Rasmus Kragh er gruppeleder på bjergbestigningsekspeditionen til toppen af argentinske Aconcagua - bjerget, der med sine 6.961 meter er det højeste uden for Himalaya.

Til januar 2018 kan man bogstaveligt talt gå i den modige bjergbestiger Rasmus Kraghs fodspor, når den danske eventyrer skal være gruppeleder på en bjergbestigningsekspedition til toppen af argentinske Aconcagua - bjerget, der med sine 6.961 meter er det højeste uden for Himalaya. Turen arrangeres af Jysk Rejsebureau og er et resultat af en øget efterspørgsel på bjergbestignings-oplevelser. Ifølge direktøren er den for "de få rå".

I maj måned fulgte adskillige danske medier intenst med i Rasmus Kraghs forsøg på at blive den første dansker nogensinde til at bestige verdens højeste bjerg, Mount Everest, uden brug af kunstig ilt.

Nu får eventyrlystne rejsende mulighed for at gå i den modige bjergbestigers fodspor - bogstaveligt talt - når Rasmus Kragh i januar 2018 skal lede en bjergbestigningsekspedition til toppen af Sydamerikas højeste bjerg, Aconcagua i Argentina, sammen med rejsearrangøren Jysk Rejsebureau. Bestigningen er planlagt til at tage lidt over to uger fra ankomst i byen Mendoza.

Eventyrlysten og professionel

Som gruppeleder skal Rasmus Kragh føre gruppen - som har plads til max 14 deltagere - til toppen af Aconcagua. Med sig har han et lokalt team med mere end 25 års erfaring med bestigning af netop dette bjerg.

- Rasmus har stor erfaring fra både hæren og bjergene og er derfor godt rustet til at være gruppeleder og træffe de rigtige beslutninger undervejs. Han har samtidig en unik kombination af eventyrlyst og professionalisme - så jeg er sikker på, at gruppen vil være i gode hænder, siger Jysk Rejsebureaus direktør, Niels Amstrup, om turen, der, som det ser ud nu, kun arrangeres én gang:

- Sæsonen for at bestige Aconcagua er meget kort grundet vejrforholdene. Vi har forsøgt at vælge det absolut bedste tidspunkt på året, så chancerne for at nå toppen er bedst. Derfor laver vi kun denne ene tur i 2018. Men vi håber selvfølgelig, at det bliver en tilbagevendende ekspedition, fortæller han.

For de få rå
Aconcagua er med sine 6.961 meter det højeste bjerg uden for Himalaya, og ekspeditionen er for "de få rå", forklarer Niels Amstrup:

- Turen kræver, at man er i god fysisk og mental form, og selvom der ikke kræves erfaring med teknisk bjergbestigning, anbefaler vi, at man har højdeerfaring fra bjerge som fx Mt. Blanc, Kilimanjaro, Mt. Elbrus eller Everest Base Camp. Vi går ad normalruten, som er den mindst teknisk krævende, men alligevel vil man komme op i 5.000 højdemeter og opleve nattetemperaturer på 20-30 grader under frysepunktet. Det kræver en stærk psyke og godt udstyr.

Flere danskere vil til toppen
Den nye bjergbestiger-rejse er et resultat af en stigende efterspørgsel på rejser til verdens bjergtoppe:

- Vi har i mange år sendt folk på vandre- og bjergbestigereventyr til primært Himalaya og har især de seneste år mærket en stigende interesse for at nå toppen af Kilimanjaro. Derfor har vi længe drømt om også at kunne tilbyde vores kunder denne oplevelse, der på bedste vis kombinerer eventyr, højder og unik natur, fortæller Niels Amstrup, der mener, at den øgede interesse for bjerg-oplevelser afspejler et stigende ønske om selvudvikling:

- Det at vandre er utrolig meditativt - man får virkelig renset tankerne undervejs. Samtidig handler en bjergbestigning for mange om at udfordre sig selv og bryde sine grænser for, hvad man kan- både fysisk og psykisk, siger han.

Praktisk info:
Bjergbestigningsekspeditionen med Rasmus Kragh og Jysk Rejsebureau finder sted den 15. januar-6. februar 2018. Prisen for rejsen er 39.995 kroner.

Læs mere om turen og se turprogrammet dag for dag her

Aconcagua, Argentina
Til top