Søg
Søg
Maliau Basin, Borneo
Maliau Basin, Borneo
Maliau Basin, Borneo
Maliau Basin, Borneo
Maliau Basin, Borneo

Trekking i Maliau Basin

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 7.495,-

Varighed: 6 dage

For en hard-core trekker vil denne tur være et enestående eventyr ind i en glemt verden. Maliau Basin er en frodig, grøn regnskov, hvis hemmeligheder har ligget gemt i millioner af år.

Denne tur er en rigtig adventure-trekkingtur, som fører dig igennem tæt jungle, over floder og giver dig mulighed for at opleve dyreliv helt tæt på. Det er et meget vandrigt sted med et netværk af floder og bifloder og masser af vandfald. Derudover er området gennemskåret af dybe kløfter. Turens absolutte højdepunkt vil helt sikkert være når du ankommer til hjertet af Maliau Basin og ser det fantastiske Maliau Fall - vandfaldet med syv niveauer. Ruten tager 6 dage og du overnatter på udvalgte lejrpladser.

Maliau Basin har gennem tiden fået et poetisk tilnavn ‘The Lost World of Sabah’, da det lå fuldstændigt uudforsket og uberørt hen indtil sidst i firserne. Området er på alle sider omringet af bjerge og næsten uigennemtrængeligt terræn hvilket gjorde det umuligt for folk at nå. Dermed blev Maliau Basin også beskyttet mod de motorsave, som ellers har ødelagt store dele af Borneos oprindelige regnskove og stedet er derfor særdeles velegnet til studier af regnskovens økologi.

Sæson

Hele året.

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Maliau Basin (Agathis Camp)
Dagen starter med en køretur på 5-6 timer til Sook, Nabawan, Sapulut inden du når indgangen til Maliau Basin Conservation Area (MBCA). Derefter fortsætter du til Agathis Camp hvor du skal overnatte. Efter aftensmaden tager du på en lille udflugt i bil for at lede efter nataktive dyr langs den 26 km lange tilkørselsvej ved Agathis Camp. Der er fx mulighed for at se sambarhjorte, skægsvin, desmerkatte og flyveegern. (F,A)

2.dag: Maliau Basin (Camel Trophy Camp)
Efter morgenmad starter dagens trek med 7.5 km til Camel Trophy Camp. Ruten går op og ned ad stejle skråninger og endda trapper, så fysikken bliver udfordret allerede fra starten. Undervejs får du en velfortjent pause og forfriskning inden du går videre til Takob – Akob Falls og Giluk Falls (3 km). Her kan du nyde en dejlig svømmetur og ellers bare slappe af i de smukke omgivelser inden du vender tilbage til lejren (Camel Trophy Camp) hvor du skal overnatte. (M,F,A)

3. dag: Maliau Basin (Ginseng Camp)
Her på tredje dagen vandrer du 6.7 km og nu vil du sikkert kunne mærke at kroppen begynder at vænne sig til niveauet og trektypen her i den tætte Maliau Basin regnskov. Langs ’Jalan Babi’ vil du se et væld af de fantastiske kødædende kandebærere (nepenthes). Når du ankommer til Ginseng Camp kommer du forhåbentligt helt ned i gear og bruger resten af dagen på at slappe og måske tage en svømmetur i en nærliggende sø. Prøv at fordybe dig ned i denne eventyrlige verden med alle dens lyde, dufte og synsindtryk. Overnatning i Ginseng Camp. (M,F,A)

4. dag: Maliau Basin (Ginseng Camp)
Vågn op til lyden af gibbonabernes kald og nyd morgenen i regnskoven inden du trekker mod det imponerende vandfald med syv niveauer Maliau Falls. Man kan ikke undgå at lægge mærke til at vandet i floderne og vandfaldene i Maliau Basin har en speciel brunlig farve – til tider næsten orange. Det skyldes et sjældent naturfænomen hvor farvestoffet kommer fra regnskovens nedfaldsblade og træsaft. Du bliver ved Maliau Falls resten af dagen inden du vandrer tilbage til Ginseng Camp hvor du overnatter. Ruten er 4.8 km hver vej. (M,F,A)

5. dag: Maliau Basin (Agathis Camp)
Morgenmad efterfulgt af turens længste trek. Denne dag er ruten nemlig de samlede 9 km tilbage til Agathis Camp, hvor du ankommer sidst på eftermiddagen og overnatter. (M,F,A)

6. dag: Maliau Basin – Kota Kinabalu
Afgang fra Agathis Camp via Keningau til Kota Kinabalu. (M,F)

Overnatning:
5 overnatninger i lejr.

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.


Bemærkninger

Turens fysiske niveau er hård/udfordrende. Det betyder, at den kun egner sig til folk som er i virkelig god fysisk form og har erfaring med at trekke. (Dvs. at man kan gå i 8 – 10 timer, 20 – 30 km, med nedstigning/opadstigning på 1,500 m).
Hvis bærerene skal hjælpe med at bære din oppakning skal din taske helst have 2 stropper (vandrerygsæk).

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om man overholder de anbefalede retningslinjer på området ( tjek på ssi.dk). Du skal også være opmærksom på en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedr. fx overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres. Alle Jysk Rejsebureaus trekking turer er gennemprøvede, og vi oplever yderst sjældent, at vores rejsende får højdesyge, som påvirker oplevelsen, dog er det ekstremt vigtigt, at du går ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge ( fx kvalme, hovedpine). Lyt kun til dig selv og din krop. Højdesyge er noget, man skal tage alvorligt. I ekstreme tilfælde, hvor trekkere ignorerer symptomerne og er fortsat op af bjerget, har det haft dødelig udgang. Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Vi refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt pga. højdesyge

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 7.495,-

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Min. 2 personer.

Sværhedsgrad

Hård

Prisen er inklusiv

  • Trekking tur, transport til og fra ruten
  • Overnatning og måltider ifølge program
  • Bærere
  • Engelsktalende guide
  • Tillæg for adgang til Maliau Basin (går til bevarelse)
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.


Gratis rejseforedrag

Se mere her
Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: