Drømmer man om at strege "safarirejse" fra sin bucket list uden at sprænge feriebudgettet, er Kenya det ideelle valg. Det vurderer Jysk Rejsebureau, der skræddersyer rejser til hele verden. Ud over billigere adgang til nationalparkerne og kortere afstande sammenlignet med andre safaridestinationer, får man i Kenya rig mulighed for at kombinere safarioplevelserne med både strandferie, outdoor-oplevelser og kultur.

Mange betragter safari som en dyr og luksuriøs ferieform, men det behøver det faktisk ikke være. Det understreger rejsearrangøren Jysk Rejsebureau, der især peger på Kenya som et oplagt rejsemål, hvis man vil strege "safari på savannen" fra bucket listen uden at sprænge feriebudgettet.

- Kenya har i de senere år reduceret deres park fees, så det nu er billigere at komme ind i landets nationalparker. Samtidig er der mange forskellige overnatningsmuligheder, der matcher flere budgetter. Der er stor budgetmæssig forskel på at overnatte på en 5-stjernet camp inde i parken eller på en lodge lige uden for, forklarer Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau, der hvert år skræddersyer over 20.000 rejser til hele verden.

Lækre strande og lokale stammefolk
Til trods for det generelt lavere prisniveau i Kenya sammenlignet med andre safaridestinationer, behøver man ikke gå på kompromis med mængden af oplevelser.

- Dyrelivet i Kenya er mindst lige så godt som i andre kendte safarilande - og desuden har man i Kenya den fordel, at der er relativt kort afstand mellem stederne, hvilket giver mindre transporttid. Samtidig har Kenya nogle fantastiske strande ud til Det Indiske Ocean for dem, der vil kombinere safarioplevelsen med nogles dages efterfølgende afslapning på stranden, fortæller Niels Amstrup, der samtidig fremhæver landets mange kultur- og outdoor-muligheder.

- Man kan fx bo hos en lokal Masai-familie, besøge traditionelle kaffeplantager eller opleve autentisk, afrikansk kultur på Wasini Island. Er man til aktiv ferie, er der også rig mulighed for både at mountainbike eller vandre ved Mount Kenya og Mount Longonot - eller kitesurfe, snorkle og dykke ved kysten, forklarer han.

For dyreelskere i alle aldre
Kenya er især velbesøgt under Den Store Vandring i perioden fra august til oktober, hvor millioner af gnuer bevæger sig tværs over Masai Mara, men landet byder faktisk safarigæster velkommen hele året rundt. Ifølge direktøren har de danskere, der rejser til Kenya, især én ting til fælles:

- De er som oftest interesserede i dyr. Men ellers er det alt fra unge på jordomrejse til familier og voksne par. Vi oplever også en stigende interesse fra familier, hvor flere generationer sammen fejrer mærkedage eller runde fødselsdage med en fælles rejse, siger Niels Amstrup og afslører, at de fleste foretrækker at besøge Kenya uden for regnsæsonen, der ligger i marts-maj.

Statistik
Jysk Rejsebureau har i perioden januar-november 2017 solgt 38 pct. flere rejser til Kenya end samme periode sidste år. Hos Kenyas Turistråd oplever man også en stigende interesse fra danske rejsende: I perioden januar til juli har 5.228 danskere besøgt Kenya - en stigning på 14,7 pct. sammenlignet med samme periode i 2016.

Praktisk information
Rejsende, der gerne vil opleve mere end ét rejsemål, kombinerer ofte Kenya med strandferie på Zanzibar, bjergbestigning på Kilimanjaro eller gorilla-safari i Uganda.

14 dage i Kenya med familiesafari og badeferie fås hos Jysk Rejsebureau fra 16.995 kroner per person inkl. fly, overnatning, transport, park fees, guide og udvalgte måltider. Læs mere om rejsen her.

Se alle Jysk Rejsebureaus rejser til Kenya her.

Safari i Masai Mara i Kenya
Til top