Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
Nu kan historie- og kulturinteresserede cykelmyg komme helt tæt på Cubas farverige og fascinerende historie.

Jysk Rejsebureau har netop lanceret en oplevelses-cykelrejse til den østlige - og mindre udforskede - del af landet. Ruten går bl.a. forbi fiskerlandsbyer, Latinamerikas ældste koloniby og Cubas svar på Jurassic Park.

Nu får danske cykelmyg mulighed for at skifte de danske cykelstier ud med cubanske sukkerplantager, landsbyer og nationalparker. Jysk Rejsebureau har nemlig skabt en ny grupperejse, hvor man kan opleve Cubas farverige kultur og historie direkte fra cykelsadlen. Ifølge Jysk Rejsebureaus direktør, Niels Amstrup, er formålet at give de rejsende en mere
autentisk rejseoplevelse.

- På cykel kan man bedre komme "off the beaten track" og ud forbi de helt små landsbyer og opleve ting, man ellers ville være kørt lige forbi. Man kommer tættere på de lokale og får mulighed for at møde dem i øjenhøjde - og det er ofte her, magien opstår, og man får de rigtig fede rejseoplevelser, forklarer han om årsagen til at vælge jernhesten som transportmiddel.

Væk fra turistområderne
For at gøre rejseoplevelsen endnu mere autentisk er ruten tilrettelagt i den østlige del af Cuba, der er mindre besøgt af turister. I løbet af 15 dage skal deltagerne bl.a. opleve det passionerede afrikanske samfund i Santiago de Cuba, Cubas svar på Jurassic Park i Baconao, Latinamerikas ældste koloniby Baracoa og fiskerlandsbyen Boca de Yumuri.
- Størstedelen af de rejsende, der besøger Cuba, tager til Havana og den vestlige del. På denne rejse kommer man væk fra turistområderne og over på den østlige side, der er kendt som et område med stor historisk betydning for landet, fortæller Niels Amstrup om rejsen, der starter og slutter i landets fjerdestørste by, Holguin.

Autentisk caribisk stemning
De seneste år har flere og flere danskere skrevet Cuba på deres "bucket list": I 2016 besøgte 16.184 danskere det farverige land - en stigning på 29,6 pct. sammenlignet med året før. Det viser tal fra Cubas Ambassade i Danmark. Ifølge Niels Amstrup skyldes den stigende interesse især landets uspolerede autenticitet.

- Cuba er er nok det eneste sted i Caribien, der ikke er influeret af USA - og det er derfor det eneste sted, man finder autentisk caribisk stemning: Ting tager den tid, de tager, og det er ikke unormalt at se folk bryde ud i dans og sang midt på gaden. Dét vil mange gerne opleve, inden det er for sent. Samtidig har landet en meget fascinerende historie og nogle fantastiske strande, fortæller han og fremhæver samtidig Cubas relativt lave prisniveau sammenlignet med andre lande i Caribien.

Ikke en sportsrejse
Formålet med cykelrejsen er netop at få landets kultur og historie ind under huden. Derfor er det også oplevelsen - og ikke det sportslige element - der er i fokus.
- Det er mere en oplevelsesrejse end en sportsrejse. Alle, der betragter sig selv som bare en smule aktive, kan deltage. Gruppen cykler 25-70 km hver dag; i langsomt tempo, så der er god tid til at tage billeder undervejs. Og skulle der opstå en fantastisk, uforudset oplevelse på ruten, der kunne gøre dagen helt unik - fx et lokalt bryllup - skal der også være tid til det, siger Niels Amstrup.

Praktisk information
Cykelrejsen til Cuba med Jysk Rejsebureau har afrejse første gang den 25. februar 2018. Gruppen ledsages på hele ruten af en dansk rejseleder, en lokal guide og en følgebus til bagage. Prisen for at deltage på rejsen ligger fra 22.995 kroner per person.

Se rejsen her
Tag på en spændende cykelrejse til det østlige Cuba
Til top