8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 12.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Et enormt net af Camino-ruter spreder sig over Europa. Mange har den Franske Camino i tankerne, når der tales om ’at gå Camino’, og det er netop denne, du skal prøve kræfter med. Dog får din Camino et twist, idet du tilbagelægger den på cykel. Glæd dig til en uges cykeleventyr, som bringer dig 205 km fra Ponferrada i Castilla y León til Santiago de Compostela i Galicien. I Ponferrada får du udleveret din cykel, hvorefter du på egen hånd og i eget tempo finder vej gennem ruten. Etapernes længde varierer dag for dag, hvoraf den korteste er ca. 20 km, og den længste er ca. 47 km.

På etaperne kan du opleve hyggelige galiciske landsbyer, smukke kirker og ikoniske statuer. I Galicien venter også storslået natur, som høje eukalyptus-skove og bakkede, bjergrige landskaber. Den skønne duft af eukalyptus følger dig hele vejen til Santiago de Compostela, hvor du kan puste ud foran den enorme katedral og nyde den unikke stemning skabt af hundredvis af pilgrimme, som samlet jubler over at være nået i mål. Afhent dit La Compostela, som er dit bevis på en gennemført Camino og overvær en pilgrimsmesse, inden du finder til lufthavnen og flyver retur til Danmark.

Caminoen er godt afmærket og nem at navigere, og der er booket hoteller til dig hver nat undervejs. Allerede før afrejse vil du modtage en online guidebog og rutevejledning, der kan downloades til din telefon. Her vil der være interaktive kort, der viser dig detaljerne for dagens rute samt information om hver enkelt cykeldag med f.eks. antal kilometer, estimeret cykeltid, lidt info om det du ser på ruten mm. Vær opmærksom på, at vi anbefaler, at du er en lettere rutineret cyklist for at gennemføre denne rejse.

Dette rejseforslag er et eksempel på, hvordan din Camino kan se ud. Jysk Rejsebureau kan arrangere mange forskellige ruter og rejseformer. Du kan f.eks. vælge at gå frem for at cykle, mens du også kan vælge at forkorte eller forlænge de forskellige etaper. Ligeså kan du vælge at starte tidligere på ruten. På alle Camino-ruter kan du tilkøbe el-cykel, aftensmad, bagagetransport mellem dine overnatningssteder eller booke en guidet tur i Santiago de Compostela.

Jysk Rejsebureau har også vandreture på Caminoen med dansk rejseleder. Læs mere her.

Få information og fakta om Spanien her.
Se alle vores spændende rejseforslag til Spanien her.

Bedste rejseperiode

Det nordlige og centrale Spanien er bedst at besøge mellem april og oktober. Her er varmest i sommermånederne fra juni til august med temperaturer fra 25 til 30 grader. I det centrale af landet f.eks. Madrid kan det blive meget varmt i sommermånederne med temperaturer omkring 35 grader. Foråret fra april til maj og efteråret fra september til oktober er temperaturen oftest mellem 18-25 grader.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Spanien er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Ankomst til Spanien og transfer til Ponferrada
Du flyver fra Danmark til Santiago de Compostela. Fra lufthavnen er der arrangeret transfer til dit hotel i Ponferrada, en køretur på knap 2,5 time. Din lejecykel vil blive leveret til dit hotel, så du er klar til morgendagens etape. Efter ankomst i Ponferrada kan du nyde et måltid og hvile ud ovenpå rejsen.
2. dag: Fra Ponferrada til Villafranca del Bierzo
Efter en god nats søvn er du klar til din første dag på Caminoen. Dagens cykeletape bringer dig gennem El Bierzo-regionens frodige og bjergrige landskaber, og det uden at byde på for mange højdemeter. Tag dig denne dag tid til at smage på regionens specialiteter som tørret skinke og søde kirsebær i sommersæsonen. Evt. kan du se dig om efter en musling, som kan pynte din rygsæk. Muslingeskallen er det klassiske symbol på Caminoen. Dagens etape ender i Villafranca del Bierzo, som har tilnavnet ’lille Compostela’. Her kan du besøge haven ved Santiago-kirken. Kirken har en ’tilgivelsesport’, som kun åbner på hellige år. Dagens cykeldistance: ca. 24 km. (M)
3. dag: Fra Villafranca del Bierzo til O Cebreiro
Du starter dagen i forholdsvis fladt terræn, men i takt med, at dagen skrider frem, vil der komme stigninger på din tur. Især vil du opleve en intens stigning på etapens sidste kilometer. De smukke landskaber og spektakulære udsigter, du passerer på din vej, vil gøre cykelturen det hele værd. Efter ankomst i O Cebreiro kan du hvile ud ovenpå dagens anstrengelser og nyde en bid mad i den lille, højtbeliggende landsby. Dagens cykeldistance: ca. 30 km. (M)
4. dag: Fra O Cebreiro til Sarria
Ømheden er muligvis begyndt at melde sig i benene, men Caminoen er så betagende, at du ufortrødent fortsætter. Du starter dagen på toppen af bjergene, hvor du bl.a. kan hilse på pilgrimstatuen ved Alto do Poio og suge en betagende panoramaudsigt til dig fra selvsamme sted. Derfra kan du se frem til en del nedstigninger på etapens sidste del. I Samos kan du med fordel gøre stop for at se det imponerende kloster. Du slutter din etape i Sarria, som er en større by. Her tilbringer du natten. Dagens cykeldistance: ca. 40 km. (M)
5. dag: Fra Sarria til Palas de Rei
Dagens etape går fra Sarria til Palas de Rei via rolige landeveje. Undervejs på dagens rute kan du holde udkig efter de traditionelle galiciske bygninger - hórreos - som er bygget af sten eller træ og løftet fra jorden ved hjælp af pæle. Disse ikoniske bygninger bliver brugt til opmagasinering af korn, og de er meget karakteristiske for det galiciske landskab. Du vil på dagens etape også passere Miño-floden, som er Galiciens længste flod. Dernæst vil turen fortsætte op ad bakke mod Serra de Ligonde. Du kan denne dag glæde dig til at lægge vejen forbi flere hyggelige og charmerende landsbyer. Især Gonzar og Ventas de Narón er værd at gøre stop i. Desuden kan du gøre stop ved Santa María-kirken i Castromaior samt den romanske kirke i Eirexe. Caminoens kirker er gode steder at puste ud for en stund og nyde freden, inden rejsen fortsætter. Dagens cykeldistance: ca. 44 km. (M)
6. dag: Fra Palas de Rei til Rua Pedrouzo
En længere etape venter dig denne dag, og der er meget at glæde sig til. Bl.a. kan du se frem til at opleve betagende byer som Casanova og Leboreiro, mens Melide lokker med indbydende markedsliv. Denne by er også berygtet for sin tilberedning af blæksprutte, som med fordel kan udgøre dagens frokost. Efter et godt spansk måltid kan du fortsætte etapen gennem velduftende galiciske skove, søvnige landsbyer og over klukkende vandløb. I Arzúa kan du gøre stop for at smage den lokale ost, byen er så kendt for, mens du her også bør besøge Santa María-kirken og A Magdalena-kirken. I Rua Pedrouzo gør du stop for natten. Spis et måltid ude, del historier fra vejen med andre pilgrimme og gør dig mentalt klar til at ramme Santiago de Compostela. Dagens cykeldistance: ca. 47 km. (M)
7. dag: Fra Rua Pedrouzo til Santiago de Compostela
Rutens sidste etape er kort – det for, at du ankommer til Santiago de Compostela tids nok til at overvære pilgrimsmessen kl. 12.00 i den ikoniske katedral. Inden du når så langt, bør du gøre stop i Lavacolla, hvor pilgrimme plejede at vaske sig i floden inden ankomsten til Santiago de Compostela. Fra Lavacolla fortsætter du gennem høje eukalyptus-skove til Monte do Gozo, hvor du fra et udkigspunkt får de første glimt af katedralen i Santiago de Compostela. Der er en helt specielt følelse forbundet med at se katedralen for første gang. Inden længe er du nået i mål. Efter ankomsten i Santiago de Compostela kan du hvile ud foran katedralen og overvære pilgrimsmessen. Siden kan du finde til pilgrimskontoret og få udstedt dit La Compostela, som er bevis på, at du har gennemført Caminoen. Undervejs på din rejse kan du indsamle stempler, og det er disse stempler, du fremviser på kontoret, så de kan se, at du har tilbagelagt det rette antal kilometer. Check siden ind på dit hotel, hvor du kan lade din lejecykel stå – den vil blive hentet fra hotellet. Find så ud i byens livlige gader, hvor du kan fejre at have gennemført din Camino. Dagens cykeldistance: ca. 20 km. (M)
8. dag: Hjemrejse fra Santiago de Compostela
Din rejse langs Camino Frances er nået til vejs ende. Nyd din sidste tid i Santiago de Compostela, inden du finder til lufthavnen og sætter dig på et fly med kurs mod Danmark. Du har selvfølgelig mulighed for at tilføje din rejse et par ekstra dage i Santiago de Compostela, hvis du ikke er klar på at rejse hjem. Din rejsekonsulent kan være behjælpelig med booking af ekstra nætter. (M)

Overnatninger

1 overnatning i Ponferrada
1 overnatning i Villafranca del Bierzo
1 overnatning i O Cebreiro
1 overnatning i Sarria
1 overnatning i Palas de Rei
1 overnatning i Rua Pedrouzo
1 overnatning i Santiago de Compostela

Alle overnatninger er i twin- eller dobbeltværelse med eget bad på familieejede hoteller og guesthouses. Standarden er 2- til 3-stjerner, og hotellerne ligger centralt i små landsbyer tæt på din cykelrute. Der er morgenmad inkluderet på alle hoteller.

Bemærkninger

Information om din lejecykel: Tilbagelæg Caminoen på toppen af en solid 27-gears hybridcykel med skivebremser og 27,5 tommer hjul, som egner sig til terrænet. Bagagebærer, vandholder, reflekser, lås, reparationskit og cykelhjelm medfølger. Ønsker du at medbringe eget udstyr, må du meget gerne informere os derom inden afrejse.

Inden du modtager din cykel, vil du have oplyst din højde, så du får en model, der matcher dine mål. Små justeringer kan være nødvendige efter modtagelsen af cyklen. Instruktioner medfølger. Tjek også, at alt virker. Hvis det ikke er tilfældet, bør du give udlejningsfirmaet besked med det samme. Du betaler et depositum på 100 EUR, som du får retur, hvis alle lånte dele returneres i god behold. For en merpris kan du booke en el-cykel.

Det anbefales, at du er en lettere rutineret cyklist for at gennemføre denne rejse. Caminoen byder af og til på udfordrende landskaber, og enkelte dage har du lange distancer i sadlen. Til tider er der mulighed for at vælge andre og mere cykelvenlige alternativer på ruten mod Santiago de Compostela. Siden vil ruterne støde sammen igen.

Det anbefales desuden, at du føler dig tryg i simpel vedligeholdelse af en cykel, så du ved, hvad der skal gøres, hvis f.eks. kæden hopper af eller hjulet punkterer. Dit reparationskit indeholder dele til gængse reparationer. Der er inkluderet en 24/7-vagttelefon på din rejse. Her kan du få hjælp til vedligeholdelse, mens du også kan få hjælp til bestilling af en transfer eller taxi, hvis du får behov for det undervejs. Booking af ekstra transport er selvbetalt.

Bemærk, at deltagelse i cykelture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker denne aktivitet.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen udføres som individuel tur.

April - oktober

Pakkeliste

 • Elektronisk guidebog
 • Solcreme
 • Solbriller
 • Solhat eller kasket
 • Snacks
 • Vandtæt dagsrygsæk og/eller sadeltasker
 • Svedtransporterende tøj til cykling
 • Let regnfrakke eller skaljakke
 • Vandtætte pakkeposer
 • Drikkeflaske
 • Lommelygte/pandelygte
 • Evt. badetøj
 • Evt. eget cykeludstyr såsom handsker, cykelhjelm osv. Det anbefales klart at bruge cykelhjelm.

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Santiago de Compostela t/r (inkl. bagage)
 • Ankomst- og afrejsetransfer
 • Cykelleje
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Elektronisk guidebog
 • 24/7 lokal supportservice
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge (i Spanien er det god skik at give små beløb i drikkepenge)
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet - det er muligt at tilkøbe aftensmad før afrejse
 • Bagagetransport - det er muligt at tilkøbe før afrejse

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top