24 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 23.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Din rejse starter i den mere ukendte, østlige del af landet, hvor langt de færreste rejsende tager hen. Her, i både Holguín og ikke mindst Santiago de Cuba-regionerne, vil du opleve den store indflydelse fra ét af Cubas mørkere kapitler i historien, nemlig slavetiden, hvor flere hundrede tusinde slaver fra Afrika blev hentet til Cuba for at arbejde i sukkerplantagerne. I dag er den afrikanske indflydelse stadig enorm og det er spændende at opleve denne del af Cubas historie.
Fra det absolutte øst bevæger du dig ind over midten, til små, hyggelige byer som Bayamo og Camagüey, og sætter for en kort bemærkning dit roadtrip på pause, for at nyde tre dage på fantastiske Cayo Coco.
Fra nordkysten bevæger du dig atter sydover, via kulturelle Santa Clara til nærmest obligatoriske Trinidad, hvor du tilbringer hele tre nætter. Mindre kan næsten ikke gøre det. Herfra går turen vestpå, via historiske Playa Girón og Soroa, til den lille, men populære landsby Viñales. Her får du to dage med det simple, afslappende liv, inden bilen vendes mod Cubas hovedstad, Havana, som er rejsens sidste stop.
Kort sagt, så byder denne rejse på stort set alle Cubas mange, spændende facetter.

Bedste rejseperiode

Cuba har subtropisk klima og kan besøges året rundt. Det bedste tidspunkt at besøge landet er fra november til april, hvor vejret er mest tørt, og risikoen for orkaner er mindst. Fra april til november er det regntid, hvor temperaturen og luftfugtigheden stiger, men det bør ikke afholde en fra at besøge landet, da Cuba uanset klima er fantastisk.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Cuba er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på Cuba kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Cuba
I dag er der både afrejse fra Danmark og ankomst til Cuba, da du rejser mod urets retning på vejen hertil. Overnatning i casa particular.
2. dag: Oplev Holguín og afhentning af billeje
Din første hele dag i Cuba får du lov at tilbringe i afslappende Holguín. Stemningen her er meget ligetil og du vil opleve en hyggelig og autentisk, større Cubansk by, uden de store horder af turister. Holguín er ofte en overset destination i denne del af landet, grundet en populære kystby Guardalavaca, der ligger en times kørsel herfra. Ikke desto mindre er byen utrolig livlig og kulturel, og hvor de lokale forsøger at fastholde nogle af de gamle traditioner i hævd. Det mest betydningsfulde område i byen er Plaza Calixto García, karakteriseret af det storslået lyserøde og grønne marmor samt den berømte statue af General Calixto Iñiguez García, general under Cubas Uafhængighedskrig. Du henter desuden din lejebil i dag, så du er klar til at komme på farten i morgen. Overnatning i casa particular. (M)
3.-4. dag: Baracoa
Da du allerede har hentet din lejebil, kan du allerede efter morgenmaden komme af sted fra Holguín og komme ud på dit kør-selv eventyr gennem fantastiske Cuba. Første stop på rejsen er den smukke og hyggelige lille kystby Baracoa, der faktisk er Cubas ældste by. Ikke mange rejsende kommer hele vejen hertil, grundet den isolerede beliggenhed. Vi anbefaler at besøge Catedral de Nuestra Senora de Asucíon, hvor du kan se Cruz de Parra, et trækors bragt til øen af Christoffer Colombus. Tag en tur ud af byen og nyd en sejltur på Cubas dybeste flod, Rio Toa. På vej til Baracoa kan du gøre stop i den lille by Birán, der er fødestedet for Fidel Castro. Du kommer desuden igennem Alejandro Humboldt Nationalpark, hvor du også kan gøre holdt og tage en gåtur i den frodige natur. Den samlede køretur fra Holguín til Baracoa tager i omegnen af seks timer og derfor har vi også arrangeret hele to nætter her, så du rigtig kan opleve området og dets charme. Overnatning i casa particular. (M)
5.-6. dag: Santiago de Cuba
Fra skønne Baracoa går turen videre til Cubas andenstørste by, Santiago de Cuba. Vejen hertil går langs sydkysten og cirka halvvejs kan du vælge at tage indlandsruten, forbi famøse Guantanamo. I Santiago de Cuba har du også to overnatninger, da der er flere af spændende oplevelser i byen og områderne umiddelbart udenfor. Tag f.eks. en gåtur til Parque Céspedes, hvor de lokale mødes og sludrer og spiller brætspil, Den smukke gule katedral Catedral de Nuestra Señora de la Asunción er også et besøg værd. Vi anbefaler desuden at du besøger det nyrenoverede Castillo del Morro fort fra det syttende århundrede. Fortet har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 1997 og byder på en masse historie fra bl.a. Uafhængighedskrigen. Vil du vide mere om Cuba’s historie kan du besøge Moncada, en tidligere barak hvorfra den cubanske revolution udsprang tilbage i 1953. I dag er det lavet til skole og museum, men du kan stadig se skudhuller i væggen fra det store slag. Overnatning i casa particular. (M)
7. dag: Bayamo
Turen går i dag videre til Bayamo, der sætter et lidt langsommere tempo end Santiago de Cuba. Byen er kendt som "Ciudad de los coches" hvilket skal forstås som Hestevognenes By. Og det fortæller faktisk en hel del om den stemning du kommer til at opleve her. Halvdelen af byens borgere bruger heste som deres daglige transportmiddel. Bayamo er en lille tidslomme, hvor du virkelig får mulighed for at opleve autentisk, cubansk kultur. Overnatning i casa particular. (M)
8. dag: Camagüey
Cubas tredjestørste by er måske den mest sofistikerede i landet, næst efter hovedstaden Havana. Lokal kunst får lov at blomstre her i Camagüey, der også i sig selv skaber en smuk kulisse for et ophold, med sine mange, charmerende kolonitidsbygninger. Byen er en labyrint af små, hyggelige gader og det er nemt at lade sig fortabe i Camagüey en dags tid. Overnatning i casa particular. (M)
9.-11. dag: Cayo Coco
Du har allerede oplevet en hel del på din rejse og det er måske tiltrængt at kunne slappe lidt af ved en dejlig strand. Og hvis der er noget Cuba kan, så er det strande. Dit roadtrip bliver sat på en kortere pause her på Cayo Coco, hvor der er arrangeret tre overnatninger til dig på et All Inclusive hotel, som mere eller mindre er normen for alle strandhoteller i Cuba. Cayo Coco ligger umiddelbart nord for Cuba og er indbegrebet af postkortidyl. Øen er forbundet med resten af Cuba, men du kommer ikke til mangle østemning. Du har tre overnatninger på Cayo Coco, så der er lagt op til livsnyderi for alle pengene. Overnatning på turistklassehotel. All Inclusive.
12. dag: Fra Cayo Coco til Santa Clara
Du vinker farvel til dit cubanske paradis og sætter atter kursen mod "fastlandet" og den kulturelle studieby Santa Clara, hvor du har en enkelt nat. Byen er kendt for sit gravmonument for Che Guevara, og her brænder en evig flamme til ære for én af hovedpersonerne bag den cubanske revolution. Overnatning i casa particular. (M)
13.-15. dag: Trinidad: historie, natur og lokal musik
Det er svært at komme udenom et stop i Trinidad, når du er på Cuba. Og det er ikke uden grund. Trinidad - og området omkring byen - byder nemlig på store oplevelser, som du ikke bør gå glip af. Byen er på UNESCOs verdensarvsliste - en titel som hele ni steder i Cuba kan prale med. Centrum er en smuk blanding af brostensbelagte gader, pastelfarvede, gamle huse og masser af sjæl. En af Cubas bedste strande ligger kun 13 km. syd for Trinidad og bjergene Sierra Escambray kan nås på en dagstur. I den nærliggende dal ”Valle de los Ingenios” kan du besøge en gammel plantage, hvor slaverne, helt op til slutningen af 1800-tallet, knoklede hårdt for at sikre produktionen af sukker og brændevin. Har du mod på flere udfoldelser kan du udforske Trinidads natteliv, hvor der mange steder er live-musik hver aften. Her kan du få pudset salsa-trinene af og nyde den musikalske stemning. Overnatning i casa particular. (M)
16. dag: Playa Girón
Efter tre dage i smukke Trinidad er det atter på tide at sætte dig i bilen og komme ud på de cubanske landeveje. Næste stop på rejsen er den lille, søvnige kystby, Playa Girón, der ligger ved starten af Svinebugten. På trods af byens ringe størrelse, er der utrolig meget historie forbundet med stedet. Det er nemlig her, at de amerikanske tropper gik i land den 17. april 1961, med det formål at nedkæmpe Fidel Castros tropper. Dén plan gik som bekendt ikke som amerikanerne havde forudset og sejren er stadig noget man taler meget om i lille Playa Girón. Udover historien, byder Playa Girón faktisk også på lige netop strand, med det klareste blå vand. Lige til at tage en forfriskende dukkert i. På vej til Playa Girón kan du overveje at køre forbi byen Cienfuegos, der populært kaldes Sydens Perle. Her bliver du mødt af spændende arkitektur og en nærmest Riviera-agtig stemning. Overnatning i casa particular. (M)
17. dag: Soroa
I dag kan du nok mest betragte som en længere køredag, men en nødvendig én af slagsen, da du bevæger dig et godt stykke vestpå. Natten tilbringer du i den lille by Soroa, der ligger midt i Sierra del Rosario, en smule oppe i højderne. Derfor er Soroa en smule køligere end kysten du lige kommer fra. Området er utroligt frodigt, med flotte vandfald og smuk natur. Overnatning i casa particular. (M)
18.-19. dag: Viñales
På trods af sin størrelse, har landsbyen Viñales været et yndet stop på rundrejser i Cuba i mange år. Men selvom at her kommer mange rejsende årligt, så har Viñales formået at bibeholde sin autencitet. Du tager hertil for at opleve lokalbefolkningen i øjenhøjde, sidde på verandaen hos dit casa particular, og observere de lokales liv. Du kan vælge at tage på en vandretur ud i det smukke område, Viñalesdalen, og opleve limstensklipperne rejse sig fra markerne. Og mon ikke der også bliver mulighed for at smage på en hjemmerullet cubansk cigar, hvis dét kunne friste. Du har to overnatninger i afslappende Viñales, hvor kultur og mødet med de lokale er i fokus. Overnatning i casa particular. (M)
20.-22. dag: Havana of aflevering af bil
Du forlader landsbyen Viñales og sætter kursen mod rejsens sidste stop, kirsebærret på toppen, nemlig Cubas hovedstad Havana. Og ingen rejse til Cuba uden et besøg her - det siger næsten sig selv. Havana er byen der kan tilbyde stort set det hele. Museer, parker, markeder, smukke bygninger - og ikke mindst en stor kontrast de forskellige bydele imellem. Umiddelbart efter ankomst kører du direkte hen og afleverer din lejebil. Herefter finder du selv frem til dit casa particular. Brug dagene i Havana på at gå en tur gennem de forskellige kvarterer, smut ind forbi La Floridita, Ernest Hemingways stamsted, gå på opdagelse i den gamle bydel, Habana Vieja, og lad dig opsluge af den farverige stemning. Overnatning i casa particular. (M)
23. dag: Sidste dag i Havana og afrejse
Du er nået til rejsens sidste dag, som tilbringes i Havana. Hvornår du skal af sted til lufthavnen, afhænger af den flyafgang vi har fundet til dig. Vi har arrangeret transporten ud til lufthavnen for dig, så du kun skal fokusere på at nyde de sidste timer i skønne Cuba. (M
24. dag: Ankomst til Danmark
Du ankommer atter til Danmark efter en oplevelsesrig og uforglemmelig rejse rundt på hele Cuba.

Overnatninger

2 overnatninger i casa particular i Holguín
2 overnatninger i casa particular i Baracoa
2 overnatninger i casa particular i Santiago de Cuba
1 overnatning i casa particular i Bayamo
1 overnatning i casa particular i Camagüey
3 overnatninger i standard hotel på Cayo Coco, All Inclusive
1 overnatning i casa particular i Santa Clara
3 overnatninger i casa particular i Trinidad
1 overnatning i casa particular i Playa Girón
1 overnatning i casa particular i Soroa
2 overnatninger i casa particular i Viñales
3 overnatninger i casa particular i Havana

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Pakkeliste

 • Internationalt kørekort
 • Badetøj
 • Evt. guidebog
 • Evt. kort over Cuba

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Holguín // Havana - Danmark
 • Billeje, 20 dage, økonomistørrelse, uden obligatorisk forsikring, envejsleje og ekstra chauffør, der alt betales lokalt, i kontanter (CUC)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transport ifølge program
 • Visum til Cuba

Prisen er eksklusiv

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Ture og oplevelser
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Udgifter til brændstof
 • Obligatorisk forsikring på billejen (ca. 10 CUC/dag - betales lokalt i kontanter)
 • Udgifter til ekstra chauffør
 • Gebyr for envejsleje (ca. 160 CUC - betales lokalt i kontanter)
 • Sikkerhedsdepositum for billejen (ca. 200 CUC - betales lokalt i kontanter)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.


Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top