10 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 14.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Et enormt net af Camino-ruter spreder sig over hele Europa. Mange har 'Den Franske Camino' i tankerne, når der populært tales om ’at gå Caminoen’, men Caminoen er langt mere end det. Du behøver nemlig ikke kun at gå Caminoen, og ej heller behøver du at vælge den mest gængse rute. På denne rejse kan du komme på et ti-dages cykeleventyr, som bringer dig fra Avilés i Asturien til Santiago de Compostela i Galicien via den betagende Camino del Norte. Her kan du nyde en af de mindre besøgte – men samtidig en af de absolut smukkeste – Caminoer på cykel. I Avilés udleveres din lejecykel, hvorefter du på egen hånd og i eget tempo finder vej gennem rutens ni etaper. Etapernes længde varierer fra dag til dag, hvoraf den korteste er ca. 21 km, og den længste er ca. 61 km. Camino del Norte er godt afmærket og nem at navigere, og der er booket hoteller til dig hver nat undervejs på ruten. Allerede før afrejse vil du modtage en online guidebog og rutevejledning, der kan downloades til din telefon. Her vil der være interaktive kort, der viser dig detaljerne for dagens rute samt information om hver enkelt cykeldag med eksempelvis antal kilometer, estimeret cykeltid, lidt info om det du ser på ruten mm.

Camino del Norte er i sandhed blandt de smukkeste af Camino-ruterne. Det skyldes ikke mindst den betagende natur og fantastiske kyststrækning, du oplever på ruten. Camino del Norte er i alt 825 km og løber gennem fire stater i Spanien langs landets nordlige kyst. På rejsen vil du på cykel tilbagelægge 323 km af den totale rute. Din vej vil føre dig fra den kultur- og naturrige region Asturien videre til Galicien, hvor du slutter rejsen foran den enorme katedral i Santiago de Compostela. Det er her, at Sankt Jakob ligger begravet, og det er her, at størstedelen af Camino-ruterne ender. Ca. 50 km fra Santiago de Compostela støder Camino-ruterne sammen, og det er noget af en forskel, du vil opleve på den sidste strækning. Her vil der være et leben sammenlignet med de første ca. 250 km, hvor du har meget af tiden og naturen for dig selv.

I Asturien kan du glæde dig til øde sandstrande, flotte klippeformationer, høje bjergtoppe, grønne dale og udsigter, der vil tage pusten fra dig. Den rå natur er at mærke overalt i den spanske region. Regionen byder også på hyggelige, charmerende byer, lækker gastronomi og ikke mindst tonsvis af ciderbryggerier. Cider- eller ’sidra’-kulturen har stor betydning for de lokale i Asturien. Den gyldne drik serveres på en helt speciel måde, som indebærer at skulle ramme et glas fra lang afstand. I Galicien venter dig mere storslået natur. Du starter langs regionens kyst og drejer siden indenlands, hvor høje eukalyptus-skove og bakkede landskaber venter dig. Den skønne duft af eukalyptus følger dig hele vejen til Santiago de Compostela, hvor du kan puste ud foran den enorme katedral og nyde den unikke stemning skabt af hundredvis af pilgrimme, som samlet jubler over at være nået i mål. Afhent dit La Compostela, som er dit bevis på en gennemført Camino og overvær en gudstjeneste i Santiago de Compostela, inden du finder til byens lufthavn og flyver retur til Danmark.

Dette rejseforslag er et eksempel på, hvordan din Camino-rejse kan se ud. Jysk Rejsebureau kan arrangere mange forskellige ruter og rejseformer på Caminoen. Du kan f.eks. vælge at gå Camino del Norte frem for at cykle, mens du også kan vælge at forkorte eller forlænge de forskellige etaper. Ligeså kan du vælge at starte tidligere på ruten. Vil du have flere kilometer på Camino del Norte, kan du eksempelvis flyve til Santander i regionen Kantabrien og cykle derfra, og har du mod på endnu mere, kan du starte i Irún i Baskerlandet, som er det officielle startsted for Camino del Norte. Disse valg giver dig mere af den fantastiske nordlige kyst og endnu flere dage på Caminoen. På alle Camino-ruter kan du vælge at tilkøbe el-cykel, aftensmad, bagagetransport mellem dine overnatningssteder, booke en guidet tur i Santiago de Compostela eller tilmelde dig en international gruppe ledsaget af en guide.

Jysk Rejsebureau har også vandreture på Caminoen med dansk rejseleder. Læs mere her.

Få information og fakta om Spanien her.
Se alle vores spændende rejseforslag til Spanien her.

Bedste rejseperiode

Det nordlige Spanien er bedst at besøge mellem april og oktober. Her er varmest i sommermånederne fra juni til august med temperaturer fra 20 til 30 grader. Foråret fra april til maj og efteråret fra september til oktober er temperaturen oftest mellem 18-25 grader.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Spanien er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Ankomst til Asturien og overnatning i Avilés
Du flyver fra Danmark til Asturias Lufthavn. Derfra er der knap 15 km til Avilés, som du kan tilbagelægge i taxi eller lokal bus. Du har en enkelt nat på hotel i Avilés, inden du påbegynder dit cykeleventyr langs Camino del Norte. Din lejecykel vil blive leveret til dit hotel, så du er klar til morgendagens etape. I Avilés kan du nyde et traditionelt måltid fra regionen. Prøv f.eks. Fabada, som er en typisk asturisk gryderet bestående af bønner, chorizo og blodpølse. Et spansk måltid med masser af saft, kraft og næring giver god energi til dit første stræk på Caminoen.
2. dag: Fra Avilés til Cadavedo
Efter en god nats søvn er du klar til din første dag på Caminoen. En lang distance venter forude, som bringer dig hele vejen fra Avilés til Cadavedo. På etapens første stræk kan du glæde dig til at lægge vejen forbi asturiske landsbyer, grønne skove og brusende floder. Dernæst tager kyststrækningen over, og du forkæles med storslåede udsigter over Det Kantabriske Hav til den ene side og bjerge til den anden side. Du cykler i bakket landskab med sporadiske op- og nedstigninger, men det smukke landskab vil belønne dine anstrengelser. Undervejs kan du forkæle dig selv med en dukkert ved den skønne strand Playa Concha de Artedo. Evt. kan du kigge efter en musling, som kan pynte din rygsæk. Muslingeskallen er det klassiske symbol på Camino-vandring. Fra Soto de Luiña kan du køre af to forskellige veje til Cadavedo. Det er op til dig at vælge, hvilken du vil følge. Begge veje byder på betagende scenarier og en del op- og nedstigninger. Den nordlige rute følger kysten, går gennem dale og giver dig adgang til en række isolerede strande. Den sydlige rute går indenlands over en bjergryg og giver dig fantastiske udsigter til bjerglandskaber samt masser af rå natur. Højdemeteren rammer 635 på sidstnævnte rute. I Cadavedo gør du stop for natten. Det er tid til at hvile de ømme stænger og lade op til næste dag. Dagens cykeldistance: ca. 60 km. (M)
3. dag: Fra Cadavedo til Navia
Dagens distance er kortere end dagen før og leder dig fra Cadavedo til Navia. Første del af etapen foregår i forholdsvist fladt terræn. I den fine kystby Luarca kan du spise frokost på en af byens restauranter og fejre, at du er ca. halvvejs med dagens etape. Du kan evt. forsøde frokosten med en tår af den lokale cider. Den gyldne drik er i sandhed blandt Asturiens stoltheder og fremstilles lystigt overalt i regionen. De lokale tjenere er mestre i at skænke drikken. Her løfter de den ene arm i vejret med flasken i hånden, mens den anden arm, som holder glasset, sænkes. Det skaber ca. en meter afstand mellem flaske og glas, og herfra hældes de gyldne dråber. Fra Luarca og frem til Navia kan du glæde dig til landlig stemning, små hyggelige byer og flotte udsigter til kysten. Markedsbyen Navia udgør alletiders stopover for natten. Med et befolkningstal på ca. 6000 er byen en af de lidt større i Asturien. Her er en travl og rolig stemning på en og samme tid. Tag ud i byens gader, hvor du kan beundre de gamle middelaldermurer og spise dig mæt i lækker mad på en af restauranterne. Dagens cykeldistance: ca. 37 km. (M)
4. dag: Fra Navia til Ribadeo
I dag rammer du 100 km-mærket og mere til på din cykeltur langs Camino del Norte. Ømheden er sikkert begyndt at melde sig i benene, men Caminoen er så betagende, at du ufortrødent fortsætter. Fra Navia sætter du kurs mod vidunderlige Ribadeo. Det er din sidste dag i Asturiens rå og vilde landskab. Ribadeo markerer i høj grad starten på en ny region i Spanien. Inden dagen er omme, sætter du fod i Galicien. Glæd dig til en sidste dag langs Asturiens smukke kyst. Kort efter Porcía deler ruten sig i to. Vi anbefaler, at du tager ruten langs kysten og dermed får den sidste kyststrækning med, inden ruten dagen efter fører dig indenlands. Grønne græslunde, øde sandstrande og smukke havudsigter kendetegner den anbefalede rute. I livlige Ribadeo gør du stop for natten. Har du energi til det, kan du besøge den berømte og ikoniske strand, Praia das Catedrais, som ligger ca. 10 km fra Ribadeo. Imponerende klippeformationer og runde buer skaber et gribende scenarie. Har du brug for at hvile benene, kan du tage en taxi fra Ribadeo til den ikoniske strand. Dagens cykeldistance: ca. 31 km. (M)
5. dag: Fra Ribadeo til Mondoñedo
Galicien venter forude. Tiden er inde til at udforske en ny region i Spanien. Du tager afsked med kysten og det flade terræn og fortsætter indenlands med kurs mod Mondoñedo. Naturrige rammer, letbefolkede områder, betagende udsigter over bakket terræn og velduftende eukalyptus-skove kendetegner dagens første stræk. Efter Lourenzá begiver du dig dybere ind i Galiciens højland for siden at gøre stop for natten i Mondoñedo. Den karismatiske by huser en elegant katedral og mange hyggelige stræder med gamle, velbevarede huse. Gå en tur i byen og sug stemningen til dig. I denne by får du i særdeleshed at mærke, hvad Galicien har at byde på. Dagens cykeldistance: ca. 36 km. (M)
6. dag: Fra Mondoñedo til Vilalba
Fra Mondoñedo og frem til Abadín deler ruten sig atter i to, og det er op til dig, hvilken af de to ruter du vil følge denne dag. Den traditionelle rute følger primært asfalterede veje og går gennem en smuk dal, mens den nyere konstruerede rute tager dig op i bjergene ad grusveje til en max højde på 680 m. Sidstnævnte rute er kortere og stejlere end den traditionelle rute. Kort før Abadín løber ruterne sammen igen, og frem til den hyggelige markedsby Vilalba kan du forvente forholdsvist fladt terræn. Undervejs på dagens etape bør du holde udkig efter de traditionelle galiciske bygninger - hórreos - som er bygget af sten eller træ og løftet fra jorden ved hjælp af pæle. Disse ikoniske bygninger bliver brugt til opmagasinering af korn, og de er meget karakteristiske for det galiciske landskab. Dagens cykeldistance: ca. 37 km. (M)
7. dag: Fra Vilalba til Sobrado dos Monxes
En lang dag i cyklens sadel venter forude. Fra Vilalba til Miraz kan du forvente et relativt fladt terræn. I Baamonde støder du på en vigtig kilometermarkering. Der er nu kun 101 km til Santiago de Compostela. Tag et mindeværdigt foto ved markeringen, inden du fortsætter din cykeltur. Fra Baamonde og frem til Sobrado dos Monxes rykker du dybere ind i naturen og væk fra civilisationen. Glæd dig til isolerede områder, grønne skove og historiske bygningsværker. Vær opmærksom på, at der ikke er mange muligheder for indkøb på dagens etape. Det er derfor en god idé at medbringe nok proviant såsom vand og snacks. I Sobrado dos Monxes bør du lægge vejen forbi det smukke kloster. Klostret daterer helt tilbage til det 10. århundrede, selvom facaden er bygget i barokstil. Dagens cykeldistance: ca. 61 km. (M)
8. dag: Fra Sobrado dos Monxes til Pedrouzo
Fra Sobrado dos Monxes cykler du til Boimorto, hvor ruten deler sig i to. Vi anbefaler, at du tager ruten over Sendelle til Arzúa, eftersom denne rute byder på et behageligt og smukt landskab. Nyd den sidste stille stund i naturen - måske du har de naturrige rammer helt for dig selv. Dette er noget af en kontrast til Arzúa, hvor Camino del Norte støder sammen med Camino Francés – den mest populære af Camino-ruterne. Fra Arzúa og frem til Santiago de Compostela vil du dele vejene med hundredvis af pilgrimme. Dette er en oplevelse i sig selv, men står i klar kontrast til dine seneste dage i naturen. I Pedrouzo gør du stop for natten. Spis et måltid ude, del historier fra vejen med andre pilgrimme og gør dig mentalt klar til at ramme Santiago de Compostela. Dette er din sidste overnatning på den officielle Camino-rute. Dagens cykeldistance: ca. 40 km. (M)
9. dag: Fra Pedrouzo til Santiago de Compostela
Sug det sidste af Caminoen til dig på denne dag, som leder til dig endemålet: Santiago de Compostela. Du har en kort etape i vente i dag og kan tage det i et roligt tempo. Dog anbefaler vi, at du starter tidligt, så du kan nå middagsmessen i katedralen i Santiago de Compostela. Ånd ud under de høje eukalyptustræer undervejs og nyd udsigten til den ikoniske katedral i Santiago de Compostela. På klare dage er katedralens spir synlige fra Monte do Gozo. De sidste fem km byder på bykørsel. Du er nu nået Santiago de Compostela, og det er svært ikke at få kuldegysninger og en nostalgisk tåre i øjet, når du mærker stemningen, som kendetegner disse sidste kilometer. Foran katedralen bliver du mødt af glædesudbrud fra de mange pilgrimme, som i dagevis, ugevis eller i måneder har vandret ad de forskellige Camino-ruter. Det kan være en overvældende følelse at stå foran katedralen. Dediker tid nok til at få det hele med, inden du finder vej til middagsmesse. Siden kan du finde til pilgrimskontoret og få udstedt dit La Compostela, som er bevis på, at du har gennemført Caminoen. Undervejs på din rejse kan du indsamle stempler, og det er disse stempler, du fremviser på kontoret, så de kan se, at du har tilbagelagt det rette antal kilometer. Check siden ind på dit hotel, hvor du kan lade din lejecykel stå – den vil blive hentet fra hotellet. Find så ud i byens livlige gader, hvor du kan fejre at have gennemført din Camino. Dagens cykeldistance: ca. 21 km. (M)
10. dag: Hjemrejse fra Santiago de Compostela
Din rejse langs Camino del Norte er nået til vejs ende. Nyd din sidste tid i Santiago de Compostela, inden du finder til lufthavnen og sætter dig på et fly med kurs mod Danmark. Du har selvfølgelig mulighed for at tilføje din rejse et par ekstra dage i Santiago de Compostela, hvis du ikke er klar på at rejse hjem endnu. Din rejsekonsulent kan være behjælpelig med booking af ekstra nætter. (M)

Overnatninger

1 overnatning i Avilés
1 overnatning i Cadavedo
1 overnatning i Navia
1 overnatning i Ribadeo
1 overnatning i Mondoñedo
1 overnatning i Vilalba
1 overnatning i Sobrado do Monxes
1 overnatning i Pedrouzo
1 overnatning i Santiago de Compostela

Alle overnatninger er i twin- eller dobbeltværelse med eget bad på familieejede hoteller og guesthouses. Standarden er 2- til 3-stjerner, og hotellerne ligger centralt i små landsbyer tæt på din cykelrute. Der er morgenmad inkluderet på alle hoteller.

Bemærkninger

Information om din lejecykel: Tilbagelæg Camino del Norte på toppen af en solid 27-gears mountainbike med skivebremser og 27,5 tommer hjul, som egner sig fortrinligt til terrænet på Camino del Norte. Bagagebærer, vandholder, reflekser, lås, reparationskit og cykelhjelm medfølger. Har du eget udstyr, du ønsker at medbringe, må du meget gerne informere os. Inden du modtager din cykel, vil du have oplyst din højde, så du får en model, som matcher dine mål. Små justeringer kan være nødvendige efter modtagelsen af cyklen. Instruktioner medfølger. Tjek også, at alt virker. Hvis det ikke er tilfældet, bør du give udlejningsfirmaet besked med det samme. Du betaler et depositum på 100 EUR, som du får retur, hvis alle lånte dele returneres i god behold. For en merpris kan du booke en el-cykel.

Det anbefales, at du er en rutineret cyklist for at gennemføre denne rejse. Camino del Norte byder regelmæssigt på udfordrende landskaber, og enkelte dage har du lange distancer i sadlen. Løbende på vejen mod Santiago de Compostela er der mulighed for at vælge andre og mere cykelvenlige alternativer. Det vil sige, at du har mulighed for løbende at vælge en anden vej end dem, der går Camino del Norte. Siden vil disse ruter støde sammen igen. Desuden anbefales det, at du føler dig tryg i simpel vedligeholdelse af en cykel, så du ved, hvad der skal gøres, hvis for eksempel kæden hopper af eller hjulet punkterer. Dit reparationskit indeholder dele, så du selv kan foretage gængse reparationer. Har du brug for hjælp, er der inkluderet en 24/7-vagttelefon på din rejse. Her kan du få hjælp og råd til vedligeholdelse, mens du også kan få hjælp til bestilling af en transfer eller taxi, hvis du får behov for dette undervejs på rejsen. Booking af ekstra transport er selvbetalt.

Bemærk, at deltagelse i cykelturer er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker denne aktivitet.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen udføres som individuel tur.

April - oktober

Pakkeliste

 • Elektronisk guidebog
 • Solcreme
 • Solbriller
 • Solhat eller kasket
 • Snacks
 • Vandtæt dagsrygsæk og/eller sadeltasker
 • Svedtransporterende tøj til cykling
 • Let regnfrakke eller skaljakke
 • Vandtætte pakkeposer
 • Drikkeflaske
 • Lommelygte/pandelygte
 • Evt. badetøj
 • Evt. eget cykeludstyr såsom handsker, cykelhjelm etc. Det anbefales klart at bruge cykelhjelm.

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Asturia Airport / Santiago de Compostela - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Elektronisk guidebog
 • 24/7 lokal supportservice
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge (i Spanien er det god skik at give små beløb i drikkepenge)
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet - det er muligt at tilkøbe aftensmad før afrejse
 • Bagagetransport - det er muligt at tilkøbe før afrejse

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top