14 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 10.395,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Cuba er en tidslomme og et fascinerende land at besøge. Her foregår intet som du er vant til hjemmefra og derfor er en rejse til Cuba en øjenåbner på rigtig mange måder.

Denne rejse er en klassisk oplevelsesrejse rundt i Cuba og for at holde den så prisvenlig som mulig, foregår rejsen med lokale busser. Du bor desuden hos de lokale, i de såkaldte casas particulares. Det er en gylden chance for at få den cubanske kultur helt ind under huden og rejse hjem igen med følelsen af, at du har fået en autentisk oplevelse af landet.

Din rejser starter i hovedstaden Havana, med masser af tid til at opleve byen i et behageligt tempo. Herfra går turen videre til den lille landsby Viñales, hvor tiden er stået helt stille i de sidste mange årtier. Det er en dejlig og afslappende kontrast til travle Havana. Fra Viñales tager du den lange tur til betagende Cienfuegos og efter en enkelt nat her går turen videre til smukke Trinidad, der er et obligatorisk stop på enhver rundrejse i Cuba. Til sidst tilbringer du en enkelt nat i studiebyen Santa Clara inden du igen rammer Havana.

Få information og fakta om Cuba her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Cuba her


Bedste rejseperiode

Cuba har subtropisk klima og kan besøges året rundt. Det bedste tidspunkt at besøge landet er fra november til april, hvor vejret er mest tørt, og risikoen for orkaner er mindst. Fra april til november er det regntid, hvor temperaturen og luftfugtigheden stiger, men det bør ikke afholde en fra at besøge landet, da Cuba uanset klima, er fantastisk.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Cuba er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på Cuba kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Cuba
I dag er der både afrejse fra Danmark og ankomst til Havana, Cuba, da du flyver mod uret på vejen hertil. Ved ankomst bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel. Forvent ankomst hotellet hen på aftenen.
2.- 3. dag: Udforsk Havana
Hovedstaden i Cuba er helt sin egen. Det fornemmer du med det samme du bevæger dig rundt i byen. Der er god stemning og omgivelserne fascinerer på mange måder. Din første morgen i Cuba starter med en guidet gåtur rundt i Havanas gamle bydel. Det er en meget charmerende del af Havana og når først du lærer de andre områder af byen at kende, er det tydeligt, at den gamle bydel får langt mere opmærksomhed hvad vedligehold angår, end andre bydele i Havana. Her finder du hyggelige små plazas, kirker og bl.a. også Ernest Hemingways stamsted, La Floridita, hvor du stadig kan 'udveksle et par ord' med forfatteren, mens du nyder en kølig daiquiri. Resten af din tid i Havana er på egen hånd. Brug den på at gå rundt i de andre dele af Havana og oplev de farverige huse, gamle amerikanerbiler og de finurlige, gule taxier. Tag en gåtur langs Malecón, havnepromenaden, der tager dig direkte tilbage til den gamle bydel. Overnatning på casa particular
4. dag: Fra Havana til Viñales
Du siger på gensyn til Havana og hopper på bussen mod Viñales. Som stort set alt andet i Cuba, er der busser til lokale og busser, der hovedsageligt er til turister, men det er udspecificeret på din billet præcis hvilken bus du skal med. Vigtigt er dog, at du skal være på busstationen senest én time før afgang. Dette gælder for alle afgange fra alle byer i Cuba. Turen til Viñales tager omkring fire timer, og undervejs vil der typisk være et kort stop. Husk alligevel snacks og drikkevarer inden du forlader Havana, i tilfælde af at bussen kører direkte igennem til Viñales. Ved ankomst finder du selv frem til dit casa og resten af dagen er på egen hånd. Brug den på at orientere dig i den hyggelige, lille by. Overnatning på casa particular
5.-6. dag: Viñales
Viñales ligger i den smukke og frodige Viñales dal. Her er limstensklipper, ananasplantager og så dyrkes der i øvrigt tobak i lange baner. Hvis du syntes at tiden stod stille i Havana, så vil du for alvor opleve en anden verden her. Viñales er en lille landsby, som med årene er blevet en mere og mere populær destination for rejsende til Cuba. Og det har nok en del at gøre med den autentiske oplevelse man som besøgende får serveret. Du kan snildt få en hel dag til at gå med at sidde på verandaen på dit casa og nyde synet af hestevogne og oksekærrer i gaderne og høns og andre dyr, der løber frit omkring. Det er det cubanske liv på landet og det er dejligt og afslappende. Overnatning på casa particular
7. dag: Fra Viñales til Cienfuegos
Det er på tide at forlade magiske Viñales og i dag går turen videre mod Cienfuegos. Bussen til Cienfuegos afgår typisk tidligt om morgenen og du vil først være fremme midt på eftermiddagen. Ved ankomst finder du selv frem til dit casa. Cienfuegos kaldes også Sydens Perle og betragtes desuden af flere som Cubas pendant til Paris. I byen finder du smukke, arkitektoniske bygniner og hvis du går en tur ned langs Paseo de Prado, kommer du til byens Malecón, som for alvor kommer til live om aftenen. Overnatning på casa particular. (M)
8. dag: Fra Cienfuegos til Trinidad
Efter en enkelt nat i betagende Cienfuegos, stiger du igen på bussen og kører den relativt korte tur til Trinidad, der er et nærmest obligatorisk stop på enhver rejse til Cuba. Byen er på UNESCOs World Heritage liste, som ét ud af i alt ni steder i Cuba, der er på samme liste. Du skal tilbringe hele tre nætter i Trinidad, så der er masser af tid til at få det optimale ud af dit ophold her. Ved ankomst med bussen finder du selv frem til dit casa. Overnatning på Casa Particular.
9.-10. dag: Udforsk Trinidad på egen hånd
Du bestemmer selv hvad du vil bruge din tid i Trinidad på. Gå en tur i de brostensbelagte, farverige og maleriske gader, og slå turen forbi Plaza Mayor; besøg ét eller flere af de mange museer i byen, hop på bussen og tag en dag ved den skønne strand Playa Ancón eller besøg nationalparken Topes de Collantes, der ligger ca. 1 times kørsel fra Trinidad. Nyd aftenerne i dit casa eller begiv dig ud i en omgang salsa ved Casa de La Musica. Trinidad er en by der forkæler alle dine sanser. Overnatning på Casa Particular.
11. dag: Fra Trinidad til Santa Clara
Efter tre dejlige dage i Trinidad skal du i dag med bussen til Santa Clara. Byen er en stor studieby, så stemningen her er meget ungdommelig og ikke mindst kreativ. Det er desuden i Santa Clara at du kan finde det historiske Che Guevara Mausoleum, hvor revolutionærens jordiske rester ligger begravet med 16 af sine medkæmpere. Her brænder en evig ild til minde om ham. Overnatning på casa particular
12. dag: Fra Santa Clara til Havana
I dag kører du atter tilbage til Havana, hvor du har en enkelt nat inden turen igen går hjemad. Brug tiden på at se eller gense nogle af byens skønne steder, og nyd en aften ved Malecón. Overnatning i Casa Particular.
13. dag: Hjemrejse
Det er på tide at sige 'på gensyn' til fantastiske Cuba. Der er arrangeret transport til lufthavnen, så du kan komme derud i god tid, inden dit fly afgår. Skulle du have lyst til at fortsætte din rejse til f.eks. Mexico eller andre lande, er der rig mulighed for dette også. Tal med din rejsekonsulent herom.
14. dag: Hjemkomst til Danmark
I dag ankommer du igen i Danmark, efter en mindeværdig rejse til Cuba.

Overnatninger

4 overnatninger på casa particular i Havana
3 overnatninger på casa particular i Viñales
1 overnatning på casa particular i Cienfuegos
3 overnatninger på casa particular i Trinidad
1 overnatning på casa particular i Santa Clara

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse er en individuel rejse og kan derfor laves med afgang hver dag.

Gruppestørrelse

Denne rejse er en individuel rejse

November - april

Pakkeliste

 • Euro i kontanter (veksles til CUC lokalt)
 • Rejseforsikring på engelsk
 • Evt. parlør
 • Lagenpose
 • En god bog

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Havana t/r (inkl. bagage)
 • Visum til Cuba
 • Transport ifølge program
 • Guidet gåtur i Havanas gamle bydel med engelsktalende guide
 • Overnatninger ifølge program

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider
 • Drikkevarer
 • Transport, der ikke er nævnt i programmet
 • Ture og oplevelser, der ikke er nævnt i programmet

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top