KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Rejseforslagene her på siden er eksempler på rejser til Portugal. Du kan få skræddersyet din rejse til Portugal helt efter dine ønsker eller du kan købe et rejseforslag præcis som det ser ud.

Lad dig inspirere af rejseforslagene herunder som Jysk Rejsebureaus rejseeksperter har sammensat, eller kontakt os allerede i dag og lad os sammen planlægge din rejse til Portugal.

Viser 7 oplevelser

Roadtrip til Portugals højdepunkter

Oplev det bedste af Portugal. Fra Lissabons ikoniske sporvogne og surfing i Peniche til de høje Serra da Estrela-bjerge og portvinssmagning i Porto. Denne kør-selv-rejse indeholder lidt af det hele.
Læs mere
10 dage
MAJ-OKTOBER
fra 11.495,-
Fishermens trail

Trekking på Fishermen's trail

Oplev den storslåede natur langs kyststrækningen Rota Vicentina, når du vandrer i de lokale fiskeres fodspor på små stier, som går helt ud til klippekanterne, med smukke udsigter over det imponerende og betagende Atlanterhav. Du passerer øde sandstrande, stejle klipper, flotte blomster og planter, og overnatter i de små fiskelandsbyer langs ruten på Fishermen’s trail.
Læs mere
11 dage
SEPTEMBER - JUNI
fra 12.495,-
camino portugal

Caminovandring på Den Portugisiske Kystvej

Oplev den betagende portugisiske kyst og de små, hyggelige kystbyer på denne vandring fra Portugals charmerende havneby, Porto, til den historiske by, Baiona, i Spanien. En pilgrimsvandring, hvor du kan nyde den nordportugisiske og nordspanske kultur, og samtidig få en pause fra den travle hverdag, hvor der er tid til refleksioner, at møde andre pilgrimsrejsende og være i ét med naturen.
Læs mere
9 dage
MAJ-OKTOBER
fra 8.995,-
Børn på strand i det sydlige Portugal

Med familien i camper i det sydlige Portugal

Tag familien med på et mindeværdigt eventyr i det sydlige Portugal. Storbydage i Lissabon efterfølges af fuld frihed i form af camperleje. Nyd vild natur, betagende kyststrækninger, olivenlunde og charmerende byer i regionerne Alentejo og Algarve.
Læs mere
13 dage
MAJ - OKTOBER
fra 6.495,-
fra 4.995,-
Kvinde ser ud over Toledo i Spanien

I bil gennem Spanien og Portugal

Oplev det ægte Spanien og charmerende Portugal på denne kør-selv-rejse, der byder på nye og gamle hovedstæder, autentiske regioner, historiske byer og dramatiske landskaber spækket med vinranker. Glæd dig til gyldne byer, portvin og brusende floder.
Læs mere
14 dage
APRIL - OKTOBER
fra 16.995,-
Lapoint surf camp Portugal

Surfer-eventyr i Portugal

Er du til adventure, og har du lyst til at prøve kræfter med surfing? Så tag med på Lapoints fede surfcamp i Portugal! Portugals vestkyst er et rent paradis for surfere, og kendt som Europas surf-hovedstad, med perfekte bølger og flotte sandstrande. Surfcampen byder på masser af hygge og socialt samvær sammen med dine nye surfervenner.
Læs mere
8 dage
MAJ-OKTOBER
fra 8.995,-
togrejse igennem Portugal - kun interrail produkt

Togrejse igennem Portugal

Oplev Portugals spændende kultur og smukke natur med en togtur gennem landet. Du kommer til at udforske portvinens hovedstad Porto i nord, bjergbyer med flere hundrede års historie, den fine hovedstad Lissabon, samt de smukkeste strande i Algarve-regionen.
Læs mere
14 dage
MAJ-OKTOBER
fra 9.995,-

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Værd at vide om Portugal

Få info og fakta om Portugal lige her!
weather

Vejret i Portugal

Den nordlige del af Portugal, bl.a. Porto og Douro-dalen, oplever det bedste vejr og de højeste temperaturer fra april til oktober. I vinterhalvåret er vejret vådt og køligt. Det sydlige Portugal, bl.a. Lissabon og Algarvekysten, har lunere temperaturer end i nord. Især juni, juli og august er varme med gennemsnitstemperaturer på 20-30 grader. Madeira og Azorerne har ikke de store udsving i temperaturerer. Her kan du forvente 16-25 grader hele året rundt.
travel

Bedste rejsetidspunkt

Du kan besøge Madeira og Azorerne året rundt pga. de stabile temperaturer. Det sydlige Portugal byder også på behageligt vejr det meste af året og kan derfor også besøges det meste af året. Det nordlige Portugal er bedst at rejse til i sommerhalvåret fra april til oktober, men da det også er højsæson for rejser til Portugal, skal du som regel forvente højere priser på fly og overnatning.

Mærk eventyret på din rejse til Portugal

Fra Nordportugals bølgende, grønne landskab til Algarvekystens solrige paradis med smukke badestrande og gyldne klipper. Portugal byder på en overflod af naturlig skønhed men også fascinerende kultur, historie samt kulinariske oplevelser, der uden tvivl vil forkæle dine smagsløg. På Jysk Rejsebureaus rejser til Portugal venter der et storslået eventyr med plads til både adventure, afslapning og oplevelser af enhver art - både til fods, i bil og med tog.

På opdagelse i charmerende Lissabon

Enhver rejse til Portugal bør inkludere et stop i hovedstaden Lissabon med sit flotte bakkede landskab, rige historie og kulturliv, ikoniske sporvogne og et bybillede, hvor nyt og gammelt smelter elegant sammen. Et must-see er Jerónimos-klostret fra det 16. århundrede, der på mange måder er et symbol på Portugals storhedstid. Samtidig er det hvilested for den berømte opdagelsesrejsende Vasco da Gama.

Alfama-kvarteret er det ældste kvarter i Lissabon og en labyrint af smalle gader, brostensbelagte gader og charmerende pladser. Det er det perfekte sted at opleve den autentiske portugisiske atmosfære, udforske lokale butikker og smage traditionelle portugisiske retter.
Lissabon

Sintras fortryllende arkitektur

Blot en kort køretur fra Lissabon, omgivet af en betagende natur, ligger Sintra, der uden tvivl er en af de mest charmerende landsbyer i hele Portugal og en del af UNESCOs Verdensarvsliste. Byen er især kendt for sin utrolige samling af paladser og slotte. Et af de mest bemærkelsesværdige er Pena Palace - et farverigt palads der mest af alt ligner noget fra et eventyr.

Oplev det eventyrlige Pena Palace i Portugal

Oplev Portugals enestående natur

Portugals natur er ligeså smuk, som den er alsidig. Her er alt fra frodige skove og maleriske landskaber med høje bjerge og dybe dale til billedskønne kyststrækninger, gyldne sandstrande og dramatiske klipper med dybe grotter.

Et af Portugals mange naturhøjdepunkter er Peneda-Gerês Nationalpark i den nordligste del af landet. Den enorme naturpark er i særdeleshed berømt for sine storslåede landskaber, maleriske søer, frodige skove og vilde floder. Du kan udforske parken til fods eller på cykel og beundre dens rige dyreliv med bl.a. vilde heste, ulve og gribbe.

Nautrskønne vandreeventyr med dansk rejseleder i Portugal:
Vandring langs levadaerne på Madeira med dansk rejseleder.
Vandring på Fishermen's Trail med dansk rejseleder.
Cykelrejse i det nordlige Portugal

Den portugisiske Camino: en enestående vandrerute

Er du til aktiv adventure og storslåede vandring? Så bør din rejse til Portugal helt sikkert inkludere vandring langs den portugisiske Camino - også kaldet "Camino Portugues". Centralruten starter i Lissabon og går hele vejen op til Santiago de Compostela i Nordspanien. Her byder omgivelserne primært på grønne bjerglandskaber, frodige skove og middelalderlige byer.

Alternativt kan du vandre langs kystruten fra Porto til Baiona i Spanien, hvor du følger vejen langs den sceniske portugisiske kyst, rejser gennem idylliske kystbyer og stadig oplever smukke bjerglandskaber og grønne naturomgivelser.

Læs mere om vores vandretur på Camino Portugues med dansk rejseleder.
Camino Portugues, Ramallosa, Spanien

Douro-dalen: Portugals helt store vin-mekka

Portugal er i høj grad også kendt for sine udsøgte vine og i særdeleshed portvin. Store dele af Portugals vinkultur udspringer fra Douro-dalen, der byder på imponerende vinterrasser og Douro-floden, der bugter sig gennem de smukke landskaber hele vejen ud til Portos kyst. Tag eksempelvis en bådtur på floden for at opleve regionens naturlige skønhed og besøg de lokale vingårde for at smage på de berømte portugisiske vine.
Douro Valley Portugal

Prøv at surfe i Portugal

Er du en habil surfer, eller vil du gerne prøve kræfter med surfing? Så er Portugal den ideelle destination. Her finder du nogle af Europas allerbedste surfområder, og særligt i Ericeira er der rig mulighed for at ride på de kraftfulde bølger og opleve en livlig surferkultur. Her finder du også mange gode undervisningsmuligheder samt surfcamps, hvis du drømmer om at forbedre dine evner på et surfbræt.

Se rejseforslaget: Surfer-eventyr i Portugal.
Lapoint surf camp Portugal

Udforsk Azorernes magiske naturparadis

Et godt stykke fra det portugisiske fastland, midt ude i Atlanterhavet, ligger øgruppen Azorerne, som nemt kan kombineres med din rejse til Portugals fastland. Her gemmer der sig en fortryllende natur med dramatiske vulkanske landskaber, krystalklare søer, varme kilder og maleriske kystlinjer, der i dén grad lægger op til ægte natureventyr. Azorerne byder på rig mulighed for vandring, dykning, delfin- og hvalsafari samt afslapning.

Se rejseforslaget: Aktiv rejse på Azorerne.
Azorerne - Sete Cidades
faq

Hvad er hovedstaden i Portugal?

Lissabon er hovedstaden i Portugal, og det er samtidig landets største by.

Kan man surfe i Portugal?

Portugal siges at have Europas bedste surfing, og de portugisiske bølger tiltrækker da også surfere fra hele verden. Vil du prøve kræfter med surfing i Europa, er det oplagt at rejse til Portugal, hvor der er gode bølger året rundt.
Langs landets lange kyststrækning findes en række af populære surfspots. De mest populære steder er på strækningen fra Lissabon til Nazaré, hvor særligt Peniche og Ericeira skiller sig postivt ud.

Hvordan bestiller jeg en rejse til Portugal?

Hos Jysk Rejsebureau har vi flere spændende rejseforslag til Portugal, Madeira og Azorerne. Heri finder du massevis af inspiration til drømmerejsen, men husk at vi skræddersyer din rejse lige efter dine ønsker og behov, så du kan altså mixe oplevelser fra flere forskellige rejseforslag og få hjælp fra vores rejsekonsulenter til at sammensætte lige den rejse, du drømmer om. Send en online rejseforspørgsel her eller book et møde med en rejsekonsulent. Du kan også ringe til os på tlf. 70 20 19 15. Vi sidder klar til at hjælpe dig med din rejse til Portugal.

Hvor ligger Portugal?

Portugal er et land i det sydvestlige Europa. Landet ligger ud til Atlanterhavet på vest- og sydkysten og grænser op til Spanien i nord og øst. Øgrupperne Madeira og Azorerne ligger begge i Atlanterhavet og hører til Portugal.

Hvilke byer er mest kendt i Portugal?

Lissabon, Portugals hovedstad, er landets mest kendte by.
Derudover er Portugal også meget kendt for byerne:
  • Porto, der er landets næststørste og en af Europas ældste byer, der tilmed har en plads på UNESCOs Verdensarvsliste.
  • Sintra, der ligger i nærheden af Lissabon, og ligesom Porto også optræder på UNESCOs Verdensarvsliste pga. byens historiske og smukke arkitektur.

Foruden de tre byer, kender du måske også til byer som Coimbra, Óbidos og Averiro.

Hvad er klokken i Portugal?

Portugal strækker sig over to forskellige tidszoner. På fastlandet er klokken en time bagud i forhold til Danmark, mens man på den portugisiske ø-gruppe Azorerne er 2 timer bagud samnenlignet med Danmark.

Indret din rejse til Portugal, som du vil

Hos Jysk Rejsebureau møder vi dig i øjenhøjde, og vi glæder os til at sammensætte din perfekte drømmerejse, der passer til dine ønsker, behov og budget. Her hjælper vores Portugal-eksperter, som selv har rejst landet tyndt, med at tilrettelægge og arrangere både aktiviteter og alt det praktiske på rejsen. Du får også masser af gode råd og tips samt inspiration til skjulte perler og unikke oplevelser, som du ikke finder i enhver rejseguide.

Drøm stort, og book et uforpligtende møde hos os i dag. Så skræddersyr vi din eventyrlige rejse til Portugal.


Til top