Rejseforslagene her på siden er eksempler på rejser til Island. Du kan få skræddersyet din rejse til Island helt efter dine ønsker eller du kan købe et rejseforslag præcis som det ser ud.

Lad dig inspirere af rejseforslagene herunder som Jysk Rejsebureaus rejseeksperter har sammensat, eller kontakt os allerede i dag og lad os sammen planlægge din rejse til Island.

Viser 12 oplevelser

Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr på Island

Familieeventyr langs Islands sydkyst

Islands dramatiske natur indbyder til adventure og outdooroplevelser for alle i familien. I kommer på snescooter på en iskappe, vandrer med steigeisen og isøkse på gletsjer, trekker i den rå islandske natur og meget mere. I har lejebil under hele opholdet, og masser af ture og unikke overnatninger er inkluderet.
Læs mere
9 dage
APRIL - OKTOBER
fra 12.795,-
fra 11.895,-
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr på Island

Islands højdepunkter

Oplev fantastiske Island på denne 8-dages kør-selv-rejse som går hele Island rundt. Der er inkluderet hvalsafari, billeje, fly og overnatninger.
Læs mere
8 dage
APRIL - OKTOBER
fra 11.495,-
Med familien på campereventyr i Island

Med familien på campereventyr i Island

Tag hele familien med i autocamper (motorhome) i Island og oplev Thingvellir, Gullfoss, Geysir, Vik, Vatnajökul, Jokulsarlon, Dettifoss, Húsavík, Myvatn, Akureyri, Snæfellsjökull, Reykjavik, m.fl.). Lejen inkluderer 2.000 km, forsikringer samt køkkenudstyr og sengetøj.
Læs mere
10 dage
APRIL - OKTOBER
fra 15.995,-
fra 2.995,-
Det bedste af Island og Færøerne

Det bedste af Island og Færøerne

Kombinér Island og Færøerne på én rejse, og oplev to af Nordatlantens perler. Du har billeje, overnatninger og alle fly inkluderet, så der er rig mulighed for at udforske den fantastiske natur og de to smukke hovedstæder, Reykjavik og Tórshavn.
Læs mere
9 dage
APRIL - OKTOBER
fra 11.995,-
Camper-roadtrip i Island

Camper-roadtrip i Island

Nyd friheden i dit eget tempo i en camper rundt i fantastiske Island! Dette 9-dages rejseforslag er for, dig der vil rejse på lavt budget, og have masser af frihed til at opleve Island. At rejse i en camper er en super billig rejseform, og så er camperen nem at køre og benzinøkonomisk.
Læs mere
9 dage
APRIL - OKTOBER
fra 8.395,-
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr på Island

Aktivt eventyr i Island

Prøv kræfter med 4WD og vulkantrekking i Thorsmork Valley, snorkel mellem to kontinenter i Thingvellir, kom tæt på pukkelhvaler, oplev det imponerende vandfald Gulfoss, nyd stemningen i Reykjavik og se verdens ældste aktive gejser i Haukadalur.
Læs mere
5 dage
HELE ÅRET
fra 10.895,-
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr på Island

Backpacking i Island

Tag på roadtrip i fantastiske Island i egen lejebil. Vi hjælper med fly, overnatninger i Reykjavik og billeje samt ekspertrådgivning i rejs-selv-ruter. Inkl. ungdomstillæg på billeje (fra 20 år)
Læs mere
14 dage
APRIL - OKTOBER
fra 6.795,-
Tag med Jysk Rejsebureau på 4WD-eventyr på Island

Det vildeste roadtrip i Islands højland

Tag på 4wd-eventyr gennem Islandske højland af de sceniske og rå F-roads. Her venter dig smuk og vild natur, masser af trekkingmuligheder og kun få turister. Ruterne gennem højlandet går ad grusveje, over floder og bjergpas og golde ørkenlandskaber.
Læs mere
8 dage
JUNI - SEPTEMBER
fra 12.695,-
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr på Island

Island & USA - rå natur og pulserende storby

Oplev Islands ekstreme natur og mærk den pulserende storby New York. Dette rejseforslag kombinerer det bedste af Island og USA. Rejsen inkluderer Golden Circle og Secret Lagoon tur, hvlsafari og foodie-tur i Reykjavik.
Læs mere
9 dage
APRIL - OKTOBER
fra 14.495,-
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr på Island

Rejs på egen hånd i Island

Kom godt fra start på rejsen til Island. Vi sørger for flybillet og de to første overnatninger i Reykjavik, inden du selv drager ud på eventyr.
Læs mere
Op til 30 dage
HELE ÅRET
fra 3.995,-
Tag med Jysk Rejsebureau jorden rundt

Verdens ekstreme natur & kultur

Island, Canada, USA, Nepal og Indien: Denne jorden rundt rejse tager dig til Islands rå natur, vilde dyr i Canada, roadtrip i USA, trekking i Himalaya og Indiens farverige kultur.
Læs mere
2-6 måneder
fra 13.995,-
Tag med Jysk Rejsebureau jorden rundt

4 kontinenters backpackereventyr

Sydafrika, Brasilien, Argentina, Chile, Peru, Ecuador, Columbia, USA og Island: Tag på jordomrejse og oplev Afrikas vilde dyr, udlev livet som surfer i Cape Town, se solopgang over Machu Picchu, lev storbylivet i New York og kom tæt på Islands rå natur.
Læs mere
3-12 måneder
fra 14.995,-

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Værd at vide om Island

Få info og fakta om Island lige her!
weather

Vejret på Island

Takket være Golfstrømmen har Island et køligt, tempereret oceanklima med kølige somre og forholdsvis milde vintre. Om sommeren ligger gennemsnitstemperaturen på 12-20°C. I denne periode er dagene lange, og i juni og juli måned går solen stort set aldrig ned. I vinterperioden ligger gennemsnitstemperaturen på -1°C, og her er det muligt at opleve Nordlyset danse på nattehimlen. Vejret på Island er meget foranderligt, og du bør være forberedt på uventede vejrforhold.
travel

Bedste rejsetidspunkt

Det er muligt at rejse til Island året rundt. Det bedste rejsetidspunkt afhænger af, hvad du ønsker at opleve, og hvordan du vil rejse rundt. Sommermånederne indbyder til et roadtrip, pga. de lange dage med mange lyse timer til at udforske naturen. I vintermånederne kan du opleve Nordlyset og bade i de varme kilder, men dagene er korte. I foråret og efteråret er der færrest turister, og der kan være en del penge at spare ved at rejse i lavsæsonerne. Fra april/maj til august/september kan du se hvaler og søpapegøjer på Island.

Tag på en tryllebindende rejse til Island

Den fortryllende natur, de lange åbne strækninger, de ustoppelige naturkræfter, den imødekommende befolkning og en livlig hovedstad. Island er for enhver, der elsker natur, adventure, uforglemmelige roadtrips, kultur, musik og fest. Få skræddersyet den perfekte drømmerejse til Island hos os, og lad så eventyret begynde.

Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr på Island

Opdag Islands eventyrlige og mytiske natur

Træd ind i en verden af betagende skønhed og mystik, når du udforsker Islands enestående natur. Her finder du et eventyrligt landskab præget af mægtige vulkaner, enorme gletsjere, varme kilder, sprudlende vandfald, smukke græslandsområder og et dragende goldt landskab. Du vil uden tvivl fornemme, hvordan det islandske landskab både kan være helt idyllisk og buldre for fuld kraft på samme tid.

De store naturoplevelser står i kø her. Lad dig betage af vildmarken i Landmannalaugar, hvor naturens spektakulære farver pryder det bølgende vulkanske landskab, eller oplev imponerende ismasser drive forbi i Jökulsárlón-gletsjerlagunen. Når mørket falder på, kan du lade dig fortrylle af det dansende nordlys på himlen.
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr på Island

Den Blå Lagune - En afslappende oase midt i den golde natur

Den Blå Lagune nær Grindavík er en enestående geotermisk spaoplevelse midt i den golde natur på Island og en populær destination for mange rejsende. Her kan du komme helt ned i gear og mærke den mineralrige lagunes varme og behagelige vand på egen krop. Lyden af vandets klukken, synet af det smukke landskab, duften af frisk luft og følelsen af velvære i kroppen gør Den Blå Lagune til en oplevelse, du ikke finder nogen andre steder.
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr på Island

Den Gyldne Cirkel - En rundtur til Islands største naturoplevelser

Gullfoss, Geysir og Thingvellir Nationalpark, der alle ligger ikke langt fra hovedstaden Reykjavik, er tre af Islands største naturattraktioner og danner tilsammen det, man populære kalder “Den Gyldne Cirkel”.

Gullfoss er Islands mest imponerende og ikoniske vandfald i flere niveauer med enorme og buldrende vandmasser, der skærer gennem landskabet. Geysir er et spektakulært geotermisk område, hvor du for alvor kan opleve naturens eksplosive kræfter med gejsere, der sprøjter store mængder kogende vand højt op i luften. Thingvellir Nationalpark, der er på UNESCOs Verdensarvsliste, er stedet, hvor de første spadestik til Islands fødsel som nation fandt sted, og så er naturen i området i sig selv bemærkelsesværdig.
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr på Island

Udforsk Reykjavik - Nordens cooleste hovedstad

Det er oplagt at starte dit Islands-eventyr i hovedstaden Reykjavik, der byder på unik charme med en smuk blanding af moderne livsstil og traditionel islandsk kultur. Reykjavik er uden tvivl Islands helt store centrum for kultur, forretning og natteliv med over halvdelen af Islands befolkning som indbyggere. Især byens kunst- og musikscene stortrives med et stort antal af forskellige festivaler hvert år.

Under dit besøg i Reykjavik bør du slå vejen forbi det imponerende koncerthus Harpa, hvor du kan nyde fantastiske musikoplevelser i smukke omgivelser. Et besøg til den ikoniske islandske kirke, Hallgrimskirken, er også et absolut must med sin imponerende arkitektur og betagende udsigt over hovedstaden.
Oplev Islands hovedstad Reykjavik på din rejse

Kom helt tæt på det islandske folk og deres skønne traditioner

På din rejse til Island bliver du mødt med en gæstfrihed, der varmer dit hjerte og får dig til at føle dig hjemme. Sammen med de lokale kan du dykke ned i stolte traditioner såsom midvinterfesten, hvor man hylder den gamle islandske kultur og spiser traditionelle delikatesser såsom kogte fårehoveder, blodpølse og fermenteret haj.

Island har også en midsommerhøjtid kaldet Jónsmessa, hvor tusindvis af bål tændes for at markere sommersolhverv. Traditionen byder også, at man ruller sig i det dug-beklædte græs under midnatssolen. Island er bestemt et land, der vil overraske dig på mange fascinerende måder.
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr på Island
faq

Hvor ligger Island?

Island er en selvstændig europæisk østat, der ligger i den nordlige del af Atlanterhavet, syd for Polarcirklen. De nærmeste lande er Grønland, Norge og Storbritannien.

Hvor stor er Island?

Islands areal er ca. 103.000 km2, hvilket svarer godt og vel til 2,5 gange Danmarks størrelse. Op til 80% af Islands areal er ren natur uden beboelse.

Hvad er Island kendt for?

Island er mest kendt for de spektakulære naturlandskaber med vulkaner, gletsjere og gejsere. Og så er Island selvfølgelig kendt for islandske heste og den populære morgenmadsspise skyr, der oprindeligt stammer fra Island.

Hvad er hovedstaden i Island?

Reykjavik er Islands hovedstad og samtidig landets største by. I Reykjavik findes landets centrum for kultur, forretning og natteliv, og især byens kunst- og musikscene er værd at udforske.

Hvad er klokken på Island?

Tidszonen på Island er Greenwich Mean Time (UTC+0). Det betyder, at Island er to timer bagud i forhold til dansk tid.

Hvad skal man se på Island?

Islands største seværdigheder er uden tvivl naturen, hvor du kan opleve alt fra varme kilder og imponerende vandfald til golde landskaber, gletsjere, vulkaner og gejsere. De mest kendte naturattraktioner på Island er:
  • Den Gyldne Cirkel med vandfaldet Gullfoss
  • Den Blå Lagune nær Grindavík
  • Strokkur-gejseren
  • Thingvellir, hvor du kan se kontinenterne glide fra hinanden
  • Hvalsafari i bugten Faxaflói eller ved Husavik
  • Lavatunnellen og istunellerne

Hvilke dyr kan man se på Island?

Islands dyreliv er mest kendt for hvaler og søpapegøjer, som du kan se i sommerperioden fra april/maj til august/september. Derudover kan du være heldig at spotte andre vilde dyr såsom rensdyr, sæler og ræve i den islandske natur.

Hvornår er det bedst at rejse til Island?

Du kan besøge Island året rundt. Det bedste tidspunkt at rejse til Island afhænger af, hvad du gerne vil opleve på din rejse. Sommermånederne egner sig godt til roadtrip, mens det om vinteren er muligt at se Nordlys og bade i varme kilder. Lavsæsonerne med færrest turister er forår og efterår.

Indret din rejse til Island, som du vil

Hos Jysk Rejsebureau møder vi dig i øjenhøjde, og vi sammensætter hellere end gerne den perfekte rejse til dine ønsker, behov og budget. Her hjælper vores egne Island-eksperter, som selv har rejst landet tyndt, dig med at tilrettelægge og arrangere både aktiviteter og alt det praktiske. Du får også masser af gode råd og tips samt inspiration til skjulte perler og unikke oplevelser, som du ikke finder i enhver rejseguide.

Drøm stort, og book et uforpligtende møde hos os i dag. Så skræddersyr vi en eventyrlig rejse til Island for dig.


Til top