Hos Jysk Rejsebureau har man de seneste år oplevet stigende interesse for Mexicos spændende kultur, flotte strande og lækre madkultur. Og for at hjælpe danske rejsende væk fra de gængse turistområder har rejsearrangøren netop opdateret alle sine Mexico-rejseforslag med nye, unikke overnatningssteder, områder og oplevelser. Det har samtidig gjort det muligt at sænke priserne.

Nu får danskere endnu bedre mulighed for at udforske populære Mexico - også uden for de gængse turistområder: Rejsearrangøren Jysk Rejsebureau har netop optimeret på alle sine rejseforslag til det latinamerikanske rejsemål, så de rejsende nu har endnu flere unikke overnatningsformer og autentiske oplevelser at vælge imellem.

- Interessen for Mexico stiger stille og roligt - fra 2016 til 2017 oplevede vi 21 pct. vækst. Og jeg tror ikke, det er en kortvarig trend. Det skyldes simpelthen, at flere har fået øjnene op for landets mange muligheder - ikke kun i Danmark, men over hele verden. Det betyder også, at landet er i stor udvikling, og da vi gerne fortsat vil tilbyde vores rejsende de mere uberørte rejseoplevelser, har vi optimeret og justeret på alle rejseforslag, forklarer Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau, som mener, landets popularitet skyldes flere ting:

- Mexico har en helt særlig kultur med fx Maya-ruinerne og -templerne, smukke strande på niveau med Caribien og en rigtig lækker madkultur. Samtidig er det et relativt billigt land, og der er flere flyforbindelser fra Danmark med kun ét stop undervejs, hvilket også er en væsentlig faktor for mange, siger han og beskriver prisniveauet som "kun en smule dyrere end Thailand".

Tættere på de lokale
Formålet med de nye rejseforslag er især at give de rejsende bedre mulighed for at møde de lokale og "mærke" landet.

- Vi har tilføjet en række nye destinationer med færre turister, så man kan kombinere de klassiske rejsemål med mindre og lokale landsbyer som fx Valladolid, hvor man bl.a. kan handle ind på det lokale marked til selv at kreere et autentisk mexicansk måltid. Samtidig har vores rejsespecialister fundet et større udvalg af unikke glamping-steder, hostels, bed and breakfasts og små, lokale hoteller rundt omkring i landet, fortæller direktøren om ændringerne, der samtidig har gjort det muligt at tilbyde lavere priser på flere Mexico-rejser.

Mexicanske "must sees"
Drømmer man om selv at opleve den latinamerikanske perle, er der ifølge Niels Amstrup flere steder, man bør skrive på sin rejseplan:

- Yucatan-halvøen er særligt kendt for Cancun, der er en populær charterdestination for amerikanere. Men bevæger man sig uden for Cancun, har Yucatan mange unikke perler som fx Bacalar - en lille landsby med en meget afslappet stemning, hvor man kan sejle kajak eller snorkle i lagunen og tage på ridetur i junglen. Nord for Yucatan finder man også den lidt mere ukendte ø Isla Holbox, hvor man om sommeren kan snorkle med hvalhajer. Og i Tulum kan man snorkle i underjordiske grotter med krystalklart vand. Generelt er der rigtig mange muligheder for outdoor-oplevelser som fx rafting og hiking i Mexico. Er man interesseret i historie, bør man også besøge Palenque, der er en hel by fyldt med Maya-ruiner, forklarer Niels Amstrup, som anbefaler at afsætte minimum to uger til at udforske landet.

Praktisk information
Man kan rejse til Mexico hele året, der dog har regnsæson i efteråret. Om sommeren er der høj luftfugtighed, men det er samtidig dér, der er bedst mulighed for at svømme med hvalhajer.

Se alle de opdaterede Mexico-rejseforslag her

De smukke mayaruiner ved Tulum
Til top