15 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 14.725,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
På denne tur starter eventyret i den historiske by Havana i Cuba.
Havana er en storby med 2,2 millioner indbyggere, men virker ikke så voldsom og er en hyggelig og rar indgangsport til landet. Hele byen oser af liv, som du kommer til at mærke på en slentretur ad de smukke gader med levn og atmosfære fra den spanske kolonitid. Barerne, restauranterne og caféerne bobler af liv og cubansk rom, musikbands fylder lokalerne med danseglad musik, så selv den mest tonedøve gæst trommer med i takt. En chevy fra 50'erne eller en hestevogn i gadens mylder, hensætter én til en fjern fortid, hvor man kunne forvente at møde Ernest Hemingway på næste gadehjørne.

Efter oplevelserne i Havana fortsættes rejsen i bil til den smukke Viñales dal og de fantastiske strande på Playa Giron. Du kører efter et par stranddage videre til Cubas historiske byer Cienfuegos, Trinidad og Santa Clara inden du slutter dit Cubaeventyr af tilbage i Havana.

Cuba er et relativt let land at køre rundt i, dels på grund af landets overkommelige størrelse og dels på grund af et simpelt vejnet. Desuden kører man i højre side ligesom i Danmark. Når det er sagt, så skal du være opmærksom på at vejnettet er meget slidt, og mange steder er der store huller i vejen. På motorvejen møder du cykler og hestevogne, og også her er der store huller. Så kør forsigtigt! Cubanerne er heller ikke gode til at skilte, men det er bare en del af eventyret.

Få information og fakta om Cuba her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag til Cuba her

Bedste rejseperiode

Cuba har subtropisk klima og kan besøges året rundt. Det bedste tidspunkt at besøge landet er fra november til april, hvor vejret er mest tørt, og risikoen for orkaner er mindst. Fra april til november er det regntid, hvor temperaturen og luftfugtigheden stiger, men det bør ikke afholde en fra at besøge landet, da Cuba uanset klima, er fantastisk.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Cuba er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på Cuba kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse København og ankomst Cuba
Afgang fra København mod Cuba, hvor du ankommer samme dag. I lufthavnen i Havana bliver du mødt af en repræsentant fra vores lokale samarbejdspartner og du bliver herfter kørt til dit Casa Particular i Havana. Overnatning på Casa Particular
2. dag: Havana, Cuba
Du har dagen på egen hånd til at udforske charmerende Havana. Den centrale del af Havana er opdelt i tre mindre bydele: Havana Vieja, Centro Havana og Vedado. Vedado er den nyeste, dyreste og mest moderne del af Havana. Havana Vieja og Centro Havana er helt tilbage fra den spanske kolonitid. Byen byder på et væld af seværdigheder og kulturelle oplevelser. Besøg f.eks. et af de utallige og interessante museer i Havana eller oplev en cabaret i en af byens teatre. Senere på dagen skal du afhente din lejebil, så du er klar til at komme af sted rundt i landet som noget af det første i morgen. En repræsentant fra vores lokale samarbejdspartner vil assistere ved afhentningen af bilen, og hjælpe med usdlevering af dokumenter etc. Har du spørgsmål til din kør-selv rejse, kan du få svar på dem her. Overnatning på Casa Particular (M)
3. dag: Fra Havana til Viñales
Efter morgenmaden kan du i stille og roligt tempo begynde at begive sig ud af Havana. Dagens stop er en lille landsby Viñales, der ligger i den vestlige region, Piñar del Rio. Landsbyen ligger midt i en dal og er omgivet af noget af det smukkeste natur, du finder i Cuba. Omringet af kalkstensbjerge har du mulighed for at tage en tur gennem dalen på hesteryg, hvor du får set de kendte og frodige tobaksplantager, der stadig dyrkes på gammeldags traditionel vis. Overnatning på Casa Particular (M)
4.-5. dag: Viñales på egen hånd
De næste dage i Viñales er på egen hånd. Tag bilen til den nordlige kyst, og nyd nogle af Cubas fantastiske strande, besøg en tobaksfabrik, eller gå en stille tur i gaderne i Viñales og få et lille kig ind i hverdagen for de lokale cubanere. Overnatning på Casa Particular (M)
6. dag: Viñales til Soroa (100 km)
Fra Viñales kører du til naturskønne Soroa. Vi anbefaler at du stopper på vejen og besøger områdets berømte orkidéfarm. Efter ankomst kan du tager en svalende dukkert i det lokale vandfald. Overnatning på Casa Particular (M)
7. dag: Soroa til Playa Larga (255 km)
I dag går turen videre til Playa Larga og vi anbefaler, at du på vejen stopper ved Las Terrazas Naturreservat. Det lille samfund ligger i Sierra del Rosario, som er et UNESCO beskyttet område og her bor i omegnen af 900 mennesker, der tjener til dagen og vejen gennem deres arbejde med bl.a. bæredygtig turisme. Resten af dagen kan du bruge på afslapning ved stranden i Playa Larga. Overnatning på Casa Particular (M)
8.dag: Fra Playa Larga til Cienfuegos (110 km)
Cienfuegos bliver også kaldt "Sydens Perle". En nyere by kendt for sin smukke kyststrækning og flotte arkitektur. Overnatning på Casa Particular (M)
9.dag: Cienfuegos til Trinidad (80 km)
Trinidad er nok en af de mest populære byer på Cuba, og absolut en by, der skal besøges. Byen er utrolig hyggelig og kan udforskes til fods eller i hestevogn, så du får oplevet de mange smukke bygninger fra kolonotiden. Desuden er Sukkermøllernes Dal et must-see når du er i Trinidad. Det er et stort areal med omkring 70 sukkermøller, som er et bevis på, hvor vigtig sukkerproduktionen er for landets økonomi. Overnatning på Casa Particular (M)
10-11.dag: Trinidad
De næste dage i Trinidad er på egen hånd. En tur rundt i byen på gåben er næsten obligatorisk, og trænger du til lidt mere strandsand mellem tæerne, kan du starte bilen og køre ud til den rolige strand, Playa Ancon. Overnatning på Casa Particular (M)
12.dag: Fra Trinidad til Santa Clara
Santa Clara er en historisk by, som byder på mange monumenter og museer, eftersom det var den første by, der blev befriet fra Batistas hær og diktatur. Du kan også besøge Mausoleum, som er mindested for den kendte revolutionær Che Guevara, der var medlem af Fidel Castros hær. Overnatning på Casa Particular (M)
13.dag: Tilbage i Havana
I dag skal du tilbage til Havana, hvor bilen skal afleveres. Du er uden tvivl blevet en masse oplevelser rigere og har fået Cuba helt ind under huden. Du har en overnatning i Havana, inden du næste morgen bliver kørt til lufthavnen, hvor rejsen går tilbage til Danmark. Overnatning på Casa Particular (M)
14.dag: Transfer til lufthavn og afrejse fra Havana
Efter morgenmaden på dit casa, bliver du hentet og kørt i lufthavnen i god tid, inden dit fly afgår (M)
15.dag: Ankomst til Danmark
Du ankommer atter til Danmark efter en skøn og oplevelsesrig rejse til charmerende Cuba.

Overnatninger

3 overnatninger på casa particular i Havana
3 overnatninger på casa particular i Viñales
1 overnatning på casa particular i Soroa
1 overnatning på casa particular i Playa Larga
1 overnatning på casa particular i Cienfuegos
3 overnatninger på casa particular i Trinidad
1 overnatning på casa particular i Santa Clara

Bemærkninger

Der findes ikke så mange benzinstationer uden for byerne, så husk at tanke inden du forlader en by.
Du skal være min. 21 år og have haft kørekort i 1 år for at få lov til at leje bil på Cuba.
Vær opmærksom på, at du skal bruge kontanter til at stille sikkerhedsdepositum ved afhentning af din billeje.
Vi anbefaler du køber et kort over landet hjemmefra, da de er svære at anskaffe i Cuba.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

November - april

Pakkeliste

 • Euro i kontanter (veksles til CUC lokalt)
 • Rejseforsikring på engelsk
 • Internationalt kørekort
 • Vejkort over Cuba (kan være svære at skaffe lokalt)
 • Evt. lagenpose

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Havana t/r (inkl. bagage)
 • Transport ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Billeje i henhold til program, økonomistørrelse til 2 personer. Forsikring betales lokalt (ca. 10 CUC/dag) og depositum betales lokalt i kontanter (ca. 200 CUC). Selvrisiko er på 350 CUC.
 • Visum til Cuba

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Benzin - der betales for en fuld tank ved afhentning og bilen afleveres med tom tank
 • Sikkerhedsdepositum på 200 CUC (betales lokalt i kontanter, og refunderes ved returnering af billejen).

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top