn. Turen til Vegas er en oplevelse, da man kører ud af en snorlige vej i ørkenen i syv timer, og der kommer ingenting på ens vej, udover bjerge og kæmpe lastbiler.

Jeg kan sige med det samme, at vi ikke er skuffede, da vi ankommer til vores femstjernede hotel på The Strip, som er hovedgaden hvor de største hoteller ligger. Det er ren afslapning fra dag et, hvor vi ligger ved pølen og søber drinks, fester og spiller om natten i diverse kasinoer og natklubber.

Resten af turen tager os forbi det uvirkelige Grand Canyon, hvor vi bliver presset, da vi bevæger os ud på trekking i 40 graders varme og med kun en liter vand. Derefter tager vi til San Diego, hvor vi afslutter vores ferie. San Diego er lidt a la Los Angeles, men bare meget mere hyggelig og har bedre strande. Vi slutter ferien af med afslapning på stranden, hvor vi hurtig bliver enige om, at det ikke er vores sidste tur til Amerika.
Herretur til USA, nordamerika, storby
Herretur til USA, storby, nordamerikaHerretur til USA
Til top