Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
1 mdr.
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 29.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Besøg de to fantastiske lande Sri Lanka og Maldiverne på denne rejse.

I Sri Lanka er I på en rundrejse, som kombinerer nogle af landets største højdepunkter såsom Sigiriya Lion Rock, elefantsafari fra ladet af en jeep og cykeltur imellem UNESCO-bevarede ruiner. Men der er naturligvis også masser af tid til selv at gå på oplevelse i de større og mindre byer samt egne opdagelser og trekkingture i Sri Lankas fantastisk smukke højlandsområder eksempelvis omkring Ella.

I Maldiverne venter paradisstrandene på jeres besøg. I bor på den lokale ø Maafushi, som er kendt for et spektakulært undervandsliv. Her er inkluderet at man enten kan tage et dykkercertifikat eller vælge en vandsportspakke med kajak, snorkling og Stand Up Paddle board. Alt imens nyder I den tropiske varme og den imødekommende lokalbefolkning.

Unikt backpackerkoncept hos Jysk Rejsebureau
 • Grupperejse for unge backpackere
 • Muligheden for at dele oplevelserne med de andre i gruppen
 • Flybilletter, overnatninger og udvalgte ture inkluderet
 • Mød dine rejsefæller inden afrejse på et infomøde
 • Få rejseinspiration og praktisk info om rejsen på infomødet
 • Få hjælp på din rejse via vores gode lokale samarbejdspartnere


Hjælp inden, under og efter rejsen fra din rejsekonsulent
 • Rådgivning undervejs på rejsen via mail og telefon
 • Døgnbemandet nødtelefon under rejsen
 • Rådgivning om rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Rådgivning om din billet ved fx ændringer, afbestilling osv.
 • Rådgivning om visumprocedurer
 • Rådgivning om realistisk rejsebudget
 • Rabat på udstyr og guidebøger og mulighed for at leje en rygsæk for 100 kr. pr. måneden


Dagsprogram

Fold program ud

SRI LANKA

1. dag: Ankomst til Sri Lanka
Ved ankomsten til Sri Lanka bliver I PCR testet og kørt direkte til jeres hotel i strandbyen Negombo. Under disse særlige Corona-tider skal I blive på jeres værelse indtil I har fået en negativt testsvar. Brug tiden på at hvile jer oven på flyrejsen, få skrevet en SMS til familien derhjemme og læse op på Sri Lanka i jeres Lonely Planet bog.
2. dag: Negombo udforskning på egen hånd
Efter at have modtaget et negativt svar på jeres Corona test ligger Sri Lanka åben for udforskning. Dagen i dag bruges til gå ud i strandbyen Negombo. Negombo er en af Sri Lankas første feriebyer og ligger cirka 35 km nord for hovedstaden Colombo. Byen var engang en vigtig handelsby for portugisere og hollændere, men i dag er det ikke længere handel, der lokker gæster hertil, men de skønne strande. Her får I både lokalt byliv, hvor I oplever det ægte Sri Lanka, gode strande og en livlig bazar. Brug også gerne dagen i dag til at få styr på lidt af det praktiske – få hævet nogle srilankanske Rupees og købt en god myggespray. (M)
3. dag: Livligt fiskemarked og Sigiriya-klippen
Jeres rejse vil tage jer ind i Sri Lankas højland, men inden I forlader Negombo, startes dagen med at tage ud på det lokale fiskemarked kaldet Lellama. Her vil I opleve de lokales fiskeauktion af nattens fangst. Efter morgenmaden bliver I kørt videre til den lille by Sigirya. Når I har tjekket ind på jeres hotel om eftermiddagen, bliver I transporteret hen til Sigiriya-klippen; også kaldet Lion Rock. Denne klippe er ét af de mest ikoniske seværdigheder i Sri Lanka. Her går I turen ad trapper til toppen af den imponerende klippe, hvor I går rundt mellem de gamle paladsruiner og nyder den flotte udsigt. (M)
4. dag: Klipper, grotter og rigtig mange Buddhaer!
Tidligt om morgenen vil I ved solopgang bestige klippen Pidurangala. Pidurangala ligger ved siden af Sigiriya, hvor fra I får en flot udsigt udover landskabet. Denne lidt ukendte tur går ad små snoede stier, hvor I undervejs skal lave lidt klatring på sten, og I kommer også forbi nogle gamle buddhistiske ruiner. En fed oplevelse og med den smukke udsigt, som en gevinst for den lettere fysiske anstrengelse det har været at komme op til udsigtspunktet. Senere på dagen bliver I samlet op af de nogle af de ikoniske tuk tuk’er. De små trehjulede Tuk tuk’er er et meget benyttet transportmiddel i Sri Lanka, og vil være en sjov oplevelse for jer at køre i. De transporterer jer til Dambulla, hvor I skal besøge Dambulla Rock Caves, der er bygget af King Walagambahu og erklæret UNESCO World Heritage område. I besøger ét af Sri Lankas mest imponerende grottetempler, som huser et kæmpe område af vægmalerier og et imponerende antal statuer af Buddha - heraf en der er hugget ud af klippen, og som er over 14 m lang. (M)
5. dag: Spændende cykling mellem ruiner og lokalt aftenmåltid
Efter morgenmad springer I ind i minivanen og kører mod den historiske ruinby Polonnaruwa. Her står der lejecykler klar til jer, for cykling er både den nemmeste og mest spændende måde at opleve dette store UNESCO-bevarede område på. Området er berømt for sit rene og smukke udtryk omkring den enorme sø Parakrama Samudra. Mærk historiens vingesus i denne tidligere hovedstad, som indeholder mange gamle arkæologiske relikvier, stupaer, statuer og tempelområder, som er blandt de mest interessante og velbevarede i Sri Lanka. Om aftenen kører I ud og smager lidt på verden hos en lokal familie. Der er nemlig ikke meget bedre måder at få indblik i den srilankanske kultur end gennem et måltid. I bliver serveret for lokalretten ’hoppers’, som er en form for sprøde pandekager. En sjov og velsmagende oplevelse! (M)
6. dag: Sigiriya på egen hånd
Dagen i dag er til egne oplevelser i og omkring Sigiriya. Denne lille by er naturligvis mest kendt for det ikoniske Lion Rock, men en slentretur gennem byen er også en fin oplevelse i sig selv. I kan også slappe af på hotellet – eller hvad med at prøve en srilankansk Ayurveda behandling? Denne holistiske form for healing søger at fremme harmoni og balance i kroppen – teknikker man har brugt og finpudset gennem tusinder af år i Sri Lanka. (M)
7. dag: Vandring i Knuckles range, Kandy
Turen fortsætter ned i landet igennem bjergkæden Knuckles range, hvor I gør stop ved Pitawala Pathana til en lille vandretur. Dette skønne naturområde byder på let vandring for foden af de flotte Knuckles bjerge. Efter vandringen bliver I budt på frokost i en lille landsby, og senere besøger I en krydderigård i Matale. Dagen ender i den kulturelle hovedstad Kandy. (M,F)
8. dag: Kandy på egen hånd
Kandy er en af de større byer på Sri Lanka, og er centreret omkring Kandy Lake, som er oplagt at gå en tur langs. Ved søens bred finder I blandt andet Temple of the Tooth, som er det mest hellige tempel på Sri Lanka, da det huser et af Buddhas tænder. Hver dag besøges templet af de lokale buddhister, som giver gaver og beder på dette sted. En gåtur rundt i tempelkomplekset er en stor oplevelse. En gåtur viser også, hvordan det lokale liv udspiller sig. Besøg de spændende markeder og smag på de forskellige retter fra ’street food’ køkkenerne. Sæt tænderne i en Kottu, hoppers og roti. Alt sammen lokale retter, som I helt sikkert vil synes om. Ønsker I lidt ro fra den hektiske storby, så har I mulighed for at tage ud i Kandy’s verdensberømte botaniske have fra morgenstunden. Gå mellem de gigantiske palmer og bliv fortryllet af sjældne orkideer, krydderier og urter. Nogle af arterne findes ikke andre steder på Sri Lanka. Her kan man eksempelvis lave en picnic under skyggerne af de høje træer og nyde roen og de smukke omgivelser. (M)
9. dag: Mod Nuwara Eliya og det smukke te-landskab
Fra Kandy går turen videre op i det smukke, bakkede højland. Udsigterne fra vinduerne af jeres minivan bliver mere dramatiske, når I præsenteres for bjerge dækket af grønne, bølgende temarker. Turen er en oplevelse i sig selv, og der tages naturligvis tid til at stoppe undervejs for tage billeder og nyde de skønne omgivelser. Undervejs kører chaufføren jer hen til en lokal teplantage, hvor I besøger en traditionel tefabrik, der forarbejder den berømte Ceylon Tea. Hør om processen fra plukning af teblade til det færdige produkt. Har I lyst, kan I forsøge at plukke teblade ude i marken med den ikoniske tetaske hængende om halsen. Efter dette får I naturligvis mulighed for at nyde den fineste Ceylon-te i tesalonen. I køres til hotellet, og har resten af dagen på egen hånd i Nuwara Eliya, som ligger helt inde i hjertet af højlandet. (M)
10. dag: Nuwara Eliya på egen hånd
Nuwara Eliya er meget velbevaret fra da Sri Lanka var en britisk koloni, og bybilledet bærer stadig præg af den victorianske stil i både husenes arkitektur og flotte haver. I har dagen i dag til at slentre rundt i denne ’tidslomme’, men I kan også vælge at tage på en tur til Hortons Plains, som er en nationalpark cirka en times kørsel fra byen. Parken er på UNESCOs verdensarvsliste, og med sine betagende landskaber med smukke bølgende bakker, skove og enge forstår man hvorfor. Der er adskillige attraktioner på Horton Plains såsom Baker's fall, Chimmini pool og den berømte ’Worlds End’. Fra et plateau med et dybt fald får du en fantastisk udsigt over teplantager og højland - på klare dage kan man se helt ned til den sydlige kystlinje. (M)
11. dag: Til bjergbyen Ella
Jeres grupper hopper igen ind i jeres bus og tager mod Ella. Endnu en gang lader I jer betage af de smukker landskabsscener I får serveret ud af vinduerne. Køreturen er omkring 3 timer, hvorefter I er ankommet til den lille bjergby Ella. Her indlogeres I på et hyggeligt hotel. Resten af dage er til fri disposition i byen, hvor stemningen altid er rigtig hyggelig og indbyder til afslapning på en af de mange små cafeer. (M)
12-14. dag: På egen hånd i Ella
Dagene i Ella er på egen hånd, men der er ikke risiko for, at I kommer til at kede jer. Selve byen byder på et stort og bredt udvalg af restauranter og butikker. Derudover er Ella beliggende i en fantastisk naturramme, hvor man nemt selv kan hike Little Adam's Peak eller Ella Gap - eller hoppe i en tuktuk til adskillige lokale vandfald eller besøge ikoniske 9 Arch Bridge. Mulighederne er mange på dette skønne sted. (M)
15. dag: Elefantsafari i Udawalawa
Fra Ella tager I videre mod det frodige område omkring Udawalawa. Her besøger I nationalparken med samme navn, som er en af de ældste nationalparker i Sri Lanka og ét af de bedste steder på Sri Lanka at opleve vilde elefanter hele året rundt. Om eftermiddagen deltager I på en jeepsafari rundt i den grønne park, hvor du kan opleve disse store og fascinerende dyr på tætteste hold. I parken findes også større kattearter som leoparden og junglekatten, som kan spottes, hvis I er heldig. Overnatningen i nat er i et klassisk safaritelt, som ligger i et naturskønt område ved siden af floden.(M)
16. dag: Elephant Transit Home og til stranden
Som en del af Udawalawa National Park finder I ’The Elephant Transit Home’, som I skal besøge efter jeres morgenmad. Srilankanske elefanter er en truet art, og overlevelse i deres naturlige levesteder er truet på grund af menneskelige aktiviteter, hvormed mange elefantkalve bliver forældreløse. For at støtte disse forældreløse elefanter oprettede Department of Wildlife Conservation Elephant Transit Home i Udawalawe National Park for at styrke antallet af vildtlevende elefanter på Sri Lanka. På dette besøg får I indblik i det arbejde, som bliver lavet for at støtte bestanden af dette fantastiske dyr. Senere på dagen tager I mod den sydvestlige kyst, hvor I har jeres afsluttende dage i Sri Lanka i strandbyen Hikkaduwa. (M)
17-20. dag: Lazy days i solen eller spændende ture
Hikkaduwa var oprindeligt en søvnig lille fiskerlandsby, men blev opdaget allerede i 1960'erne af surfere og strandelskere. Et par kilometer herfra er den mere kendte og velkendte by Gallé, men det er her i Hikkaduwa, I finder de gode strande. Her er en afslappet stemning præget af surfentusiaster, og hvis I kan lide at dykke og snorkle, er de hvide strande og koralrev det helt rigtige sted at være på Sri Lanka. Om aftenen er der et godt udvalg af restauranter og nogle barer - shoppingtilbudet er begrænset, men der er nogle smukke lokalt producerede souvenirs at købe med hjem. Hvis I har mod på lidt længere ture fra Hikkaduwa, så er jeres guide og chauffør stadig med gruppen på disse dage, og kan være behjælpelig med transport til eksempelvis hovedstaden Colombo, hvalsafarier i Mirissa midt på den sydlige kyst eller et besøg i de regnskovslignende områder omkring Sinharaja Nationalpark et par timers kørsel fra Hikkaduwa.(M)
21. dag: Afrejse fra Colombo til Maldiverne
I dag flyver I videre fra Sri Lanka til Maldiverne. (M)

MALDIVERNE

1. dag: Ankomst til Maldiverne – direkte videre til atollerne
Maldiverne er kendt som et paradis på jorden, og det får I nu muligheden for at opleve. Ved ankomst til Maldiverne bliver I hentet i lufthavnen og går ned til havnen, hvor en speedbåd sejler jer over til den lokale ø Maafushi. Øen er én af de større, så her er gode faciliteter i forhold til butikker, caféer, restauranter og aktiviteter. Rundt om øen er der masser af steder, hvor man kan smide sig i vandet med en snorkelmaske på eller tage en sejltur i kajak. I indlogeres på et nyere guesthouse, som fungerer som base for jeres tid på Maldiverne, og har resten af dagen til at gå på opdagelse på øen og møde nogle af øens lokale beboere samt gøre jer bekendt med jeres nye omgivelser. (M)
2-5. dag: Maafushi – dykkercertifikat eller aktivitetspakke
På Maldiverne har du to valgmuligheder for aktiviteter, som du kan vælge alt efter præference. Første mulighed er at tage et dykkercertifikat (Padi Open Water). Gennem teori, øvelsessessioner og rigtige dyk får du på fire dage taget et certifikat, som muliggør, at du kan dykke overalt på kloden. Og intet sted er bedre og mere imponerende at få disse undervandsindtryk end Maldiverne. De flotte koraller suppleres af et varieret virvar af hajer, koralfisk, barracudaer, Napoleonsfisk – men du kan også opleve skildpadder og forskellige rokker. Alternativt til dykkercertifikatet er en ’vandsportspakke’ for disse dage. Hver dag har du en times Stand Up Paddle Board eller kajak rundt omkring øen, samt at der er mulighed for at snorkle hver dag som en inkluderet del af pakken. Derudover får du en dagstur ud for at besøge og udforske de smukke Vaavu Atoll-øer og det omkringliggende farvand. En 45-minutters sejlads med speedbåd over Det Indiske Ocean tager dig til Vaavus berømte skibbrud, hvor du kan snorkle og tage fantastiske fotos til dine Instagram-stories! For de modige vil der være mulighed for at snorkle med nurse sharks og store rokker samt tilbringe tid på en smuk sandbanke midt i havet. (M)
6-8. dag: Maafushi, Maldiverne
Nyd den sidste del af jeres rejse i dette tropiske paradis. Jeres guesthouse og dykkercenteret vil være meget behjælpelige til at arrangere dagsture af forskellig art eller dykkerture for dem, som lige har fået sit certifikat og gerne vil se mere af den fantastiske undervandsverden Maldiverne byder på. Har I mere lyst til bare at slappe af og dase, så har øen selvfølgelig også nogle rigtig skønne sandstrande, hvor I kan lade solen varme jer, mens I kigger ud over det turkisblå hav. (M)
9. dag: Maafushi - Male, Maldiverne og hjem til Danmark
På jeres sidste dag på Maldiverne bliver I sejlet tilbage til lufthavnen i speedbåd, hvor fra I hopper på flyet tilbage til Danmark. (M)

Bemærkninger

Det er muligt at kombinere denne rejse med en anden Backpacker Adventure rejse eller vælge at begynde turen tidligere og/eller fortsætte på egen hånd.
Vælger man at kombinere med en anden Backpacker Adventure rejse så vil man få 500 kr. rabat pr. rejse og rabat for de flybilletter som ikke benyttes.

Såfremt du allerede har et Open Water dykkercertifikat, så kan du i stedet tage et Advanced Dive Certificate til samme pris.

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Tilmeldingsfrist Pris
Ledige pladser Rejseperiode02.11.21 - 02.12.21 Tilmeldingsfrist01-10-2021
29.995,-
Reserver
Få pladser Rejseperiode12.11.21 - 12.12.21 Tilmeldingsfrist11-10-2021
29.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode22.11.21 - 22.12.21 Tilmeldingsfrist23-09-2021
29.995,-
Reserver
Tryghedsgaranti

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel ”pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Det er muligt at kombinere denne rejse med en anden Backpacker Adventure rejse eller vælge at begynde turen tidligere og/eller fortsætte på egen hånd.

Gruppestørrelse

4-20 personer

Næste: 02-11-2021
Se alle afrejsedatoer

Prisen er inklusiv

Sri Lanka
 • Afhentning i lufthavnen ved ankomst til Colombo og transfer til hotel
 • 2 overnatninger i Negombo
 • PCR test ved ankomst og obligatorisk COVID-19 forsikring
 • Engelsktalende lokal chauffør og guide på hele opholdet på Sri Lanka
 • Besøg ved fiskemarkedet i Negombo
 • 4 overnatninger i Sigiriya
 • Entre til Sigiriya Rock
 • Besøg ved lokal familie med mad
 • Entre til Pidurangala
 • Tur med Tuk Tuk og entra til Dambulla Rock Caves
 • Entre og cykel leje til at udforske Polonnaruwa
 • 2 overnatninger i Kandy
 • Vandretur i Knuckles Range inkl frokost
 • 2 overnatninger i Nuwara Eliya
 • 4 overnatninger i Ella
 • 1 overnatning i Udawalawa i Safari telt
 • Jeep Safari i Udawalawa National Park
 • Besøg ved Elephant Transit home
 • 5 overnatninger i Hikkaduwa
 • Transfer fra Hikkaduwa til lufthavnen
Maldiverne
 • Afhentning i lufthavnen ved ankomst til Maldiverne og transfer til Maafushi
 • 8 overnatninger på Maafushi
 • Dykkercertifikat (Padi Open Water) eller vandsportspakke
 • Speedbåd fra Maafushi til lufthavnen

Prisen er eksklusiv

 • Transport, ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkepenge - det er god skik at give drikkepenge
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Vaccinationer
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Visum (ETA) Sri Lanka
 • PCR test inden afrejse til Maldiverne såfremt det er et krav
 • PCR test inden afrejse fra Maldiverne såfremt det er et krav

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Ønsker du at annullere inden tilmeldingsfristen, kan du modtage et gavekort på det indbetalte beløb eller benytte det til en anden rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Kalender

Backpacker Adventure

Status
Rejseperiode
Frapris pr. pers.
25.09.21 - 29.10.21
17.995,-
29.09.21 - 27.12.21
28.995,-
02.10.21 - 05.11.21
17.995,-
15.10.21 - 13.11.21
27.995,-
Til top