23 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 25.595,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Denne rundrejse tager dig med til fire af de største oplevelser på den malaysiske halvø. Rejsen starter i den pulserende og kontrastfulde hovedstad. Kuala Lumpur kombinerer moderne arkitektur med gamle traditioner og kulturer. Rejsen tager dig med videre til Borneos eventyrlige stat Sarawak. Her skal du opleve "kattebyen" som er en kulturel perle på Borneo, hvorefter du tager til Bako Nationalpark som har et rigt dyreliv. Højdepunktet på denne tur er at besøge iban folket og sove i et af deres langhuse. Før i tiden var disse folk berygtede, blodtørstige "hovedjægere", men det er mange år siden og i dag er de tværtimod kendt som utroligt gæstfri og et venligt folk, der stadig holder fast ved deres unikke levemåde, hvor alle bor under samme tag og gør meget for at beskytte deres rige kultur og traditioner. Du får et rigtig godt indblik i, hvordan disse folk har gjort junglen til deres hjem og det bliver uden tvivl en uforglemmelig oplevelse. Inden du tager til den malaysiske halvø besøger du Semenggoh orangutang center og herfra går turen videre til nationalparken Taman Negara, som er verdens ældste regnskov. Her lever Orang Asli folket stadig isoleret i den dybe regnskov og passer på deres kultur og livsstil. I denne eventyragtige nationalpark venter dig spændende vandreture og sejlture på junglens floder. I det billedskønne og frodige højland - Cameron Highlands finder du gammel engelsk kolonihistorie omgivet af frodige og grønne bjerge. Området er verdenskendt for sine te-plantager og har et klima som er køligere end resten af landet.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Malaysia her

Bedste rejseperiode

Malaysia har tropisk klima med varmt og fugtigt vejr året rundt og landet er inddelt i flere kilmazoner.

På østkysten af halvøen Malaysia er der regntid fra oktober til januar. På vestkysten er den mest regnfulde periode fra september til december, hvor hyppige regnskyl efterfølges af opklaring med sol.

Tørtiden på Perhentian Islands er fra april til oktober.

Tørtiden på Tioman Island er fra april til oktober.

Cameron Highlands og regnskoven Taman Negara rammes af mest nedbør fra december til februar, dog har begge områder en høj nedbørsmængde året rundt.

Malaysisk Borneo kan besøges året rundt (dog skal du altid være forberedt på byger og at der kan forekomme heldagsregn året rundt). På Borneo er nedbørsmængden størst fra oktober til marts.

I Sarawak er tørtiden fra april til oktober. Dog er nedbørsmængden høj året rundt.

Luftfugtigheden i Malaysia er ofte over 60-70 procent og temperaturerne svinger i mellem 22 og 32 grader i lavlandet.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Malaysia er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Malaysia kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afrejsetidspunktet fra Danmark afhænger af flyselskabet.
2. dag: Ankomst til Kuala Lumpur
Ved ankomst til Kuala Lumpur, bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel. Resten af dagen er på egen hånd. Overnatning på turistklassehotel.
3. dag: Kuala Lumpur – byrundtur med offentlig transport
Efter morgenmaden på dit hotel bliver du hentet af din guide. Herefter vil du i følgeskab med guiden gå ca. 10-15 min. til den nærmeste togstation. På turen er der lagt op til en vis grad af frihed i samarbejde med jeres lokale guide. Kuala Lumpur er et sammensurium af religioner, folkeslag og traditioner, hvilket ses på tydeligt i forskelligheden i byens bydele. Islamisk og moderne arkitektur, indiske templer og Bollywood plakater fylder gadebilledet i Little India og ikke mindst den kinesiske kultur i China Town, er med til at give dig en farvestrålende oplevelse denne dag. Sidst på eftermiddagen er du tilbage på hotellet og resten af dagen kan bruges på egen hånd. (M)
4. dag: Kuala Lumpur – Kuching
I dag bliver du hentet på dit hotel og kørt til lufthavnen. Herfra flyver du til den sagnomspundne stat Sarawak på Borneo. Ved ankomsten til Kuching vil du bliver kørt til dit hotel. Resten af dagen er på egen hånd. (M)
5. dag: Byrundtur i Kuching & flodbådturs i regnskoven
Efter morgenmaden har du tid på egen hånd. Din byrundtur starter på hotellet kl. 13:30, hvorefter du skal ud og se de mange attraktioner i denne historiske by. Du starter ved Padungan som er byens kendetegn, en stor statue af en kat. Igennem China Town går du videre til Tua Pek Kong Templet, et af de ældste templer i Sarawak, hvorefter du besøger de traditionelle Malay-huse, som er bygget på pæle. Herefter stiger du ombord på en flodbåd som tager dig forbi Fort Margherita, Astana, Square Tower og meget mere langs flodbredden. Bådturen giver dig en panorama udsigt over den hurtigt voksende by, hvor de gamle bygninger stadig står blandt de nye og moderne. Efter bådturen tager du tilbage til hotellet. (M)
6. dag: Bako Nationalpark
Morgenen starter med at du bliver hentet på hotellet og turen går til fiskerlandsbyen Bako, cirka 45 minutter væk. Du fortsætter med båd cirka 30 minutter langs kysten, før du når Bako Nationalpark. Besøg parkens informationscenter og gå herefter af parkens stier ud på opdagelse. Du kan spotte næseaber, skæggede grise, sølvlangurere og mange andre arter. Der spises middag og overnattes på Park Guesthouse. Det er et primitivt overnatning sted i flotte omgivelser (M,F,A)
7. dag: Bako Nationalpark - Iban folket
Efter morgenmaden checker du ud og tager en båd tilbage til indgangen af parken. Herfra kører du cirka fem timer til Batang Ai, dog med stops undervejs. I stopper f.eks. i Serian – en handelsby for Dayak folket, og ved en kinesisk gård, hvor der produceres peber og kakao. Ved ankomsten til Batang Ai fortsætter turen med en lokal langbåd det sidste stykke op ad floden til Iban folkets langhuse. Her vil Iban folket vise dig rundt mellem husene og i landsbyen. Du vil her se hvordan de lokale arbejder med måtter, kurve, fiskenet og andet håndværk. Efter aftensmaden deltager du i en sjov aften med de lokale, hvor du kan opleve traditionel dans og prøve at smage deres hjemmelavede risvin kaldet ’Tuak’. Du overnatter i et af langhusene. (M,F,A) Du skal være forberedt på at denne overnatning er meget primitiv. Madrasser, puder, tæpper og myggenet er lavet lokalt af Iban folket. - Langhuset hvor du overnatter er i en stor sovesal.
8. dag: Iban folket og Langhuse
Efter morgenmaden vil de lokale demonstrere hvordan de bruger blæsepiber (blowpipe). Morgenen byder også på en guidet trekkingtur på ca. 2-3 timer i junglen, hvor du skal ud og spotte planter som bruges til medicin, håndværk og lokal madlavning. Halvdelen af trekket er opad og kræver at du er i rimelig form. Herefter går turen tilbage ad floden til Batang Ai, hvorfra du med en anden båd tager tilbage til dit resort. Resten af dagen er på egen hånd (M,F,A)
9. dag: Batang Ai - Kuching via Semenggoh Orangutan centeret
Morgenen er på egen hånd inden du kører tilbage til Kuching. Du spiser frokost på vejen og besøger Semenggoh Orangutang Center, hvor du kan opleve de fantastiske dyr og overvære når de bliver fodret omkring kl. 15.00. (M,F)
10. dag: Kuching – Kuala Lumpur
I dag bliver du hentet på dit hotel og kørt til lufthavnen. Herfra flyver du Kuala Lumpur og herefter bliver du kørt videre til dit hotel. Resten af dagen er på egen hånd. (M)
11. dag: Kuala Lumpur - Bådtur og aftenvandring i Taman Negara
Du spiser morgenmad og kører herefter mod Taman Negara, hvor nogle eventyrlige og begivenhedsrige dage i junglen venter dig. Første etape tager ca. 3-4 timer via de malaysiske landeveje – det er en smuk køretur, hvor du passerer flere små landsbyer på vejen. Ved ankomst til flodbyen Kuala Tembeling venter dig en bådtursoplevelse op ad den billedskønne og brusende flod til Nationalparken Taman Negara. Du glider forbi regnskovens naturskønne omgivelser og forbi flere små fiskerlandsbyer. Efter ca. 3 timers bådtur ankommer du til dit resort i verdens ældste regnskov som har eksisteret i 130 millioner år. Flere plante- og dyrearter er samlet i denne nationalpark end noget andet sted i verden. Om aftenen vil din lokale guide arrangere et par timers natsafari til fods gennem junglen. Vi anbefaler dig at medbringe en pandelampe når du går langs nogle af parkens afmærkede stier. Her kan du være heldig at se nogle af parkens spændende dyreliv efter solnedgang. Du har gode chancer for at opleve slanger, firben, aber, små hjorte og ikke mindst et rigt og varieret fugleliv og måske en tapir hvis du er heldig. Aftenvandring er en fantastisk oplevelse, da parken og dens dyr er meget anderledes end i dagslys. Der findes desuden også vilde elefanter, tigre, leoparder og asiatiske næsehorn i nationalparken – sidst nævnte dyr er dog meget sjældne og lever lagt væk fra menneskene. Din aftentur slutter tilbage på dit jungle resort. (M)
12. dag: Taman Negara - Canopy vandring i 30-40 meters højde & bådtur
Denne morgen skal du på vandretur i den imponerende jungle i dagslys. Du starter med at gå små 2 km til udsigtspunktet Teresek Hill i 334 meters højde. Herfra kan du nyde en storslået panoramaudsigt over bjerget Gunung Tahan (kan kun ses i klart vejr) og nyde en fabelagtig udsigt over regnskoven og dens frodige dale. Derudover har du mulighed for at gå en canopy tur i 30-40 meter over jordoverfladen. Turen i trætoppene er 530 m lang, hvilket gør det til verdenslængste. På turen mellem de gamle regnskovstræer kan du nyde den storslåede panoramaudsigt over den mangfoldige flora og fauna i fugleperspektiv. Du er tilbage på dit resort over middag. Her vil du indtage din frokost. Om eftermiddagen sejler du op af Sungai Tahan floden til Lata Berkoh, hvor floden formes af en række små trinvise vandfaldsstrømninger. Det er oplagt at have badebukser med og tage en forfriskende svømmetur i det klare vand. Fra båden kan du ofte se flodens røde og store mahseer-fisk inden du sejler tilbage til dit resort. Resten af dagen er på egen hånd. Aktiviteterne kan være påvirket af vejret og ved meget regn kan canopyen være lukket. Det regner mest fra december til februar, men parken har en høj nedbørsmængde året rundt. (M)
13. dag: Taman Negara - Riverrafting i en traditionel træbåd i Taman Negara & Orang Asli folket
Efter morgenmaden bliver du hentet og du tager til ”Shooting Rapids” i Taman Negara, hvor du med en traditionel træbåd skal igennem syv ”rapids” i høj fart. Der venter dig en sjov dag, hvor du med sandsynlighed bliver en ”smule våd”. Afhængig af tiden kan det være muligt at besøge en Orang Asli landsby (forhør dig hos din rejsekonsulent). Det er junglens oprindelige befolkning som stadig passer på deres kultur og livsstil. Der findes to etniske grupper af Orang Asli i Taman Negara som taler deres eget sprog. Under dit besøg i deres lille flodlandsby, vil du bl.a. se stammefolket illustrere deres stolte jagttraditioner med bambusrør og fortælle om deres historie. Du får mulighed for at skyde med et af deres pusterør og se, hvordan de laver ild. Orang Asli er et venligt og imødekommende folkeslag, hvor respekten for andre mennesker og naturen er essentiel. Størstedelen af stammen bor inde i junglen og har kun en meget lille kontakt til omverdenen. Efter besøget i den lille landsby ved floden sejler du tilbage til dit resort. Resten af dagen er på egen hånd. (M)
14. dag: Taman Negara - Cameron Highlands
Du bliver hentet om morgenen efter morgenmad og sejlet tilbage til flodbyen Tembiling igennem regnskoven. Du kører efterfølgende til Cameron Highlands i staten Pahang, cirka 1542 meter over havets overflade. Det er en flot tur til Malaysias primære og berømte te-plantager. Undervejs har du mulighed for at indtage din frokost (for egen regning). Du kører igennem hyggelige landsbyer og du har rig mulighed for at tage billeder undervejs. Efter din ankomst til Cameron higlands bliver du indkvarteret i den gamle engelske landsby som er placeret i blandt de grønne te-plantager. Resten af dagen er på egen hånd. (M)
15. dag: Cameron Highlands
Efter du har spist morgenmad bliver du efterfølgende hentet i en Land Rover og derefter kørt ud til de fascinerende te-plantager. Turen tager dig forbi Mossy skoven nær toppen af Gunung Brinchang, som ligger i 2000 meters højde over havets overflade. Her kan du opleve en del unikke planter, bl.a den kødædende pitcher plante som er en sjælden planteart. Du kan også nyde den storslåede udsigt over det kuperede landskab med de mange grønne te-plantager. En kort køretur ned fra bjerget vil bringe dig til Sungei Palas og områdets te-fabrik. Bemærk at te-fabrikken er lukket om mandagen. Herefter kører du til dit hotel. Resten af dagen er på egen hånd i Cameron Highlands. (M)
16. dag: Cameron Highlands – Perhentian Islands
Idag venter dig en flot fem timers køretur op igennem landlige omgivelser mod havnen i Kuala Besut på den nordøstlige kyststrækning af Malaysia. Herfra skal du sejle en lille times tid til de imponerende Perhentian Islands. Du vil allerede ved ankomst blive mødt af øernes eventyrlige natur og eksotiske strande.
17-21. dag: Perhentian Islands
På Perhentian Islands får du en perfekt bounty-oplevelse og øerne er iblandt de smukkeste i Malaysia. Øgruppen består bl.a. af Perhentian Besar, som er den største af øerne. Her finder du de bedste familieresorts, og vil derfor ofte være familiernes foretrukne ø. Den mindre af øerne hedder Perhentian Kecil og her finder du mest backpackerliv. Du har mulighed for at kombinere de smukke strandoplevelser med en tur i junglen som findes på begge øer. I disse regnskove kan du være heldig, at se både makak aber og de store monitor lizards. Derudover kan vi anbefale kajakturer, samt at du udforsker øernes farverige koralrev igennem dyk og snorkling. Koralrevene omkring øerne er iblandt de flotteste ved den malaysiske halvø. (M)
22. dag: Perhentian Islands - Danmark
Det er blevet tid til at tage afsked med denne eksotiske tropeø efter en skøn og ikke mindst en oplevelsesrig ferie. Du sejler tilbage til Kuala Besut efter din morgenmad. Efter ankomst til den malaysiske halvø venter dig en 1,5 times køretur til lufthavnen i Kota Bahru. (M)
23.dag: Ankomst Danmark Du ankommer til Danmark med rygsækken fuld af oplevelser.

Overnatninger

3 overnatninger i Kuala Lumpur - (2-3 stjernet hotel)
3 overnatninger i Kuching - (2-3 stjernet hotel)
1 overnatning i Bako Nationalpark ( Ranger Station)
1 overnatning ved Iban folket i et langhus (primitivt)
1 overnatning på jungle resort i Batang Ai i Sarawak (2-3 stjernet hotel)
3 overnatninger i Taman Negara (2-3 stjernet hotel)
2 overnatninger i Cameron Higlands (2-3 stjernet hotel)
6 overnatninger på Perhentian Islands (3+ stjernet hotel)

Bemærkninger

Det kræver en rimelig form at deltage i trekket ved Iban-folket.

Rejsen er bedst i tørsæsonen fra maj til oktober og udvalget af åbne hoteller på Perhentian Islands er meget begrænset i regntiden fra november til april.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet starter hver dag.

Gruppestørrelse

Min. 2 personer

Juli - September

Pakkeliste

    Solcreme Solhat eller kasket Toilettaske Badetøj Lommelygte Insektmiddel Regntøj Vandflaske Gode vandresko* Kamera Kikkert * Har du købt din rejse gennem Jysk Rejsebureau, kan vi tilbyde en rabat på 15 % på næsten alt rejseudstyr.

Prisen er inklusiv

  • Flybillet København - Kuala Lumpur - Kuching - Kuala Lumpur // Kota Bharu - København
  • Overnatninger og måltider ifølge program
  • Indgang til naturparkerne og engelsktalende guide

Prisen er eksklusiv

  • Turer og aktiviteter som ikke er beskrevet i programmet

Prisbemærkning

Obligatorisk turistskat i Malaysia som skal betales lokalt.
Vi skal venligst gøre opmærksom på at der i Malaysia (fastlands) per 1. august 2017 pålægges at skulle betale turistskat per værelse per overnatninger. Beløbet afhænger af standarden på overnatningsstedet. Der opkræves efter faste rater ud fra følgende satser.
• 5-stjernet: RM 20 per værelse per nat
• 4-stjernet: RM 10 per værelse per nat
• 1-3-stjernet og her under: RM 5 per værelse per nat.
Turistskatten skal betales lokalt og vil blive opkrævet ved check-in eller check-out.
Vi har desværre ikke mulighed for at inkludere dette på forhånd.
Vi anbefaler at der hæves og medbringes tilstrækkelig lokal valuta før man forlader de større byer, da muligheden for betaling med kreditkort - og hæveautomater – kan være begrænset.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top