Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
5 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 4.395,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Ingen anden by i verden har samme charme som Rom med sine ruiner fra antikken, paladser fra renæssancen, springvand fra barokken og samtidig romerne med deres stilige tøj fra nutiden. Mulighederne er mange uanset om du er interesseret i kunst, kulinariske specialiteter eller shopping, vil byen kunne begejstre selv de mest kræsne.

Udover 4 nætter på et skønt hotel med morgenmad beliggende centralt i Rom, så er der på denne rejse også inkluderet en guidet cykeltur rundt mellem charmerende gader, torve og pladser. Ydermere er inkluderet en en vintur til Frascati-området lige uden for Rom, hvor du smager på de lokale vine og delikatesser området er kendt for.

Der er naturligvis også tid på egen hånd til at gå på opdagelse, og attraktionerne står i kø i Rom. Byens vigtige historiske monumenter blander sig med nutiden og venter bare på at blive udforsket. Mange af byens seværdigheder ligger inden for en lille radius, så man nemt kan se og opleve meget med en hel dags sightseeing.

Da Rom blot er 2-3 timers flyvning fra Danmark, egner byens sig særdeles godt til en forlænget weekend, men har du mere tid på hånden kan rejsen sagtens forlænges. I så fald kan det anbefales at leje en bil og køre ned og se området omkring Napoli, vulkanen Vesuv og Pompeji - eventuelt med overnatning omkring Amalfi-kysten.

Få information og fakta om Italien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Italien her

Bedste rejseperiode

Klimaet er generelt mildt i Rom, som derfor kan besøges på alle tider af året.

Højsommeren i juli og august har høje gennemsnitstemperaturer på 25-30 grader, mens vintermånederne har dagstemperaturer på cirka 10 grader med mulighed for frost om natten.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Rom er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Ankomst til Rom og egne oplevelser i området
Efter en kort flyvetur fra Danmark kan du sige velkommen til Italiens hovedstad, Rom. Ved ankomst er der booket en privat transport, som tager dig fra lufthavnen direkte til dit hotel, så du ikke skal bruge unødvendig tid på selv at finde transport til byen. Du indkvarteres på et hyggeligt centraltbeliggende hotel med et bredt udvalg af spise- og shoppingsteder i nærheden. Hotellet ligger få hundrede meter fra nogle af byens største seværdigheder såsom Trevifontænen, Colosseum og Forum Romanum. Hotellet er ikke klassisk luksuriøst, men ligger lige i 'smørhullet', og har alle nødvendige forudsætninger for at få det bedste ud af Rom over en forlænget weekend - blandt andet en døgnåben reception, inkluderet morgenmad og frit WiFi. Har du specifikke ønsker til overnatning, så har vi mulighed for at booke alt fra hostels til 5-stjernede hoteller på tværs af Rom. Du har resten af dagen til at finde dig til rette på hotellet og i byen. Gå en lille tur i nabolaget og sæt dig på én af de mange små restauranter og caféer. Rom er hjem for 2,7 millioner indbyggere og enhver rejse til Rom bør indeholde tid til at sidde på en af byens mange piazzaer og drikke en kop kaffe mens man bare kigger på det enorme mylder af folk midt i deres hverdagsliv.
2. dag: Cykeltur i Roms gader
Dagen starter roligt med morgenmad på hotellet. Herefter står formiddagen på en spændende oplevelsestur rundt i Rom på to hjul. Med en privat engelsktalende cykelguide tager du ud på en tre timer lang cykeltur gennem Rom’s antikke gader og atmosfærefyldte torve - blandt store og små seværdigheder. Turen går over nogle af byens smukkeste og mest stemningsfulde pladser og gader, hvor farvestrålende markeder ligger i skøn forening med fornemme butikker. Guiden giver dig indblik og fortæller historier om de forskellige pladser og torve, som besøges undervejs - alt tjener som en rigtig god introduktion til dine dage i Rom og indsigt i den italienske kultur og historie. Inkluderet er naturligvis både leje af cykel og hjelm samt en privat turguide. Resten af dagen er på egen hånd til at gå eller cykle videre rundt mellem de mange seværdigheder Rom har at byde på. (M)
3. dag: Kulinarisk vinsmagningstur til Frascati-området
Efter morgenmaden på hotellet er det tid til igen at komme på en inkluderet 'klassisk' oplevelse i Italien. Inden afrejse har du fået anvisninger til, hvordan du finder togstationen og på egen hånd kommer til Frascati i udkanten af Rom. Her skal du sammen med en guide og en lille gruppe nyde en dag med mad og vin i smukke omgivelser. Du møder din guide på platformen ved Frascati, og her starter I med en vandretur i og omkring de lokale butikker og markerder, hvor du får lov til at smage på de lokale delikatesser såsom ristet svinekød (porchetta), biscotti og kandevin fra det ældste værtshus i byen. Turen fortsætter til en lokal vingård, hvor du har en vinsmagning af områdets egne vine. Du smager både på to lokale hvidvine og en rødvin, som serveres med velsmagende brød og olivenolie. Turen slutter med et klassisk romersk frokost i en traditionel trattoria, hvorefter du med fornøjede smagsløg går ombord på toget tilbage til Rom og storbyen. Resten af dagen er på egen hånd, hvor du eksempelvis kan fortsætte de kulinariske oplevelser rundt i byen på de små hyggelige pladser med skønne spisesteder og kaffebarer. Som landets hovedstad er Rom også fuld af aftenliv med både gode cocktailbarer og restauranter. Tag gerne over Tiberen til bydelen Travestere, der med sin afslappede atmosfære byder på både innovative og klassiske trattorie.(M)
4. dag: Oplev Roms store seværdigheder på egen hånd
Dagen i dag har du til at opleve Rom på egen hånd. Her venter mere end 3000 års historie på at blive udforsket. Peterskirken er en af verdens største kirkebygninger og imponerer alle med Michelangelos mægtige kuppel. Smut forbi den Spanske Trappe eller kast en mønt i Trevi-fontænen. Ved Colosseum kan man næsten høre gladiatorernes kamp for livet og ruinerne ved Forum vidner om Romerrigets storhedstid – og fald. Det historiske og kulturelle Rom blander sig med hverdagslivet: biler der dytter, blomstersælgere der tjener til dagen og vejen ved at sælge blomster til turister, og kø ved isboderne, som sælger verdens bedste is. (M)
5. dag: Hjemrejsedag
Idag er det tid til at rejse hjem efter en spændende forlænget weekend. Hvis du har lyst kan vi naturligvis hjælpe dig videre på din færd. Italien har hele paletten for en god ferie. Mulighederne er lige fra trekking langs kyster og i bjerge til badeferie eller farmstay. (M)

Overnatninger

4 overnatninger i dobbeltværelse på turistklasse hotel centralt beliggende i Rom

Overnatningerne er baseret på ovenstående hotelstandard, men kan tilrettes efter ønsker. Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budget- til luksus- og boutiquehoteller på denne tur.

Bemærkninger

Ønsker du at forlænge din tur, kan vi naturligvis lave alt fra badeferie til vandreture og togrejser før eller efter dit storbyophold.

Prisen inkluderer 20 kg indtjekket bagage på flyvningerne mellem Danmark og Rom. Kan du nøjes med håndbagage på 10 kg er det muligt at spare cirka 300,- kroner per person på dette rejseforslag.

Jysk Rejsebureau har mulighed for at arrangere en lang række halv- og heldagsture i Rom, så ønsker du alternative ture ud fra dine interesser, så forhør dig hos din rejsekonsulent.
Tryghedsgaranti

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Rejsen her tager udgangspunkt i en torsdag, da formålet er den forlængede weekenden. Rejsen kan dog gennemføres på andre ugedage.

Gruppestørrelse

Rejsen udføres som individuel tur. Man er en del af en gruppe på turen til Frascati på maks. 15 deltagere,

Hele året

Pakkeliste

 • Guidebog
 • Mindre vandrerygsæk
 • Godt fodtøj
 • Solcreme

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Rom t/r (inkl. bagage)
 • Privattransfer fra lufthavn til hotel
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Cykeltur i Rom inkl. engelsktalende privatguide samt leje af cykel og hjelm
 • Tur til Frascati inkl. engelsktalende guide, smagsprøver, vinsmagning af tre forskellige vine og frokost

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Italien er det god skik at give drikkepenge til servicepersonale
 • Drikkevarer som ikke er nævnt i programmet
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet
 • Togbilletter til lokaltoget mellem Rom og Frascati (kan kun bookes lokalt)
 • Citytax på overnatningerne - Cirka 60,- kroner per værelse per nat

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top