5 dage
Ekskl. fly
Nye priser på vej
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Prøv at nulstille din opfattelse af livet og efter-livet, for dine sanser skal nu være åbne for nye impulser og forståelse for en helt anderledes kultur.

Nordøst for Bali finder man øen Sulawesi. Øen var tidligere kendt under navnet Celebes og var indgangen til krydderiøerne under hollandsk domæne. Øen er meget lidt besøgt, men Sulawesi har en af Indonesiens mest spændende kulturer, Tana Toraja, som der kæmpes hårdt for at bevare.

Selve Tana Toraja, som ligger en dags kørsel fra hovedstaden Makassar, er et af de smukkeste områder på øen. Her finder du høje bjerge, dybe dale, frodig natur, spændende lokalmarkeder og flotte risterrasser. Det siges, at ”hvis Gud havde tabt en del af sit paradis, så er det landet i Tana Toraja”.

Toraja folket er kendt for sine mange ceremonier i forbindelse med begravelser. Bemærkelsesværdigt for Tana Toraja er de mange menneskelignende figurer (de såkaldte Tau Tau figurer), som står på små balkoner foran gravene på klippesiderne. - Men det er ikke kun begravelserne, der er interessante. Det er hele optakten, og folks indlevelse i at sende den afdøde af sted fra denne verden på bedst mulig måde, der er så fascinerende.

Endnu er der kun relativt få rejsende, der finder vej til Tana Toraja, men med dette rejseforslag venter en oplevelse udover det sædvanlige og et spændende indblik i en helt unik kultur.

Få information og fakta om Indonesien her Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Indonesien her

Bedste rejseperiode

Turen kan gennemføres hele året, der gøres dog opmærksom på regntiden som er fra oktober - april.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Bali - Tana Toraja
Turen starter om morgenen med afhentning på dit hotel i Sanur/Kuta/Ubud på Bali, hvorfra du bliver kørt til lufthavnen i Denpasar. Efter en kort flyvetur lander du i Makassar på Sulawesi, hvor du bliver mødt af din engelsktalende lokalguide, der har en stor viden om kulturen i Tana Toraja. Køreturen på førstedagen går blandt andet igennem Bugisland, hvor du får mulighed for at besøge et af de traditionelle hus, der er bygget på pæle. Der er desuden pause ved det lokale tørfisk-marked, og der er rig mulighed for fotostops i den afvekslende natur. Efterhånden ændrer landskabet sig fra fladt land til mere bjergrigt område. De smukke kalkstensbjerge giver en flot kontrast til de grønne rismarker. Sidst på eftermiddagen når du frem til hovedporten til Tana Toraja, hvor du checker ind på hotellet, der er dit hjem de næste par dage. (F,A)
2.-4. dag: Tana Toraja
Glæd dig til de kommende tre dage i Tana Toraja, der byder på store kulturelle oplevelser. Din guide finder ud af, hvilke ceremonier, som foregår, mens du er her og hjælper dig med at planlægge dagene, så du får mest muligt ud af opholdet. Den største ceremoni, som du kan være heldig at opleve, er dagen, hvor slagtningen af vandbøflerne finder sted. Det er af meget stor betydning for den afdødes status, hvor mange bøfler, der bliver slagtet. Desuden kan du være heldig at opleve en af de mange andre fester, der hører til de forskellige ceremonier. Foruden de aktuelle begivenheder er der de bestandige seværdigheder; bl.a. de mange imponerende gravsteder. Der er de gamle stengrave i Suaya, babygravene i Kambira og De Hængende Grave, der ligger bag den smukke landsby Ke’te Kesu’. I denne landsby ser du de flotte Tongkonan huse, som er traditionelle torajahuse. Alle er flot smykkede med forskellige mønstre, som alle har en bestemt betydning. Tagene er formet som både, og uden for husene er indgangen flot smykket med bøffelhorn, som er symbol på familiens status. Der bliver også mulighed for at møde den lokale befolkning, når du færdes rundt i de to store byer Makale og Rantepao – og ikke mindst på de lokale markeder, hvor der er stor nysgerrighed over for fremmede - et smil bliver altid besvaret med et smil. (M,F,A)
5. dag: Tana Toraja - Bali Tidligt om morgenen kører du tilbage til Makassar, hvorfra du flyver tilbage til Bali. Endnu er der kun relativt få rejsende, der finder vej til Tana Toraja, men besøget sikrer dig en utrolig speciel oplevelse og et spændende indblik i en helt unik kultur. Ankomst til Bali sidst på eftermiddagen, hvorefter du bliver kørt tilbage til dit hotel. (M,F)

Overnatninger

4 overnatninger på pænt budgetklassehotel i Tana Toraja.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan oplevelsen ændres?

Du kan sammensætte vores ture og oplevelser præcis som du ønsker det med andre ture og oplevelser samt overnatninger og transfers m.m. Denne oplevelse er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet gennemføres hver dag, hele året.

Maj - oktober

Pakkeliste

 • Shorts og t-shirt
 • Lange bukser til morgen og aften (kan være køligt, da stedet ligger i 800 meters højde)
 • Varm trøje til transporten i aircondition
 • Gode vandresko-/sandaler

Prisen er inklusiv

 • Afhentning og aflevering på dit hotel i Sanur/Kuta/Ubud på Bali
 • Flybillet Bali - Makassar tur/retur
 • Transfer ifølge program
 • Chauffører og lokalguider med begrænset engelskkundskaber
 • Måltider ifølge program
 • Oplevelser og ture ifølge program i Tana Toraja
 • 4 overnatninger på pænt budgetklassehotel i Tana Toraja.

Prisen er eksklusiv

 • Danmark - Bali t/r (inkl. bagage)
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Entreer undervejs på de forskellige ture
 • Andre måltider end de nævnte
 • Drikkepenge til guiderne. I Indonesien er det god skik at give drikkepenge efter endt tur
 • Dagsturer og oplevelser som ikke er inkluderet hjemmefra
 • Drikkevarer
 • Andre personlige omkostninger som f.eks. gaver til begravelsesceremonier.

Prisbemærkning

BEMÆRK: Luftfartsselskabet der benyttes på denne strækning er at finde på EU’s blacklist over flyselskaber, der har forbud mod at operere/flyve inden for EU.

Læs mere om EUs sikkerhedsprocedure for flyselskaber her.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Kontakt en rejsekonsulent på 70 20 19 15 og hør nærmere om priser.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Servicecentre i Indonesien

Vores centre hjælper dig, når du er afsted.

Servicecenter Indonesien

Indonesien

På servicecentret har du mulighed for at få indgående vejledning og information om Bali, f. eks. om transportmuligheder, nye trekkingruter og lokale festivaler.

Læs mere

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top