Søg
Søg
Udsigten over Machu Picchu
Et springvand i Lima
Den ikoniske statue af Christo Blanco i Cuzco
Choquekiraw og Machu Picchu, Peru
Choquekiraw og Machu Picchu, Peru
Choquekiraw og Machu Picchu, Peru
Choquekiraw og Machu Picchu, Peru
Aftensmad i spiseteltet
På besøg ved en lokal familie
En typsik dags vandring
Der handles ind til dagens vandring
Choquekiraw og Machu Picchu, Peru
Udsigten over Choquekiraw
Choquekiraw og Machu Picchu, Peru
Fantastisk udsigt
Choquekiraw og Machu Picchu, Peru
Choquekiraw og Machu Picchu, Peru
Machu Picchu ruinerne

Machu Picchu og Choquequirao

Frapris pr. pers.

DKK 23.995,-

Varighed: 14 dage

Med dansk rejseleder: Tag med Jysk Rejsebureau på et uforglemmeligt trek til to af Perus mest imponerende Inka ruiner - Choquequirao og Machu Picchu. Oplev Andesbjergenes spektakulære natur og få indblik i inkaernes sagnomspundne historie.

Inkarigets vejnet bestod i dets storhedstid af mere end 23.000 kilometer vidt forgrenede stier, hvor de såkaldte chasquis, sendebude, elegant løb og sprang i det kuperede terræn, når små og store budskaber skulle frem. Ruten Choquequirao - Machu Picchu tilbyder dig i dag at gøre chasquiserne kunsten efter og opleve de mageløse landskaber af majestætiske bjerge, frodige dale og brusende floder.
Gå på opdagelse i overleveringerne fra det mægtige Inka-imperium, og følg i de kulturelle fodspor fra de andinske solsønner. At trekke på Andesbjergenes mytiske stier og besøge de legendariske ruinkomplekser Choquequirao og Machu Picchu er en autentisk og inspirerende natur- og kulturoplevelse.


Sæson
Det er muligt at besøge Choquequirao og Machu Picchu hele året, men den bedste trekkingsæson er i tørtiden fra maj til november.

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse fra Kastrup og ankomst Lima
I mødes i Kastrup lufthavn med den danske rejseleder hvorefter der er afgang fra Kastrup. Senere på dagen ankommer I til Lima. I bliver hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel hvor resten af dagen er på egen hånd (bemærk at I kan forvente at ankomme sent til Lima og det vil derfor være begrænset hvor meget tid I har i byen).

2. dag: Afrejse fra Lima og ankomst Cuzco
Efter morgenmad bliver I kørt til lufthavnen i Lima hvor I skal flyve videre til Cuzco. I Cuzco bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel hvor resten af dagen er på egen hånd. (M)

3. dag: Cuzco - sightseeing på egen hånd
Denne dag i Cuzco er på egen hånd. Cuzco ligger i ca. 3.400 meters højde og tager pusten fra de fleste - både på grund af den tynde luft, men også på grund af de historiske bygninger og den spændende historie. Ved Plaza de Armas, Cuzcos smukke torv og historiske centrum, samt bydelen San Blas, finder I et væld af gode restauranter, cafeer og souvenirbutikker. Omkring Cuzco ligger der mange interessante arkæologiske områder, som I selv kan tage ud og besøge, eller I kan tage på en arrangeret tur med guide. Dog anbefales det at I ikke laver for meget aktivt, da tiden i Cuzco skal bruges til at akklimatisere. Om eftermiddagen er der informationsmøde om vandreturen til Choquequirao og Machu Picchu, hvor I kan få svar på jeres sidste spørgsmål. (M)

4. dag: Cuzco (3.350m) - Cachora (2.850m) - Capuliyoc (2.941m) - Chiquisca (1.930m)
I bliver hentet tidligt om morgenen på jeres hotel i Cuzco, og kører mod landsbyen Cachora sammen med gruppen. Her kan I slappe lidt af, mens bagagen bliver arrangeret på muldyrene. Ruten starter i fladt grus-terræn, der langsomt bliver let kuperet, mod det første stop i Capuliyoc, hvor I spiser frokost. På dagens vandring har I udsigt til mangfoldige landskaber med frodige dale, floder, snedækkede bjergtoppe (Padrayoc og Wayna Cachora) og dybe kløfter. Vi fortsætter nedad mod Coca Masana (2.330m). Her bliver klimaet betydeligt varmere, og blomster og dyreliv begynder at ændre sig. I slår lejr ved Chiquisca (1.930m). (F,A)


Trekkingtid: ca. 5-6 timer (mini bus - trekking)
Sværhedsgrad: Moderat.

5. dag: Chiquisca (1.930m) - Playa Rosalina (1.550m) - Marampata (2.850m) -Choquequiraolejren (3.033m)
Denne dag er den hårdeste på trekket. Efter at have spist en tidlig morgenmad, starter vi med 1 times nedstigning til Playa Rosalina (1.550m) og krydser Apurimac floden. I kan nu se frem til ca. 4-5 timers opstigning ad en stejl sti mod Marampata (2.850m). På halvvejen får I et lille hvil i Santa Rosa, hvor der også er mulighed for at købe sodavand eller chokolade for at lade energidepoterne op igen. I Marampata spiser vi frokost og får et velfortjent hvil. På vejen får I mulighed for at se orkidéer og andre vilde blomster samt forskellige fuglearter. Det tager ca. 1,5 time fra Marampata til lejren ved Choquequirao (3.033m), og der vil være mulighed for at se kondorer svæve elegant over kløften. Lejren ligger tæt på Choquequirao-ruinen, og der vil være mulighed for et koldt bad. (M,F,A)

Trekkingtid: ca. 7 timer
Sværhedsgrad: Hård

6. dag: Choquequiraolejren (3.033m) - Choquequirao-ruinerne (3.270m) - Pinchinoyoc (2.450m)
Efter morgenmaden er formiddagen fri til at udforske ruinerne. Choquequirao blev opført i det 15. århundrede under Topa Yupanqui, der var søn af Machu Picchus grundlægger, Pachacuti. Choquequirao er stadig under udgravning og her kommer meget få turister. Man føler sig virkelig som en nutidens Indiana Jones mens man går rundt mellem huse, terrasser og andre dele af den mægtige inka-by. Der vil eventuelt også være mulighed for at opleve de igangværende udgravninger og gå rundt i de endnu helt uberørte dele af komplekset. Besøget giver jer en stor indsigt i inkaernes dagligdagsliv og rige kultur. I spiser frokost ved ruinerne og går derefter opad 1 times tid inden nedstigningen mod en dal, hvor vi efter omtrent 2 timers vandring når lejren ved Pichinoyoc i 2450 meters højde. Igen kan I være heldige at se de imponerende kondorer. Gruppen slår lejr for natten ved Pinchinoyoc-ruinen, der først blev opdaget i 1998. Lejren sættes i umiddelbar nærhed af Inka-terrasser. (M,F,A)

Trekkingtid: ca. 7 timer
Sværhedsgrad: moderat

7. dag: Pinchinoyoc (2.450m) - Rio Blanco (1.990m) - Maizal (3.000m)
Denne morgen vandrer vi ned gennem en tør højlandsskov, der også er kendt som netop 'Dry Andean Highland Forest'. Efter et par timers skovvandring når vi ned til Rio Blanco floden, hvor der vil være mulighed for at tage en forfriskende kølig dukkert. Vi krydser den skummende flod, inden der tages fat på en lang og stejl opstigning på ca. 3 timer til vores lejr i Maizal. Turen går ad snævre stier omkranset af tæt bevoksning. Som I støt klatrer opad, erfarer I, at udsigten udvikler sig i takt med vores skridt, og efterhånden som I når lejren i Maizal, udfoldes en paradisisk udsigt til tre dale og mindst ti bjergtinder, hvoraf flere er klædt i sne eller is. I spiser både frokost og aftensmad på dette lille jordiske paradis, hvis idylliske omgivelser I har det meste af eftermiddagen og aftenen til at nyde og slappe af i. (M,F,A)

Trekkingtid: ca. 7 timer
Sværhedsgrad: moderat-hård

8. dag: Maizal (3000m) - San Juan passet (4200m) - Yanama (3530m)
På denne dag venter først endnu en lang opstigning gennem et utrolig smukt område, der først går gennem tæt tågeskov og dernæst over puna-slette med det typiske ichu-græs. Opstigningen strækker sig over ca. 4 ½ time, hvor de første 3½ time er halvstejle i et blandet skovterræn, mens den sidste time i puna-landskab bølger sig jævnt opadgående ad en inka-sti, der har en karakteristisk smuk zigzag udformning. I passerer Victoria-minerne, hvor skinnende sten vidner om den høje koncentration af metaller og mineraler, inden vi spiser frokost på bjergpasset San Juan i 4200 meters højde. Herfra er der en imponerende udsigt over mange udsøgte bjergkamme, heriblandt den snedækkede Choquetakarpo (5.520m). Herefter går ruten ned til bunden af dalen til den lille og isolerede bosættelse Yanama, der er utroligt smukt beliggende med omkransende bjerge. (M,F,A)

Trekkingtid: ca. 9 timer
Sværhedsgrad: Hård

9. dag: Yanama (3.530) - Yanama passet (4.600m) - Totora (3.200m)
I dag venter en lang dag mod trekkingturens højeste punkt, Yanama passet i 4.600 meters højde. Turen går op fra dalen ved Yanama-floden forbi vandløb og vandfald, som strømmer ned fra snegrænsen ovenfor. Efter ca. 5 timers hård trekking når I passet. Der er en fantastisk udsigt over de sneklædte tinder Padrayoc (5584m) og Sacsarayoc (5991m), og i klart vejr kan vi være heldige at se Salkantay (6271m). Nedstigningen går gennem græsenge og over små træbroer til den lille landsby Totora, hvor vi slår lejr. (M,F,A)

Trekkingtid: ca. 8-9 timer
Sværhedsgrad: Hård

10. dag: Totora (3.200m) - Lucmabamba (2.000m)

I Totora besøger vi lokale Quechua-familier og får et indblik i deres måde at leve på. Efterfølgende påbegynder vi dagens trek med en lang nedstigning til La Playa i 2.100 meters højde. Du går således hele 2.000 højdemeter nedad til varmere temperaturer i dalen. På vejen passerer du små og store vandfald og der er mulighed for at spotte peruvianske fuglearter og orkideer undervejs. Der gøres stop ved en banan- og kaffeplantage samt besøg hos lokale i de landsbyer vi passerer. Der slås lejr i Lucmabamba. (M,F,A)

Trekkingtid: ca. 7 timer
Sværhedsgrad: Let

11. dag: Lucmabamba (2.000m) - Hydro Electrica (1.900m) - Aguas Calientes (2.050)
Efter morgenmaden trekker I til det inca-ruinen, Llactapata i 2.650m. Her kan I nyde udsigten til Machu Picchu-bjerget og Vilcanotakløften. Det er også muligt at droppe dagens trek og mod betaling tage ud og zipline over dybe kløfter. Efterfølgende går trekket videre til togstationen i Hydro-Electrica. Ruten tager jer igennem kaffe- og frugtplatanger. I kan vælge enten at tage toget eller gå de sidste 12 kilometer langs jernbanen til Aguas Calientes. Om eftermiddagen har I tid på egen hånd til at slappe af, shoppe på markedet, drikke en god kop kaffe eller eventuelt tage en dukkert i de varme kilder (Aguas Calientes). Vi sover på et hyggeligt og bekvemt hostal i byen ikke langt fra Machu Picchu. (M,F,A)

Trekkingtid: 6 timer. (trekking og bus/tog).
Sværhedsgrad: Let

12. dag: Aguas Calientes (2.050m) - Machu Picchu ruinen (2.430m) - Cuzco (3.350m)
Dagens begivenhed er besøget på det storslåede Machu Picchu. Machu Picchu er en populær turistattraktion og derfor er det en fordel at komme op til ruinen tidligt om morgen. Det er muligt at tage bussen fra Aguas Calientes til Macchu Picchu eller gå op. Vi mødes tidligt om morgenen og stiller os i kø til bussen eller ved porten til vandreturen op, morgenmad kan købes i køen. Ved Machu Picchu giver vores guide en spændende og grundig rundvisning af 2,5 times varighed, og han vil undervejs fortælle om alt lige fra stedets historiske betydning til dets arkitektoniske udformning. Herefter har I tid på egen hånd til at opleve området og det er muligt at tage bussen retur til Aguas Calientes, når man er mættet af indtryk. I Aguas Calientes kan I nyde en frokost, købe de sidste souvenirs eller besøge de termiske bade, inden I om eftermiddagen eller tidligt om aftenen (tidspunkt oplyses af guiden og er afhængig af togselskabet) tager toget tilbage til Ollantaytambo eller Poroy og transporteres tilbage til jeres hotel i Cuzco, hvor I vil være fremme sidst på aftenen. (M, F)

13. dag: Afrejse fra Cuzco
Efter morgenmaden samles vi og kører til lufthavnen. Vi flyver med mellemlanding til Danmark. Det er muligt at flyve hjem senere, hvis man ønsker flere oplevelser. Vi kan selvfølgelig også hjælpe med at planlægge denne del af rejsen. (M)

14. dag: Ankomst København
Turen slutter i Københavns lufthavn Kastrup.

Overnatning:
1 overnatning i Lima
2 overnatnigner i Cuzco inden trekket og 1 overnatning efter trekket
7 overnatninger i telt på trekket
1 overnatning på hotel i Aguas Calientes
1 overnatning på flyet fra Lima - København


M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Sværhedsgrad:
Moderat - hård. Bemærk, at sværhedsgraden afhænger af vejret. I regntiden er trekket hårdere. En god fysisk form kræves.

På dette trek er der muldyr og portere til at bære fælles køkken- og campingudstyr og op til otte kilo af din personlige bagage. Har du brug for at have mere end otte kilo med, kan der lejes en hest eller du kan selv bære det. Derudover må du selvfølgelig have din dagsrygsæk med, med vandflaske, snacks og skiftetøj m.m., som du selv bærer.

Der tages forbehold for ændringer af overnatningsstederne afhængig af ledighed og gruppens fysik og tempo.

For at være sikker på at din sovepose har den rette kvalitet anbefaler vi at du køber en med fra Danmark.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om man overholder de anbefalede retningslinjer på området (tjek på ssi.dk). Du skal også være opmærksom på, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedr. f.eks. overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.

Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever yderst sjældent, at vores rejsende får højdesyge, som påvirker oplevelsen. Dog er det ekstremt vigtigt, at du går ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (f.eks. kvalme, hovedpine). Lyt kun til dig selv og din krop. Højdesyge er noget, man skal tage alvorligt. I ekstreme tilfælde, hvor trekkere ignorerer symptomerne og er fortsat op af bjerget, har det haft dødelig udgang. Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Vi refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt pga. højdesyge.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Afrejsedatoer

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Du indbetaler 2.500 kr. i depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Status Rejseperiode Pris
Lukket 02.07.18 - 15.07.18 23.995,-
Ledige pladser 08.06.19 - 21.06.19 23.995,- Reserver
Ledige pladser 30.06.19 - 13.07.19 23.995,- Reserver
Ledige pladser 04.08.19 - 17.08.19 23.995,- Reserver
Ledige pladser 08.09.19 - 21.09.19 23.995,- Reserver

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København - Lima t/r
 • Flybillet fra Lima – Cuzco t/r
 • Transport til/fra Cuzco i bus og tog (backpackerklasse)
 • Entré til Choquekiraw og Machu Picchu
 • 7 overnatninger i telt og 1 overnatning på hostal i Aguas Calientes
 • Måltider ifølge programmet
 • Muldyr til at bære fælles udstyr og personlig bagage (maks. 8 kg) Førstehjælpsudstyr inkl. ilt
 • Dansk rejseleder
 • Engelsktalende guide


Prisen er eksklusiv

 • Sovepose (kan lejes - venligst oplys dette ved reservation)
 • Privat hest til støtte på de hårde opstigninger og evt. ekstra bagage (kan lejes - venligst oplys dette ved reservation)
 • Entré til de varme kilder i Aguas Calientes (valgfrit - betales lokalt)
 • Drikkepenge. I Peru er det en god skik at give drikkepenge til guide/kok/bærere efter endt tur. Der skal beregnes ca. 100 USD i drikkepenge.
 • Single-værelsetillæg, hvis man ikke vil/kan dele værelse med andre

Gruppestørrelse

Minimum 10 og maksimum 15 deltagere.
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Til top
Find os på: