Af Jysk Rejsebureau

Tidspunkt for rejse

2015
Det rejsende folk er begejstrede for den smukke natur, de jomfruelige strande, den lækre mad og den venlige lokalbefolkning. Og at det tilmed er billigt at leve det søde liv der, gør ikke Bali mindre attraktivt.

Går du også og drømmer om at opleve Bali, men vil du gerne styre uden om store menneskemængder, så er der faktisk også råd for det! En times sejlads fra Bali ud for Lombok ligger nemlig de isolerede, smukke Gili Islands, der giver associationer til det, der var Robinson Crusoes hjem for en periode. Det er tre små øer, der ligger som hvide og turkise perler på snor midt i det dybblå ocean i det indonesiske ø-hav.

Øerne vil med garanti gå lige i dit rejseglade hjerte med sin afslappede puls, svajende kokospalmer, guddommelige strande og tropiske stemning.
Favoritbeskæftigelsen på Gili-øerne er især dykkerture og snorkling i det klare vand, der findes i alle nuancer mellem blå og grøn. De er nemlig omgivet af koralrev, hvor det vrimler med kulørte fisk og havskildpadder

Gili Islands består af disse tre øer:

Gili Air ligger tættest på Lombok og er også den ø med flest beboere. Det er den mest autentiske af øerne, og her kan du overnatte i pælehytter. Prøv også at dykke ved det japanske skibsvrag fra Anden Verdenskrig.

Gili Trawangan, bedre kendt som Gili T, er den største af Gili-øerne og også den mest turistede. Det er et hotspot for især backpackere og festglade mennesker, der tiltrækkes af de mange barer. Her finder du flest faciliteter for rejsende og stribevis af dykkercentre, strandrestauranter og barer.

Gili Meno er den mindste af øerne og derfor er der også færrest turister her. Der er mindre larm, men også færre overnatningsmuligheder. Samtidig er der nogle fænomenale, hvide sandstrande på vestkysten. Her er ingen biler, så al transport foregår til fods, på cykel, i båd eller med små hestevogne. Dog udklækkes der her malariamyg mellem oktober og april, så undgå at besøge øen i denne periode.

Der findes mange små øer, som der ikke er nogle offentlige både til, men hvor du kan hyre en privat taxabåd fra havnen i Lembar, Bali.

Gili-øerne: Det uberørte Bali
Gili-øerne: Det uberørte BaliGili-øerne: Det uberørte BaliGili-øerne: Det uberørte Bali
Til top