15 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 7.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Spanien er et land, hvor det er oplagt at tage toget, og landet er kendt for at have det største netværk af højhastighedstog i Europa. Med tog transporteres du hurtigt mellem alle de store byer, hvorfra du kan tage et regionaltog, som godt nok går langsommere, men som giver dig bedre tid til at nyde den ofte smukke udsigt.

Denne rejse starter i Spaniens hovedstad Madrid, som byder på kunst, fodbold, storslåede parker og smukke plazas. Herfra går toget videre til Logroño, som er et gastronomisk magnetfelt med tapas og udsøgt vin, som du kan nyde på én af de mange vingårde i området. Inden du når Barcelona, stopper toget også i San Sebastián, hvor du kan surfe og få udsigt over byen med den ikoniske Jesus statue bag dig, inden du igen griber chancen for at smage de lokale specialiteter efterfulgt af en tur på promenaden ved byens strande. San Sebastián huser i sandhed Spaniens bedste tapasbarer. Næste stop er Barcelona, som er en livlig by med en helt unik stemning, hvor du kan fare vild i de lokale markeder og tage en tur forbi den storslåede katedral Sagrada Familia. Sidste stop på denne rejse er Mallorca, hvor du kan slikke sol på de smukke strande, tage på en sejltur eller udforske den gamle bydel i Palma.

Mulighederne er mange, når man rejser med tog i Spanien, da jernbanenettet er stort, så dette forslag er bare et muligt bud på, hvordan din rejse kan sammensættes. Hvis du ønsker en anden rute, kan den skræddersyes til dig i samarbejde med din rejsekonsulent.

Få information og fakta om Spanien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Spanien her

Bedste rejseperiode

Det nordlige og centrale Spanien er bedst at besøge mellem april og oktober. Her er varmest i sommermånederne fra juni til august med temperaturer fra 25 til 30 grader. I det centrale af landet, f.eks. i Madrid, kan det blive meget varmt i sommermånederne med temperaturer omkring 35 grader. Foråret fra april til maj og efteråret fra september til oktober er temperaturen oftest mellem 18-25 grader.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Spanien er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Madrid
Du flyver fra Danmark til Madrid i Spanien, hvor du ankommer senere samme dag. Ved ankomst til Spaniens hovedstad, Madrid, er der arrangeret transfer til dig fra lufthavnen og til dit centraltbeliggende hostel med privat værelse. Her har du base de næste tre dage, mens du har tid på egen hånd til at udforske Madrid.
2-3. dag: På opdagelse i Spaniens hovedstad, Madrid
Madrid er solskin, tapasbarer med andalusiske klinker på væggene, vespaer, fine vinbarer, snævre middelaldergader og liv alle vegne - og de næste to dage er det din tur til at opleve, hvad Madrid har at byde på. Et besøg på et af verdens største og mest betydningsfulde museer i verden, Prado-museet, er et must. Museet rummer en enorm samling af spanske malere som El Greco, Goya og Vellázquez, ligesom man også her finder værker af f.eks. den italienske maler Botticelli. Du kan også bevæge dig ud i en shoppingtur i Chueca, opleve flamencoshow på en tablao, bådtur i Retiro-parken, eller hvad med et besøg i badstuen Hammam al Andalus, der byder på tyrkisk bad med damp og vandbassiner i smukke omgivelser.
4. dag: Tog fra Madrid til Logroño
I dag siger du farvel til Madrid for at tage toget ca. 4 timer nordpå til middelalderbyen Logroño. Du sørger selv for transport til togstationen, hvorfra du har et direkte tog til Logroño. Det er en god idé at medbringe lidt mad og snacks til turen.
5. dag: Oplevelser i og omkring vin- og tapas-byen Logroño
Logroño er en charmerende, mindre middelalderby i det nordlige Spanien, hvor der bliver gjort meget for at restaurere og vedligeholde de gamle bygninger. Udover at være et stop på pilgrimsruten til Santiago de Compostela, er byen ikke kendt af mange, og du vil helt sikkert være én af få turister, der besøger den. Logroño er stedet, hvor du kan svælge i god mad og lækker vin, da byen er hovedstad i den kendte vinregion La Rioja, og samtidig har nogle af de bedste tapasbarer i Spanien. Brug dagen på at tage udenfor byen til en nærliggende vingård, og smag på de kendte vine fra området. Eller måske du vil bruge dagen på at tage fra vingård til vingård for at få et bedre indblik i regionens vine, Rioja DOCa. Der er også rig mulighed for at smage på de lokale vine på en af de over 50 tapasbarer, der ligger i byens centrum. En populær aktivitet i byen er tapas-crawl, da hver tapasbar har deres egen specialitet; prøv f.eks. grillede svampe med hvidløgsauce på små baguettebrød, eller grillede asparges pakket ind i lokalproduceret gedeost.
6. dag: Tog fra Logroño til San Sebastián
Efter en dag i gastronomiens tegn, er det tid til selv at finde til togstationen, for at tage toget videre til kystbyen San Sebastián. Undervejs med toget gør du stop i en lille stationsby, hvor der er mulighed for at spise lidt mad og gå omkring i byen og strække ben, inden toget igen går videre mod San Sebastián. I hvilken by og hvor lang tid du stopper, afhænger af togplanen, den dag du rejser.
7-8. dag: På egen hånd i San Sebastián
Blot 20 km fra den franske grænse ligger den baskiske strandby, San Sebastián. Selvom du stadigvæk er i Spanien, vil du opleve at området adskiller sig fra resten af Spanien, og at byen bærer meget præg af at være en del af Baskerlandet. Bl.a. tales der baskisk mange steder, og det populære San Telmo museum har fokus på den baskiske historie og kultur. Du har to dage på egen hånd til at lære mere om Baskerlandet, den baskiske kultur, og samtidig opleve alle de andre ting, smukke San Sebastián også har at byde på - bl.a. maden, som er i en liga for sig. San Sebastián ligger i bugten Bahía de la Concha, som giver gode forhold til surfing. Ved stranden Zurriola kan du få lektioner af en erfaren surfinstruktør, og lære grundprincipperne for denne fantastiske vandsport. Måske efterfulgt af en gåtur langs promenaderne ved byens strande, og en tur ind til centrum for lidt shopping i de mange små, lokale butikker. Besøg det gamle kvarter, Parte Vieja, hvor du finder tapasbar efter tapasbar, Santa Maria-kirken og byens fascinerende rådhus. Tag mod toppen af Monte Urgull, hvor du på vejen vil se stenruiner, og på toppen vil du blive mødt af en stor statue af Jesus samt den bedste udsigt over byen. Slut dagen af med aftensmad på en af byens 9 Michelin-restauranter. Du kan også bruge en dag eller to på at tage til de nærliggende områder. Bugtens ø, Santa Clara Island, og dens hvide fyrtårn, kan nemt besøges med båd. Getaria er en lille, hyggelig fiskerby med fantastiske seafood-restauranter, og den gamle middelalderby Bilbao har spændende arkitektur og det kendte Guggenheim museum.
9. dag: Tog fra San Sebastián til Barcelona
Du rejser fra Atlanterhavet til Middelhavet på én dag, når du tager toget fra den ene kystby, San Sebastián, til den noget større og anderledes kystby, Barcelona. Ved afrejsen fra San Sebastián sørger du selv for transport til togstationen. Efter 7-8 timers togrejse ankommer du til Spaniens næststørste by, Barcelona. Da det er en længere togrejse, du skal ud på, anbefales det at medbringe mad og drikke til turen.
10-11. dag: På opdagelse i Barcelona og natfærge til Mallorca
Barcelona er Cataloniens hovedstad, og den historiske by byder på et hav af oplevelser. Middelalderbydelen ”Barri Gòtic” er byens hjerte, hvor du finder små, hyggelige gyder, tapasbarer, butikker og adgang til Domkirken, bymuseet og den underjordiske romerske by samt det gamle kongepalads. Placa del Pi og Placa de Saint J. Oriol er blandt den gamle bydels absolut mest hyggelige oaser med gadeoptrædener og levende musik. Tag en slentretur på Ramblaen, som er en festlig gade med et broget folkeliv, gamle caféer, et af Europas bedste madmarkeder og det fornemme operahus, Liceu. Tag på rundtur i byen efter arkitekten Antoni Guadis værker, som f.eks. La Sagrada Familia eller Casa Mila. Du kan også komme tættere på de verdenskendte fodboldstjerner på Barcelonas fodboldstadion og FCB-museet, holde siesta på Barcelonas hvide sandstrande, nyde det traditionelle og moderne spanske køkken på et af byens mange restauranter, og måske slutte aftenen af med at danse salsa med de lokale. Vil du prøve kræfter med adventure-oplevelser som rock-climbing, sky-diving, mountainbiking, kite-surfing, wind-surfing, rafting og meget mere, kan det nemt arrangeres i og omkring Barcelona. Mulighederne er mange, og der er ikke arrangeret noget på forhånd, så det er helt op til dig, hvilke dele af Barcelona, du helst vil dykke ned i. Om aftenen på din sidste dag i Barcelona, bliver togtransporten skiftet ud med en natfærge for at komme til den største af de baleariske øer, Mallorca. Færgeoverfarten tager ca. 7,5 time og foregår om natten, så du næste morgen vågner op til indsejlingen til Mallorcas hovedby, Palma de Mallorca.
12-14. dag: Afslapning, sightseeing og adventure på Mallorca
På Mallorca bor du tæt ved vandet i hovedbyen Palma de Mallorca. Herfra kan du bruge dagene på at slappe af på stranden og komme helt ned i gear, inden turen igen går mod Danmark. Hvis du skal have en pause fra strandlivet, kan du gå på opdagelse i Palma. Palma er en moderne by, der udover restauranter, caféer, shopping og natteliv, også har en masse kultur og historie at byde på. Tag forbi den gamle bydel ved havet med den store, gotiske katedral, La Seu, smalle passager, historiske bygninger og spændende arkitektur. Lej en cykel eller gå de 4 kilometer fra den gamle by langs promenaden til krydstogtterminalen med udsigt til både, palmer, strand, lystbådshavn og havet hele vejen. Brug en dag på havet, og opdag øen fra vandsiden med en bådtur rundt i Palmas bugt, eller sejl længere væk til andre bugter og strande på Mallorca. Gå gennem fyrretræsskoven op til det runde slot, Bellver Castle, der tidligere har været kongepalads og senere fængsel, og som nu er omdannet til et museum om Mallorcas historie. Vil du gerne se noget mere af Mallorca, kan du med base i Palma nemt komme omkring til resten af øen. Du kan f.eks. spille paintball, prøve rockclimbing, mountainbiking, dykning eller tage på vandring i bjergene. Bjergkæden Serra de Tramuntana ligger langs vestkysten og har det højeste punkt på Mallorca. Det er på UNESCOs verdensarvsliste, og her finder du mange gode vandre- og cykelruter med fantastiske udsigter og smuk natur. I Tramuntana-bjergene ligger den lille by, Soller, med sine citron- og appelsinlunde. Herfra kan du tage vintage-toget tilbage til Palma via den sceniske togrute igennem bjerge og dale. Mallorca har omkring 200 grottesystemer, og for at se nogle af de imponerende stalagmit- og stalaktitformationer, kan du tage til østkysten til grotterne Cuevas del Drach og Cuevas de Arta. Eller tag ind i midten af landet til en af de mange vingårde, der producerer lokale vine. (M)
15. dag: Afrejse fra Mallorca og ankomst til Danmark
I dag er det tid til at sige farvel til Spanien for denne omgang og bevæge dig mod lufthavnen i Palma de Mallorca, hvorfra dit fly mod Danmark afgår fra. Hvornår du ankommer i Danmark, afhænger af flyselskabet og dets flytider. (M)

Overnatninger

3 overnatninger i dobbeltværelse med eget toilet og bad på hostel centralt i Madrid
2 overnatninger i dobbeltværelse med eget bad og toilet på hotel centralt i Logroño
3 overnatninger i dobbeltværelse med eget bad og toilet på hotel centralt i San Sebastián
2 overnatninger i dobbeltværelse med eget bad og toilet på hotel centralt i Barcelona
1 overnatning på færge mellem Barcelona og Mallorca i fællesområde
3 overnatninger i dobbeltværelse på 4-stjernet hotel centralt i Palma de Mallorca inkl. morgenmad

Rejseforslaget er baseret på ovenstående overnatningsstandard, men Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budgethoteller til boutique- og luksushoteller i de byer, som besøges undervejs.

Bemærkninger

Børn under 11 år rejser gratis på togene, når de følges med en voksen, der har gyldigt togpas, hvilket også gør det til en ideel rejseform for familier.

Der er ikke inkluderet kahyt på færgeoverfarten fra Barcelona til Mallorca. Denne kan bookes mod merbetaling.

Hos Jysk Rejsebureau tilbyder vi togpas i Spanien af forskellig varighed, som gør det økonomisk fordelagtigt, når du rejser med tog i landet. Ydermere kan vi tilbyde Interrail togpas, hvis du ønsker at rejse med tog gennem flere lande.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen udføres som individuel tur.

april - oktober

Pakkeliste

 • Guidebog
 • Evt. vejkort
 • Spansk parlør
 • Kreditkort
 • Mindre vandrerygsæk
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Evt. håndklæde
 • Evt. snorkeludstyr
 • Bøger

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Madrid // Palma de Mallorca - Danmark (inkl. bagage)
 • Ankomsttransfer i Madrid fra lufthavn til hostel
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Togpas rundt i Spanien fra Madrid via Logroño og San Sebastián til Barcelona
 • Færgebillet mellem Barcelona og Mallorca
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Spanien er det god skik at give drikkepenge til servicepersonale
 • Drikkevarer
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top